Caravantrekker.nl

Hobby & reacties van eigenaren

Cor vraagt op 23 april 2008:

Leuk en leerzaam is deze site.

Het wordt vooral leuk wanneer er gesproken wordt over de KWALITEIT van Hobby caravans. Die wordt nogal eens ter discussie gesteld.
Let dan eens op de reacties van de Hobby-eigenaren.
Ze worden helemaal BOOS EN WILD .
Trekt het merk dan een bepaald soort mensen aan ?

( Als iets negatiefs over andere merken wordt vermeld blijft het over het algemeen rustig. )

Naar laatste bijdrage

Reacties:

jan antwoordt op 23 april 2008:

Ik denk dat de meesten wel weten waar ze aan beginnen als ze een Hobby kopen. En het is echt waar, er zijn veel mensen heel tevreden over hun Hobby. Misschien is er het gevoel dat anderen vinden ze een slechte keus gemaakt hebben. Misschien is het ter discussie stellen van de kwaliteit van Hobby te vergelijken met een discussie over honden of over kinderen. Kom je aan de hond/kind/caravan dan kom je aan de baas/ouders/eigenaars. En men reageerd verontwaardigd.
Dat er veel meer gereageerd wordt is ook wel logisch, er worden immers meer van verkocht dan van andere merken. Of het bepaalde mensen aantrekt weet ik ook niet maar het is wel gebleken uit onderzoek dat mensen zich heel erg spiegelen aan anderen. dus als al die andere mensen een Hobby hebben dan zal het wel een goede caravan moeten zijn. Een soort van kuddegedrag dus.


mercha antwoordt op 23 april 2008:

hallo
Ben ook in bezit van n hobby.
Maar ik zal niet boos reageren op n negatieve reactie.
misschien als ik er ellende mee had gehad, tja dat is dan n mens eigen, dan klagen we steen en been.
maar tot nu toe nooit niets er aangehad.
alleen maar plezier.
enja iedereen heeft n andere smaak en gevoel bij n caravan.
gelukkig maar.
iedereen met wat voor merk caravan ook , alvast n fijne vakantie en veilige reis!
gr mercha


mercha antwoordt op 23 april 2008:

ps.
als ik ooit verander tjaa, dan word het n .....


Berry antwoordt op 23 april 2008:

Cor,

Ik zie het al voor me, dit kan wel eens een goed gelezen onderwerp worden.

Je geeft al aan, dat er verhitte reacties zijn.

Wij rijden al vele jaren met volle tevredenheid Hobby en zelden een probleem gehad, we gaan er meerdere langere vakanties mee op weg en ook voor de weekenden, en ja al die verhalen die je hoort zou je dan moeten relativeren tov verkochte aantalllen bij andere merken.

Het is eigenlijk net als bij auto\\\'s de japanners waren de beste auto\\\'s en nu is het de beurt aan de koreanen.

Zelf wil ik alleen maar Duitse auto\\\'s rijden, echter ook hier komen we dezelfde problemen tegen.

Waarom wij juist voor Hobby hebben gekozen en niet (persoonlijke smaak) voor een Fendt is de kleur van het exterieur/uiterlijk, en bij Knaus de gladde beplating waar je de latten onder kan zien zitten als het licht er op valt.

Nou moet ik wel zeggen dat de Fendt van binnen super is afgewerkt.

Voorlopig zal het wel bij Hobby blijven, want de volgende wordt een Hobby Excelsior.

Groet

Berry














dabbertje antwoordt op 23 april 2008:

Ik denk dat Hobby bezitters vaak boos reageren omdat degene die Hobby afkraken dit vaak ongenuanceerd, soms ongegrond en van horen zeggen doen. Ook daarin zie je vaak kudde-gedrag. Iemand roept iets negatiefs over Hobby en gelijk iedereen erover heen met: Ja met een Hobby koop je een hobbie. Of bij Hobby wordt standaard een gereedschapskist geleverd.

Ik zal niet zeggen dat Hobby een geweldige kwaliteit heeft, maar dat hebben andere merken ook niet. Alleen als ik op sommige forums rondneus en zie dat er een heleboel bezitters van Detleffs scheuren in het voorfront hebben of dat Burstner een ramenprobleem heeft, wijzen andere caravanbezitters ook niet met het vingertje, na na na na na had je maar geen .... terwijl sommige problemen terug blijven komen.

Ik moet altijd lachen om mensen die zo lyrisch kunnen doen over de kwaliteit van hun caravan. Ik heb verschillende merken caravans gehad maar in de middenmoot klasse caravans heb ik niet veel verschil kunnen ontdekken. Wat de een meer heeft, laat de ander wat liggen.

Misschien als er niet zo stom gereageerd wordt als een Hobby-bezitter een probleempje voorlegt, zullen ook de reakties veranderen.

gr. Dabbertje, die altijd heel tevreden was over Adria, Eiffelland, Knaus, 2 x Hobby en nu in afwachting van een Eriba.


JanLMC antwoordt op 23 april 2008:

Wij hebben eerst een adria gehad, veel plezier van gehad, toen een hobby en raad eens...................ook veel plezier van gehad.
Nu hebben we een LMC en ook heul veul plezier er van.

Kwaliteit is dat gene wat men van een product verwacht, maw wat voor de ene persoon kwaliteit is zal voor de ander geen kwaliteit zijn.

En ik ben blij dat het zo is anders zou het maar saai worden op de weg met allemaal Nissan primera's en LMC caravans lol


Guus antwoordt op 23 april 2008:

Cor, leuke vraag/opmerking

Je krijgt behoorlijk wat caravan voor je geld en de Hobby is niet slecht, maar er is beter en veel beter, maar daar betaal je dan ook weer meer en veel meer voor.
Oh-ja, er is ook minder hoor.
Tuurlijk wil iedereen een bevestiging hebben dat je een goed product hebt en dan zeggen sommigen dat het tegenvalt en dat over de meest verkochte caravan.


Dennis antwoordt op 23 april 2008:

Met Hobby is het volgens mij zo dat hoge bomen nu eenmaal veel wind vangen. Er rijden zeer veel Hobby caravans rond, en dus is er her en der best wel eens een klacht te horen. Wij hebben in 2003 ook een Hobby gekocht, en zijn er over het algemeen tevreden mee. De kwaliteit laat hier en daar best een steekje vallen, maar tot nu toe beperkt dat zich bij ons tot een enkele kastdeursluiting die stuk gaat: oplossing is even simpel als doeltreffend. Zorg dat je een magneetsluiting bij je hebt (te koop bij iedere bouwmarkt) en het "probleem" is in een paar minuten verholpen. Wij hebben familie en vrienden met een Burstner/Dethleffs, en die hebben ook wel eens dit soort kleine mankementen. Zolang het daar bij blijft, zijn wij tevreden met onze Hobby: een caravan van gemiddelde kwaliteit, maar gezien de ruime standaarduitrusting voor een hele scherpe prijs. En dat is ook wat waard voor het beperkt aantal weken dat ie in gebruik is.


Willem antwoordt op 23 april 2008:

Hobby is helaas een massaproduct geworden (trouwens niet de enige).
Heel veel mensen zijn heel gelukkig met hun hobby.
Maar de laatste jaren is de kwaliteit aanzienlijk minder geworden. Veel afwerkingsfouten en missers. Iedereen kan roepen wat hij/zij wil maar het is eenmaal zo.
Als er dan iets negatiefs over Hobby gezegd wordt staat iedereen op zijn achterste poten.
Moeten we dan zeggen dat Hobby heeeel goed is ? Liegen mag toch niet ? Eerlijkheid duurt het langst, behalve het plezier en levensduur van de Hobby (ha ha).


mercha antwoordt op 23 april 2008:

vind dit wel n'' ........ lachje
gr mercha


Berry antwoordt op 23 april 2008:

Los van alle reacties,

Er zijn eigenlijk nog maar een paar merken/groepen waarvan de 2 grootste de markt beheersen/bepalen.

Hobby - Fendt
Knaus - Tabbert

Zoals als bij vele producten in alle branches fuseert men maar en verdwijnen merken of worden bewust opgekocht om de concurrentie weg te krijgen.

De merken die hier niet aan meededen zijn er niet meer.

jammer maar helaas.

Groet

Berry die Eriba Tabbert en LMC ook prachtige wagens vindt.



harry antwoordt op 23 april 2008:

Noem eens één merk waar niets is.....

Het voornaamste is heb je een goede dealer ???

Lost die jou problemen op, dan is er niets aan de hand !!!!

Ik heb zelf al de derde Kip, maar als ik de prijs vergelijk met

'n Hobby, is er toch een behoorlijk verschil, voor dat verschil

kan je heel wat magneetslotjes kopen........


antwoordt op 24 april 2008:

harry schreef:"Noem eens één merk waar niets is..... "
»
Wat dacht je van Adria?


Joost Kolen antwoordt op 24 april 2008:

Heb een vriendenkring met een arsenaal aan merken caravans. Wat mij vooral opvalt is dat we allemaal (en dan bedoel ik dus ook degene met KIP / BIOD etc) wel eens aan het klussen slaan als er weer eens iets kapot is. Als je kijkt naar de gebruikte onderdelen van de caravans kijkt zijn deze veelal van hetzelfde merk en type dus daar kan het kwaliteitsverschil niet inzitten. Het voordeel van een Hobby is dat deze veel accessoires levert voor minder geld. Het nadeel vind ik is dat driekwart van de caravans een Hobby is met het gevolg dat je veel dezelfde caravans tegenkomt op een camping. Maar slecht nee dat geloof ik niet. En of er een bepaald soort mensen voor een Hobby kiest dat weet ik niet maar vind ik wel een interessante stelling (ik denk een (zeer) kleine kern van waarheid).


bert.s antwoordt op 24 april 2008:

Mijn eerste caravans 2 kip kompakts, toen een eiffelland en nu sinds 2 jaar een nieuwe hobby 400sf.
Met alle caravans....dus ook de hobby heb ik geen mankementen gehad, en ook in afwerking zie ik geen verschil.
Ook met auto's kun je problemen hebben, als je een opel meriva cdti hebt met een probleempje zoals ik (3 jaar oud 3 nieuwe dynamo's verstuivers defect remschijven krom)ga je ook niet zeggen dat alle opels slecht zijn.
Heb hem trouwens snel ingeruild voor een seat altea xl 1.8 tsi.

succes verder met de hobby discussie


bert.s antwoordt op 24 april 2008:

""""Het wordt vooral leuk wanneer er gesproken wordt over de KWALITEIT van Hobby caravans. Die wordt nogal eens ter discussie gesteld.
Let dan eens op de reacties van de Hobby-eigenaren.
Ze worden helemaal BOOS EN WILD .
Trekt het merk dan een bepaald soort mensen aan ? """"""

Het trekt inderdaad een bepaald soort mensen aan....het merk word natuurlijk niet voor niets zoveel verkocht.
En laat een ieder die hier de hobby afkraakt bijvoorbeeld eens zeggen wat voor type auto ze hebben en welke caravan en type.
Dat vind ik wel interresant, beter als de hobby discussie.

groeten bert.s


adje antwoordt op 24 april 2008:

Zou er bij een caravanbeoordeling geen verschil gemaakt moeten worden tussen een caravan waarmee men 4 jaar overwinterd in zuid europa [6 maanden per jaar] of waarmee men 4 jaar elk jaar 1 maand mee in Holland gaat kamperen.


guus antwoordt op 24 april 2008:

Nu gaat iedereen zeggen hoe tevreden men is over Hobby en die zijn er ook genoeg.
Ik denk dat iedereen wel wil horen dat zij een goede caravan hebben. En als er toch veel negatiefs te horen is, is dat sneu,....heeeel sneu !
Toch willen helaas veel Hobbyeigenaren vaak horen dat hun caravan kwalitatief net zo goed of zelfs beter is dan andere goede merken (o.a. LMC, Fendt, Knaus, Dethleffs) en dat moeten ze nu weer niet doen.


pimr antwoordt op 24 april 2008:

Die Cor wat een humorist,maar ik heb geen tijd om te reageren want ik moet aan m''n caravan sleutelen.


