Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Koopgids Reviews Vragen Advies

Vraag en antwoorden

Onderwerp: Vignetten
Van: Rob
Datum: 15 July 2008 om 19:38

Misschien meer een opmerking dan een vraag:

Niet alleen in vele landen geld een vignet plicht, maar vele steden inmiddels ook. 30 in Duitsland sinds kort. Je betaald de binnenstad al naar gelang de vervuilingsfactor van de auto.
http://www.duitsverkeersbureau.nl/NLD/praktische_info/aankomst_12271.htm

Naar laatste bijdrage

Forum reacties:

Van: Quirien
Datum: 24 January 2017 om 10:18

Tja, deze topic begon al met , misschien wel meer een mededeling dan een vraag.
Al heel oud zelfs zag ik, en nog nooit iets op gereageerd.
Nu kwam ik vorige week weer een artikel tegen waarop ik maar niet bij een bestaande topic ben verder gegaan.
Nu zal zo'n vignetten woord, in de breedst mogelijke zin van het woord in de toekomst wel een behoorlijk bepalende factor gaan kunnen spelen dus daar vandaan mijn gedachte laat ik hier maar eens het gelezene aan koppelen.

Nieuw plan maakt Duitse tol nog duurder. € 35,00 per 10 dagen max tarief 50 euro per twee maanden.
Het e.e.a. zou gekoppeld worden aan een catagorie van het vervuilende voertuig. Gelukkig heb ik al voor het milieu zo'n sticker op mijn ruit.( kosten in Nederland rond de 15,00 euro?)
Tja, vroeg mij af voor iedereen dan maar eerst zo'n sticker op je ruit mocht je Duitsland door willen, om dan de het bepalende vignet voor de tolvaststelling te bepalen.
Dan las ik dat het oorspronkelijke plan van Herr Dobrindt geraamd op 500 miljoen nog maar 36 miljoen zou opbrengen.

Verder gezien de ontwikkeling in diverse landen begin ik mij toch zorgen inzake al die vignetten over mijn voorruit te maken. Gelukkig kan zo'n tolkastje nog ergens anders zitten. In Frankrijk ook al zo'n sticker voor bepaalde regio's ( € 60,00) of steden, dan Italie etc, etc.

Misschien moesten we in Nederland maar ook iets in gaan voeren. Rekeningrijden ? of i.d.? Ik zat nog even te mijmeren over een ander woord ter compensatie , toeristenbonus, i.p.v. toeristenbelasting. We worden dan waarschijnlijk een uniek land.,

Van: Kees
Datum: 24 January 2017 om 16:45

Invoeren? Wat dacht je van helemaal niet?
Het enige wat ermee bereikt wordt is dat de (staats)kas ermee gespekt en het autobezit duurder wordt. Het milieu is er geenszins bij gebaat.
Men zou dit niet moeten accepteren maar wat doe je ertegen. Men mag hopen dat niet veel meer van dit soort onzin verzint.


Van: Benno
Datum: 24 January 2017 om 20:29

Zo'n milieu sticker op de voorruit kost bij de benzinepomp (ik kocht hem bij een Shell pomp) in Duitsland 5 Euro.


Van: Quirien
Datum: 24 January 2017 om 21:32

Sssttt... Benno, ik durfde het niet te zeggen, maar die Umweltplakette van mij kost ook maar € 5,00 bij een willekeurige autodealer hier net over de grens. Binnen 5 minuten door de dame ook nog keurig aangebracht.
Bij ANWB meen ik 16,95 met korting voor leden wat minder en enkele dagen wachten.
Op internet € 12,95.
Tja, over een andere sticker met keuring durf ik het prijsverschil ook maar niet te noemen, maar daar is al in andere topic's over gesproken dus zwijg ik verder.


Van: Gert
Datum: 24 January 2017 om 21:33

Volgend jaar in Oostenrijk vignetten op kenteken en niets meer op de voorruit. Jammer dat je tol moet betalen, maar je houd zicht....
http://www.asfinag.at/maut/vignette/digitale_vignette


Van: henkie
Datum: 24 January 2017 om 21:46

Geen problemen met tol betalen in het buitenland. Ik maak wel eens gebruik van die wegen daar. Maar het wordt inmiddels een nare toestand omdat elk land iets anders bedenkt. EN daar heb ik moeite mee.


Van: Debouncer
Datum: 25 January 2017 om 07:44

Ik heb op zich ook geen moeite met tol betalen in het buitenland. Waar ik wel moeite mee heb is dat buitenlands verkeer, met name vrachtverkeer, gratis en voor niets rondrijden. Iets dat overigens in feite ook geldt voor het Nederlandse vrachtverkeer.


Van: Ton Groenendijk
Datum: 25 January 2017 om 10:42

Om even terug te keren naar de doelgroep van dit forum:
Heren, heren, stil toch, ssstt, houdt de kaken op elkaar en de toetsen onaangeroerd. Voor hetzelfde geld zit onder de lezers een belasting beambte of een groene politicus die door ons zelf op het idee wordt gebracht op basis van het feit dat caravans wielen hebben daar wegenbelasting over gaan heffen. Heet nu nog motorrijtuigenbelasting maar dat is zo veranderd. Ooit was het al bijna zo ver en zouden we voor die paar km. die we in NL rijden moeten gaan betalen voor onze cv's. Die regeling is toen op het randje niet doorgegaan. ( te veel administratie en zo). Maar eigenlijk is de discussie zinloos en de race gelopen. Waar veel van is kan je makkelijk afromen en er zijn veel auto's, dus...
Het meest kinderachtig zijn de smoezen over het milieu. Ik heb zelf zo'n "4" sticker op m'n ruit. Die is daar 80.000 km geleden opgeplakt. Nooit meer gekeurd, nooit meer naar omgekeken. Dit toont aan dat het veelal onwerkzame regelingen zijn. Laten de Europeese overheden gewoon met open vizier hun burgers tegemoet treden en zeggen dat het best lekker is, zo'n melkkoe.
Maar ja, de grootste kick voor een politicus is een regeling achter te laten waar zijn naam aam verbonden is en die bij leven nog wordt uitgevoerd. Nut en noodzaak worden ondergeschikt aan roem en glorie.
En dus worden auto's straks afgeleverd zonder zonneklep, omdat iedere overheid z'n eigen sticker op de ruit wil zien.


Van: Quirien
Datum: 25 January 2017 om 15:15

Tja, zo'n tijdelijke regeling.
Zou het kwartje van Kok daar ook aan toebehoren Ton?


Van: dabbertje
Datum: 25 January 2017 om 15:49

Ook als je niet dicht langs de grens woont kun je goedkoper dan bij de ANWB een Duitse milieusticker aanvragen. 6 euro incl verzendkosten.
https://www.berlin.de/labo/mobilitaet/kfz-zulassung/feinstaubplakette/shop.85047.php

gr. Daphne


Van: Louis
Datum: 25 January 2017 om 20:44

Wees eerlijk en geef aan dat het zuiver om de inkomsten gaat, dan blijf het tenminste nog enigszins geloofwaardig en soms zelfs begrijpelijk.
Een weg door een berg hakken kost nu eenmaal wat meer dan dezelfde lengte asfalt door vlakke klei.
Maar nu weten we door het "allegaartje" (ook in dit draadje lees ik zowel over tol als milieuvignetten) niet eens meer duidelijk waar het om, en over gaat.
Als je een stad genoeg voor de milieusticker betaald mag je mensen weer wél legaal een stel fijnstoflongen bezorgen ?


Van: Quirien
Datum: 31 January 2017 om 10:46

Voor al degene die het vignetten en tol gebeuren in de landen steeds onoverzichtelijker vinden worden, misschien deze verwijzing nog even, mocht je deze niet kennen: WWW.ANWB.nl/verkeer/buitenland/toloverzicht.
De nodige verwijzingen staan daar in voor vele landen.

Zover ik heb begrepen uit de duitse media zal per 2019 de tol in Duitsland moeten ingaan.Er zijn in ieder geval al de nodige goedkeuringen aan verleend. De belofte voor enige terugave aan eigen bevolking is/schijnt nog een hekel punt.

De ontwikkelingen inzake milieuheffing voor Frankrijk vind je b.v. op www.en route-magazine nl/milieuvignet-voor-franse-steden/ of www.camping Frankrijk forum


Van: Bart
Datum: 31 January 2017 om 13:38

Ook vrachtwagens moeten betalen voor gebruik op snelwegen.
Dit is de belasting zware motorrijtuigen (bzm). Nadat u de bzm heeft betaald, krijgt u het Eurovignet als bewijs. Het vignet geldt behalve in Nederland ook in Luxemburg, Denemarken en Zweden.
Eurovignet geldt niet in België
Sinds 1 april 2016 geldt het Eurovignet niet meer in België. Vrachtwagens die zwaarder zijn dan 3.500 kilo moeten nu een kilometerheffing betalen. Chauffeurs van Belgische vrachtwagens hebben een Eurovignet nodig als zij op snelwegen door Denemarken, Zweden, Luxemburg en Nederland rijden.
Dus Buitenlandse vrachtwagens moeten ook betalen voor Eurovignet.


Van: Debouncer
Datum: 01 February 2017 om 17:23

Moeten ja. Doen nee. Verder is het bedrag een schijntje.


Van: Quirien
Datum: 02 February 2017 om 16:14

In de nieuwe Kampioen is een artikel te vinden over de milieuzone's voor diverse landen.
1 februari is in Belgie ook het e.e.a. van kracht voor Antwerpen. .


Van: Quirien
Datum: 03 July 2017 om 14:24

Het vignetten plakken tijdperk is nu echt niet meer te stuiten.


Van: John
Datum: 03 July 2017 om 19:07

Volgend probleem; een bekeuring wegens slecht zicht door teveel stickers op de voorruit!!


Beantwoord deze vraag
Wel graag met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!


Trekkracht berekening

De originele Caravantrekker trekkrachtberekeningen geven exact aan wat je auto goed en veilig kan trekken.

Selecteer eerst je auto. Daarna kan je een caravan selecteren en krijg je gratis advies over je combinatie en een overzicht van de prestaties op de vlakke weg en in de bergen.

De reis een last?
Geef jezelf en je partner meer zelfvertrouwen en reisplezier. Volg een caravancursus Op Maat.
Al v.a. € 169,-

Persoonlijk advies
Van elke combinatie is een uniek 15 pagina's tellend trekadvies op te vragen met een exacte analyse van een auto en caravan. Bovendien krijg je daarbij persoonlijk advies met antwoorden op je vragen.


 

© 2004-2017 Over Caravantrekker Sitemap Mobiel Trainingen & cursussen