Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Blog Tests Reviews Advies Vragen Menu

Verstopping gasinstallatie

Ton Groenendijk vraagt op 05 November 2019 om 09:38:

In het kader van de verjaardags/borrelpraat werd ik geconfronteerd met het volgende verhaal.
Spinnen (en andere insecten maar hoofdzakelijk spinnen) zoeken voor de winter een donker hoekje om daar een nest te maken en hun eitjes te leggen. Deze nesten zijn gemaakt van spinrag en buitengewoon sterk. Dat donkere hoekje vinden spinnen in ongebruikte gasleidingen , bij de drukregelaar en bouwen dan daar een nest dat vrijwel onverwoestbaar is. (Spinrag is sterker dan staaldraad). En vrijwel niet te verwijderen.
Huh? Is dit een broodje spin verhaal of is het toch verstandig, wat mijn zegsman aanraadde, om de gasopeningen af te sluiten met een lapje duckt tape?

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Ale Kok antwoordt op 05 November 2019 om 13:03:

Insecten kruipen in de gekste gaatjes.
Het komt bijvoorbeeld regelmatig voor dat ik oorwurmen e.d. dooddruk als ik een stekker in een buitenstopcontact steek om het gras te maaien of zo.
Daarom doe ik altijd een plastic zakje dat mbv een elastiekje strak om de uiteinden van slangen en de open aansluitingen van alle leidingen en die van de gastanks zodat er geen insecten in kunnen kruipen.


Ferdinand Blasteile antwoordt op 05 November 2019 om 13:14:

Het boek "oma weet raad" is een aanrader, tips zoals het boterham zakje om leidingen en stekkerdozen staan daar ook in. Heel leerzaam voor caravan bezitters en andere... 14.95 bij de blokker.Er is ook een facebook pagina "oma weet raad" met tips en weetjes...


Menno (Caravantrekker) antwoordt op 05 November 2019 om 13:15:

Truma raadt aan om voor de duocontrol drukregelaar zelfs een gasfilter te monteren (anders geen garantie). Dit om vervuiling uit het gas te halen maar misschien ook wel voor vervuiling van spinnen, stof en zand etc. kan ik me voorstellen.

Dit was overigens voor mij een reden om mijn 10 jaar oude duocontrol te vervangen door de automatische omschakelaar van GOK (caramatic).


Wim antwoordt op 05 November 2019 om 17:15:

Menno,
Ik moest even zoeken, maar wel een beste duocontrol.
Geen hoge druk slangen nodig.


Debouncer antwoordt op 05 November 2019 om 23:47:

@Menno Als je bang voor spinnen bent in je gasslang, kan je toch de slangen eenvoudig verwijderen en de duo-control met twee blinddeksels afsluiten. Één zit er al bij het apparaat en een tweede is onbeschoft duur maar als geheel volgens mij toch iets goedkoper dan de GOK set


Debouncer antwoordt op 05 November 2019 om 23:51:

Volgens mij moeten er toch ook wel passende messing dopmoeren te vinden zijn bij een ijzerhandel. Kost het waarschijnlijk veel minder.


Menno (Caravantrekker) antwoordt op 05 November 2019 om 23:52:

Ik ben niet bang voor spinnen
Mijn caravan staat permanent (buiten) aangesloten op twee gasflessen.


Jan@ antwoordt op 06 November 2019 om 09:21:

Sh*t, moet ik weer terug naar de stallingReageer

Naam:

Email:

Reageer wel met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken (met een B-rijbewijs).

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Informatie

Maximaal trekgewicht

Wat een auto maximaal mag trekken staat altijd op het kentekenbewijs (kentekencard).

Bandenspanning

De juiste bandenspanning voor de caravanband hangt af van het type band en de loadindex in combinatie met het gewicht.

Wanneer banden vervangen?

Op vakantie zit je niet te wachten op een lekke band. Maar hoe lang gaan caravanbanden eigenlijk mee? De meningen zijn verdeeld maar ook veranderd!

E-Trailer getest

E-Trailer brengt een aantal modules op de markt waarmee je via een App op je telefoon (SMART-Trailer) je caravan in de gaten kan houden. Wij testen de waterpas (E-Level) en het bandenspanningssyteem (E-Pressure) in de praktijk.

Zomaar in de slinger?

Ik maak het zelden mee maar wat gaat dat snel....opeens en vanzelf gaan de auto en de caravan slingeren. Een ‘spannende‘ situatie die je niet te vaak wil meemaken, maar waar toch een verklaring voor moet zijn?

© 2004-2020 Caravantrekker