Berry antwoordt op 24 april 2008:

Guus, wat voor een merk heb je zelf dan??


Walter antwoordt op 24 april 2008:

Bert S schreef:
Het trekt inderdaad een bepaald soort mensen aan....het merk word natuurlijk niet voor niets zoveel verkocht.
En laat een ieder die hier de hobby afkraakt bijvoorbeeld eens zeggen wat voor type auto ze hebben en welke caravan en type.
Dat vind ik wel interresant, beter als de hobby discussie.

groeten bert.s

Weet niet waar je heen wilt met bovenstaande Gelukkig zijn er mensen die zowel de auto als de caravan volledig zelf betalen en er vele die in leasebakken rondrijden dus een discussie over welke auto en wat voor caravan laat mij niet lachen en de veronderstelling dat het merk Hobby een bepaald publiek aantrekt vind ik niet terecht.

Rijdt overigens zelf met een modeo en een delta caravan van bj 96 waar nog nooit iets aan stuk is gegaan Hoezo kwalitieit van de caravan gerelateerd aan een merk.
Overweeg toch een hobby boven een fendt als opvolger. Reden vond de nieuwe e fendt van mindere kwaliteit


Berry antwoordt op 24 april 2008:

Zag overigens vandaag op de A2 nog wat golfplaten rijden (Knaus met gladde beplating) de latten kon ik gewoon tellen, wel makkelijk als er een reparatie moet worden uitgevoerd.

Maar eigenlijk heb ik wel medelijden met al die mensen die dan zo trots zijn over de kwaltiteit van Knaus.

Berry


antwoordt op 24 april 2008:

Walter schreef:"......Gelukkig zijn er mensen die zowel de auto als de caravan volledig zelf betalen en er vele die in leasebakken rondrijden dus een discussie over welke auto en wat voor caravan laat mij niet lachen en de veronderstelling dat het merk Hobby een bepaald publiek aantrekt vind ik niet terecht."
»
Als Walter iemand vind die mijn caravan wil betalen houdt ik mij aanbevolen! 😉
Maar ik ben bang dat ik hem zelf zal moeten betalen evenals de auto. Ik denk dat dat voor de meeste van ons opgaat mits je nog in Sinterklaas gelooft.
De leaserijder zal de auto niet 'an sich' betalen maar betalen een heleboel om mobiel te zijn en daar kan je vaak niet om lachen. Zij hebben daardoor een eigen keus in het merk en model. Net als bij een eigendomauto.
Het 'bepaalde' publiek dat een Hobby koopt noemt men een doelgroep. Zoals er een doelgroep voor een Adria, Biod, Chateau etc. bestaat. Of dat terecht is? Kan je weinig aan doen.


Cor antwoordt op 24 april 2008:

Berry:

CITAAT: "" Zag overigens vandaag op de A2 nog wat golfplaten rijden (Knaus met gladde beplating) de latten kon ik gewoon tellen, wel makkelijk als er een reparatie moet worden uitgevoerd.
Maar eigenlijk heb ik wel medelijden met al die mensen die dan zo trots zijn over de kwaltiteit van Knaus. ""

!!! JE SLAAT DE SPIJKER OP Z'N KOP !!!


mercha antwoordt op 24 april 2008:

Guus
Ik heb lak aan wat ze zegen over mijn hobby caravan.
Ik lig er geen min wakker van, als er negative reactie''s staan
over n hobby.
Enja de een heeft misschien geluk met n caravan , en n ander heeft er iedere x iets aan.
Maar het ligt er ook aan hoe het word neergezet..Wat bedoelen ze nu in godsnaam (het trekt n bepaalt slag volk aan)
Dat zou ik graag willen weten.
Wie heeft het antwoord.???
hobby de luxe easy- audi a4. td. automaat
gr mercha


guus antwoordt op 24 april 2008:

mercha

Als jij tevreden bent over het product en het voldoet aan jouw verwachtingen is het goed.
Er zijn van die mensen die heftig reageren. O.a. Berry, direkt verwijzen naar een ander merk. Zie ook reactie daarop van Cor !
( Ik denk dat Cor dat bedoelt. )


Berry antwoordt op 24 april 2008:

Guus,

Ik reageer niet heftig, vroeg alleen wat voor 'n merk caravan jezelf rijdt.

En over die golfplaten is alleen maar een constatering, en dus ook een feit.

Als iemand hier niet tegen kan, maar wel z'n eigen (minder positieve) mening over een Hobby heeft, dan klopt er iets niet.

Voor alle duidelijkheid, ik heb geen aandelen van Hobby, ik ben geen Hobby dealer, maar heb wel een P.... hekel aan afkraken van bepaalde merken/producten. Door mensen die als kuddevolk iedereen maar napraten.

Ik zeg dan ook niet dat erbij een Hobby nooit iets aan de hand is, maar....... relativerend in procenten op het aantal verkochte caravans zitten alle merken bij elkaar ion de buurt.

Berry


janka antwoordt op 24 april 2008:

Misschien zijn het mensen die zich wel een Hobby kunnen permiteren maar geen duurdere caravan. Die groep mensen, noem het maar doelgroep, is alleen maar toegenomen de laatste jaren. En ik heb wel de indruk dat het hier vooral gaat om de wat oudere caravanners die doordat zij een Hobby hebben gekocht ook nog wat geld overhouden voor andere zaken. Want een Avento of een Hobby, daar zit wel flink wat financieel verschil in. Dan spreek ik dus nog niet over de kwaliteit.
Wij konden in 2005 ook "kiezen" tussen de Hobby en de Burstner. En kozen voor de laatste.


Guus antwoordt op 24 april 2008:

Berry.

Rustig !! Je spreekt je zelf tegen.
""En over die golfplaten is alleen maar een constatering, en dus ook een feit.
Als iemand hier niet tegen kan, maar wel z'n eigen (minder positieve) mening over een Hobby heeft, dan klopt er iets niet. ""
En is de rest is geen constatering ?
((( genoeg hierover )))

Het leuke is dat ik ook een Hobby heb (maat(je) 460). (ja ja, niet gedacht he ?)
Nog geen grote problemen mee gehad (wel wat kleine) en eigenlijk best tevreden.
Kennis heeft een vergelijkbare Knaus.
Als je ze afzonderlijk vergelijkt zie je nagenoeg geen verschil in kwaliteit (ik ben geen vakman), dus ik koos natuurlijk voor de Hobby. Ga niet meer betalen voor hetzelfde als nodig is en dat verschil was toch ongeveer 1750- 2000 euro.

Hun Knaus en mijn Hobby staan af en toe direkt naast elkaar en de Knaus is en voelt gewoon veel degelijker en strerker aan.
Voordat ze naast elkaar konden staan zei ik nog tegen hun, ik heb hetzelfde voor veel minder. Dat is dus helaas niet zo, maar aan de ander kant heb ik ook veel minder ervoor betaald.
Knaus staat gewoon een klasse hoger, maar ook in prijs.
Mijn volgende caravan ?? Mijn Hobby bevalt best wel goed dus.... (duurt hopelijk nog heel lang)


mercha antwoordt op 24 april 2008:

De hobby brengt wat te weeg.
janka@ De oudere mensen die gaan juist voor fendt, knaus ,die ik ken dan.En je ziet ze ook veel op de camping's.
Allemaal bijna n fendt.
En ik heb n hobby en'' vent!(grapje)
Als we ooit gaan veranderen dan willen we n camper.
Maar dat blijft wel bij het dromen denk ik.
Niet normaal meer zo duur dat die zijn!!
gr mercha


Guus antwoordt op 24 april 2008:

Mercha

zelf importeren. Er zijn leuke contructies te bedenken i.v.m. BPM


mercha antwoordt op 24 april 2008:

Ja dat weten we, maar dan komt deze nog te duur voor ons.
mercha


Willem antwoordt op 24 april 2008:

Cor:
" Trekt het merk dan een bepaald soort mensen aan ? "
wat bedoel je daar nu mee ?? mij toch niet helemaal duidelijk.

Pluizen, tokkies, ....... ?? nou ??


@Eric antwoordt op 24 april 2008:

Ik denk mensen die van knutselen op vakantie houden 😉


bert.s antwoordt op 24 april 2008:

"""""Weet niet waar je heen wilt met bovenstaande Gelukkig zijn er mensen die zowel de auto als de caravan volledig zelf betalen en er vele die in leasebakken rondrijden dus een discussie over welke auto en wat voor caravan laat mij niet lachen en de veronderstelling dat het merk Hobby een bepaald publiek aantrekt vind ik niet terecht.""""
"

Dat vind ik dus ook niet...dat hobby een bepaald publiek aantrekt walter............dat is een citaat van iemand anders.

De hobby 400 sf heb ik nieuw gekocht , en ook de seat altea xl heb ik een paar weken in mijn bezit, en ook zelf betaald.
Enneee mijn hobby valt nog steeds niet uit elkaar.
En meningsverschillen houd je toch.
Ik zou zou bijvoorbeeld ook nooit een ford kopen.
mijn buurman zei dat ford een slechte auto is....en als mijn buurman dat zegt......dan zal dat wel zo zijn.


tja wat een discussie....slaat nergens op,....byyyeeeee



Sander antwoordt op 24 april 2008:

Tuurlijk worden Hobbyeigenaren boos en wild !!
Zou ik ook worden als mijn caravan uit elkaar valt van ellende en dan gaat iedereen daar ook nog even over zeuren.
Vaak valt de schade wel weer mee, kastje los, deurtje scheef, aanrecht los, raamrubbers en ramen raken los enz. enz., maar wel heel vervelend.
Het zijn meestal de de wat nieuwere caravans en daar zit dan weer een of andere garantie op. En repareren, nou dat kunnen Hobbydealers als geen ander. Echt waar super-ervaren!
Uiteindelijk is er niets aan de hand, is iedereen weer gelukkig en blij en is iedereen weer vol lof over zijn caravan.


Louis antwoordt op 24 april 2008:

Smaken verschillen nu eenmaal , net als de financiele middelen .
Ik hoop wel dat jullie op de camping wat gezelliger zijn dan nu af en toe lijkt.
Het maakt mij niet uit hoor waar iemand mee aankomt , zolang je het maar naar je zin hebt zonder een ander tot last te zijn .
Wij gaan er de komende week tenminste weer lekker op uit .
Als jullie nu nog een beetje mooi weer kunnen regelen .......


gert antwoordt op 24 april 2008:

als je 100 hobby verkoopt en 1 biod zo ligt het ongeveer heb je met een hobby 100 keer meer kans dat er wat aan verkeerd gemonteerd kan wezen.
en als je hier dan leest dat iedereen veel plezier aan zijn hobby heeft zal het wel mee vallen met de mankementen.
er zijn altijd mensen die als ze er alleen maar naar kijken de deuren er al uit vallen en ze willen ook altijd weten hoe het in elkaar zit.
houden altijd onderdelen over en na 4 weken is dat onderdeel een slecht produkt.
een ferrari word ook weleens terug geroepen.


bert.s antwoordt op 24 april 2008:

goed zo gert....dat heb je mooi gezegd.
ik heb nu 2 jaar een hobby, na eerst verschillende andere merken hebben gehad.
mijn hobby heeft nog nooit geen mankementen vertoont, ......het kan natuurlijk zijn dat ik toevallig een goede heb.


Bert antwoordt op 24 april 2008:

Nooit geen = altijd wel? 😉


bert.s antwoordt op 24 april 2008:

leuk bert.......ga zo door.

groetjes bert.s


@Eric antwoordt op 25 april 2008:

Bert is scherp!


Bert antwoordt op 25 april 2008:

Verrekkes scherp! Ik ben me mentaal aan het voorbereiden op het BergTrainingsWeekend en dan giert de adrenaline!!! Haha.... 😉


gert antwoordt op 25 april 2008:

de adreneline giert ook straks je portomonee door?????
als je al bang bent om met een caravan te rijden hoef je ook niet na zo weekend te gaan.
alemaal geld klopperij


Willem antwoordt op 25 april 2008:

Sander:

Zoals jij het omschrijft is het.
Laatste jaren heeft hobby veel problemen. Alles wordt wel weer opgelost maar op DAT moment is het wel vervelend.


janka antwoordt op 25 april 2008:

Het lijkt me juist goed als je bang bent om met een caravan te rijden!
Niemand kijkt je er namelijk op aan want ieder komt met hetzelfde doel voor ogen. En dat er aan verdiend wordt, het zij zo. Voor niets gaat de zon op.


Geert antwoordt op 25 april 2008:

Hallo allemaal, de dicussie duurt voort, maar de belangrijkste punten zijn heel gemakkelijk aan te geven:

1 De compleetste caravan
2 Bij de tijdse vormgeving en techniek
3 Verreweg de scherpste prijs in zijn klasse.

Makkelijk toch dat zoveel mensen een Hobby kiezen ?
Nu nog een fatsoenlijke voortent eraan ( helaas vaak een sluitpostje ) en de Hobby bezitter gaat tevreden op vakantie, jaar na jaar !


Joost Kolen antwoordt op 26 april 2008:

1 De compleetste caravan
Wel aardig een kogeldrukweger op het neuswiel, zij het dat de meting verre van precies is.
Leuk een paneel met knopjes die het na drie weken begeven
Pro: de meeste hebben een vaste watertank en geloof het of niet die werkt!

2 Bij de tijdse vormgeving en techniek
Puur smaak. Het nieuwe logo vind ik afschuwelijk. En dat blauw op die gestructureerde wand is niet echt modern. Zowat alle merken hebben voortaan een gladde wand.

3 Verreweg de scherpste prijs in zijn klasse.
Daar is weinig tegen in te brengen, voor de opties die je krijgt is ie prijstechnisch interessant.

Ik heb helemaal niets tegen Hobby, bij mijn volgende aanschaf zal ik dit merk zeker overwegen. Maar om nou te zeggen dat je iets bijzonders koopt. Je komt op vakantie zeker een zelfde tegen, waarschijnlijk zelfs in het straatje waar je staat.

Ik vergelijk een Hooby vaak met een Ford Mondeo, technisch niets mis mee maar het risico dat de buurman dezelfde heeft is erg groot.


Geert antwoordt op 26 april 2008:

Saillant detail:

WEL in veel landen de auto van het jaar geworden, die Mondeo ! Lachen !!


Jan antwoordt op 26 april 2008:

Het is vooral een kwestie van smaak geloof ik, en als Hobby je hobby is zou ik mij er niets van aan trekken wat een ander daar verder van vindt.
Volgens mij is er met elk merk wel eens wat mis; ook met de peperdure, waarvan je het misschien niet zou verwachten?
Ik heb het gevoel dat caravandealers de door hun geleverde caravans niet goed controleren voor ze hem afleveren, ze wachten liever even af waar de klant mee komt en dat ondanks de toch behoorlijk hoge afleveringskosten.
Het is overigens zo dat men niet overal in Europa bereid is om afleveringskosten te betalen.


gert antwoordt op 26 april 2008:

nee mensen geen hobby nemen?
er zijn betere om aan te klussen bij de een neem je een bouwvaker met veel gereedschap mee om nieuwe kozijn.. oh nee sorry alleen maar nieuwe ramen bij de andere neem je een bandenboer met velgen mee maar wel katten op een hobby omdat er daar heel veel van zijn met heel weinig mankementen maar wel katten hoor mensen.
ik heb nog niks met mijn hobby meegemaakt maar dat is een zeldsaamheid als ik de mensen hier moet geloven maar wel blijven katten hoor wand anders gaat er echt wat kapot aan mijn HOBBY.


Berry antwoordt op 26 april 2008:

Alle Hobby eigenaren kunnen opgelucht adem halen. (en alle meepraters ook) want zojuist zie ik hier op het Forum dat er ook bij Knaus terug roep akties zijn, het was gewoon een kwestie van tijd.

We zouden juist blij moeten zijn dat fabrikanten een terug roep aktie houden, dat is een teken dat ze geen risico nemen en veiligheid voorp staat.

Berry


antwoordt op 26 april 2008:

Nou dat valt nog te bezien Berry. Ik vermoedt dat dit een al langer bestaand probleem is van de Duitse velgen producent Just. Het zou dan een type stalen velg betreffen die natuurlijk onder meer merken caravans wordt gemonteerd zoals Hobby, Fendt en LMC van de bouwjaren 2005/2006


gert antwoordt op 27 april 2008:

nee roel dit is een velg van een andere firma waar zelfs alko buiten staat


pimr antwoordt op 27 april 2008:

Een goed merk verkoopt zichzelf en.....gaat niet falliet!!


Hans b antwoordt op 27 april 2008:

Hoeveel goede merken gaan er niet failliet omdat wij het, om de een of andere reden (meestal de prijs), vertikken om ze te kopen?


gert antwoordt op 27 april 2008:

nou ik heb dat al eerder verteld een biod kan niet achter mijn auto.
en een kip denk ik ook niet.


Jan antwoordt op 27 april 2008:

Het is zit em vast in de naam Hobby, die aangeeft dat er altijd wel wat te klussen valt....?


antwoordt op 27 april 2008:

pimr schreef:"Een goed merk verkoopt zichzelf en.....gaat niet falliet!!"
»
Te goed en ze worden helemaal niet verkocht!


Guus antwoordt op 27 april 2008:

Berry kan het WEER niet laten. (nu een verwijzing naar Knaus).
(((Velg zat ook onder Hobby)))


Karin antwoordt op 27 april 2008:

Raar mannetje die Guus........

Ga maar gauw naar huus.


Guus antwoordt op 28 april 2008:

Raar mannetje ?? Dus als iemand iets negatiefs vermeld over Hobby moeten we dus allemaal ook iets negatiefs gaan schrijven over de gemiddeld betere merken.

Ik heb ook een Hobby en ook al heel wat problemen gehad. Alles is weer opgelost.
Maar waarom nou direkt zo reageren op andere caravanmerken. Dat is wat Cor in zijn vraag bedoelt. Als eigenaar van Hobby weet je gewoon wat je hebt.
Een redelijk goede en compleet uitgeruste caravan voor een redelijke prijs. Volgens mij een goede koop !!


Koen antwoordt op 28 april 2008:

"""nou ik heb dat al eerder verteld een biod kan niet achter mijn auto.
en een kip denk ik ook niet."""
Wat bedoel je daarmee, gert ?


Caravantrekker (Menno) antwoordt op 28 april 2008:

Ach Koen, gert probeert met name mij op de kast te krijgen door telkens dit soort onzinnige opmerkingen te maken. Gewoon negeren.


Rico antwoordt op 28 april 2008:

Een Hobby-caravan is niet de duurste. Dat zal deels komen doordat ze massaproductie draaien, maar het zal ook wel ergens in de kwaliteit zitten. En da's op zich helemaal niet erg. De prijs-kwaliteitverhouding zal best in orde zijn.

Wij zijn zowel qua auto als caravan niet bepaald merkvast. Van beiden al van alles gehad. Toch hebben we nu een combinatie waar we ons er prettig bij voelen. Een VW T4 en een Kip. Zelfs al de tweede Kip, nog nooit gebeurd dat we van een merk voor een tweede keer achter elkaar hetzelfde merk kochten.

Vroeger ook wel naar Hobby gekeken, maar we worden er niet echt warm van. Van buiten niet echt fraai (vooral de aansluiting van het dak op het front vinden we niet mooi. Geeft een beetje een dolfijnenkop) en van binnen te truttig. En daar hoeft niemand zich beledigd door te voelen, iedereen richt toch ook z'n huis in naar wat hij mooi vindt?

Trouwens, als er zoveel caravans als b.v. Hobby geproduceerd worden elk jaar, dan is het niet meer dan logisch dat je ook meer problemen leest. Het zijn gewoon veel caravans. Ook andere merken hebben zo hun problemen hoor.

Even kijken naar onze vorige caravans.....

Beyerland Sprinter (nog van Abi): lek voorfront (gelukkig wel op tijd geconstateerd);

Wilk Safari: deze was pas echt slecht. Opbouw scheef op chassis, snel slijtende bekleding, scheurende striping, electrische storingen, probeer maar eens je bed te maken met een tafel die te laag is.....;

Beyerland Vitesse (Tirus): scheurende douchebak, lekkages bij rangeerhandgrepen voor en achter, lekkage aan dak, steeds wel op tijd verholpen. Nee, ons front scheurde overigens niet!

Kip Celebration: probleemloos

Kip Vision: nog geen meter mee gereden, dus geen idee nog.

Dusseehh, geen reden voor Hobby-eigenaren om wild en boos te worden. Ook andere caravans mankeert weleens wat aan. En als het door de dealer maar netjes wordt opgelost, dan is er weinig aan de hand.

Groet,

Rico


bt antwoordt op 29 april 2008:

Waarom die Hobby eigenaren Boos en Wild worden ?

Ik denk dat zij hun caravan vergelijken met de betere merken (LMC, Eriba, Knaus, Kip enz.) en dan blijkt dat ze kwalitatief toch (iets) minder zijn.
Maar waarom niet vergelijken met de nieuwste Adria\\\'s en Burstner ? Lijkt mij een betere vergelijking.


Jan antwoordt op 29 april 2008:

Ook van die "betere merken" hoor en zie je soms gekke dingen. Op zich verschilt de materiaalkeuze en/of constructie niet eens zo veel. De prijzen lopen -geloof ik- per kiliogram niet eens zo veel uiteen. Het verschil zit em bepaald ook niet de toegeleverde apparatuur, want die komt ook van zelfde toeleveranciers. Het zit vaker in montagefouten en falende kwaliteitscontrole.
Ik wijs er maar eens op dat vooral als er fouten worden gecontstateerd de dealers bij aflevering niet hun werk doen en achteraf nogal eens hun klanten in de kou laten staan, vooral als dure reparaties of vervangingen aan de orde zijn. Ook de fabrikanten hebben op dat gebied zo hun eigenaardigheden.
Eigenlijk voel ik er meer voor dat alle vermoedelijk dikbetaalde maar misplaatste dealer- en fabrikantengaranties worden afgeschaft en dat je direct via je rechtsbijstandverzekering kunt laten verhalen wat je rechtens toe komt. Ik denk zo dat daardoor de kwaliteit en duurzaamheid van de caravans van alle (nog overblijvende?) merken er zeer mee gediend zou zijn.


guus antwoordt op 29 april 2008:

Jan

Kwaliteit van toegeleverde producten zullen inderdaad niet verschillen maar wel de contructie daarvan in en op de caravan. Ook de totale contructie van de caravan en gebruikte materialen zijn van groot belang voor de kwaliteit en levensduur van het product. Hobby is kwalitatief (helaas ook voor mij) geen uitschieter naar boven, maar gewoon een middenmaat.
Het zegt genoeg dat Hobbydealers hun handen vol hebben aan het afleverklaar maken van hun caravans. Voordat de caravan bij de dealer is mankeert er over het algemeen heel veel aan. Het is voor veel dealers onbegonnen werk om alle schroeven, bouten, hang en sluitwerk na te zien.
Lof voor de dealer die zijn caravan goed aflevert. Toch zegt dit wel iets over het eindproduct van de fabriek.
Mogelijk hoort dit bij de strategie van de Hobby-groep.
Fendt zal de concurrentie moeten aangaan op kwalitatief gebied en Hobby op het prijstechnische vlak.


Joost Kolen antwoordt op 29 april 2008:

Aangezien het hier een forum betreft wat gaat over het rijden met de caravan: die verschrikkelijk krakende (maar wel zeer goed werkende) koppeling van die Hobby's.


blije caravaner antwoordt op 30 april 2008:

Beste caravan bezitters.
90% van alle caravan bouwers in europa gebruikt AL-KO chassis + wielen + remmen + slinger koppelingen.
90% van de caravan bouwers in europa gebruiken ramen van polyplastic uit rotterdam.
90% van alle caravan bouwers in europa gebruikt; Heki, thetford, Truma, Electrolux.
90% van de caravan bouwers betrekken het plaatwerk van drie fabrieken, waarvan er één in belgie staat en twee in duitsland.
Hobby is één van die 90%.
oja, en fendt is opgekocht door Hobby.
Liever een Hobby zo uit de knip, als een Kip van Lenen.nl

Alle caravan bezitters een fijn vacantie toe gewenst in 2008


Caravantrekker (Menno) antwoordt op 30 april 2008:

Maar Hobby gebruikt geen Al-Ko chassis en koppeling maar BPW en Winterhoff maar heeft wel meer dan 10% van de markt........ maar verder klopt het natuurlijk wel dat door overnames e.d. er niet zo veel toeleveranciers meer zijn. Er dreigen zelfs monopoly posities.


@Eric antwoordt op 30 april 2008:

Hobby gebruikt vanaf 2002 of 2003 toch een Knott chassis en Knott as?


Berry antwoordt op 1 mei 2008:

Hobby produceert zijn eigen chassis.

As en oploopinrichting van een toeleverancier.


berry


@Eric antwoordt op 1 mei 2008:

Dan bezitten ze zeker de Knott fabriek 😉


Berry antwoordt op 1 mei 2008:

@Eric,

Als je in Fockbek bent (Hobby Fabriek) een keertje kijken dan zie je dat ze de langsdragers zelf fabriceren.

Berry


@Eric antwoordt op 1 mei 2008:

Dat zullen dan misschien langsdragercs van het merk Knott zijn die daar gemonteerd worden op Knott assen om transportkosten te besparen?

http://www2.hobby-caravan.de/pics/bilder_ww07/all_inclusive07/Chassis_gross_XL.jpg


@Eric antwoordt op 1 mei 2008:

Lees vooral het stukje over de Hobby 400 KB De Luxe Easy even in dit pdf\\\'je

http://www.kck-online.nl/published/kck/content/binairebestanden/KCK_dec2003_gezinscaravans-6359_16637.pdf


Peter antwoordt op 1 mei 2008:

Zo ik doe ook nog ff mee. Ik ben die Peter van die te zware (Hobby ) caravan. Genaaid door mijn dealer, die mij te veel accessoires heeft aangesmeerd, waardoor ik elk jaar nieuwe remvoeringen moest betalen. Torsie stangen en lagers en weet ik veel. Die reparateur s maar kwijlen van genot als ik alk jaar terug kwam van 9000 vakantiekilometers.
Enfin, alles mijn eigen schuld. Had ik mij maar beter moeten vorbereiden en niet zo hebberig moeten zijn.

Verder was/ben ik ik best blij met mijn Hobby 540 UL. Behalve dan dat alle handvatten van de kastjes losraakten; de deurklemmtjes allemaal zijn afgebroken; de badkamervloer is gescheur;d het wasstafel plastic is gescheurd; en allerlei kleine dingetjes niet deugden.

Maar eerlijk is eerlijk, allemaal peanuts. Makkelijk te repareren en te plakken. Verder (ECHT WAAR !!!!) een heerlijke caravan .

Ik koop volgende keer toch maar een camper. Kan ik tenminste helemaal volstouwen met leuke dingen, zonder dat ik elke keer met een weger moet rondsjouwen.


Berry antwoordt op 1 mei 2008:

@Eric,

Leuk artikel, maar wel uit 2003.

Maar.... ik praat over het heden.

Groet

Berry


Berry antwoordt op 1 mei 2008:

PS vergeten......

Alle chassis bij alle merken worden ter plekke geassembleerd, dus een chassis komt nooit compleet aan, omdat het a.h.w. een bouwpakket is, diverse delen passen op diverse wagens, lees: opbouwlengtes.
Dit i.c.m. verschillende assen (gewicht)

En uiteraard om transportkosten te besparen.

berry


@Eric antwoordt op 1 mei 2008:

Van welke toeleverancier komen de as en oploopinrichting dan?


Koen antwoordt op 5 mei 2008:

"""Ik koop volgende keer toch maar een camper. Kan ik tenminste helemaal volstouwen met leuke dingen, zonder dat ik elke keer met een weger moet rondsjouwen."""
Dat denk je maar : ook daar geldt een beperking in maximum gewicht.
Of ga je je laten vangen door een grote camper / motorhome (6 à 7 meter lang) aan te schaffen met een maximumgewicht van 3500 kg ?


Caravantrekker (Menno) antwoordt op 5 mei 2008:

Juist grote campers zijn vaak overbeladen (en nog wel meer dan caravans!) omdat ze er alles aan moeten doen om onder de 3500 kg te blijven (B-rijbewijs). Ga er maar vanuit dat 95% van de campers waar je fietsen voor het hele gezin op ziet hangen die wettelijk te zwaar is. Ook daarop gaat steeds meer gecontroleerd worden.


Guus antwoordt op 5 mei 2008:

Heeft Hobby wel goede campers ?!

Trekt dat dan (zoals Cor schrijft) ook een bepaald soort mensen aan ?


de caravanier antwoordt op 6 mei 2008:

Als nu alleen de mensen die een hobby bezitten of bezaten, een goede en/of slechte kritiek hebben op deze vraag, dan zou het onderwerp Hobby & reacties van eigenaren tenminste met 50-75% krimpen. Wij gaan al een slordige 30 jaar met vacantie naar frankrijk,(mooi land trouwens) en hebben eigelijk al alles uitgeprobeerd, van de tent naar de vouwwagen, en van de vouwwagen naar de caravan.
de caravan merken waren wilk, knaus, en een kip.
vanaf de tent t/m de kip heb ik mijn gereedschaps kist weleens tevoorschijn moeten halen.
dat gebeurt nu eenmaal, en zeker als je kinderen hebt die omgaan met dingen waar ze eigelijk niet voor bedoeld zijn.
nu hebben mijn vrouw en ik gemeend een nieuwe caravan te kopen, en dit is geworden?...........jawel een hobby 440 sf.
volgende week te verwachten, daar er nog geen kenteken op zit.
wij gaan er dit jaar tweemaal mee op vacantie.
één keer hier in nederland om proef te draaien, en de tweede keer.. u raad het al.
als wij in de herfst terug komen zal ik op deze
site een uitgereid verslag doen van onze PERSOONLIJKE bevindingen.
dus niet van horen zeggen, maar uit eigen ervaring spreken.

met vriedelijke groet
de caravanier


Cor antwoordt op 6 mei 2008:


Niet alle hobby-eigenaren zijn boos en wild.

Sommigen reageren heel normaal, zij weten inmiddels wat ze hebben !!!! (of juist niet hebben)


bt antwoordt op 9 mei 2008:

Het is net zoals als de Landwind auto uit China.
Denk je dat je een leuke auto hebt gekocht, moet die van de weg af omdat hij NIET voldoet aan de kwaliteits- en veiligheidseisen.
Dan baal je toch behoorlijk, vooral omdat iedereen het er over heeft.
'Superauto' hoor je de verkoper nog zeggen. Gewoon een K...T-streek is je geleverd en dan ben je inderdaad boos en wild en dat ligt niet aan het bepaald soort mensen.


jjm antwoordt op 9 mei 2008:

ja klopt als je een hobby koopt heb je gewoon rotzooi wat de andere caravan bouwers niet erin willen stopen.
daarom heb ik nu al de zoveelste hobby gekocht ( en als ik zoveel problemen met deze heb als met de voorgaande hobby's dan ben ik weer dik tevreden :P )


Guus antwoordt op 13 mei 2008:

Hobby is eigenaar van Fendt.
Hoe zit het eigenlijk met de HUIDIGE kwaliteit van Fendt ?
Hebben zij ook last van de huidige kwaltietsproblemen van Hobby ?


Yockho antwoordt op 13 mei 2008:

Fout , Hobby is geen eigenaar van Fendt , maar is van een heel rijke familie die destijds de 2 hebben opgkocht verder hebben zij niets met elkaar te maken en werken zij onafhankelijk van elkander


bert.s antwoordt op 14 mei 2008:

Als alle hobby's slecht zijn, zouden er volgens mij geen hobby's meer verkocht worden.
Als mijn hobby veel mankementen vertoont, zou ik geen hobby weer kopen.
Heb ook een opel en een ford gehad met veeeeeellllll problemen, dus: conclusie: opels en fords zijn slecht?????
Nee vast niet , er zijn ook nog veel mensen die in opels en ford rijden.
Dus als iemand een slechte ervaring met hobby heeft gehad wil dat nog niet zeggen dat alle hobby's slecht zijn.
Mijn hobby 400sf is nu 3 jaar oud en heb er nog nooit geen problemen mee gehad, kortom voor mij een perfecte caravan.


guus antwoordt op 14 mei 2008:

bert.s
Niet alle Hobby-caravans slecht zijn.
Laatste tijd zijn er alleen heel veel problemen. Dat is wat anders.


Twan Roumen antwoordt op 14 mei 2008:

Hallo mensen , ik zelf heb nooit een Hobby , dus kan daarom ook geen uitsluitsel geven over de kwaliteit ervan geven , maar wel een ander gegeven!! , iedere caravan is zo goed als de eigenaar die hem onderhoud en ik denk dat ik daar in veel gevallen de spijker mee op zijn kop raak!! wij zijn trouwens erg tevreden Sterckeman gebruikers .

Groetten Fam Roumen .


antwoordt op 14 mei 2008:

Twan Roumen schrijft:"........ iedere caravan is zo goed als de eigenaar die hem onderhoud en ik denk dat ik daar in veel gevallen de spijker mee op zijn kop raak!! "
»
Wie je vooral raakt is de eigenaar.
Wat je schrijft is een lege huls. Heb je de caravan goed onderhouden en laten repareren dan heb je een goede caravan! Zo lust ik er nog wel een paar.
Het gaat juist om de vraag of die "goede caravan" zoveel onderhoud en reparatie in de eerste plaats nodig heeft. Zoja, kan je vraagtekens zetten bij de kwaliteit. Zo nee, dan is de kwaliteit 'nicht in frage' en kan je spreken van een goede caravan. Daar heeft de eigenaar geen rol in, de fabrikant wel.


janka antwoordt op 15 mei 2008:

Goed maar onze burstner fun uit 2004 had pas geleden ook schroefjes die wat losser gingen zitten dan ze bij aflevering zaten. Vooral de scharnieren van de kastjes konden wel een beetje vaster gedraaid. Het zal ws wel komen door de warmteverschillen in en het rijden met de caravan. Als ik niet het had gecontroleerd dan was er ooit en keer een deurtje los komen hangen en dan ineens heb je een slechte caravan?
Ik weet niet of zoiets bij een inspectiebeurt hoort maar een beetje zelf in de gaten houden is ook niet verkeerd. Dan kun je zulke dingen voor zijn.


mercha antwoordt op 15 mei 2008:

Je bent tevreden als je aan de caravan geen of weinig problemen heb.Het zal me zorg wezen wat voor merk beter is.
Ben al tig jaar tevreden met onze caravan merk.
Dus mensen, doe rustig aan op de weg, en geniet van de vakantie met welk type caravan je ook achter de auto heb.
gr mercha


bert.s antwoordt op 15 mei 2008:

Van: guus
Datum: 14 May 2008 om 20:36

bert.s
Niet alle Hobby-caravans slecht zijn.
Laatste tijd zijn er alleen heel veel problemen. Dat is wat anders

Guus.....waar baseer jij dat op dat ze de laatste tijd veel problemen hebben??
Heb jij dat ergens kunnen lezen, of trek jij ook conclusies uit de praatjes op dit forum????


Jan antwoordt op 15 mei 2008:

Komt spontaan bij mij op:
Het onderhouden van een hobby lijkt op het hebben van een hobby in een Hobby. Net zo iets als het hebben van een hobby-kip of een hobby-Tabbert?
Volgens mij rammelen al die kwetsbare caravans vroeg of later toch een keertje of meer uit elkaar en kan er gelukkig weer wat geplakt of gelijmd worden.....
Als er dan helemaal niks meer te plakken of anders te Hobbiën (nieuw woord?) is, dan misschien een paar
Matador (Olé) of Kumho (Boemho) bandjes er onder ?
Roept u maar !


guus antwoordt op 16 mei 2008:

bert.s
praatjes vullen geen gaatjes, maar er wordt toch veel over gepraat en te lezen.
------
Je kunt het ook anders stellen.
Zijn de verwachtingen van een Hobby-caravan bij veel mensen niet te hoog ?


bert.s antwoordt op 16 mei 2008:

juist guus, de een zegt dat hobby slecht is, en de rest papagaait hem gewoon na.


jan antwoordt op 16 mei 2008:

Waar rook is, is vuur.


gert antwoordt op 16 mei 2008:

volgens mij brand burstner al.
en ik denk ook dat het blijft branden want ik zie niet dat het vuurtje te doven is.
dit gaat te veel lucifers kosten.


Bert.s antwoordt op 17 mei 2008:

volgens mij brand het bij burstner ook al ja......veeeeelllllll problemen met de ramen....conclusie.....slechte caravan's die burstner.
Nu hebben we al 2 slechte caravan's hobby en burstner!


pimr antwoordt op 17 mei 2008:

Ik denk dat al die onzin verhalen over Hobby door andere jaloerse caravan fabrikanten worden verspreidt,maar ook door caravanners die eigenlijk liever een Hobby hadden gehad.


guus antwoordt op 17 mei 2008:

Een tevreden Hobby eigenaar zei tegen mij dat ze bevriend is met een hobby-dealer. Ze wou een nieuwe hebben en de dealer zei dat ze beter kon wachten of een ander merk caravan kopen.
Ook een caravanschadehersteller zei tegen mij dat de dealer de problemen zelf niet aan kon en dat zij hun moesten meehelpen.
niet echt papagaai-praat

de vraag blijft natuurlijk voor elke fabriek: hoe hoog leggen zij de lat op kwalitatief gebied.
Alles heeft z'n prijs !


bert.s antwoordt op 17 mei 2008:

Een tevreden Hobby eigenaar zei tegen mij dat ze bevriend is met een hobby-dealer.
Een tevreden hobby eigenaar guus?????
En ik ben ook al tevreden over mijn hobby caravan!
Zijn er in ieder geval 2 tevreden mensen met een hobby caravan in nederland.


guus antwoordt op 17 mei 2008:

bert.s
Alsof niemand tevreden is over zijn Hobby.
Het gaat in dat geval om de verwachting die je hebt.

Is de verwachting te hoog, dan valt het in mogelijk tegen, andersom geldt natuurlijk hetzelfde.
Toch blijft natuurlijk gelden dat er behoorlijk gereageerd wordt op het onderwerp.


bert.s antwoordt op 17 mei 2008:

natuurlijk word er behoorlijk gereageerd, en nogmaals als mijn hobby (veel) mankementen gaat vertonen, koop ik geen hobby weer.
Maar tot nu toe ( caravan is 3 jaar oud ) nog geen problemen.
Heb 3 jaar een opel meriva gehad die elk jaar een nieuwe dynamo moest.
Ik heb nu een nieuwe auto....vanzelfsprekend geen opel.
Ik ga nu ook niet meer verder in discussie over de kwaliteit van hobby, anders word het een gebed zonder eind.

groetjes bert.s


mercha antwoordt op 17 mei 2008:

betekend dat het gebed nu ten einde is??
gr mercha


bert.s antwoordt op 17 mei 2008:

dat hoop ik wel......ik reageer in ieder geval niet meer!!!!!


kees van m.[chauffeur int.] antwoordt op 17 mei 2008:

waarom nu de hobby toch niet zo slecht is en dat er ontiegelijk veel van verkocht zijn wille jullie er mee ophouden.
als nu 1 procent met een hobby hier een bericht achter laat kunnen we nog een paar jaar vooruit.


Karel antwoordt op 22 mei 2008:

Alles heeft z'n prijs, ook kwalitiet en/of kwantiteit.
Zelfs aan een Kabe, Tabbert of Knaus mankeert wel eens iets.


KarelT antwoordt op 9 juli 2008:

ik ben al bezig aan mijn 3de hobby.
bij de voorgaande 2 hobby's 1x een waterpompje vervangen verder niets.
de hobby die ik nu heb is 4 maanden oud pas gekocht nieuw. maar als ik zo op dit forum lees heb ik echt geluk gehad.
dus kan ik mischien beter deze 4 maanden oude hobby verkopen .
niet dat er iets mis mee is maar zoals ik begrijp ben ik een gevaar op de weg en staat hij straks meer bij de werkplaats als op de weg/camping.
maar nu het volgende probleem welk merk raden jullie mij aan ?


Ger antwoordt op 9 juli 2008:

Met genoegen neem ik weer kennis van de vrijheid van meningsuiting op dit forum. Het is vermakelijk om te lezen waarom men van mening is dat een ander een Hobby koopt.

Ik ben net terug uit Denemarken. Daar zie je het volgende:
De Denen: Hobby caravan met Isabella voortent.
De Zweden: Kabe, Cabby of Solifer met Isabella voortent.
De Noren: Heel weinig caravanners, als ze er zijn is het net als bij de Zweden dus Kabe, Cabby of Solifer.
Tja, als je een volledig geisoleerde caravan met vloerverwarming en massief houten kastdeurtjes zoekt om ook in de winter lekker weg te kunnen richting de poolcirkel.....dan moet je wat. (Kost een paar centen maar weet dat je dan ook echt wat hebt) Maar eh....zou daar nooit iets aan kapot gaan?

Dan onze oosterburen: Knaus, Tabbert, LMC enfin, het hele theater minus merken als Delta of Caravalair. Moet gezegd dat bij de duitsers vaak ook nog het motto: "Zu hause haben wir nog mehr" van toepassing is. Zou daar nooit een produktiemisser tussen zitten?

Ook ik behoor tot de club die zich de luxe van een caravan kan veroorloven. Met enige trots zelfs want het was een poos sparen om een nieuwe 495 UK met Isabellavoortent cash af te mogen tikken bij de dealer.
Wat boeit het wat voor merk caravan je koopt. Volgens mij is het nog steeds zo dat, als je zelf van mening bent dat je het goed hebt gedaan, de rest het maar moet bekijken hoe ze het doen.
En voor de duidelijkheid: met mijn Hobby is niks mis, alles werkt, zit goed gemonteerd, hij werd goed afgeleverd en ligt beladen als een blok achter de auto. Ik ga genieten (daar zou ik mijn Hobby wel van kunnen maken😉


mercha antwoordt op 9 juli 2008:

karelT
Wie zegt je als je n over gaat op n ander merk caravan, dat je daar geen stukken aan krijg?
Je laat je wel erg bang maken.
Ík merkt wel als we met onze hobby problemen krijgen.(nog nooit gehad)
Maar ik zou zeggen geniet ervan, zolang je geen problemen er mee hebt!
gr mercha


Jan antwoordt op 9 juli 2008:

Gewoon lekker met je Hobby op vakantie gaan en deze hele discussie vergeten!


peter antwoordt op 9 juli 2008:

Niet mijn hobby, zo'n Hobby


bert.s antwoordt op 9 juli 2008:

peter weet niet beter


bert.s antwoordt op 9 juli 2008:

En een duurdere caravan hoeft niet perse beter te zijn ....kijk maar naar auto's e.d


Theo antwoordt op 9 juli 2008:

Tja, wat verwacht je van een caravan? Een hobby is net als eten bij van der Valk: niet goed, niet slecht. Je hebt gegeten maar of het nu echt lekker en gesmaakt heeft, Nee.
Voorop gesteld dat echt slechte caravans niet meer gemaakt worden, is Hobby een product voor de massa waar alleen in NL veel van verkocht worden. Echt nederlands: veel voor weinig. Dat dit ten koste gaat van een stuk degelijkheid verbaasd mij niets.
Na zelf 2 hobbys gehad te hebben, rijd ik nu al 3 jaar met een Knaus en nog geen schroefje los.
Het concept van Hobby past men nu ook toe bij Fendt en de trouwe ouwe Fendt rijders stappen massaal over. De kwaliteit is duidelijk naar het 2e plan geschoven.


bert.s antwoordt op 9 juli 2008:

dus een hobby is dus een opel onder de caravan's?


Jannes antwoordt op 10 juli 2008:

Citeren THEO:
Hobby een product voor de massa waar alleen in NL veel van verkocht worden.

Daarom is Hobby ook Europa's nummer 1
(alleen omdat er in NL zoveel van verkocht worden, ja ja...)


de caravanier antwoordt op 11 juli 2008:

als je eigen caravan niet de luxe, en de afwerking heeft als de caravan van een ander, blijft er maar één ding over.........
de caravan van die ander afzeiken.


@Eric antwoordt op 11 juli 2008:

En dat is nou juist het probleem, de afwerking van een Hobby....


peter antwoordt op 11 juli 2008:

............................daar valt veel over of te zeiken.

Hobby eigenaren kijken door een gekleurde bril en zijn bevooroordeeld. Helaas is hierdoor een zinnige discussie niet te voeren.
Hobby is daadwerkelijk no1 in europa door de kwantiteit die in NL verkocht word.


bert.s antwoordt op 11 juli 2008:

juist caravanier

veel mensen op deze site hebben als AFKRAKEN als HOBBY .
Jammer


de caravanier antwoordt op 11 juli 2008:

beste Peter

ik ga er natuurlijk wel vanuit, dat je zelf ook ooit een hobby caravan in je bezit hebt gehad.
en mogen wij dan ook van jou weten wat voor een geweldige, betrouwbare, en niet stuk te krijgen, caravan je zelf bezit.
kijk wel uit met reageren, als je niet tegen kritiek kunt.

met vriendelijke groet

de caravanier.


de caravanier antwoordt op 11 juli 2008:

Bert.s

ik heb een opel (zafira) sorry

groeten en een prettig weekend.


Peter antwoordt op 11 juli 2008:

de caravanier: Ik ben na 1 hobby (4 jaar gehad) nu in het gelukkige bezit van een Kabe Ametist.


Peter antwoordt op 13 juli 2008:

Blije caravanner:

Inderdaad komen veel onderdelen van dezelfde toeleverancier, niets mis mee. De toeleverancier levert een constante kwalitiet. gaan we voor het gemak maar even van uit.
Het is aan de caravanbouwer hoe hij deze producten verwerkt in zijn eindproduct.
Helaas laat Hobby hier vaker steken vallen dan andere.


Rob antwoordt op 13 juli 2008:

Kan iemand mij zeggen wat men onder kwaliteit/prijs verstaat??

Deze discussie gaat hieraan volledig voorbij, omdat het antwoord niet te geven is. Ieder persoon heeft hier zijn eigen perseptie over.
We kunnen hierover nog jaren leuteren en komen er nooit uit.
Deze discussie kan ook gaan over de auto die we rijden, de keuken thuis, de fietsen die we hebben en ga maar door.
Elke voorstander heeft zijn tegenstander, elk argument kan geattaceerd worden. Waarom? Omdat we ieder een eigen perseptie hebben! Gelukkig. Waarom de één een Hobby en de andere bv een Knaus? Om lekker op vakantie te gaan,te genieten van vrijheid blijheid. Houden zo.


mercha antwoordt op 13 juli 2008:

Hier is niets meer aan toe te voegen!
😉


de caravanier antwoordt op 13 juli 2008:

hé hé, kunnen we eindelijk een ander boompje opzetten.


kees van m. antwoordt op 20 juli 2008:

er is toch nog iets aan toe te voegen?
ik kom van zuid italie uit de buurt van salerno heel veel nederlanders gezien en uiteraard de meeste met een HOBBY caravan en ook wel een ander soort.
weinig mensen kapot zien staan maar voor de mensen die hier altijd alles afbreken en met name de HOBBY caravan geen enkele en dat zal wel weer toevalig zijn volgens een aantal mensen hier dus 0 procent.
nu haal ik er een caravan bij die bijna of zeer slecht verkocht word en dat heeft met de prijs te maken maar in mijn ogen echt wel goed was namelijk de KABE.
nou de KABE stond toch wel goed kapot langs de weg met wat ik kon zien verrotte wiel lagers.
dus mensen je ziet bij zo als jullie altijd roepen de [slechtste] caravan gebeurt bijna of helemaal niks en bij een van de [betere}staat met een behoorlijke schade als hij te lang heeft doorgerden rotte as langs de weg en kan dan door een of ander sleep bedrijf weer terug naar holland gebracht worden.
dus mensen bij de betere caravan is toch ook wel eens goed wat mis?


@Eric antwoordt op 20 juli 2008:

Cor had dus toch gelijk toen hij het allereerste berichtje in dit draadje opzette.... 😉 😉 😉

===================================================

Onderwerp: Hobby & reacties van eigenaren
Van: Cor
Datum: 23 April 2008 om 14:54

Leuk en leerzaam is deze site.

Het wordt vooral leuk wanneer er gesproken wordt over de KWALITEIT van Hobby caravans. Die wordt nogal eens ter discussie gesteld.
Let dan eens op de reacties van de Hobby-eigenaren.
Ze worden helemaal BOOS EN WILD .
Trekt het merk dan een bepaald soort mensen aan ?

( Als iets negatiefs over andere merken wordt vermeld blijft het over het algemeen rustig. )


gert antwoordt op 20 juli 2008:

welke andere merken dan?


@Eric antwoordt op 20 juli 2008:

kees van m. (int. chauffeur) heeft een defecte Kabe zien staan.
Misschien doelt hij daarop?
Ik heb trouwens wel eens een defecte BIOD zien staan kees....


Lex M antwoordt op 20 juli 2008:

@Eric schreef: "Ik heb trouwens wel eens een defecte BIOD zien staan"

Ik ook. 😉


antwoordt op 20 juli 2008:

Nou, als er zo vaak een BIOD langs de kant staat is misschien een hobby zo'n slechte keus niet.
Een Kabe is het ook niet heb ik gehoord, daar zitten medaar een paar slechte lagers in! 😉


Nitram antwoordt op 20 juli 2008:

Iedereen een Hobby! Een mens is nu eenmaal een kuddedier. Niks mis mee. Al die" Hobbyisten" kunnen het toch niet mis hebben.
Toch heb ik liever een Hymer Eriba Living Pulse. What's in a name.


Nitram antwoordt op 20 juli 2008:

Rob 13 juli 12:27

Rob, gebruik de woorden "perseptie'' ( gemakkelijker te spellen is "idee") en "geattaceerd" ( eenvoudiger is "aangevallen") NIET, als je NIET weet hoe deze moeten worden gespeld.
( perCeptie, geattaQUeerd)


@Eric antwoordt op 20 juli 2008:

@Nitram: volgens mij ben je de weg kwijt en zit je op het verkeerde forum....


@Eric antwoordt op 20 juli 2008:

@Nitram: 😉 vergeten aan het eind 😉


lau antwoordt op 20 juli 2008:

Ik begrijp uit verschillende draadjes dat we met Nitran gelijk op nederlandse les gaan ,kunnen we gratis wat bijleren .Maar mijnheer Nitram wij ouwehoeren liever wat over caravans en vakantie en zo


Nitram antwoordt op 20 juli 2008:

Over merken gesproken.
Tot het HYMER concern (echte naam: Hymer AG, ja die van die campers) behoren de volgende merken:
1. Hymer ( de campers)
2. Hymer Eriba caravans
3. Burstner
4. Dethleff
5. LMC (Lord Munsterland Caravans)
6. TEC
7. Laika
8. Niesmann + Bischoff ( zegt me niets)
Voor wie me niet gelooft, zie www. Hymer.com
Trouwens, Erwin Hymer (1930- ), de oprichter, leeft nog.
In 1957, op 27 jarige leeftijd, bedacht hij de eerste Troll ( de oer-Troll dus), samen met ERIch BAchem (ERIBA !), en Bernhard Jehne, een raketbouwpionier.
In 1959 al 455 stuks geproduceerd en in 1960 het dubbele aantal.
In 1961 kwam Hymers eerste camper (''Reisemobil) op de markt, de ''Caravano''


Ed antwoordt op 20 juli 2008:

N+B in Koblenz vertegenwoordigen de hogere camper klasse. Wagen van 200 k en meer. Had je kunnen weten 😉


antwoordt op 20 juli 2008:

Goh, Tjee, Poeh..... 😉
Iets voor een nieuw draadje misschien?


Ed antwoordt op 20 juli 2008:

Goh tjee poeh ? normaal heb je meer tekst Roel 😉
Btw hoe krijg jij die smilies toch in de tekst


antwoordt op 20 juli 2008:

Ed, ik doelde meer op de bijdrage van Nitram waarbij jij hem dan van repliek kan dienen mits je goed op je spelling let uiteraard! 😉 (=punt,komma,haakje sluiten)


Cor antwoordt op 20 augustus 2008:

Geef ik een (in mijn ogen grappige) reactie op 'slooponderdelen voor Hobby' en iedereen heeft het weer over Cor.
Let eens op de boze en wilde reacties.

Is deze vraag/opmerking "Hobby & reacties van eigenaren" toch niet zomaar uit de lucht geplukt.


bert.s antwoordt op 20 augustus 2008:

hou nou maar eens op te zeuren cor,en zeg eens wat zinnigs of ga naar een andere site


Joost Kolen antwoordt op 21 augustus 2008:

Leuk he schoppen tegen de grootste groep gebruikers.

Moet zeggen dat ik met mijn caravan (Beyerland) erg tevreden ben. In inmiddels vier jaar is er 1 horgordijn kapot gegaan voor de rest helemaal niets.

Leuke anekdote: Dit jaar kwam er op de camping een Duitser laat in de avond naar mijn caravan en vroeg of hij even binnen in de caravan mocht kijken. Ik samen met hem de caravan in. Hij wist mij te melden dat hij erg verheugd was dat Kabe nu ook kleinere caravans aan het produceren ging (mijn caravan is 5 meter binnenmaat). Het was een Duitser ik had hem dus zo wijs kunnen laten, toch heb ik hem maar op het logo op de voorkant van mijn caravan gewezen. De Duitser vroeg mij dit omdat de kleurstelling van mijn Beyerland ongeveer hetzelfde is als van een Kabe.
Een aantal dagen later zag ik hem met krakende koppeling (dan weten jullie wel welk merk caravan hij bezit) van de camping vertrekken.

Nogmaals het kiezen van een caravan is vooral een kwestie van smaak! Ik kan van mijn Beyerland nu niet alle onderdelen meer krijgen dat klopt, maar van Dometic, Tethford, ALKO, HEKI, FIAMMA, Telair ect. is gelukkig alles nog verkrijgbaar. En voor het plaatwerk heb ik ook nog wel iemand. Weet iemand het adres van het hang -en sluitwerk van een KIP caravan dan kan ik zowat alles vervangen. Nu maar hopen dat er geen lichtunit kapot gaat want dan ben ik de sigaar.

Uw rijdend hok en dat geldt voor ons allen is gemaakt van papier maché bij een "klapband" hebben we allemaal net zoveel kans dat de verzekeringsmaatschappij ook de schade aan de kleding moet gaan vergoeden. Nu is mijn Duits niet zo goed maar anders had ik dit mijn Duitse vriend precies hetzelfde verteld.


Caravantrekker (Menno) antwoordt op 21 augustus 2008:

"Een aantal dagen later zag ik hem met krakende koppeling (dan weten jullie wel welk merk caravan hij bezit) van de camping vertrekken."

vertel? ik weet het merk niet.


Har antwoordt op 21 augustus 2008:

Daar ben ik ook benieuwd na !
Ik dacht nl.dat het kraken door de koppeling/trekhaak kwam, maar wist niet dat het door het merk kwam ????


Joost Kolen antwoordt op 22 augustus 2008:

Ach:

http://caravantrekker.nl/vragen/read.php?id=21154


Tijs antwoordt op 22 augustus 2008:

Ja Joost, nu is het duidelijk: je hebt het over Kabe. Zie maar op http://www.kabe.se/nl/caravans/models/rh1000tdl/. Inderdaad een merk met een duidelijk kwaliteitsstempel. Maar ik wist niet dat jouw Beyerland ook een Winterhoff koppeling had.

Zo kun je alles bewijzen, danwel gewoon toegeven dat je het ook niet precies weet. Is niet erg: daarom komen we juist op dit forum 😉


Joost Kolen antwoordt op 22 augustus 2008:

@Tijs

Waar heb ik ergens geschreven dat in een Winterhoff koppeling heb? Het stukje wat ik heb geschreven in het forum over de betreffende koppeling heb ik van een vriend deze is al 2 jaar bezig het kraken van koppeling van zijn Hobby 560 KMFe op te lossen danwel te beperken.

Ik prentendeer ook geen verstand te hebben van caravans maar deel hier mijn ervaringen. Sorry daarvoor.







Jos antwoordt op 22 augustus 2008:

Winterhof vervangen door een Alko, probleem opgelost


bert.s antwoordt op 22 augustus 2008:

Ik heb zelf een hobby met een Winterhoff koppeling.
De caravan is 3 jaar en de popeling kraakt nooit....nu moet ik wel bij vertellen dat ik mijn trekhaak er af haal als ik geen aanhanger of caravan trek....deze blijft dan mooi schoon.
Toch toevallig dat kabe en hobby dezelfde kwaliteits onderdelen gebruiken voor de produktie van hun caravans.


groetjes bert.s


bert.s antwoordt op 22 augustus 2008:

p.s popeling is koppeling in het drents


Henk K. antwoordt op 22 augustus 2008:

Ben hier net nieuw op dit forum.
En kan uit eigen ervaring melden dat je toch beter geen hobby caravan kan nemen.
Dit jaar opgebroken weg in kroatie gehad zodat je bijna 20 km over een zandstenige weg moest rijden, heb net als de rest van auto's met of zonder caravan niet harder gereden dan 30 km per uur. Echter op de camping aan gekomen scharnieren wc- deur los, deur kinderkamer uit zijn geleiding, en tv kast kapot. Was blij dat ik gereedschap had mee genomen. Caravan is trouwens 4 jaar oud


Hans antwoordt op 22 augustus 2008:

Weer tijd voor een nieuwe dus. (vandaar die verkoopaantallen)


Jos antwoordt op 22 augustus 2008:

Henk K: Niet doen, eindeloze discussie.


