Caravantrekker.nl

Caravanstalling in Frankrijk

John vraagt op 11 juni 2013:

Wij overwegen caravanstalling in Frankrijk. Dit levert ons namelijk aanzienlijke besparingen op aan tol -en branfdstofkosten. Heeft iemand hier ervaringen mee?

Naar laatste bijdrage

Reacties:

john antwoordt op 11 juni 2013:

Ja kennissen van ons laten hem nu ook in Frankrijk de caravan is 12 jaar oud , zij gaan altijd naar frankrijk en dan is het een overweging maar je kan hier nergens meer naartoe, wij nemen de caravan lekker mee ook al kost het wat extra ten eerste is hij pas een jaar oud en ten tweede we kunnen overal naartoe en je hebt er nog beetje controle op maar als hij 10 jaar oud is , is het wel een optie misschien onze kennissen betalen nu overdekt 350 euro per jaar succes.


John antwoordt op 11 juni 2013:

OK, dank voor je antwoord. Ik ben al wat aan het speuren geweest op het internet. Heb een offerte aangevraagd via Fr Assistance. Een nederlands bedrijf die bemiddelen in caravanstallingen. Ben benieuwd wat de prijs wordt.


Dirk antwoordt op 19 juni 2013:

Wij zijn ook tevreden over de manier van stallen in Zuid Frankrijk. Hebben het ook via Fr Assistance geregeld en hebben de caravan vanaf augustus in een goede overdekte binnenstalling staan. Bespaart ons veel geld, tijd en energie!


gea antwoordt op 19 juni 2013:

mijn was chauffeur en zat ook vaak in spanje, hij heeft daar mee gemaakt dat caravans die in de stalling stonden zo weer door verhuurt werden.
het is maar wat je wilt!


Peter antwoordt op 20 juni 2013:

Het probleem is dat ze heel onzorgvuldig met de caravans omgaan, vaak laten ze de caravan gewoon pal in de zon staan en in de winter staat de caravan dan ook gewoon buiten.
Daarnaast verplaatsen ze de caravan vaak. Ik zou persoonlijk lekker de caravan mee terug nemen. Dit heeft ook nog als voordeel dat je overal nog heen kunt en wij vinden het rijden met caravan ook wat hebben, gewoon onderweg lekker een keer overnachten en dan zul je zien dat het qua reistijd niet eens heel veel uitmaakt!


Lida antwoordt op 21 juni 2013:

Wij stallen onze caravan al een aantal jaar in Z-Frankrijk ( in de omgeving van Nimes) Hij staat daar in een uitstekende overdekte stalling. Verzorging e.d. is minstens zo goed als in Nederland. Prijzen zijn vergelijkbaar maar dat is dan wel incl. plaatsing op een camping in een straal van 50 km of meer tegen bij betaling.
Dus weer flink wild west verhalen hier over illegale verhuur enz. Wij gebruiken de caravan alleen 4 weken in het voorseizoen, dus dan zitten er financieel best wel wat voordeeltjes aan vast en hoeven we ook geen zwaardere auto te rijden.


John antwoordt op 21 juni 2013:

"hij heeft daar mee gemaakt dat caravans die in de stalling stonden zo weer door verhuurt werden.'

Toch moeilijk zonder sleutels en een eventueel disselslot. 😉


Lida antwoordt op 21 juni 2013:

Dat is wel mogelijk, want je moet vanzelfsprekend sleutels en papieren achter laten zodat de stallinghouder op verzoek
de caravan op een camping kan plaatsen. Er is een volledig en goed opgesteld contract, waarin o.m. toestemming gegeven wordt dat de stallinghouder met de caravan mag rijden. Dus ook kopien van kenteken en groene kaart etc.
Verhalen als het verhuren van caravans en vouwwagens deden 25 jaar terug in Nederland ook de ronde. Ik weet van een geval in de omgeving van Amersfoort, maar dit zullen toch echt extremen geweest zijn.


John antwoordt op 21 juni 2013:

"want je moet vanzelfsprekend sleutels en papieren achter laten"

Never nooit niet, doe je in Nl ook niet. Of men moet vooraf afspreken dat de stallinghouder er mee mag rijden.
Als de stalling dit toch eist zou ik 3 keer bedenken.


gea antwoordt op 21 juni 2013:

john denk even na, er staat bij dat de caravan 40km rond de stalling op een camping word gezet als je daar om vraagt!
40 km drukken met een caravan met disselslot is een eind hoor!


John antwoordt op 21 juni 2013:

Gea lees even goed😉
"Of men moet vooraf afspreken dat de stallinghouder er mee mag rijden."

Het zal niet zo zijn dat iedere stallinghouder dit doet!


gea antwoordt op 21 juni 2013:

john ik zeg ook niet tot iedereen het doet, maar je zult net die gene treffen die het wel doet.
en een gewaarschuwd mens telt voor twee!


marcelvg antwoordt op 27 juni 2013:

Mijn caravan staat ook gestald in Frankrijk niet overdekt
bij een Nederlands gezin die tevens ook een kleine camping hebben(waar ik geen gebruik van maak)
ongeveer 15 minuten van de snelweg


L.p. antwoordt op 28 juni 2013:

In spanje aan de costa brava staan duizenden caravans gestald op erven,lucratieve handel voor de boeren. Ik zit nu op een camping in Estartit en daar komen dagelijk alerhande jeeps de camping oprijden met vooral nederlandse caravans. Sommige bedrijven maken ze netjes aan de buitenkant schoon en andere komen voor oud vuil op de camping. Lekkere vakantie in zo'n muf ding te slapen. Mij niet gezien, dan maar weer lekker mee naar huis.


Dubois antwoordt op 23 februari 2014:

Wellicht een tip voor wie een goede binnenstalling voor zijn caravan zoekt: wij hebben onze camper sedert kort staan bij Nederlanders in het grensgebied Lot/Lot Garonne en Dordogne. Ze hebben een enorme stenen schuur met een nieuwe betonnen vloer waar ze campers, caravans ed kunnen stallen.
De eigenaar haalt ook van de camping op, of plaatst ze bij aanvang op de gekozen plek. Lekker makkelijk! Heel relaxed begin van de vakantie!

Ze zitten in het plaatsje Montcabrier in de Lot. Mail kojackunst@gmail.com


Ed antwoordt op 24 februari 2014:

Kijk ook even naar je caravanverzekering.
Veel verzekeringsmaatschappijen beëindigen de verzekering als de caravan langer dan 6 maanden aaneengesloten in het buitenland wordt bewoond dan wel gestald.


Johan antwoordt op 15 april 2014:

Ik sta zelf bij een caravanstalling bij St pere pescador net over de grens met Frankrijk bij caravan inn.
Een hele betrouwbare professionele stalling. Ze spreken ook allemaal nederlands en brengen mijn caravan keurig schoon naar de camping toe.

Echt een aanrader en een heel goed verzorgd en beveiligd terrein!

Meer info: www.caravaninn.net


@Eric antwoordt op 15 april 2014:

caravaninn heeft alleen onoverdekte plekken toch?


@Eric antwoordt op 15 april 2014:

Pardon, maar ik bedoelde caravaninn had alleen onoverdekte plekken toch?
Hebben ze die overdekte plekken nieuw gebouwd?


Andreas-NL antwoordt op 15 april 2014:

@Johan: Ik zag op de site dat de jaarkosten voor mijn lengte caravan € 535,= zouden bedragen, op basis overdekt. Rekent men altijd het jaartarief, dus ook als men 's winters 5 à 6 maanden elders met de caravan verblijft? Dat zou wel duur zijn, vrees ik.


Sanne antwoordt op 16 mei 2014:

Caravan INN heeft overdekte stallingsplaatsen maar die zijn alleen op jaarbasis. Er is ook buitenstalling die aanzienlijk goedkoper is en deze worden ook per maand verhuurd.
De lengte hangt af van de totale lengte van de caravan. Maar als bijvoorbeeld de caravan een totale lengte heeft tot 6.30m dan zou het 30.13 euro per maand kosten.

Je kunt altijd info aanvragen:
parking@caravaninn.net

Groetjes,
Sanne


Jurgen antwoordt op 18 maart 2015:

Wij hebben de caravan eens gestald in Spanje. Echter wat ons opviel was dat we qua reistijd niet eens veel meer tijd kwijt waren met caravan dan zonder caravan. Daarnaast zetten ze de caravans vaak pal in de zon en de spullen die je in de caravan laat zijn na een jaar niet echt fris meer dus toen we aankwamen hebben we eerst de caravan van binnen nog schoongemaakt en alles gewassen. Wij hebben dus de caravan gelijk weer mee terug genomen en nu kunnen we voor vertrek de caravan al lekker klaar maken en hoeven we alleen de pootjes uit te draaien en wij vinden het rijden met caravan helemaal niet erg....leuk zelfs. We doen de rit wel met een overnachting....een rit naar Zuid-Frankrijk of Spanje is al gauw 1100-1400 km en dan is een overnachting wel fijn en dit is met caravan natuurlijk ook erg gemakkelijk te doen.
Wij stallen in ieder geval nooit meer de caravan in het buitenland....houdt er ook rekening mee dat je altijd verplicht bent om die kant op te gaan, wat ons betreft dus echt geen succes geweest.


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Caravan (te?) zwaar

Bij het uitzoeken van een nieuwe caravan kijken we natuurlijk naar het gewicht. Maar als we dan echt gaan rekenen doen we dat toch vooral met centen in plaats van met kilo’s.

Genuanceerd advies

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde Trekrapport een E-book is met zo'n 30 pagina's vol met informatie.

Voorbeeld Trekrapport

Het Trekrapport heeft de vorm van een E-book met gemiddeld zo’n 30 pagina’s. Bekijk voor een impressie het voorbeeld voor mijn eigen combinatie.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker