Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Blog Tests Reviews Advies Vragen Menu

Auto trein kandersteg

Paul vraagt op 15 May 2008 om 17:46:

Tot hoe breed mag je met de caravan op de auto trein
Mijn caravan is 230 cm.breed

Naar laatste bijdrage

Reacties:

@Eric antwoordt op 15 May 2008 om 18:33:

Volgens mijn 2.05 meter.

http://www.bahn.de/db_niederlande/view/mdb/db_niederlande/dbreisetou/MDB33812-db_autozug_katalog_sommer_2007_niederl_ndisch.pdf


Menno (Caravantrekker) antwoordt op 15 May 2008 om 18:47:

De trein Kandersteg-Goppenstein laat wagens toe tot 2,50 m breed en caravans tot zo'n 2,30 zou geen probleem hoeven te zijn. Voorwaarde is wel dat de chauffeur over voldoende stuurmanskunst beschikt om de gehele trein op, door en af te rijden. Zie een eerdere vraag op 8 mei over auto trein.
Zie http://www.bls.ch/d/autoverlad/hinweise-profile.php#normalgoppen voor meer over het profiel van de trein.


Roy antwoordt op 03 July 2008 om 10:48:

Omdat wij een caravan van 2.50 meter hebben, ben ik maar eens gaan mailen met de spoorwegmaatschappij (www.bls.ch)
Ik kreeg vrij snel een mailtje terug van de verkeersleiding dat het vervoer van een 2.50 meter brede caravan geen probleem was, mits er gebruik gemaakt wordt van de speciale trein voor brede voertuigen. Deze rijdt dagelijks ieder uur om xx.55 uur.

Wat ik mij nog wel afvraag is hoe lastig de weg náár Kandersteg is.
Op de kaart lees ik een hellingpercentage van 10%

Wie heeft er ervaring met de toegangswegen van en naar Kandersteg en Goppenstein aan de andere zijde?

Roy


Menno (Caravantrekker) antwoordt op 03 July 2008 om 11:10:

De weg erheen mag geen probleem zijn, er rijden ook bussen en vrachtwagens. Wel worden auto's voor de kassa opgesteld in een vrij smalle rij waar andere automobilisten 'problemen' hadden met de breedte mijn spiegels. Een caravan zullen ze wel omheen rijden lijkt me.


Roy antwoordt op 03 July 2008 om 14:37:

Krijg nét een nieuw mailtje van de verkeersleiding dat, bij een voertuig breedte van 2.50 meter er aan iedere kant minimaal 6 centimeter ruimte is......pffff
Dat vind ik erg krap. Zeker als ik ook nog eens bedenk dat ik de hele trein door moet rijden om er op en af te komen....


rob antwoordt op 04 July 2008 om 17:04:

Met enige rij-ervaring met de 2.50 mtr brede caravan moet dit geen probleem zijn. Wij zijn hier al meerdere malen doorheen geweest en de speling van 6 cm lijkt mij erg weinig. Waarschijnlijk maakt men U een beetje bang, men heeft liever "normale" maten. Deze betalen evenveel en hoeven niet op een plat treinstel. Vrachtwagens zijn ook 2.50 mtr breed en hier doet men niet moeilijk over. Ook de weg erheen, van beide kanten moet geen probleem zijn, mits de auto trekkracht genoeg heeft, ook bij laag toerental.


Piet de Kam antwoordt op 04 July 2008 om 22:15:

Hallo , Vorig jaar waren wij op de Camping in Kandersteg (overigens geen probleem om daar te komen vwb hellingen en bochten)en het viel ons op dat er nauwelijks Caravans en Campers op de trein staan .Het is gewoon te smal voor de Caravans en Campers van deze tijd .Bedenk wel dat je de hele trein ,die bij Coppenstein in een bocht opgesteld staat,Af moet rijden met nauwelijks speling links en rechts.
Wij zijn gewoon omgereden toen we aansluitend naar Wallis gingen.
Liever wat tijd kwijt dan schade.
Veel succes
Groetjes Piet de Kam


Dirk antwoordt op 12 December 2019 om 14:12:

mijn caravan is 220x 550 wij rijden al jaren via kandersteg goppenstein nooit een probleem geweest.Reageer

Naam:

Email:

Reageer wel met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken (met een B-rijbewijs).

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Laatste Blogs

Nieuwe caravans....

De modellen voor 2020 zijn gepresenteerd op de caravan-salon in Düsseldorf. Revolutionair nieuws is er niet maar het blijft leuk om op een beurs weg te dromen bij mooie nieuwe kampeerspullen voor de komende vakantie.

Trekkrachtrapport

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde trekkrachtrapport uit zo'n 30 pagina's met informatie bestaat.

Parkeren

Stoppen langs de (snel)weg kan een probleem zijn. Veel grote plaatsen worden bezet door vrachtwagens die hun verplichte rust nemen. Waar kunnen wij dan nog pauzeren?

© 2004-2020 Caravantrekker