De Vries antwoordt op 23 augustus 2008:

In bezit van Hobby 560 kmfe, Super caravan ruim, 2.50 breed zeer compleet uitgerust, excellente rij eigenschappen en met regelmaat de reactie. Jemig wat een enorm ding. Caravan heeft een lekker frisse en moderne uitstraling!! Wij zijn duits georienteerd, ieder zijn ding lekker laten doen, in zijn/haar waarde laten, anders wordt het wel erg eentonig niet waar..... kijken nu naar een Dethleffs 560 SK, niet omdat deze beter zou zijn maar nog eens 30 cm extra biedt, t.o.v. de 560 kmfe, op 1 enkele as. Als de keuze niet te realiseren valt wordt het toch een tandemasser en wel een HOBBY 650 KFU. T'is een luxe probleem want we gebruiken de caravan max. 3 weken per jaar......locatie Kroatie. Enfin comfort en luxe is wat waard en heeft zijn prijs. Concreet: Hobby, mijn HOBBY. De Vries Heerenveen


Peter antwoordt op 23 augustus 2008:

Wat er her en der gezegd en geschreven wordt over het merk Hobby I.v.m kwaliteit daar zit volgens mij toch een stuk van waarheid in.
Ik hoorde nog niet zo lang geleden nog iemand zeggen dat een Hobby zich toespitst op het vrouwelijk publiek.Frivole kleurtjes,een kastje hier een opbergvakje daar,een plastiek glazen opbergkastje,sfeerverlichting en noem maar op.
Hobby is volgens mij slachtoffer geworden van zijn eigen succes en boet in aan kwaliteit t.o.v quantiteit.
Vergis je niet heb 17jaar lang met een Hobby gereden en buiten enkele mankementen dit jaar echter overgestapt naar een ander merk nadat ik eerst wel verschillende malen naar Hobby ben gaan kijken en aan mezelf moest toegeven dat inderdaad de kwaliteit t.o.v 17J geleden achteruit is gegaan
















piet antwoordt op 23 augustus 2008:

hallo,

wij hebben een hobby van 2005 en tot op heden nog geen enkel mankemant gehad, volgens mij ligt het ook voor een groot gedeelte hoe je met je spullen omgaat en misschien zijn het ook de zelfde mensen die altijd wat te zeuren hebben.


Tijs antwoordt op 23 augustus 2008:

Mee eens. Ik heb afgelopen vakantie mijn Hobby ook over de meest uiteenlopende wegsoorten laten denderen, zelfs een verkeersdrempel met 50km/u genomen (te laat gezien): geen enkele schade aan dit nieuwe model Hobby.

Een keer schade aan het interieur opgelopen, maar toen had ik het zelf ook uitgelokt. Ik was vergeten de schuifdeur van de kinderkamer te borgen met het speciale klemmetje en ben toen 14 km over een zeer hobbelige gravelweg gereden. Ja, toen liep die deur er even uit, maar wat wil je als je 14 km hard heen en weer wordt geslagen. Dat trekken mijn deuren thuis ook niet 😉.

Gewoon zorgen dat je je spullen goed klem zet voor je gaat rijden (kan ook met de koelkastdeur) want je kunt zomaar erg slecht wegdek tegenkomen.


bert.s antwoordt op 23 augustus 2008:

precies piet en thijs.......niks mis mee met een hobby......tja en hobby is de meenst verkochte caravan en dat is niet alleen om de prijs....het is ook een degelijke caravan, ik heb hem nu 3 jaar en nog nooit iets mee gehad.
Tja en er worden heeeeellllllll veeeeeeelllllllll meer hobby's verkocht dan andere merken.....de kans is dan ook groter dat je een hobby met een mankement tegekomt.
Mijn buurman werkt bij de anwb en is ook nog maar één keer een ferrari tegengekomen met pech.......opels en ford bijv komt hij iedere dag tegen!

gr en nu op houden te zeuren over hobby

bert.s


berts antwoordt op 23 augustus 2008:

wat voor caravan heb jij peter??


John antwoordt op 23 augustus 2008:

OK bert we houden op. Hobby niets mis mee, een van de grote hoop. Er worden er heeeeeeeeeeeeelll veeeeeeell van verkocht, maar alleen in NL. Raar!!!!


bert.s antwoordt op 23 augustus 2008:

in andere landen worden ze niet zoveel verkocht....dat wist ik niet.
Ik wil ook niet zeggen dat er niets mis is met hobby's ,er zullen ook slechte exemplaren bij zitten...die van mij heb ik nog nooit iets mee gehad.
Op een andere site hadden ze een enquete gehouden onder hobby gebruikers gehouden onder hobby bezitters, 70% was zeer tevreden dit vind ik toch veelzeggend.
Ik heb ook eens een opel meriva gehad deze heeft in drie jaar 3 nieuwe dynamo's gehad.
Ik ga dan ook niet op het opel forum verkondigen dat opel slecht is, misschien heb ik gewoon pech gehad.
Ik heb nu een seat altea xl 1.8 tsi met daar achter een hobby 400 sf wat mij uitstekend bevalt.
maar ja misschien gaat de seat ook nog wel stuk.....of de hobby????????

gr bert.s


Tijs antwoordt op 23 augustus 2008:

John,

Heb je daar cijfers van? Ik ben deze zomer door Duitsland, Denemarken, Zweden en Noorwegen gereden en zag daar heel veel "lokale" Hobby's, naast alle Kabes e.d., en dan niet dan niet alleen de compacte NL-modellen maar ook de Scandinavische slagschepen van 10 meter en meer.

Maar gelukkig heeft ieder z'n eigen voorkeur: wel zo leuk op de weg. Bijv. de klassieke caravans achter evenzo klassieke auto's die ik in Zweden mocht tegenkomen. Geen idee wat de kwaliteit of comfort is maar het zag er geweldig uit.


John antwoordt op 23 augustus 2008:

Enquetes worden nogal overtrokken, niemand kraakt graag zijn eigendom af.
Maar gelukkig ben je al een stuk genuanceerder.


Peter antwoordt op 23 augustus 2008:

Wilk maar dat is terzijde.


Maarten antwoordt op 26 augustus 2008:

Afgelopen weekend bij Vervat in Rotterdam naar een nieuwe tent wezen kijken, die had zijn laatste Hobby caravans van 2008 in de verkoop staan met flinke korting, er staat een mooie 560 UFf bij van 17.050 voor 15.200 Euro
De verkoper bood een een hoge inruil voor mijn Detleffs Beduin
doch voor ik de koop definitief deed, even naar huis gereden, en bij kennissen langs gegaan de Hobby caravan verkoper is geweest en mij direct adviseerde om het NIET te doen, hij schaamde zich wel eens om een Hobby te verkopen, vanwege de slechte materialen en afwerking.
Vanmorgen toch maar weer terug gegaan naar Rotterdam, daar ik de caravan wel mooi vond en het bedrag wat bij betaald moest worden erg aantrekkelijk was.
Ik heb de Hobby nu eens erg kritish bekeken en ben er nu toch wel van overtuigt, voor het geld krijg je een mooie caravan, maar GEEN kaliteit


Tijs antwoordt op 26 augustus 2008:

Wauw, wat een gedegen feitenonderzoek. Mijn excuses voor de aanschaf van mijn Hobby en het feit dat hij afgelopen vakantie op alle soorten wegen is heel gebleven 😉.
Smaken verschillen (graag zelfs) en je kunt het over prijs-kwaliteit verhouding hebben, maar dan wel iets beter onderbouwd graag. Dan beloof ik niet BOOS EN WILD te worden. (Daar ging dit topic toch over 😉?)


Maarten antwoordt op 26 augustus 2008:

Tijs,

Waarom zou een Dethleffs Beduim, die veel kleiner en minder bied dan een Hobby 560 UFf 3.000 Euro duurder zijn.
Hobby is gewoon een mooie caravan voor wat hij kost, maar als je de sluitingen, bekleding bekijkt is alle waar naar zijn geld


Maarten antwoordt op 26 augustus 2008:

Tijs,

Waarom zou een Dethleffs Beduim, die veel kleiner en minder bied dan een Hobby 560 UFf 3.000 Euro duurder zijn.
Hobby is gewoon een mooie caravan voor wat hij kost, maar als je de sluitingen, bekleding bekijkt is alle waar naar zijn geld


Tijs antwoordt op 26 augustus 2008:

Met die nuance kan ik het eens zijn. Ik heb geen ervaring ervaring met die Dethleffs caravans maar ik hoop dat je daar ok waar voor je geld krijgt. Het gaat mij in de discussie om de prijs-kwaliteit verhouding.
Alleen om te zeggen dat je GEEN kwaliteit krijgt bij Hobby gaat me simpelweg te ver. Al weet ik echt wel dat ik geen massief eiken interieur heb, toch heb ik op vakantie meer dan voldoende Hobby's van alle leeftijden gezien om te durven stellen dat ze kwalitatief prima in orde zijn.


Guus antwoordt op 27 augustus 2008:

Hobby is een prima caravan, maar dat het kwalitatief allemaal net iets minder is dan bijvoorbeeld Dethleffs, Fendt, Knaus LMC enz. moet je maar op de koop toe nemen.
Waarom altijd maar weer vergelijken met betere en duurdere caravans ??


Pat antwoordt op 27 augustus 2008:

Ik vind een Hobby een fijne complete caravan voor die 3 weken in het jaar dat ik hem gebruik.
En misschien ben ik wel iets zuiniger op mijn spullen als iemand anders.
Bij mij is in ieder geval ook nog niets kapot getrilt door over slechte wegen te rijden.
Kwam afgelopen zomer iemand naar mij toe die had een Chateau en had ook een negatieve houding t.o.v. de Hobby.
De toegangsweg naar de camping was ook een maanlandschap en er was in zijn Chateau van alles losgeraakt.
Hij dacht dat het bij mijn Hobby ook wel zo zou zijn, nou het tegendeel is waar.
Alles zat nog op zijn plaats.
Je hebt met een Hobby gewoon een complete caravan voor weinig geld.
Zou ik diezelfde dingen in een andere caravan willen hebben, dan moet ik een riante meerprijs betalen voor hetzelfde als dat ik nu standaard heb in een Hobby.
Bijvoorbeeld, de koelkast, in een Hobby zit standaard een grote in, terwijl er bij de andere merken eentje in kan tegen meerprijs.
En volgens mij zijn de koelkasten niet gerelateerd aan de Hobby.


bert.s antwoordt op 27 augustus 2008:

tja en sommige mensen moeten toch iets hebben om tegen aan te schoppen.
En nogmaals als hobby marktleider blijft zal de kwaliteit toch niet zo slecht zijn.
Als je een caravan hebt met alleen maar gebreken zou ik niet weer voor dat merk gaan.
Enne.....duurder is ook niet altijd beter.
een mercedes is duurder als een toyota , maar dat wil niet zeggen dat hij beter is!!!!!!


Frank antwoordt op 28 augustus 2008:

Integendeel. Mercedes zou dat wel willen maar helaas !


de caravanier antwoordt op 29 augustus 2008:

hier is ie dan weer.
beste caravaniers:
ik had jullie beloofd verslag uit te brengen van onze ervaringen met onze nieuwe hobby 440 sf, gekocht in mei jl.
in totaal zeven weken mee op vacantie geweest.
twee weken zeeland en vijf weken france.
ik kan duidelijk zijn over het merk hobby.
vandaag ingeruild voor een Wilk S4 450 EU.
m.v.g
de caravanier


@Eric antwoordt op 30 augustus 2008:

Wees wat duidelijker, wat waren de klachten?


rob antwoordt op 30 augustus 2008:

wij hebben een hobby caravan nieuw in 96 gekocht en deze bevalt ons eigenlijk zo goed dat we niet meer naar andere merken kijken hij ligt als een huis achter mn auto is kompleet en genoeg komfort voor 3 weken vakantie.


Joost Kolen antwoordt op 30 augustus 2008:

Is Hobby nu al tot het kwaliteitsniveau van Toyota herrezen.

Moet wel zeggen dat ik de types 2009 er erg mooi vind uitzien. Afgezien van de buitenkant (tja) heeft binnenkant een dijk van een design vooral het type prestige.


Bert.s antwoordt op 30 augustus 2008:

**Is Hobby nu al tot het kwaliteitsniveau van Toyota herrezen***

Geen idee waar staat dat dan?


Joost Kolen antwoordt op 30 augustus 2008:

Op elke slak zout merk ik wel Bert. s

Als je een vergelijking maakt tussen Mercedes en Toyota om je gelijk te krijgen dat duurdere spullen niet beter zijn. Dan zal ik de vergelijking doorzetten. Ik weet dat de Toyota een superieure kwaliteit levert, toch heb ik liever een autosleutel van Mercedes in mijn broekzak (landcruisers uitgezonderd).

Ik begin er trouwens aan te twijfelen of Bert s geen Hobby dealer is, hij heeft er wel erg veel voorover om zijn aanschaf te verdedigen.


Bob antwoordt op 30 augustus 2008:

De "klacht" van de caravanier is duidelijk. Hij ruilde zijn Hobby 440 sf in voor een Wilk S4 450 EU. Hij kwam 10 cm te kort.

Bob (Geen Hobby eigenaar.)


bert.s antwoordt op 30 augustus 2008:

beste Joost Kolen
Datum: 30 August 2008 om 18:25

ik heb eens een een nieuwe toyota gehad ( nieuw gekocht) Deze heb ik na een half jaar ingeruild voor een ander merk, omdat de toyota vreselijk rammelde.
en nee joost ik ben geen hobby dealer.
Ik heb 2 kip caravans........een eifelland .....gehad,en nu een hobby.
Alle drie merken zijn mij goed bevallen ook de hobby......ik moet zeggen dat ik niet merk gebonden ben....ook niet met auto's.
Ik heb met mijn hobby caravan evenveel mankementen gehad als met mijn andere caravans ....geen mankementen dus!


Jos antwoordt op 30 augustus 2008:

Bert S.

Scheid dan ook uit met het zeuren over hobby, het begint nu irritant te worden.


Pat antwoordt op 30 augustus 2008:

Discussie gesloten!


Bert.s antwoordt op 31 augustus 2008:

Van: Jos
Datum: 30 August 2008 om 21:26

Bert S.

Scheid dan ook uit met het zeuren over hobby, het begint nu irritant te worden.

ja jos dat vind ik ook!!!!!!!!


Joost Kolen antwoordt op 31 augustus 2008:

Heb ik ergens een afkeer tegen hobby geïnsinueerd?
Ik vind de meeste caravans van Hobby zoals ik al zei vooral van de binnenkant erg mooi en sfeervol. Kwalitatief kan ik alleen spreken uit ervaringen van andere, een vriend van mij (een echte Hobby fan, heeft zelf een 560KMFe) raakte volgens mij de bullseye.
Hij zei:
"Hobby is een perfecte caravan voor wat betreft prijs en kwaliteit, zeker als je zo'n 6 weken per jaar op vakantie gaat. Sta je op de kermis en heb je de caravan 40 weken per jaar nodig dan kocht ik een ander merk bijv een Tabbert kwalitatief gezien veel beter maar met een ander prijskaartje".

Het laatste wat ik er over wil zeggen: Hobby een caravan die veel levert voor relatief weinig geld met een gemiddelde kwaliteit.


Bert.s antwoordt op 31 augustus 2008:

helemaal met jou eens joost.

gr bert.s


Eurostar antwoordt op 31 augustus 2008:

Waarom zou een Hobby goedkoper zijn ?

Omdat Hobby de grootste van Europa is (in verkochte caravans)

En hoe groter je bent, des te betere prijzen kun je bedingen bij je toeleveranciers.

En dan krijg je de wet van de grote getallen........en kun je goedkoper produceren en dat maakt een Hobby aantrekkelijk.

En zeur dan niet over het niet hebben van massieve kastjes, want dan worden de caravans weer te zwaar en dat mag de auto dan weer niet trekken.

Er moeten dus consessies worden gedaan om het gewicht te beperken, iets wat b.v. Tabbert in mindere maten hoeft te doen omdat daar de gemiddelde trekauto zo'n 1.900-2.000 kilo mag trekken.

En laat die mensen die met Avento en Co rijden, dat lekker blijven doen, zou jammer zijn als die uit straatbeeld zouden verdwijnen....... want dat zijn immers de kenners onder ons (althans dat denken ze)

En dan die mensen die klagen dat de caravan half uit elkaar ligt als ze over een maanlandschap hebben gereden.... ook die mensen zie je wel eens rijden (nou ja dat denken ze), vaak vergeten ze dat het comfort (vering) in de auto vele malen beter is en ook aanvoelt, en denken dat dat bij de caravan ook zo is, maar ja de caravan is daar niet opgebouwd mensen. Dit geldt voor geen enkel merk trouwens.

En ja waarom krijg je zoveel korting op dat 2008 moel bij Vervat..... omdat over enkele weken de nieuwe modellen komen die qua exterieur geheel anders zijn, vandaar.

Groet
Bertus


John antwoordt op 31 augustus 2008:

Als Bertus denkt dat Hobby goedkoper inkoopt dan b.v. Knaus dan laten we hem dat geloven. (Maar de Knaus groep produceert meer caravans dan de Hobby groep.)
En als Bertus denkt, dat Avento rijders denken dat ze het weten, dan laten we hem lekker doorslapen.
En als Bertus in concreto denkt te weten wat anderen denken, dan laten we hem in die waan.


jantje antwoordt op 31 augustus 2008:

Mensen stop a.u.b met deze topic, maakt niet uit wat voor merk je hebt, het gaat er hier toch om dat wel elkaar proberen te helpen met een of ander probleem, niet om elkaars caravan af te kraken.
Ik lees nog liever de topic van Bianca ; "VrijenOpDeCamping"


Irma antwoordt op 1 september 2008:

John is zeker Knaus dealer............. of heeft net 10 jaar een winterslaap gehad.

Irma


bert.s antwoordt op 1 september 2008:

goed zo jantje laten we dat doen.


edwin antwoordt op 2 september 2008:

sluit deze disscusie ook even je wordt toch wel moe van dat gezeik over de hobby
Nee ik heb geen hobby en wil er ook geen


Blije Hans antwoordt op 5 oktober 2008:

Ik weer een nieuwe, model 2009 besteld. "Weer een Hobby?" Mensen het is al mijn 5e. Om het jaar koop ik weer een nieuwe!
Heeeerlijk......!


Willem antwoordt op 6 oktober 2008:

Blije Hans:
Wat voor voortent heb je er bij gekocht/gekregen ??


Blije Hans antwoordt op 6 oktober 2008:

Een Unico Napoli van Bax. Iets beters en vooral fraaiers is er niet.


bert.s antwoordt op 6 oktober 2008:

mooie tent blije hans, net even op de website gekeken.


Guus antwoordt op 7 oktober 2008:

Past die tent goed op model 2009 ?


Blije Hans antwoordt op 7 oktober 2008:

Als het goed is moet ie passen. We zien het in het voorjaar.
Maar tjongejonge......wat gaat dat nog lang duren...!


Guus antwoordt op 8 oktober 2008:

"Als het goed is moet ie passen"
Dat moet je toch zeker weten !!
Neemt de dealer de caravan terug als de tent niet past ?



Kale Karel antwoordt op 9 oktober 2008:

Vorig jaar trokken we met ca. 14 caravans door Roemenië.
Daar waren behalve twee KIP-caravans, een Avento, enkele Fendts etc. ook twee Hobby-caravans bij.
Na enkele dagen gereden te hebben over behoorlijk slechte
wegen hoorde we van de "kwaliteitsproblemen" van enkele
caravans. Tot ieders verrassing waren daar de twee Hobbys
niet bij. Ook niet na twee weken toen vrijwel alle caravans problemen hadden met o.m. hang-en sluitwerk, deurknopjes,
hangstangen in de kledingkast en iemand zelfs een flinke
scheur boven zijn deur. Toen ook de laatste week aanbrak
zonder schademelding uit het Hobby-kamp gingen enkele reisgenoten zelf op onderzoek uit. Want, was de gedachte,
een Hobby valt op de slechte wegen vanzelf uit elkaar.
Niet dus! Toeval? Uitzondering? Of gewoon een kwestie van een niet-terecht slecht imago?
Succes verder met de discusie!
(Wij hebben een Fendt en hadden ook problemen met het spontaan opengaan van de kledingkast).


Cor antwoordt op 10 oktober 2008:

Wil je graag horen dat Hobby het beste is ?


Berry antwoordt op 10 oktober 2008:

@Cor,

Even lezen; dat zie je dat Kale Karel schrijft dat ie zelf een Fendt heeft !

En nu er iets positiefs over een Hobby wordt gemeld, zijn er gelijk weer mensen die twijfelen aan de oprechtheid, soms lijkt het hier wel op een kleuterklas.

Berry


Cor antwoordt op 10 oktober 2008:

Berry,
Kale Karel schrijft dit 2 keer, zowel hierboven als ook in: 'problemen hobby 2009', daar werd op gereageerd dat Kale Karel ook verkoper is van Hobby.
Daar ging het om Hobby 2009 en diens problemen, vandaar dat ik hier verder ben gegaan.
Waarom 2 keer ???

Cor


bert.s antwoordt op 10 oktober 2008:

ik geloof dat kale karel niet wil horen dat hobby de beste is.Dit zegt kale karel ook niet.Ik denk ook niet dat hobby de beste is.......welke wel de beste is weet ik ook niet, maar dat zal de rest op deze forum wel weten.ik zou gewoon zeggen tegen een ieder, ga lekker op vakantie, met welk merk caravan je ook hebtAls jij denkt dat je een goede caravan keus hebt gemaakt, geniet ervan, en laat een ander maar lekker kletsen.


pim r antwoordt op 10 oktober 2008:

goed lezen Cor dan zie je dat ik dat bericht van kale karel er op heb gezet.


Kale Karel antwoordt op 10 oktober 2008:

Beste Cor,
Mijn bijdrage heb ik vermeld in deze topic.
Als je goed kijkt zie je dat ene pimr dit onder het andere Hobby-onderwerp heeft geplaatst.
Ik vind zelf dat mijn ervaring niet zo belangrijk is om twee keer te worden geplaatst.
Net als bij auto's gaat het bij veel mensen om het imago van een merk. Als dat je belangrijkste argument is om een auto of een caravan te kopen, kun je voor verrassingen komen te staan. Meer heb ik niet willen beweren.


henkie10 antwoordt op 14 oktober 2008:

Weet iemand aan welke caravan en campermerken polyplastic ramen levert?


@Eric antwoordt op 14 oktober 2008:

Ga je die vraag nu in elk draadje stellen henkie10??????


Cor antwoordt op 15 oktober 2008:

Help…… ik heb het verkeerd gelezen !!


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Voorbeeld Trekrapport

Het Trekrapport heeft de vorm van een E-book met gemiddeld zo’n 30 pagina’s. Bekijk voor een impressie het voorbeeld voor mijn eigen combinatie.

Wet- en regelgeving

Alle wet- en regelgeving die over auto's en caravans bestaat wordt duidelijk uitgelegd.

Caravan (te?) zwaar

Bij het uitzoeken van een nieuwe caravan kijken we natuurlijk naar het gewicht. Maar als we dan echt gaan rekenen doen we dat toch vooral met centen in plaats van met kilo’s.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker