Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Blogs Tests Reviews Advies Vragen Menu

De weg van Annot naar Barcelonette

Carlo vraagt op 24 May 2015 om 10:15:

Ik zou volgende vakantie met de caravan, een Knaus 1300 kg van Annot naar Barcelonette willen rijden en dat langs de D902 Gordes Daluis, of is het beter langs de D908 te rijden? Heeft er iemand ervaring langs één van deze wegen? Of is het toch aan te raden om langs Digne- Les- Bains de D900 te rijden? Die ken ik. Ik heb ervaring met de caravan maar info van iemand die de weg heeft gedaan met de caravan geeft toch een beter gevoel? Grtjs

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Frans antwoordt op 24 May 2015 om 21:27:

De D902 leidt naar de Col de la Cayolle en die is volgens mij verboden voor caravans. Ik heb die solo gereden en is in ieder geval af te raden door een lange stuk waar je mogelijk achteruit moet bij tegenliggers.
De D908 over de Col d’Allos is wel berijdbaar voor caravans, maar met name rond de pashoogte smal en kronkelig (15 jaar geleden, maar daar zal niet veel zijn veranderd).
Ik vind zelf de route over de oostelijker gelegen en nog hogere Col de la Bonette fijner met caravan. Je kunt dan ook door de Gorges de Daluis en dat is te doen maar duurt lang. Een sneller alternatief is eerst naar het oosten en van het zuiden uit op St-Sauveur rijden.
Langs Digne gaat het gemakkelijkst. Bedenk dat deze hoge passen rijden met een caravan van 1300kg een aanslag zal vormen op je remmen.


carlo antwoordt op 25 May 2015 om 09:15:

Bedankt voor jou info Frans. Ik had al twijfels maar nu weet ik het zeker, ik rij terug langs Digne. Col de la Bonette heb ik solo ook al gedaan, maar met de caravan is het zoals je zegt, een aanslag op de remmen.


Arco antwoordt op 04 August 2019 om 15:59:

Net de d908 gedaan over de col d allos heen. Met een camper niet te doen. Mag wel, maar zou het niet adviseren. Te smal, brrrr
Zou dit overigens met een aanhanger zeker niet doen...Reageer

Naam:

Email:

Reageer wel met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken (met een B-rijbewijs).

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Laatste Blogs

Nieuwe caravans....

De modellen voor 2020 zijn gepresenteerd op de caravan-salon in Düsseldorf. Revolutionair nieuws is er niet maar het blijft leuk om op een beurs weg te dromen bij mooie nieuwe kampeerspullen voor de komende vakantie.

Trekkrachtrapport

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde trekkrachtrapport uit zo'n 30 pagina's met informatie bestaat.

Parkeren

Stoppen langs de (snel)weg kan een probleem zijn. Veel grote plaatsen worden bezet door vrachtwagens die hun verplichte rust nemen. Waar kunnen wij dan nog pauzeren?

© 2004-2019 Caravantrekker