Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Ervaringen Tests Advies Vragen Menu

Tv programma pech onder de zon

Mc vraagt op 21 October 2019:

Bij het tv programma pech onder de zon zie je altijd oudere auto’s langs komen is dit toeval of rijdt men op goed geluk naar het buitenland met ouwe meuk?

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Ferdinand Blasteile antwoordt op 21 October 2019:

Geen idee , het is tv en die doen alles voor de kijkcijfers. Ken het hele programma niet en wil het niet eens kennen.


MarkS90 antwoordt op 21 October 2019:

Pech onder de zon? Welke ranzige zender heeft dat in het programma? Zeker die pulpzenders van Johnie de Mol.


Debouncer antwoordt op 21 October 2019:

Ik denk eerder dat men de inventiviteit van de Wegenwacht ter plaatse wil laten zien. Nieuwe auto's (die ook best wel vaak kinderziektes hebben) lopen vaak in een mobiliteitsgarantie en dus zal er voor die auto's vaak de merkdealer gezocht worden. Oudere auto's doen het in de panne karakteristieken hier in Nederland vaak niet eens zo slecht. Maar een vol beladen auto, een lange en warme rit brengen soms problemen naar voren die misschien in Nederland niet eens opgetreden zouden zijn. Ik zou de oorzaak echt niet zoeken in ouwe meuk. Neem bijvoorbeeld eens een EGR klep. Blijft die vastzitten in openstand, heb je geen vermogen meer en blijf je dus staan. Blijft hij vast is gesloten stand, ben je spekkoper want dan merk je niets. Hoogstens dat de auto lekkerder loopt en zuiniger is. Maar de EGR is geen onderhoudspunt. De oorzaak is in dit geval de rijstijl die ons hier in Nederland opgelegd wordt. Ik ben blij met adequate hulp en omdat die in Frankrijk niet altijd goed werkt hebben ze in de zomer een paar Wegenwachten daar zitten. En dat levert wat mij betreft informatieve televisie.


Caravantrekker (Menno) antwoordt op 24 October 2019:

Ik heb met verbazing de uitzending zitten bekijken waarin die Amerikaanse oplegger (RV) gaat slingeren. Het ‘leuke’ is dat de kentekens duidelijk in beeld te zien zijn. Die Dodge Ram mag die oplegger helemaal niet trekken. Die is namelijk veel te zwaar! Niet een klein beetje maar zo’n 1500 kg. Niet zo gek dus dat ook zo’n ding gaat slingeren. Gebeurd in de VS immers ook bij onjuiste belading en hoge snelheid naar beneden (en onjuist ingrijpen van de chauffeur). Ik ben zelfs wel benieuwd of de bestuurder er wel een geldig rijbewijs voor heeft.

Ook de caravan die de berg afrolt en waarvan de rem het niet goed doet. Dat is een ‘foutje’ uit les 1: vertrouw bij het afkoppelen nooit op de handrem als de caravan achterwaarts kan rijden. De terugrijautomaat kan er voor zorgen dat de rem onvoldoende werkt.


Debouncer antwoordt op 24 October 2019:

Ik kijk met minder verbazing. De "jonkheer" is van het type die totaal geen onderhoud laat plegen en de kruik te water laat gaan totdat hij barst. Feitelijk zou de wegenacht hem niet mogen helpen volgens hun voorwaarden. Komt in Nederland ook voor. Wegenwacht wordt naar een auto gestuurd die ergens op de vluchtstrook staat. Is bijvoorbeeld 15 minuten na melding ter plekke en treft een auto aan met een volkomen koude motor. Duidelijk naar die plek gesleept. De losgeschoten caravan is absolute onkunde. Het is de vraag (eigenlijk een zekerheid) dat een goede breekkabel dit ook niet had voorkomen. Daarom is dit forum zo handig. Het is maar de vraag ov de RAM de oplegger niet mocht trekken. De last op de kingpin wordt als autobelading gezien en als je dan de gewichten neemt zou hij best goed kunnen zitten. Technisch zou de auto het echt wel aan moeten kunnen.


@Henkie antwoordt op 24 October 2019:

Flauw programma. Goedkope televisie en scoren met de ellende van een ander. Ik kijk niet meer.Reageer

Door het versturen van je reactie ben je het eens met de spelregels!

Naam:

Email:

Reactie:


Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Informatie

Rijbewijs B of BE?

Wat mag je trekken met rijbewijs B en wanneer heb je rijbewijs BE nodig?

Maximaal trekgewicht

Wat een auto maximaal mag trekken staat op het kentekenbewijs (kentekencard).

Bandenspanning

De juiste bandenspanning voor de caravanband hangt af van het type band en de loadindex in combinatie met het gewicht.

Hoe meer PK's, hoe beter?

Folders staan vol met technische gegevens. Waarop moet je letten als je een trekauto koopt? En wat is belangrijker, koppel of vermogen?

Abnormale bandenslijtage

Caravanbanden die al na 10.000 km helemaal (scheef) afgesleten zijn, is natuurlijk niet normaal. Toch komt dit regelmatig voor. Wat is de oorzaak en wat doe je er aan?

© 2004-2020 Caravantrekker