Peter e vraagt op 20 maart 2008:
Ik heb van de gemeente een brief gehad dat ik binnen 3 weken de caravan van mijn eigen oprit dien te vewijderen!
Kan de gemeente dat van mij eissen ? Ze vewijzen naar de gemeenteverordening, alleen daar staat in dat een caravan niet meer dan 3 dagen op de openbare weg geparkeerd mag worden. Mijn oprit is toch geen openbare weg?
Ed antwoordt op 20 maart 2008:
Peter je vraag is niet te beantwoorden zonder de situatie te kennen. Bovendien verschillen de verordeningen per gemeente.
Onredelijk lijkt mij de eis van de gemeente niet er blijkt in ieder geval uit dat de caravan opvallend aanwezig is.
Het eenvoudigste is gewoon een gesprek met de gemeenteambtenaar. Deze kan je ook vertellen waarop ze zich baseren.
janka antwoordt op 20 maart 2008:
Ze bedoelen ermee dat de caravan niet vanaf de openbare weg gezien mag worden.
Jan@ antwoordt op 20 maart 2008:
Dat je oprit geen openbare weg is juist echter misschien belemmert jouw caravan, weliswaar op je eigen oprit, het zicht op bijv. een zijweg. Hiervoor, ook voor schuttingen, beplanting e.d. gelden vaak speciale regels.
Tino2L antwoordt op 20 maart 2008:
misschien de buren die van het uitzicht willen genieten.
als de oprit let wel...eigen terrein is en binnen het opgegeven perceel oppervlakte valt mag je daarmee doen wat je wilt.
of heb je de wielen er onderuit gehaald!!!
want dan kan het een bouwproject zijn en daar moet je weer een vergunning voor hebben.
suc6
janka antwoordt op 20 maart 2008:
Het is eerder aan de orde geweest in dit forum. Bij ons in de gemeente mag je een beperkt aantal dagen je caravan/aanhanger op de openbare weg laten staan. Echter mag je niet je oprit als stalling gebruiken. Het is dus wel mogelijk dat een gemeente dit niet toestaat.
peter e antwoordt op 20 maart 2008:
bedankt voor de reactie, alleen nog geen duidelijk antwoord.
heb de ambtenaat gesproken, de buurman heeft geklaagd,
voor de caravan staan nog 2 auto's, allen op de eigen oprit. In de gemeenteverordening staat niets over parkeren op eigen terrein, ik mag toch wel mijn eigen caravan stallen ??
straks worden onze "paarse gordijnen" verboden, of staan er te veel gele bloemen in de tuin. Een ambtenaar mag toch de gemeenteverordening niet zo verdraaien?
Jojo antwoordt op 20 maart 2008:
Geen stijl van de buurman. Hij had toch eerst naar je toe kunnen komen om te bespreken wat hem dwars zat.
Lellebel antwoordt op 20 maart 2008:
Gelijk jojo.
Hier hebben ze het ook wel eens aan gehaald dat ik mijn caravan niet langer mag pakeren op een pakeer strook. Ze zijden van de beurt als je langer hem er hebt staan dan 3 dagen ga ik er werk van maken. Mijn reactie was, als je dat doet klaag ik je aan omdat je hond nooit aande lijn hebt. moesten ze toen is zien kijken, ze geven mij wel gelijk. Ik heb ongeveer de caravan 4 weken per jaar hier staan. Als ze dan nog durven te klagen kan ik ook over die hand beginnen die 52 weken niet aangelijnd zijn. Waar vervolgens mijn kinderen in haar behoeften gaan staan daar staan ze niet bij stil. Die mensen die ligen te klagen moeten zelf een caravan kopen, hebben ze geen stress maar meer rust. Bedank de buren maar voor haar vriendelijk heid. mvg
Hans B antwoordt op 20 maart 2008:
In mijn gemeente mag een caravan niet langer dan drie dagen op de openbare weg staan. Maar nu komt het: de caravan mag ook niet geparkeerd worden op plaatsen waar dat naar oordeel van B&W hinder veroorzaakt. Zoals bv. het uitzicht beperken of het straatbeeld bederft. En dat is natuurlijk een bepaling waar je alle kanten mee in kan. Maar voorlopig staat mijn Kippetje al jaren in de voortuin tussen de coniferen.
Tino2L antwoordt op 20 maart 2008:
rijdende rechter !!! geachte cosumentenman...kan dat zomaar.. laat ze eerst maar eens de situatie bekijken of er inderdaad ergens iets te vordenen valt.
ik zou het lekker afwachten en desnoods voor laten komen bij
de rechtbank.
suc6
mercha antwoordt op 20 maart 2008:
Als de oprit eigen terrein is, dan kan de gemeente niets doen.
Waar ik woon , parkeer je je auto met vergunning, mits je n eigen oprit hebt, dan parkeer je zonder kaart op je eigen terrein.
2 deuren verder zijn in bezit van n oprit, daar staat de caravan gestalt. Deze moet wel op het achterste stuk van de oprit geparkeerd worden
mercha
mich antwoordt op 20 maart 2008:
Àls de caravan niet in het zicht zou staan zou ik er als buur geen problemen mee hebben. Ik kan me ook voorstellen dat niet-caravanners niet de hele dag, week, maand tegen zo`n gevaarte aan willen kijken.
En wat betreft parkeren op de openbare weg; PErsoonlijk doe ik er alles aan om de buurt tot zo weinig mogelijk last te zijn. 2 dagen tevoren ophalen en de dag na terugkomst weer weg. Ik zou ook gek worden als er de hele dag een vrachtwagen bij me voor de ramen zou staan.
Ger antwoordt op 21 maart 2008:
De APV (Algemene Plaatselijke Verordening) is slechts van toepassing op de openbare ruimte. Het is mogelijk dat de gemeente in de APV, in afwijking van het standaardmodel APV, een extra bepaling heeft opgenomen. Indien je een aanschrijving krijgt van de gemeente met een termijn van verwijdering van de caravan, dan dient in de aanzegging de bepaling vermeld te staan ogv waarvan de gemeente van oordeel is dat de caravan weg moet.
Uw eigen APV zal U dus uitkomst bieden. Elke APV is te vinden op de site van de Uw gemeente.
NB: De politie doet niets of nauwelijks iets aan handhaving tenzij er sprake is van een verkeersgevaarlijke situatie.
peter e antwoordt op 21 maart 2008:
kijk dit is nou een antwoord op mijn vraag, de rest ook bedankt. ik wacht gewoon de volgende stappen van de gemeente af. meestal blijft het bij dreigen....
gert antwoordt op 21 maart 2008:
ik denk dat het ook iets te maken heeft met hoe de buurt hier mee omgaat.
ik zou het ook niet prettig vinden en er dan alles aan doen als die caravan mijn uitzicht belemmerd.
ik denk als je caravan op je eigen oprit staat maar hij staat voor de rooilijn dan heb je geen poot om op te staan.
en ik denk dat hij aan de zijkant ook nog 1 meter van de erfgrens moet staan.
gert
willem antwoordt op 21 maart 2008:
Ik haal hem altijd 1 week van te voren op , en na de vakantie laat ik hem 1 week staan voor leegruimen , schoonmaken en eventueel klein onderhoud ik ken er ook niets aan doen dat ik van maandag tot vrijdag werk .
Zaterdag ophalen en meteen de zondag rijden vind ik wel heel erg kort om de boel in te pakken . degeen die daar over klaagt krijgt een heel jaar lang elke morgen de claxon te horen als ik naar mijn werk ga , dan wordt hij vanzelf wel blij als hij de caravan ziet.
Harry antwoordt op 21 maart 2008:
Wij halen de caravan ook altijd een week van te voren op. Wij halen de caravan zaterdags op en vertrekken die week erop op zondagmorgen. Wij komen meestal woensdags terug en brengen de caravan dan die zaterdag weer naar de stalling. Ik vind dat ik hier niet andere mensen mee belast. Ik probeer altijd wel zsm de caravan weg te doen, ook al heb ik een grote oprit.
Maserati antwoordt op 27 juni 2008:
Uiteraard kan de caravan zodanig op een voor het verkeer toegankelijke openbare weg staan dat er voor de overige weggebruikers hinder ontstaat. In dat geval is zelfs drie dagen te lang, maar wat je eigenlijk in dit land het meest tegenkomt, is een gebrek aan tolerantie. Mensen klagen al gauw zonder te weten waarom. Dat zit er kennelijk in gebakken. Enig relativeringsvermogen ontbreekt.
Ik had dat laatst ook. Aangezien mijn caravan door zijn lengte deels op het trottoir staat, als ik hem op mijn oprit plaats, zet ik hem geregeld verderop in de straat neer. Daar staat geen auto geparkeerd, het levert ook geen hinder op voor de overige weggebruikers en het zicht wordt niet belemmerd. Toch was er iemand, die er iets over zei. Dat bedoel ik met tolerantie.
Vandaag las ik in de krant dat gemeenten er strenger op gaan toezien. Vreemd allemaal. Er zijn mensen bij mij in de buurt die hun auto permanent op de stoep hebben staan, het mag van de politie. Op oudejaarsavond is er iemand bij mij in de buurt die autobanden en andere rotzooi in de fik steekt. De politie heeft het gezien, maant de bewoner tot voorzichtigheid, maar het mag. Overal zie ik duizenden kauwgomflatsen op de straat en er wordt niet tegen opgetreden. Nee, laten we de man maar bekeuren die zijn caravan een dag te lang op de straat laat staan!!
FX antwoordt op 27 juni 2008:
Hoi allen
Ik heb ook een caravan, en redt het meestal wel met die
drie dagen voor, en na de vakantie.
En als iemand er wat langer over doet, zit ik daar ook niet mee. Ik zou ook zeker geen moeite hebben als
iemand met een caravan een maand (van mijn part 2 maanden) op zijn eigen oprit staat, omdat hij er een keer
in wil verbouwen.
Maar caravans op eigen grond aan de voorkant van de straat
lijkt mij niet ideaal. Het is gewoon voor een ander geen fraai gezicht zo'n witte doos
die daar maar blijft staan.
Tuurlijk is het mijn tweede huisje, maar het beeld van de straat en zicht/uitzicht voor mijn buren zou ik met die caravan
niet willen verpesten.
Maar zelfs al je de regels naleefd, heb je gezeur.
Dat zit in het karakter van een hoop mensen.
Jij hebt een hond, ik niet, dus heb je daar last van.
Jij hebt een caravan, ik niet, dus heb je daar last van.
Hopelijk neemt Peter de juiste beslissing, want weg krijgen
ze die caravan toch wel. Maar bedenk ook dat de caravan er voor je plezier is. Als je dit soort toestanden krijgt in je straat, kan ik mij niet voorstellen dat ik nog plezier beleef aan het ophalen van de caravan.
Ik betaal liever een keer per jaar een bedrag aan de stalling, dan dat ik altijd moet
leven met de druk die dit met zich meebrengt. Dan maar geen caravan.
Succes ermee.
Tino2L antwoordt op 27 juni 2008:
diegene die zeuren moeten in een hutje op de hei gaan wonen.
het is heel makkelijk om op alle slakken zout te leggen ...alleen omdat half nederland op vakantie gaat.
hoeveel caravanners zijn er ook al weer in ons landje??
hier in ons dorp woont ook zo'n slakkestrooier.....zeurt in ons dorpsblad over 1 parkeerplaats . dan verzet je m toch 3meter.
gun een ander ook z'n plezier....tenslotte beter een goede buur dan een verre vriend.
arno
Louis antwoordt op 28 juni 2008:
Heb je een hond ,dan heeft iemand er last van .
Heeft iemand een tweede auto , jawel ook dan parkeer gezeur .
Bloesem van een sierboom ? wat een rommel he' ,ook hier last van .
Spelende kinderen ? tuurlijk , alweer gezeur .
Caravan neergezet , zelfs op eigen terrein ?
Kan weer gezeur geven , en uiteraard anoniem .
Nederland is nu eenmaal vrij dicht bevolkt .
Je kunt natuurlijk ook wat zonniger tegen alles aan leren kijken .
Gewoon een beetje geven en nemen ,en niet op alle slakken zout leggen .
En bedenken dat je zelf ook wel eens een stukje tolerantie van de buurt nodig kunt hebben !
Als niemand erover zeurt, zal de gemeente er waarschijnlijk ook geen probleem mee hebben als een caravan er wat langer blijft staan .
T. Hak antwoordt op 28 juni 2008:
De caravan het gehele jaar voor de deur laten staan, elke avond ff aankoppelen en metertje vooruit en morgen v.v.
Nee gekheid, maar het verwijderen van de wielen is wel een optie. Mits er niet al aan de maximale m2 aan bijgebouwen zijn geplaatst. Moet wel een meter van de erfafscheiding zijn.
Maserati antwoordt op 29 juni 2008:
Ik geloof niet dat het helpt wanneer je de caravan verplaatst.
Volgens mij staat in de Verordening dat je de caravan niet langer dan drie dagen op de openbare weg mag zetten dus denk ik dat je ook bekeurd kunt worden, wanneer je hem na drie dagen verplaatst.
Ik hoor het graag als het anders is.
Groet
FX antwoordt op 29 juni 2008:
Hij staat niet op de openbare weg.
FX
Jan@ antwoordt op 29 juni 2008:
Zo staat het in mijn gemeente in de verordening:
""Gaat u op vakantie of een weekendje weg? U kunt uw caravan of aanhanger op uw gemak inladen en bij terugkomst uitladen. U mag uw voertuig echter niet langer dan 3 dagen op de openbare weg parkeren. Dit geldt voor het hele grondgebied van de gemeente. Let ook op dat de caravan niet hinderlijk of gevaarlijk voor het overige verkeer staat!
Het heeft geen zin om het voertuig voor een dag of een week binnen de gemeentegrenzen te verplaatsen. Zelfs als u uw voertuig een dag gebruikt en 's avonds weer neerzet, bent u in overtreding. De tijdsperiode van 3 dagen blijft gehandhaafd ongeacht de plek of de verplaatsing.
Dit verbod geldt niet alleen voor caravans en aanhangers, maar ook voor campers, trailers, keetwagens enzovoort.
De medewerkers van afdeling Straattoezicht handhaven op langdurig of hinderlijk geparkeerde voertuigen:""
peter e antwoordt op 29 juni 2008:
een camper is toch gewoon een motorvoertuig?
knappe BOA die daar een bekeuring voor durft te schrijven!
maar ja, dat zal zijn chef wel willen, die kan nl niet lezen wat er staat, maar leest wat hij wil wat er staat....
Jan antwoordt op 29 juni 2008:
Misschien is het verstandig om de caravan als je hem een poosje niet gebruikt bij een goede stalling onder te brengen.
Ook daar mag je meestal wel klussen en onderhoud plegen ed.
Daardoor kan men veel -vaak langdurige of zelfs eeuwigdurende- ergernis en misnoegen met de minkukels onder je buren kunt ontwijken.
In beginsel mag je weliswaar gewoon met de caravan op je eigen grond/oprit staan, maar er zijn situaties denkbaar dat daar aan getornd kan worden. Hiervoor kunnen allerlei redenen worden aangevoerd, die soms ook wel terecht kunnen zijn. (bijv redenen van welstand of uitzichtontneming)
MAAR:
Als het gaat om ordinaire pesterij (van jaloerse buren) en misbruik van geldende regeltjes (gemeenten) kunnen die onderliggende redenen er (helaas) toch toe leiden dat iemand de caravan niet meer mag stallen op zijn oprit. Regels zijn regels, of je moet in staat zijn die regels te veranderen, maar daar moet je gezien ons ($#@%&^****) politieke klimaat van goede huize voor komen.
WAT DAN:
Als de caravan periodes (in de winter) niet op de oprit en ook gedurende de zomermaanden vaak/regelmatig afwezig is onstaat er een juridisch veel sterkere situatie voor de caravanbezitter. Dan is bijvoorbeeld het veel lastiger voor anderen om de aanwezigheid van de caravan te contoleren en vast te stellen wat nu eigenlijk die (kennelijk subjectieve) overlast inhoudt.
Het is eigenlijk de weg van ontmoediging die de caravanner een uitweg biedt. Niet een fraaie manier, maar welicht een bruikbare uitweg?
Ik ben eigenlijk zeer benieuwd hoe Peter E dit sinds maart 2008 spelende varkentje heeft gewassen. Wellicht had de gemeente toch geen poot om op te staan?
Oppie antwoordt op 17 september 2008:
Mijn probleem is als volgt. Mijn buren hun oprit grenst aan mijn oprit en er staat niets tussen. Ze, de buren, halen hun caravan in April uit de winterstalling en deze blijft, met uitzondering van 4 weken vakantie, tot oktober op de oprit staan. Ik heb geen uitzicht meer de straat in en kan mijn kinderen vanuit mijn woning niet meer zien spelen in de straat. Ik heb het aangekaart bij de buren echter die nemen een starre houding aan onder het motto: Ik heb dat ding nou eenmaal en ik ben niet van plan om een heel jaar stalling te betalen. Hij blijft staan.
Wat nu ???
janka antwoordt op 17 september 2008:
Neem contact op met de gemeente, wijkbeheer of zo en informeer naar de mogelijkheden. Zoals al eerder in dit topic bleek hanteren gemeentes verschillende regels op dit gebied.
Jan antwoordt op 17 september 2008:
Wat is Nederland toch een heerlijk landje waar het loeren van achter de geraniums naar wat zich er op straat afspeelt een hoger goed wordt gevonden dan dat iemand het vruchtgebruik van nota bene zijn eigen oprit consumeert door gedurende de warme periode van het jaar er een eenvoudig campeermiddel op te zetten.
Misschien moet Oppie de kinderen maar gewoon voor de eigen deur laten spelen, dat is dan gelijk lekker rustig voor de rest van de straat.
Rob antwoordt op 17 september 2008:
Oppie, wettelijk heb je niets in handen.
Misschien, heel misschien is er zo iets als "schoonheidscommisie" in je gemeente en zou je die eens kunnen vragen, maar de kans is gering dat zij iets kunnen doen
Enige mogelijkheid is een zinnig gesprek met de buren aan te gaan.
@Eric antwoordt op 17 september 2008:
Elke gemeente kan het anders regelen in de APV:
Voorbeeldjes:
Gemeente Nuenen:
Voor wat betreft het parkeren van caravans of andere voertuigen op eigen terrein is er de richtlijn dat deze zo kort mogelijk geplaatst mogen worden op het voorerf of de oprit. De toezichthouders zullen deze situaties afzonderlijk beoordelen. Als u de caravan voor lange tijd ergens wil plaatsen dan kan dat in een caravanstalling. Ook kunt u de caravan op uw eigen terrein zetten als u aan het bestemmingsplan voldoet. In de meeste gevallen betekent dit dat de caravan achter de achtergevelrooilijn moet staan. Als u uw specifiek situatie wilt weten, dan kunt u bij de gemeente het bestemmingsplan, dat voor uw woongebied van toepassing is, raadplegen.
Effe de APV van je gemeente er op na kijken dus!
jantje antwoordt op 17 september 2008:
Als dit in je APV van je Gemeente staat, dan mag hij ook niet op je eigen oprit ;
Het is verboden een woonwagen, kampeerwagen, caravan, camper, magazijnwagen,
aanhangwagen, keetwagen of ander dergelijk voertuig dat voor de recreatie dan wel anderszins
uitsluitend of mede voor andere dan verkeersdoeleinden wordt gebezigd:
a. langer dan gedurende drie achtereenvolgende dagen op de weg te plaatsen of te
hebben;
b. op een plaats te parkeren, waar dit naar het oordeel van het college schadelijk is voor
het uiterlijk aanzien van de gemeente.
Rob antwoordt op 19 september 2008:
Jantje een klein schrijffoutje:
a. langer dan gedurende drie achtereenvolgende dagen op de "weg " te plaatsen of te hebben;
In iedere APV staat: "openbare weg" één woord maar met een wezenlijk verschil.
peter e antwoordt op 19 september 2008:
vervolg op de opening van deze vraag:
Ik heb van de BOA (buiten gewoon opsporings amtenaar) nu 2x al een bekeuring gehad van €65,- (natuurlijk niet betaald) Dat is nu al ruim een half jaar geleden en ik heb er verder niets meer officieel over gehoord, wel "dreigt: de BOA met de politie en arrestatie omdat de caravan nog steeds op de oprit staat. Volgens mij kan men verder niets doen omdat de caravan binnen het bebouwingsoppervlakte staat. Zijn er meer mensen die met dit soort idiote figuren ervaring hebben ?
@Eric antwoordt op 19 september 2008:
Iemand arresteren omdat z'n caravan verkeerd staat lijkt mij wat overdreven.
Misschien is er wel een kans dat ze je caravan weg slepen.
Jan antwoordt op 19 september 2008:
Ik neem aan dat Peter E bezwaar heeft aangetekend tegen de bekeuringen. Dat wordt meestal afgedaan met een standaardbriefje. Het is dan wel zaak om binnen de termijn hoger beroep in te stellen en je voor te bereiden op een eventuele rechtzitting, want dan heeft de gemeente zelf ook nog wel iets uit te leggen.
Het is mij ooit overkomen dat een dergelijk door mij ingesteld hoger beroep (parkeerregeling) bij het gerechtshof werd geschikt door de gemeente Rotterdam met voldoening van alle gemaakte onkosten.
Laat in ieder geval de zaak niet meer op zijn beloop en voorzie je zonodig van professionele juridische bijstand.
Die gemeentes kunnen wel van alles verordoneren, maar de vraag is of het allemaal wel zo rechtmatig tot stand is gekomen als ze willen doen voorkomen.
jantje antwoordt op 19 september 2008:
Rob het is geen schrijffout van Jantje, zo staat het letterlijk in de APV.
Onder b ; daar valt ook je eigen oprit onder.
b. op een plaats te parkeren, waar dit naar het oordeel van het college schadelijk is voor
het uiterlijk aanzien van de gemeente.
Jerry antwoordt op 20 september 2008:
Ik zou er geen probleem mee hebben als mijn buren hun caravan naast het huis het hele jaar op de oprit hebben staan.
Staat hij een half jaar voor het huis in plaats van er naast dan word het een ander verhaal.
Gelukig hebben ze daar regeltjes voor omdat iedereen er weer anders over denkt.
De 1 vind het vreemd dat de buurman klaagt over zijn caravan die het uitzicht belemerd maar gaat zelf weer klagen als de gemeente besluit om een flat te bouwen op de grond tegen over hem.
Het tis maar net hoe je het ziet en wat je gewend bent.
Mvg Jerry
Peter antwoordt op 20 september 2008:
Oh wat ben ik blij dat ik in het kleine landje te zuiden van Nederland woon als ik dat allemaal hier zo lees.
Bij ons in het dorp staan campers heel het jaar gewoon op de openbare weg of een openbare parking in de gemeente.Bij ons staan er zelfs enkele caravans maandenlang op de oprit van de desbetreffende eigenaar.Zelf staat mijn caravan max 4à5 dagen voor de oprit half op de stoep half op de rijbaan.Zeker niet reglementair maar wordt gedoogd.Hij is te groot voor op de oprit.En blijft zoals gezegd 4à5 dagen max daar staan omdat het voor de buren links en rechts van mij niet gemakkelijk is om zonder risico met de wagen van hun oprit de rijbaan op te rijden.Echter nog nooit geen klachten gehad,integendeel ze zijn altijd geinterreseerd waar de reis nu weer heen gaat.Ik begrijp wel dat het in stedelijk gebied bij ons ook wel anders is.Maar ik woon in een slaapgemeente dus niet ver van een grote stad nl een 10 tal km.
ER IS VEEL VERANDERD.Vroeger leefden we met elkaar en nu vaak naast elkaar ook hier in België.Dit verklaart veel het ongenoegen en de jaloezie van de buren onderling.
Probeer te praten,is nog altijd de gemakkelijkste,goedkoopste manier.
Harm antwoordt op 9 februari 2009:
Aardig al die vragen en opmerkingen.
Over artikel 5:6, eerste lid onder b model-APV (voorheen artikel 5.1.5) nog het volgende. Daarin wordt het begrip "aangewezen plaats" gebezigd. Het gaat daarbij om plaatsen elders dan op de weg (als gedefinieerd in artikel 1 eerste lid onder b van de Wegenverkeerswet). Het lijkt mij dat het artikel door een college ook kan worden gebruikt om het parkeren op opritten en voortuinen tegen te gaan. Wel moet het uiterlijk aanzien in het geding zijn en dat zal in een uitvoeringsbesluit / aanwijzingsbesluit door het college van de betrefende gemeente moeten worden gemotiveerd.
Arjan antwoordt op 13 februari 2009:
Peter e welke Gemeente betreft het ?
Dan zoek ik het even voor je uit.
Ton van Leeuwen antwoordt op 14 februari 2009:
Volslagen onzin!
Er is geen enkele wet die je verbieden kan om een limiet te stellen aan de plaatsing van een verplaatsbaar object op eigen terrein!
Uiteraard is er wel verschil tussen onroerend- en roerend goed.
Het betreft hier een caravan, maar stel nou eens dat het een bestelwagen betreft.....?
Er zou dan nog iets in de plaatselijke APV kunnen staan over een tijd waarin dat ding niet verplaatst is, maar als je 'm binnen die periode 5 cm verplaatst is er geen rehcter die daar iets mee kan....!
Michiel antwoordt op 14 februari 2009:
"Volslagen onzin!
Er is geen enkele wet die je verbieden kan om een limiet te stellen aan de plaatsing van een verplaatsbaar object op eigen terrein! "
Totdat iemand de stacaravan uitvond. Daarna werd de wet aangepast.
MV
antwoordt op 14 februari 2009:
Quote: “Volslagen onzin!”
»
Prachtig zo’n uitlating, hou ik wel van. 😉
Nog mooier zou zijn dat daarbij wat handvatten meegegeven worden waar caravannend Nederland wat aan heeft!
Inderdaad het is geen onroerend goed.
Neen, het is geen bestelauto. Het is een recreatief voertuig.
Er staat iets in de APV over een max. aantal dagen (3?) dat de caravan mag blijven staan.
5 cm verplaatsing is niet in de geest van de verordening. Dat veegt de rechter zo van tafel en helpt je niet verder.
Nee, ik kijk met belangstelling uit naar een zinnige opmerking waar we wél iets mee kunnen.
Ton, doe je best nog eens……….
@Eric antwoordt op 14 februari 2009:
De meeste APV's hanteren een termijn van 21 dagen wat betreft parkeren op eigen terrein in het zicht van de openbare weg.
Dit betreft dan 's zomers, 's winters is het meestal iets van 5 dagen maximaal.
Michiel antwoordt op 14 februari 2009:
Het hangt helemaal van de gemeente af. Hier is het 3 dagen op de openbare weg in het kamperseizoen en 5 dagen daarbuiten. Maar er wordt niet actief gehandhaafd. Er ontstaat pas een probleem als de buurt gaat klagen.
Op eigen terrein zijn er hier ( Driebergen) nog geen beperkingen.
MV
Theo antwoordt op 14 februari 2009:
@Ton van Leeuwen
"Volslagen onzin!
Er is geen enkele wet die je verbieden kan om een limiet te stellen aan de plaatsing van een verplaatsbaar object op eigen terrein!" ??????
Volslagen onzin? Het kan wel:
Ons huidige bestemmingsplan:
Het gebruik van de grond anders dan voor bebouwing:
Het is verboden de tot woondoeleinden (etc.)bestemde grond te gebruiken in strijd met de in dit plan aan de grond gegeven bestemming.
Onder strijdig (etc.) wordt tenminste verstaan het gebruik van de grond voor zover dit niet rechtstreeks op de bestemming gericht is:
1. als standplaats voor onderkomens, met dien verstande dat per woning of één caravan, of één kampeerauto achter de achtergevelrooilijn mag worden geplaatst, mits deze niet voor bewoning wordt gebruikt.
Dit legt wel degelijk beperkingen op aan de het plaatsen van een caravan of kamper. De vraag is wel wat “voor zover dit niet rechtstreeks op de bestemming gericht is” concreet inhoud. Ik interpreteer dit zo dat als ik voor de achtergevelrooilijn een speciale plek heb ingericht als caravan standplaats, dit toegestaan is. Dit levert me al 20 jaar geen probleem op.
Ton van Leeuwen antwoordt op 14 februari 2009:
Heb e.e.a. nagekeken v.w.b. de situatie alhier: Op eigen terrein stallen wordt hier in de gemeente (ook in mij bekende aangrenzende gemeentes) volledig toegestaan. Zonder dat er een limiet genoemd kan worden.
Sterker nog: er staan hier op legio plaatsen "in het seizoen" caravans aan de openbare weg. Sommige wel een maand of twee.....
Hoe het daamee wettelijk in elkaar steekt, weet ik niet, maar wel dat daar nooit tegen opgetreden wordt.....
Voordelen van plattelandgemeentes...???
Dus, Roel, iets minder ironie in je reacties zou je sieren!
Forums zijn er m.i. om elkaar wat verder te helpen, niet om elkaar belachelijk te maken. Toch....?
antwoordt op 14 februari 2009:
Ton ik ben al mooi genoeg van me eige 😉
Sierprullen zijn niet aan mij besteed, gaan alleen maar jeuken!
Forums zijn er m.i. om elkaar wat verder te helpen……
»
En juist dat ben je vergeten te doen. Hoop gebrul, weinig hulp.
Zoals gezegd een stevige uitspraak kan ik wel waarderen maar die moet dan wel ergens op gestoeld zijn. En juist dat mis ik een beetje vandaar het verzoek om argumenten waar ik/wij de gemeente dan mee om de oren kunnen meppen.
Je zegt nu zelf dat je niet weet hoe het wettelijk in elkaar steekt.
Dus nogmaals, hoop gebrul en te weinig om er iets mee te kunnen.
Moet je je niet gelijk op je teentjes getrapt voelen.
Ton van Leeuwen antwoordt op 14 februari 2009:
@Roel,
Laten we het erop houden dat e.e.a. geen algemeen goed is, maar per gemeente geregeld is.... En dat was mij onbekend!
Net zoals jij dacht dat binnen iedere APV geregeld is tot hoelang een caravan "aan de straat mag staan".
Enne.... ik voel me allerminst "op m'n teentjes getrapt", maar ben er geen fan van om anderen "in de zeik te zetten" (op fora).
Je kunt het best wel eens niet eens zijn met de mening van een ander, maar er zijn vele alternatieven om duidelijk te maken dat jij een andere mening toegedaan bent.
antwoordt op 14 februari 2009:
Zucht.....nou het laatste dan.
Als je brult kun je verwachten dat er teruggebruld wordt Ton.
Als de wens er was om je af te zeiken had je dat wel duidelijk gekregen. Dat je dat zo voelt is dat jammer maar is blijkbaar een hardnekkig gevoel.
Lees je eigen bijdrage nog eens door. En de reacties die het oproept. Jouw mening, Volslagen onzin! is ongefundeerd.
De argumenten die volgen houden geen steek. Dat is geen onderbouwde mening. Brullen dus,
De reactie is geen afzeiken! Neen, zoals gezegd, ik houd wel van ferme uitspraken maar ze moeten wel inhoud hebben en dat mis ik.
De kunst van het bewegen op fora is ook wel dat je tegen een stootje kunt. Als je niet precies weet wat er bedoelt wordt kan je daar naar informeren maar neem het anderen dan niet kwalijk wanneer de duidelijkheid niet te wensen overlaat.
Cor antwoordt op 15 februari 2009:
U mag uw caravan of camper niet langer dan drie achtereenvolgende dagen op de openbare weg laten staan. Ook aanhangwagens, vouwwagens en dergelijke mogen niet langer dan 3 achtereenvolgende dagen op de openbare weg staan.
Bij de gemeente kunt u ontheffing vragen van het verbod. De gemeente verleent een dergelijke ontheffing slechts onder zeer bijzondere omstandigheden. Als voorwaarden gelden onder andere dat het niet teveel parkeerruimte kost en dat het straatbeeld niet nadelig wordt beïnvloed.
aldus de gem. Venlo
Ton van Leeuwen antwoordt op 15 februari 2009:
Ja, Cor, da's dus van toepassing op de gem. Venlo, maar geldt beslist niet algemeen!
Iedere gemeente hanteert z'n eigen APV. Geldt voor allerhande zaken, waaronder b.v. caravan stallen aan de straat. Maar zelfs dat blijkt niet altijd in iedere gemeente APV opgenomen!
Cor antwoordt op 16 februari 2009:
Ja Ton, Dit is bekend daarom vermeld ik ook: aldus gem Venlo
janka antwoordt op 16 februari 2009:
En de gemeente Tiel heeft weer een heel ander beleid dan Purmerend. Als mijn dochter de straat daar (Tiel) inrijdt met de combinatie dan staat er bij wijze van spreken al een "buurtbeheermannetje" klaar om haar erop te wijzen dat, mocht de caravan er ook maar 1 dag te lang staan, er "maatregelen" zullen worden getroffen!
Gerard antwoordt op 23 februari 2009:
Als het buren zijn die het vragen , zal er een reden voor zijn . Zet ze dan weg en het is opgelost . Zagemensen .
antwoordt op 23 februari 2009:
Waar moeten ze dan weggezet worden Gerard?
van de laar antwoordt op 7 april 2009:
Ik snap jou en je buurman beide wel hoor van jou kant omdat je hem op je eigen grond heb staan en van je buurman om zijn redenen .
onze overburen hebben de caravan langer op de oprit staan dan dat ze ermee weg gaan en het vervolg is dat ze hun 2 auto`s bij een ander voor de deur parkeren omdat de oprit vol staat @!!! tja daar kan ik dus wel pissig om worden .want ik kan onderhand een straat om om mijn auto te parkeren .
Jan antwoordt op 7 april 2009:
Jammer beste Van de Laar, het klink toch een beetje intolerant en het smoesje dat je een stukje moet lopen omdat je je auto per se voor de deur wil parkeren is net op zijn minst gezegd niet netjes omdat je daar geen recht op hebt als het niet je eigen grond is.
Louis antwoordt op 7 april 2009:
Het blijkt zo ongeveer een nationale hobby te worden om een ander zoveel mogelijk te narren .
Zwaar gefrustreerd door overhedenregelbrij waar je bij bezwaren bakzijl haalt ?,en dan de buren maar dwarszitten ?
Met indien mogelijk een gemeenteverordening als wapen.
Maar dan wel alleen als het de klager goed uitkomt !
Geldt die intolerantie ook voor de overlast die de eigen zoon veroorzaakt met z'n eerste 200 euro autootje met boombox ?
Sportuitlaatje eronder en vooral ook om een uur of vier 's nachts toch nog even toeterend "afscheid " nemen ?
Of als er in het groot verbouwd moet worden en er een paar parkeerplaatsen voor lange tijd bezet worden door containers ,zand of wat voor bouwmateriaal ook?
Gaat de beroepsklager bij eigen belang ook volgens de uitgeplozen gemeenteverordening te werk ? (dus niet !)
Gewoon zo goed mogelijk met de ruimte omgaan ,en elkaar niet onnodig het leven zuur maken ,dus ook niet alleen maar omdat je " in je recht staat".
Onze caravan staat vanaf het voorjaar gewoon voor de deur.
We beginnen het seizoen met pasen ,en pikken alle lange weekenden mee .
Een paar snipperdagen verlengen nog een aantal weekenden ,en zo rollen we de zomer in .
En het weekend kamperen gaat als het weer een beetje redelijk is tot in het najaar .
Pas hierna gaat de caravan weer de winterstalling in en staat tot die tijd voor de deur.
Nog geen enkele klacht gehad ,en ook nooit gezeurd als een ander eens wat meer ruimte nodig had .
En ik hoop dat dit zo blijven mag ,daar dit veel beter werkt dan het op "je strepen staan".
Andreas antwoordt op 8 april 2009:
@Louis: Fijn dat jij zo tolerant bent Louis en kennelijk verwacht je dat ook van anderen want (quote): "vanaf het voorjaar staat onze caravan gewoon voor de deur", maar dat is niet zo vanzelfsprekend, maar gewoon mazzel, lijkt me. Want één telefoontje v.e. bewoner naar de wijkagent met een klacht over je caravan en je wordt gemaand de wagen binnen 3 dagen elders te parkeren.
Louis. antwoordt op 23 april 2009:
Potdorie mensen !
Zeven April schreef ik nog dat we in ons buurtje niet op alle slakken zout leggen als er iemand een caravan of wat ook voor zijn eigen deur zet .
Maar nu heeft een buurman toch laten weten dat hij op onze caravan is uitgekeken ,en wist ook te vertellen wat "officieel " is toegestaan en wat niet .
Jammer voor de stemming, maar hij blijft vooralsnog gewoon staan.
@Eric antwoordt op 23 april 2009:
Leest je buurman mee op caravantrekker.nl? 😉
Louis antwoordt op 23 april 2009:
Weet ik niet @Eric, maar wel dat hij zijn caravan en bootje op trailer die overigens ook op een parkeerplaats en voor z'n deur stonden heeft moeten verkopen .
En ja ,vul zelf maar in....
BasDL antwoordt op 19 mei 2009:
Er zijn in Driebergen wel degelijk regels voor een caravan op eigen terrein.
Als de buren er problemen mee hebben kun je hem zonder pardon weghalen uit de achtertuin.
Stel: de buren kijken vanuit hun slaapkamerraam in de tuin en zien uw caravan staan.
Dan bel je de gemeente en kan de caravan weg.
Helaas is dit ons overkomen en wonen onze buren niet naast ons maar schuin tegenover ons en keken ze uit het badkamerraam. En zagen hierdoor onze caravan staan. Die wij in de achtertuin hadden staan.
Overigens zag je niet eens heel veel van de caravan omdat er beplanting voor stond maar toch je zag het dak en de laatste 20cm van de bovenkant
Corr antwoordt op 8 juli 2009:
pffffff wat een gedoe zeg ben blij dat ik vrij woon
maar begrijp het wel hoor maar voor een maandje of zo moet dat toch geen probleem zijn
we moeten elkaar toch helpen en zoiets gun je toch iemand
ze hebben daar toch een reden voor om hem daar even te plaatsen toch
Pieter antwoordt op 8 juli 2009:
Sommige gemeentes behandelen een op eigen terrein geparkeerde caravan als bouwsel zonder vergunning. Andere hebben het ondergebracht onder "uitstraling gemeente" en weer andere onder burenhinder (uitzicht)
Zo zijn er nog wel wat regeltjes met hetzelfde doel.
Gelukkig helpt het wel eens om een goed beargumenteerd bezwaar te maken.
Hill60 antwoordt op 10 juli 2009:
Ook wij wonen helaas tegenover buren die graag zeuren. Klagen vanaf het moment dat ze er zijn koemn wonen dat ze niet voor de deur kunnen parkeren (dat kan niemand hier in de wijk, jaren 30 en dus weinig park.ruimte). Dat betekent dat er op dag 4 al politie voor de deur staat als ik de caravan uit de stalling heb. Laatst zelfs al op dag 1, heb ze toen vriendelijk verwezen naar de APV. Maar de sfeer wordt er niet beter op. Bovendien ben ik nu de hele week druk met het melden van alles dat er langer staat dan 3 dagen... Dus ook zijn eigen Old Timer die niet rijdt, tenzij je hem duwt en tjs en wrak stallen mag ook al niet...
Johan antwoordt op 26 oktober 2009:
Ik heb laatst een stukje van de rijdende rechter gezien, en dat ging over uitzicht.
Het antwoord is uitzicht heeft geen recht.
Dat geld volgens mij voor de meeste vragen.
Astrid antwoordt op 26 april 2010:
Zojuist deze topic tegengekomen toen ik zocht naar de regels over het plaatsen van je caravan op eigen terrein.
Onze caravan staat namelijk al bijna een jaar op ons eigen terrein en nu krijgen we ineens een brief van de gemeente met "het verzoek" de caravan weg te halen.
Inderdaad, er zouden mensen last van kunnen hebben. Daarom willen wij ook van de gemeente horen of we de caravan wel een meter of twee naar achteren mogen plaatsen. Dan heeft niemand er last van en hebben wij nog eht gemak van de caravan bij huis. Overigens stond in de brief van de gemeente dat het om een "verzoek" ging. Aan een verzoek hoef je volgens mij geen gehoor te geven. Ik wil echter de gemeente te vriend houden en niet tegen mij in het harnas jagen. Maar ik wil de caravan wel thuis houden! (In de zomermaanden).
Ik zie jullie reacties graag tegemoet!
janka antwoordt op 26 april 2010:
Het hoeft natuurlijk niet zo te zijn dat de buren hebben geklaagd. Ook een strakker beleid van de gemeente kan aan dat verzoek ten grondslag liggen. Het feit dat jullie een brief hebben gekregen betekent wel dat je "in de molen" zit. Een gesprekje zou idd wat opheldering kunnen geven. Want soms is uit het zicht plaatsen al voldoende.
Ruud van den Enden antwoordt op 12 juni 2010:
Ik heb een caravan, en tevens een eigen oprit. Ik zou dus mijn oprit kunnen gebruiken om mijn caravan te stallen. Dit houdt dan wel in dat mijn buren dagelijks geconfronteerd worden met een prachtige caravan als uitzicht. Ik kan me helemaal voorstellen dat ze hier hun hele leven al op hebben zitten wachten. Nu is er de vraag natuurlijk wat doe je? In mijn geval heb ik besloten om een degelijke stalling te nemen waar de caravan het hele jaar kan staan en hierdoor niet mijn omgeving op te zadelen met een uitzicht waar niemand blij van wordt. Ik moest heel even mijn ego onderdrukken maar denk dat ondergeschikt dient te zijn in deze situatie. Voor ieder van jullie hier geldt hetzelfde, hoe fatsoenlijk en sociaal ben jij? Of gaat het om jou, ikke, wie zijn ze dan? Laat ze de Pl....... krijgen. Tja, caravans en campers in de straat, daar zitten we op te wachten met zijn allen.
Pieter antwoordt op 13 juni 2010:
Lang niet altijd is het stallen van een recreatievoertuig toegestaan op de eigen oprit.
Meestal is dat terug te vinden in de de APV van een gemeente.
rick antwoordt op 14 juli 2010:
parkeren caravan, kampeerwagen en aanhangwagenParkeren caravan, kampeerwagen en aanhangwagen
In Rotterdam is het toegestaan een caravan, kampeerwagen, aanhangwagen en dergelijke op de weg te parkeren. U mag dergelijke aanhangers uiteraard niet parkeren op een weg waar een algeheel parkeerverbod geldt of op een weg waar een parkeerverbod voor aanhangers geldt.
Op verzoek van omwonenden of op eigen initiatief kan de (deel)gemeente op een weg of weggedeelte een verbod instellen op het langer dan 3 dagen parkeren van aanhangers. Dit verbod wordt dan met borden aangegeven. Als u een aanhanger langer dan 3 dagen op een weg wilt parkeren waar dat is verboden, moet u een ontheffing aanvragen.
Een verzoek om een verbod op het parkeren van aanhangers in te laten stellen is gratis.
Voor het in behandeling nemen van de ontheffingsaanvraag dient u € 6,60 te betalen (tarief 2009, conform de Legesverordening 2009 van de gemeente Rotterdam).
meer informatie
benodigd
Als u een ontheffing aanvraagt, vermeldt u de volgende gegevens:
•Merk en kenteken van het voertuig;
•De reden van de aanvraag;
•Straat waarvoor u de aanvraag doet;
•De periode waarvoor de ontheffing moet gelden.
procedures
De (deel)gemeente vraagt eerst advies aan de politie met betrekking tot het verzoek c.q. de ontheffingsaanvraag. Op basis van het advies van de Politie neemt het dagelijks bestuur van de deelgemeente c.q. burgemeester en wethouders een besluit of een ontheffing wordt verleend. wetten en regels
De regels zijn vastgelegd in artikel 5.1.6 van de Algemene Plaatselijke Verordening 2008.
Via het Bestuurlijk Informatiesysteem van de gemeente Rotterdam kunt u de Algemene Plaatselijke Verordening downloaden. hoe kan het product worden verkregen?
Een verzoek om een verbod in te laten stellen vraagt u schriftelijk aan. Een ontheffing om een aanhanger te parkeren waar dat is verboden vraagt u eveneens schriftelijk aan. U stuurt het verzoek c.q. de ontheffingaanvraag naar het dagelijks bestuur van de desbetreffende deelgemeente. Voor het centrumgebied, de Kop van Zuid, Pernis en de haven- en industriegebieden stuurt u uw brief naar Burgemeester en Wethouders via de Dienst Stadstoezicht. doorlooptijd
De aanvraag moet minimaal 3 weken van tevoren worden ingediend. bezwaren en beroepen
Binnen 6 weken na verzending van het besluit kunnen belanghebbenden een bezwaarschrift indienen het dagelijks bestuur van de deelgemeente c.q. bij burgemeester en wethouders. voor meer informatie wenden tot
...de deelgemeente c.q. de Dienst Stadstoezicht.
Jan antwoordt op 14 juli 2010:
Nou Rick.....
regeltjes en nog eens regeltjes...... in het mooie Rotjeknor (ben ik geboren). Het gewone parkeren is met al die vervelende parkeerkoddebeiers van stadstoezicht ook al geen beginnen meer aan. Het wordt de burgers maar gewoon door de strot geduwd.
Gek eigenlijk dat al die onverdraagzaamheid zich niet voortzet op de camping. Daar is een caravan als uitzicht heel normaal en verpest deze zeker het uitzicht niet.
Tom antwoordt op 25 juli 2010:
Flevoland, APV rept alleen over openbare weg.
Mij caravan staat op mijn eigen oprit, zo dicht mogelijk tegen de garage (kan net de pootjes uitdraaien) Hoewel de buren er recht tegenaan kijken als ze hun huis verlaten (ingang zijkant huis) ipv recht tegen mijn zijgevel, beperkt de caravan op geen enkele wijze hun uitzicht ten opzichte van de situatie zonder caravan. Daarnaast staat de caravan 4,5 meter van de rooilijn met het trottoir af en levert dus ook geen verstoring van het straatbeeld op. Zij vinden het niet fijn, maar aangezien ik overal an wet- en regelgeving voldoe, is er helaas voor hen niets aan te doen. Daarnaast is het ook een beetje geven en nemen, leven en laten leven. Goed nabuurschap heet dat geloof ik.......
Gerard Jurgens antwoordt op 26 augustus 2010:
Vanuit technisch oogpunt lijkt het mij al helemaal af te raden een caravan of camper langer in de openlucht te laten staan vanwege de inwerking van vocht! Daar kan uw dure bezit namelijk slecht tegen! Ook kan het een reden zijn voor het dievengilde eens een kijkje te komen nemen!! Vandalisme vormt eveneens een bedreiging! Dat er in Nederland een klaag- en regelcultuur bestaat valt overigens niet te ontkennen!!!
Jan antwoordt op 26 augustus 2010:
Er valt dan ook veel te klagen Gerard@ en ook het regelen laat sterk te wensen over.... zeker gezien de laatste ontwikkelingen bij de kabinetsformatie😉
Anne antwoordt op 13 november 2010:
Wij hebben een buurman die uit pesterij zijn caravan zodanig plaatst dat wij geen uitzicht meer hebben over een zijde van de straat. Vanuit de erker staat de caravan pal voor onze neus op een afstand van 3 meter. Vorig jaar stond de caravan er een half jaar, dit jaar heeft hij de caravan opgehaald op 30 april en staat het ding en nog (13-11-2010). Wij zijn bang dat hij de caravan nu permanent daar neer zal zetten. Zelf heeft hij geen enkele last van de caravan, omdat hij aan de achterzijde van de woning woont met vrij uitzicht tussen woningen door over de velden. Tevens kan hij de caravan best een stuk naar achteren doen zodat deze iets meer richting voorgevellijn gaat, maar wat ik al zei het is pure pesterij. De andere buren van ons(twee onder een kap) hebben ook last van de caravan en hebben ook vanuit hun erker geen prettig uitzicht. Zelf heb ik ook een caravan maar deze staat hooguit 2 weken bij huis en staat achter de gevellijn en vanaf welke kant ook ...niemand ziet de caravan staan. Ding is ook maar klein.
De parkeerwachter is er nog bij geweest maar omdat hij het laatste huis is in een doodlopende straat leverde het geen gevaar op. Ze hadden wel met ons te doen en vonden het ook geen stijl. Inmiddels is er voor de derde keer dit jaar ingebroken in de straat (auto 's en garage inbraak) De politie vroeg bij de laatste inbraak of wij ook wat hadden gezien...niet dus... gaat ook moeilijk want de caravan staat er voor zodat we het huis schuin aan de overkant niet kunnen zien.
De situatie is overigens te bekijken op google street...Bosmos te Assen.
Als uitzicht geen recht is en in de gemeenteverordening staat niks....wat moet je dan? Bestaat er jurisprudentie op dit gebied of moeten we bij de wethouder zijn mbt verandering gemeenteverordening?
anne antwoordt op 13 november 2010:
Wat betreft de situatie foto...google street earth het programma en dan de laatste upload..de fotocamera aanklikken....caravan kun je niet missen...Bosmos te Assen wijk kloosterveen.
Voor alle mensen die vinden dat alles kan op eigen grond...bekijk dit dan eens.
Caravantrekker (Menno) antwoordt op 13 november 2010:
Gaat het om die Fendt of die Knaus die in de weg staat?
Theo antwoordt op 13 november 2010:
Wat zeggen gemeentelijke voorschriften (de APV) hierover?
Het is best mogelijk dat er geen sprake is van een parkeerovertreding (de parkeerwachter kan er dan niets aan doen). Dat wil niet zeggen dat het niet met andere voorschriften in strijd is.
Verder geldt in ons recht altijd dat je je als een goede werkgever, goede werknemer, goede buurman etc. dient te gedragen. Het probleem is dan wel dat je meestal je recht via de rechter moet behalen. Dat is niet altijd een koninklijke weg.
Theo antwoordt op 13 november 2010:
Nog een toevoeging: het hoeft niet altijd in de APV te staan. Ook bestemmingsplannen kennen vaak voorschriften voor het langdurig laten staan van caravans e.d. (het gebruik van grond anders dan waarvoor hij beoeld is).
@Eric antwoordt op 13 november 2010:
Niet netjes als het die Fendt is.
Ook nog een Vivaro aannemersbus, ook al geen plezier om naar te kijken trouwens... 😉
Hans antwoordt op 13 november 2010:
zijn tuin is al mooi klaar,nou die van jullie nog en dan maar hopen dat de caravan weg gaat.
Jan antwoordt op 13 november 2010:
Ik zou er een heg voor zetten, wel aan de eigen kant natuurlijk. Verder gewoon niet aan ergeren, anders blijf je aan de gang als je toestaat dat anderen jouw ergernisknop op "aan" kunnen zetten.
Jan antwoordt op 13 november 2010:
Nog even googelen naar de apv Assen en ik vond twee artikelen waarop de buurman wellicht aangesproken kan worden.
Ik zou overigens eerst maar eens proberen normale betrekkingen met de buurtjes proberen aan te knopen. Voordat je het weet staat meester Frank visser voor de deur en dan moet je het hier mee doen:
Artikel 5:8
Parkeren van grote voertuigen
1. Het is verboden een voertuig dat, met inbegrip van de lading, een lengte heeft van meer dan 6 meter
of een hoogte van meer dan 2,4 meter te parkeren op een door het college aangewezen plaats, waar dit
naar zijn oordeel schadelijk is voor het uiterlijk aanzien van de gemeente.
2. Het is verboden een voertuig dat, met inbegrip van de lading, een lengte heeft van meer dan 6 meter
te parkeren op een door het college aangewezen weg, waar dit parkeren naar zijn oordeel buitensporig is
met het oog op de verdeling van beschikbare parkeerruimte.
3. Het in het tweede lid gestelde verbod geldt niet op werkdagen van maandag tot en met vrijdag,
dagelijks van 08.00 tot 18.00 uur.
4. Het college kan van de in het eerste en tweede lid gestelde verboden ontheffing verlenen.
Artikel 5:9
Parkeren van uitzichtbelemmerende voertuigen
1. Het is verboden een voertuig dat, met inbegrip van lading, een lengte heeft van meer dan 6 meter of
een hoogte van meer dan 2,4 meter, op de weg te parkeren bij een voor bewoning of ander dagelijks
gebruik bestemd gebouw op zodanige wijze dat daardoor het uitzicht van bewoners of gebruikers vanuit
dat gebouw op hinderlijke wijze wordt belemmerd of hun anderszins hinder of overlast wordt aangedaan.
2. Het verbod geldt niet gedurende de tijd die nodig is voor en gebruikt wordt voor het uitvoeren van
werkzaamheden waarvoor de aanwezigheid van het voertuig ter plaatse noodzakelijk is.
RobD antwoordt op 14 november 2010:
"Tevens kan hij de caravan best een stuk naar achteren doen zodat deze iets meer richting voorgevellijn gaat, maar wat ik al zei het is pure pesterij".
Nu ben ik onbekend met jullie verhouding onderling, maar als ik dit zo lees ligt er meer aan ten grondslag. Een goed gesprek, zonder onderlinge verwijten, kan veel oplossen. Ook onderliggende kwesties.
frans antwoordt op 10 mei 2011:
Beste mensen,
wij halen de caravan hooguit 3 dagen van tevoren op,
voor het vakantieklaar-maken en een poets/wasbeurtje !
Tijd zat om 'savonds een caravanklusje te doen!
Is er meer aan te 'sleutelen', dan breng je hem toch op tijd naar de vakman ! Na de vakantie 2 daagjes aan de straat is lang genoeg, omdat we de laatste vakantiedag zon hebben gepland, dat alles lekker strak geregeld is.
Wij willen geen last van 'de buurt', ...zij geen last van ons...is dat nou ZOOOmoeilijk !
Lekker gauw op de stalling, klopje op het aluminium...bedankt...tot de volgende keer...een paar dagen in de straat, en dan weer zonder strees op pad.
Het leven kan zo makkelijk zijn als men zaakjes voorbereid,
...jawel hoor...tijd zat...kwestie van prioriteit !
Fijne vakanties.
janka antwoordt op 10 mei 2011:
Tja Frans, als er de hele week tot vrijdag gewerkt wordt en de stalling is 's avonds gesloten dan blijft alleen maar die vrijdag over om de caravan naar de stalling te brengen. Ook dat is een kwestie van prioriteiten stellen, maar dan van de stallingsbaas.
TheoS antwoordt op 10 mei 2011:
janka,
Inderdaad Zo doet ieder dat op zijn eigen manier gezien zijn of haar omstandigheden.
We geven wel eens overlast aan de buren en omgekeerd. Als we in harmonie met onze omgeving willen leven is het een kwestie van geven en nemen en moeten we in ieder geval niet op iedere slak zout leggen.
Fred antwoordt op 26 mei 2011:
Allemaal heel leuk maar als het de caravan van iemand betreft die lak heeft aan alle regels en de caravan staat langer dan drie dagen half voor mijn poort dan wordt het een ander verhaal natuurlijk. Je kan dan wel stellen dat nederland niet tolerant meer zou zijn maar op deze manier........ En dan betreft het nog mensen die zelf overal over moeten klagen. Zo is het van hun niet toegestaan om na 19.00 nog te klussen want zij hebben dan weer last van het lawaai.
Over tolerantie gesproken.
Frank antwoordt op 26 mei 2011:
Tsjongejonge, als ik mij druk zou moeten maken om caravans die langer dan drie dagen aan de straat staan...waar hebben wij het over ??? Iedereen mag meerdere auto's overal parkeren en dan ga ik over caravans ik toch niet lastig doen omdat het toevallig een gemeentelijk regeltje is. Mijn buurman mag zijn camper gerust langere tijd voor zijn huis zetten en de andere buurman zet zijn caravan er maar naast. Ik parkeer dan wel 10 meter verderop.
Jan& antwoordt op 26 mei 2011:
Als niet op iedere slag zout wordt gelegd dan is de harmonie ook niet zo snel verstoord.
Raar eigenlijk dat een caravan in een straat het beeld zou verstoren en op een camping juist het gewenste straatbeeld vormt....
janka antwoordt op 27 mei 2011:
Dat komt omdat de caravan normaal gesproken op de camping hoort en de auto in het straatbeeld. 3 dagen te lang? Nou, dat zal wel meevallen maar om dan een caravan van de buren die half voor je poort staat maar gelaten te accepteren gaat weer iets te ver. Even een dag/avond moet kunnen omdat het soms gewoonweg niet anders mogelijk is i.v.m. ruimtegebrek door gebrekkig geparkeerde personenauto's. Maar dan zal de buurman hem toch echt een stukje moeten opschuiven. Dat heeft niets te maken met intolerant zijn maar volgens mij meer met het niet goed kunnen/willen omgaan met de soms krappe beschikbare ruimte om te kunnen parkeren.
Jan& antwoordt op 27 mei 2011:
Allemaal haantjesgedrag Janka, het asoparkeren is zo langzaam aan gemeengoed en algemeen geaccepteerd. Als iemand zijn caravan een paar centimer verkeerd zet is de boot aan.... in dat opzicht verschilt het niet veel van het gedrag tussen campeerders, maar het blijft wel kinderachtig😉
janka antwoordt op 27 mei 2011:
Tja, je hebt "alles moet kunnen","leef en laat leven"en "ik bemoei me niet met jou dus jij bemoeit je niet met mij" kampeerders. Bij al deze groepen voel ik me niet echt thuis. Ik ben wel van mening dat een goede verstandhouding met de buren erg behulpzaam kan zijn in sommige situaties. En dat geld op de camping zowel als in de straat.
Jan& antwoordt op 27 mei 2011:
Weet je wat het grote verschil maakt Janka?
Als je mensen kent en je vind ze toevallig ook nog aardig dan rekken de grenzen van tolerantie in positieve zin op.
Als je je buren niet kent werkt de tolerantiegrens averechts. Het motto is dus ken je buren en je hebt minder problemen met ze😉
janka antwoordt op 27 mei 2011:
Ales goed en wel maar als van de gemeente de caravan niet langer dan 8 dagen op de openbare weg of zichtbaar vanaf de openbare weg mag staan dan heb je als er geklaagd wordt door de buren geen poot om op te staan. Hier wordt wel een oogje dichtgeknepen door de buurt maar als de gemeente echt gaat controleren (handhaven) dan zullen er veel mensen een probleem bij hebben.
Jan& antwoordt op 28 mei 2011:
Het is wel raar dat men het zo voorzien heeft op caravans, zeker alsje kijkt wat er aan bedrijfsauto's (herkenbaar aan belettering)soms in woonbuurten staat en dat is allemaal maar normaal of zo...
John antwoordt op 29 mei 2011:
" zeker alsje kijkt wat er aan bedrijfsauto's (herkenbaar aan belettering)soms in woonbuurten staat"
Houd de economie draaiend. Ook Jan& is hier afhankelijk van.
Er zit een wezenlijk verschil in 'voertuigen' en 'aanhangers c.q. caravans' volgens het wetboek. Gelukkig maar 😉
Louis antwoordt op 29 mei 2011:
We leven zo langzamerhand misschien wel te dicht op elkaar,waardoor het territorium instinct mee gaat spelen ?
Een ding is wel opvallend .
Men is vooral voor handhaving wanneer het om het beperken van de ander gaat ,waarbij de eigen vrijheden wat ruimer moeten worden gezien .
Hele familieclans zien op de camping het verzoek om niet tussen tenten en caravans te voetballen "over het hoofd" ,ook al is er gezorgd voor een prima trapveldje vlakbij .
Pa zelf moet ook nog even laten zien hoe hoog hij de bal wel niet kan krijgen, die op z'n terugweg naar aarde nog even de levensduur van buurmans " heki" ernstig beperkt .
Maar die was fietsen ,en heeft het toch niet gezien.
En thuis weet men weer exact waar de buren zich aan moeten houden .......ja,ja.
Jan& antwoordt op 29 mei 2011:
Klopt Louis, als een bus. Dat heet meten met twee maten😉
Desley antwoordt op 31 mei 2011:
Mag ik vragen of dit probleem nog speelt en ik welke gemeente het is?
Gr.
janka antwoordt op 31 mei 2011:
Oh, je kunt er van uitgaan dat dit probleem nog steeds aan de orde is in bijna alle gemeenten van NL. En aangezien het caravanseizoen er weer aan staat te komen is het ook weer een hot item.
assy antwoordt op 29 augustus 2011:
plaatsen van caravan... re
onze caravan staat naast het huis, omgeven door coniferen, en een kleine schutting voor in/uit rijden. deze zou 80 cm te hoog zijn.. kijken de buren naar jouw caravan, zet je een schutting neer zodat niemand het ziet.. moet ik de schutting verlagen! 1 klacht bij de gemeente van aardige buren.
Maar mag de caravan daar wel staan, deze komt 1,5 meter voor mijn huis uit.
wil bij de gemeente verder geen slapende honden wakker maken, voor je het weet mag je niks meer.
ragnar antwoordt op 29 augustus 2011:
Van: Jan
Datum: 13 November 2010 om 19:23
Nog even googelen naar de apv Assen en ik vond twee artikelen waarop de buurman wellicht aangesproken kan worden.
Ik zou overigens eerst maar eens proberen normale betrekkingen met de buurtjes proberen aan te knopen. Voordat je het weet staat meester Frank visser voor de deur en dan moet je het hier mee doen:
Artikel 5:8
Parkeren van grote voertuigen
1. Het is verboden een voertuig dat, met inbegrip van de lading, een lengte heeft van meer dan 6 meter
of een hoogte van meer dan 2,4 meter te parkeren op een door het college aangewezen plaats, waar dit
haha is je caravan net 2,45,klagen de buren er over? laat je toch de banden leeglopen?
Jan& antwoordt op 30 augustus 2011:
Ha ha, hefdakcaravans ontlopen de dans in Asseb😉
Louis antwoordt op 30 augustus 2011:
Ach,je moet er als hij in de straat staat maar een paar stickers op plakken met de tekst "koffieshop".
Grote kans dat er dan niemand komt handhaven .......
Sander antwoordt op 2 juni 2013:
Dag mensen, over de APV en de handhaafbaarheid van deze kan ik kort zijn:
Het is gemeentes niet toegestaan regels te formuleren die geheel danwel gedeeltelijk overlappen et andere wetten zoals de wegenverkeerswet of andere.
Er zijn een antal bezwaarschriften te downloaden voor verschillende soorten van situaties aangaande het parkeren van voertuigen lang of kort alhier:
http://camperpunt.nl/bezwaarschrifte/
suc6
John antwoordt op 2 juni 2013:
"Het is gemeentes niet toegestaan regels te formuleren die geheel danwel gedeeltelijk overlappen et andere wetten zoals de wegenverkeerswet of andere."
Alleen de 'wet' word beschouwd als een 'strafrechtelijke zaak'. De APV's zijn in 99% v.d. gevallen een 'bestuursrechtelijke zaak'. En dus kan de gemeente doen en laten wat ze wil buiten de 'wet' om😉
Grietus antwoordt op 11 oktober 2013:
Heb ook een caravan gekocht maar ik wilde voordat ik hem in de stalling zou zetten even de voortent nakijken dit duurde wat lang door het slechte weer, voor als we volgend jaar op vakantie gaan, en niet voor verrassingen zouden komen te staan, we wonen in een boeren dorpje gehucht nu is er alle ruimte hier op de parkeerplek krijg ik de milieu politie aan de deur terwijl die de dag erop weg zou gaan. Beetje jammer waarom komen die mensen niet even aan de deur om te vragen hoe en wat beetje jammer allemaal dat mensen zo met elkaar omgaan
jan antwoordt op 27 oktober 2013:
Het ligt bijna nooit aan de gemeente of er gehandhaafd word, de handhavers komen in 99 % van de gevallen, na een klacht uit de buurt.HELAAS.......
Debouncer antwoordt op 27 oktober 2013:
@Grietus. Niet zo snel bang worden van die gemeente en zijn loopjongens. Als je de APV leest, zie je dat er op het parkeren van de caravan geen sanctie staat. Wel kan na verloop van tijd bestuursdwang worden toegepast. Dat houdt in dat de gemeente je caravan weg mag slepen en in opslag mag nemen en allemaal voor jouw rekening. Meestal kan dat pas wanneer je 14 dagen geen gehoor hebt gegeven aan het verzoek te vertrekken. Dat verzoek wordt pas na 3 dagen gedaan en dus heb je 17 dagen de tijd. Moet voldoende zijn om je tent uit te proberen toch?. Er kan ook geen bevel gegeven worden om te vertrekken omdat de hoge raad dit niet toelaatbaar acht voor APV. De politie gaat hierop nog wel eens nat. Voorts mag inderdaad in de APV geen bepaling staan welke al in enige andere wet of verordening van een hogere overheid is geregeld.
John antwoordt op 27 oktober 2013:
@ Debouncer:
Van: John Datum: 02 June 2013 om 19:38
"Het is gemeentes niet toegestaan regels te formuleren die geheel dan wel gedeeltelijk overlappen et andere wetten zoals de wegenverkeerswet of andere."
Alleen de 'wet' word beschouwd als een 'strafrechtelijke zaak'. De APV's zijn in 99% v.d. gevallen een 'bestuursrechtelijke zaak'.
En dus kan de gemeente doen en laten wat ze wil buiten de 'wet' om.
" Er kan ook geen bevel gegeven worden om te vertrekken omdat de hoge raad dit niet toelaatbaar acht voor APV"
Geklets, dit staat duidelijk in de APV en heeft niets met enige hoge raad te maken.
Of men moet zo lang door procederen dat men uiteindelijk voor de hoge raad staat, wat op elke wet en apv-regeling mogelijk is.
Frans antwoordt op 29 oktober 2013:
@peter e
Hoe is dit afgelopen?
Frans
Debouncer antwoordt op 29 oktober 2013:
@John Als het je lukt, moet je dit maar doorlezen.
http://jure.nl/ecli:nl:hr:2012:bw5164
Emile antwoordt op 11 november 2015:
Wat janken deze caravan bezitters die allen vinden dat de buren wat ruimdenkend moeten zijn wat betreft stalling van caravans of campers op de openbare weg of in de straat
Feit is dat in het seizoen van maart tot en met november 8 dagen mag worden geparkeerd en na 1 november 3 dagen.
Wij allen dienen ons te houden aan de regels dit hoort bij bezit van een caravan of camper.
Dat gemier over de buren die iets misgunnen.
Hebben jullie wel eens gedacht aan de onveiligheid van zo'n hoge caravan die bestuurders het zicht ontneemt indien er vlak voor of achter zo'n caravan een kind oversteekt.
Ik zeg dus handhaven.
dirk antwoordt op 11 november 2015:
Als met Pasen ons kampeer seizoen begint staat de c.v. 2 nachten bij ons huis daarna als we gaan weekenden halen we hem op in de stalling alleen met de vakantie staat hij weer 2 nachten om alles in te laden aan het eind van het seizoen 2 of 3 nachten om schoon te maken en leeg halen ,dus samengevat wij gaan wel 10 x weg maar de c.v. staat 3 of 4 x kort bij de deur en dan heeft er verder niemand last van ,je kan ook om problemen vragen .
Vino antwoordt op 11 november 2015:
Is het beleid in de gemeente veranderd sinds 2008?
Met vriendelijke groet,
Vino.
Louis antwoordt op 11 november 2015:
Recht voor een anders neus en uitzicht of overzicht belemmerend...alla.
Dus zeker Emile, ik denk dagelijks aan veiligheid en handhaving.
Zoals in donker fietsende kinderen met alleen het licht van hun mobieltje die (zonder sancties) zelf een gevaar voor ander verkeer vormen en ga zo maar een weekje door.
(Of bedoelde je dié vorm van handhaving misschien niet?)
Nu ál die "duizenden stilstaande caravans" van de daardoor volgeslibte straten nog weg, en men kan zich weer rustig achter de geraniums op andere zeer belangrijke vormen van handhaving concentreren.
TheoS antwoordt op 11 november 2015:
Wat janken deze caravan bezitters die allen vinden dat de buren wat ruimdenkend moeten zijn wat betreft stalling van caravans of campers op de openbare weg of in de straat
Feit is dat in het seizoen van maart tot en met november 8 dagen mag worden geparkeerd en na 1 november 3 dagen.
Die allen vinden????? Als je goed leest is er een scala aan meningen. Een enkeling zegt iets over buren en dan niet eens met tranen.😉
Feit is.....????? . Ieder gemeente heeft zo zijn eigen verordeningen.Die zijn niet bepaald allemaal het zelfde.
on Groenendijk antwoordt op 12 november 2015:
Deze discussie suddert nu al sedert maart 2008, dus er zal best een hoop pijn bij voor- en tegenstanders zitten. Dat blijkt ook uit de woede richting overheid en buren. Het valt kennelijk niet mee om op vakantie te gaan.
Helaas wordt er ook een hoop onzin uitgekraamd en verlaten de belanghebbenden geruisloos de discussie.
Eén van de belangrijkste vragen is niet beantwoord: Heeft Peter e, in die mooie, maar onverdraagzame nieuwbouwwijk vol verwachtingvolle rijkaards nu wel of niet de twee boetes van 65 Euri betaald? Dat zou wat duidelijkheid geven.
Verder maak ik u er op attent dat gemeentes in Nederland vrijwel allemaal werken met een z.g. "model-verordening". Dat is een model waarin de rijksoverheid richtlijnen geeft hoe een Algemene politieverordening in te richten. De gemeentebesturen mogen daarop aanvullen en wijzigen, maar ze mogen er niet tegen in gaan. Het is dan ook daarom dat veel APV's op elkaar lijken. Vrolijkmakend is te lezen dat "het een feit is dat de aanwezigheid van caravans" seizoensgebonden is, dan 8 dagen, dan 3 dagen. Dat is juridisch- technisch helemaal niet mogelijk en als een gemeente dat tóch doet is het in strijd met de model-verordening. Ook het onderscheid tussen aanhangwagens en caravans is niet mogelijk omdat de wet dat onderscheid ook niet maakt. En dus kan de APV, gelet op de modelverordening daar niks mee.
En ja, ik weet dat sommige gemeentes niet heel zuiver in de leer zijn en zich in bochten wringen om als dan niet bestaande misstanden te bestrijden. Zodra zij zich echter op eigen grond wagen, gelden er weer heel andere regels. Dan komt de schoonheidscommissie om de hoek kijken, of de rijdende rechter.
Veel voorbeelden in deze discussie geven blijk van gemeentebesturen die zich alles denken te kunnen permitteren en van caravaneigenaars die problemen met hun buren hebben. Typerend is het voorbeeld van de caravan achter in de tuin. De gemeente heeft daar niks te zoeken, tenzij de schoonheidscommissie bepaalt dat het bouwsel( ehh) niet past in het beeld. Dus gewoon een groen camouflagezeiltje er over heen en klaar is kees. Vreemde verhalen allemaal. Veel gemeentes dreigen en grommen, maar als het puntje bij paaltje komt blijkt hun zeggenschap niet zo heel groot. Dat laat natuurlijk onverlet het fatsoen dat wij als caravanners in acht dienen te nemen.
Maar voor dat dit verhaal te lang wordt: heeft Peter nou die boetes betaald en wat zei de rechter daarvan?
Debouncer antwoordt op 12 november 2015:
Een kleine correctie: Het is de Vereniging van Nederlandse Gemeenten die de modelverordening uitgegeven heeft. Het doel daarvan is toch een zekere mate van uniformiteit te bewerkstelligen. De VNG heeft ook adviezen gegeven hoe met handhaving om te gaan. Enerzijds om duidelijkheid te verschaffen hoe er gehandhaafd wordt (via boetes of via bestuursdwang)en anderzijds om te voorkomen dat de gemeente in een burenruzie getrokken wordt met de regels in de hand. Dit laatste speelt hierbij vaak een rol. Buurman kan een paar dagen de auto niet voor de deur kwijt en hup klacht naar de gemeente. In het advies van de VNG staat (niet met zoveel woorden, maar toch) dat de buurman maar eens aangesproken moet worden om uit te leggen dat een caravan toch geladen of gelost moet worden en dat het leed waarschijnlijk snel geleden is. Helaas zit dit niet in het systeem van de handhavers en dus gaat men de eigenaar van de caravan aanspreken en probeert men hem onder dreiging van hel en verdoemenis te bewegen a la minuut zijn caravan te laten verwijderen. Helaas had ik zelf zo'n buurman. De volgende zaken overkwamen mij: Schending van privacy door vermeding van gevoelige gegevens op internet. Intimidatie en bedreiging door een handhaver, beschadigingen aan auto en voordeur, klachten over vermeende geluidsoverlast bij de politie, aanhouding door de politie over vermeende doodsbedreiging enz. Aan het einde van het liedje had de handhaver voorwaardelijk ontslag, ben ik bij de Nationale Ombudsman geweest waar ik ook gelijk van kreeg en verklaarde de politie de buurman voor geschift. Dit alles heeft 8 JAAR geduurd. Uiteindelijk is de buurman vertrokken en wordt hem niets aangerekent.
Kees antwoordt op 12 november 2015:
Een kort geding aanspannen tegen de gemeente doet ook wonderen.
Niet zelden sch(r!)ikt de gemeente dan na zo'n onhoudbare hel en verdoemenis opstelling en om hogere kosten te voorkomen. Dan krijg je de griffierechten teruggestort.
Burgers kunnen ook dreigen hoor.
😉
Louis antwoordt op 12 november 2015:
Ach, nee toch hé Debouncer ?
Zie daar je begripvolle medemensen in al hun volwassen en proffesionele glorie.
Alcomobilisme, verkrachting, pedofolie, drugshandel, o.i.d......nee,nee, veel erger : Een levensbedreigende caravan .
En, Emile ?
fransvb antwoordt op 12 november 2015:
Ben ik blij dat ik in de gemeente Noordoostpolder woon.
bij ons is ruimte zat, politie is met belangrijker zaken bezig.
en ik heb een buurman met heel veel begrip.
Debouncer antwoordt op 12 november 2015:
Op zich heb ik er wel begrip voor dat er regels gesteld zijn. Zeker in stedelijk gebied met vaak te weinig parkeerplaatsen. Waar ik moeite mee heb is dat de handhaving zogenaamd meldingsgericht handhaaft. Waarmee dus de praktijk is ontstaan dat in feite de klager handhaaft. Die klager hoeft helemaal niets tegen caravans te hebben, en heeft dat ook vaak helemaal niet. In mijn geval kreeg ik dus al vaak na 1 dag te horen dat mijn caravan er al 2 weken stond en een camper aan de overkant stond er al een half jaar en hoorde niets. En het valt die zultkoppen niet aan het verstand te brengen dat in gelijke gevallen gelijk behandeld dient te worden.
John antwoordt op 13 november 2015:
Een camper is een motorvoertuig, een caravan niet. Voor de wet en handhaver een wezenlijk verschil. Dus hoeven die zultkoppen geen gelijke behandeling in te stellen. Simpel en eenvoudig voor alle partijen.
Debouncer antwoordt op 13 november 2015:
Voor de APV in onze gemeente is er geen verschil tussen een caravan en een camper.
Caravantrekker (Menno) antwoordt op 13 november 2015:
Toch ben ik blij dat de overheid niet altijd 100% van de regels handhaaft. Als niemand 'last' of nadeel ondervind van een regel is het toch goed dat er niet wordt opgetreden alleen omdat iets niet mag? Willekeur? Tja, daar moeten we dan maar mee leven en dat gebeurd al met de plaats van ons wiegje 😉
Quirien antwoordt op 13 november 2015:
Zou het soms ook kunnen zijn dat er sprake is van jaloezie? Tja, en daar zijn nog geen pillen voor uitgevonden.
Maar je zou het maar treffen zoals Debouncer.
Mijn buurman snap ook helemaal niets van camperend volk en in zo'n ding gaan zitten, maar ik hoef maar te kikken en hij staat klaar als er iets gedaan moet worden wat voor mij niet meer mogelijk is .
En staat hij wat langer op de oprit dan de plaatsrlijke APV dan heeft hij daar geen moeite mee.
En de klager handhaaft dat wordt steeds meer in bij gemeentes, Lantaarn werkt niet bel dat nummer. Stoeptegel los of verdwenen of andere gevaarlijke situaties bel weer een ander nummer. Bladeren opruimen wordt van je verwacht, gelukkig hebben we het voor elkaar dat er voldoende bladkorfen zijn geplaatst. Oep's ik begin van de topic af te dwalen.
Louis antwoordt op 15 november 2015:
Jalousie (of zoiets) speelt denk ik zeker een rol....en waarom eigenlijk ?
Afgelopen vrijdag bij teveel wind voor m'n kajakvaardigheden en leeftijd / conditie toch het Ketelmeer op geweest.
(Het bloed kruipt...)
Jongere windsurfgasten steeds wanneer ik om ging en in de problemen leek te komen direct in de buurt.
Gaat het ?...of...?
Vandaag met nóg meer wind en regen zonder kajak bij ze wezen kijken, en de duimen gingen omhoog ter herkenning....mensen dus die ik dus totaal niet ken.
Dát is denk ik precies wat in het algemeen bij het kamperen en de buurttolerantie wat begint te ontbreken.
fransvb antwoordt op 16 november 2015:
Ik schat zo in dat diezelfde buren die het op jouw caravan gemunt hebben niet te beroerd zijn om de hond te laten schijten waar kinderen spelen.
Debouncer antwoordt op 16 november 2015:
Helemaal gelijk in. Mijn "buurman" was te besodemietert om de luiers van zijn kind in de stortbak voor de deur te gooien. Dat deed hij gewoon in de papierbak bij de lift. Toen hij inzag dat al zijn geklaag bij de gemeente niet hielp begon de terreur.
Michel antwoordt op 22 november 2015:
Hier ook zo'n buurman. Al 3 jaar achter elkaar gehad dat er of aangebeld werd voor de caravan of er een sticker op zat. Caravan stond in alledrie de keren pas een dag of 3 voor de deur. In de apv hier mag de caravan 7 dagen voor de deur staan. Het frustrerende is dat de boa klakkeloos overneemt wat de klager zegt. De laatste keer was ik in staat om hem door de brievenbus naar binnen te trekken. Had ik ook het plaatselijke sufferdje gehaald dat ik een arme gezagsdrager wat had aangedaan. Wordt dat soort volk aangenomen omdat het zelf niet kan/wil nadenken?
MarkS90 antwoordt op 22 november 2015:
Blij dat ik een oprit heb voor 4 auto's. En een garage waar de privé-auto in slaapt. Gezeur van de buren is hier dus niet maar eerlijk is eerlijk: als de caravan niet nodig is staat hij in de stalling.
Maar ik heb inmiddels ook het idee dat bij de bouw van een woonwijk er maar bar weinig gedaan wordt aan parkeerplaatsen.
Debouncer antwoordt op 22 november 2015:
@Michel: Als je binnen de tijd dat de caravan er mag staan een sticker opgeplakt krijgt, heet dat vernieling. Klaarblijkelijk gaat de BOA er inderdaad vanuit dat het verhaal van de buurman klopt. Dat mag hij NIET. Jij kan met een verklaring van de stallingbaas naar de politie gaan en aangifte van vernieling doen. Een sticker opplakken is in dit geval bijvoorbeeld gelijk aan het spuiten van graffiti. Ook een klacht naar de burgemeester. Ze moeten je dan uitnodigen voor een gesprek. Als jij in dat gesprek aan kan tonen dat de BOA fout was dan komt het gesprek vanzelf op het waarom. Dit is iets dat tot voorwaardelijk ontslag kan leiden. Gebruik dat ook want anders blijft dit doorgaan.
Kees antwoordt op 22 november 2015:
En hoeveel tijd ben je uiteindelijk kwijt door het telefoontje van de buurman? Juist, heeft ie toch zijn zin weer.
Beter is om de buurman te vragen wat nu eigenlijk het probleem is. Kom je daar niet uit dan nodig je de wijkagent eens uit om samen een gesprek aan te gaan. Heb je eenmaal een feitenopbouw dan heb je uiteindelijk geen last meer van die buurmantelefoontjes over je caravan.
(Feitenopbouw kan ook plaatsvinden door melding van wietkweken, kindermishandeling, huiselijk geweld etc. al of niet anoniem uiteraard)
Kost minder tijd en alleen een prepaid telefoonkaart.
Michel antwoordt op 22 november 2015:
Sterker. Dat heb ik hem ook medegedeeld. De sticker was er niet zonder beschadiging af te halen. Het mooist was dat de caravan get. desbetreffende weekend nog bij de dealer stond. Ik vind het zelf helemaal niets als die voor de deur staat. Doorgaans was het midden op de dag thuis. Meteen uitsoppen en s' avonds al terug in de stalling. Vandaar ook de woede het jaar erna dat hij het waagde om op zaterdagochtend om half 9 voor de deur te staan. Mijn vrouw heeft me tegen moeten houden toen hij in eerste instantie meteen hoog van de toren ging blazen.
Louis antwoordt op 22 november 2015:
Als je niets moedwillig doet om een ander te narren en er word zo'n voorgeprogrammeerde Melkertbaner opgetrommeld om zomaar even een sticker op je caravan plakken ?
Niet handig, vroeg of laat komt dan iemand die écht boos is geworden een potje verfafbijt over z'n privéauto uitsmeren of zoiets, en snapt niemand hoe dát nou toch weer mogelijk is en spreekt er schande van.
Dáár krijg je als beroepsklagende buurman nu juist van die uit de hand lopende toestanden van .
En komen alle "buurmandingetjes" waar hij zelf niet aan denkt ook boven tafel.
Hebben we wél weer wat te kijken bij de rijdende rechter, ha,ha.
Debouncer antwoordt op 22 november 2015:
Michel, die BOA is die buurman erg graag ten dienste. In gesprek gaan met die 2 heeft helemaal geen zin want als de BOA er zo instond zou hij al met de buurman zijn gaan praten en vervolgens ook met jou. Nu plakt hij meteen een sticker die bovendien waarschijnlijk ook niet geplakt had hoeven worden omdat je caravan een kenteken heeft en hij je dus persoonlijk had kunnen benaderen. Wat dus meteen een bejegeningsklacht oplevert. Ik blijf er bij: Ga met grof geschut naar de gemeente toe en eis dat dit ophoudt en dat de BOA gezien zijn opstelling zich niet meer met jou mag bemoeien. Neem in dat gesprek zo mogelijk (net als ik deed) een gemeenteraadslid mee die gerechtigheid koestert.
Kees, Dit soort mensen is niet voor reden vatbaar. Praten heeft dus geen zin.
Kees antwoordt op 22 november 2015:
Debouncer, je moet daar altijd mee beginnen, en je zal verbaasd zijn maar vaak is dat wél de oplossing. En dat zal je nooit kwalijk genomen worden, integendeel.
Je kan meteen beginnen (terug) te blaffen maar dan moet je ook bereid zijn om als het nodig blijkt te bijten. Of je dat nu doet met verfafbijt of een fysieke behandeling is om het even maar wees je wel bewust dat je het zelf niet meer in de hand hebt hoelang het staartje uiteindelijk wordt en of je daar de adem voor hebt.
Door een feitenopbouw te bewerkstelligen 'beschadig' je de buurman bij de instantie's. Ook zij kijken eerst naar wat er over de situatie bekend is en of er meer aan de hand zou kunnen zijn. Zien zij veel meldingen dan sturen zijn niet zonder meer een voorgeprogrammeerde Melkertbaner vanuit het standpunt dat dit soort acties de situatie alleen maar kan verergeren.
Debouncer antwoordt op 22 november 2015:
Ik heb een tijdlang niet geweten wie me het kunstje flikte. En de gemeente nam de "anonieme beller" nog in bescherming ook. Toen duidelijk werd dat ik de gemeente bij de kladden had richtte de buurman zich op mij. Ik zou geluidsoverlast veroorzaken en hij stuurde de politie op mij af. En hoewel er nooit iets waargenomen is bleven zij gewoon komen. Zelfs om 6.30 uur 's morgens. Ik heb het hele feiten relaas aan de wijkagent gestuurd 4 kantjes A4. En hij deed er niets mee. Buurtbemiddeling werd voorgesteld. Heb ik gelijk mee ingestemd. Buurman zei het gesprek ter elfder ure af onderhet mom dat er geen oppas voor zijn zoontje was. Dus je kan van alles willen en overal aan meewerken maar met kwade honden is het slecht hazen vangen.
Kees antwoordt op 23 november 2015:
Jouw buurman heeft het fenomeen feitenopbouw dus goed begrepen.
Het gaat er daarbij ook niet om of het terecht is maar wie de eerste is. De overheid gaat echt niet uitzoeken of jij een terechte reden tot klagen hebt. De klager klopt bij hen aan met een klacht en die wordt in behandeling genomen, klaar.
Is jouw buurman niet voor rede vatbaar omtrend jouw caravan en kom je daar niet met hem uit dan krijg jij spontaan last van burengerucht en vindt er in jouw beleving geregeld een steekpartij plaats in zijn voortuin, heeft hij als enige geen sneeuw op zijn dak DUS een wietkwekerij op zolder en slaat hij geregeld zijn vrouw het ziekenhuis in en vergrijpt hij zich dan aan zijn dochter. Heb jij een goed verhaal dan heeft hij levenslang last van deze 'feiten'.
Zo goed is het geregeld in ons landje. Je raakt heel snel onterecht beschadigd en dat blijft je achtervolgen.
Michiel antwoordt op 23 november 2015:
Je kunt dus maar beter je buren te vriend houden en af en toe wat geven en nemen in plaats van altijd je gelijk willen halen.
MV
Debouncer antwoordt op 23 november 2015:
Sowieso is een goede verstandhouding met je buren een groot goed. Maar het kan niet zo zijn dat jij de bevoegdheden die de gemeente aan je geeft nog werkzaam moet maken met een zoenoffer. Vraag me trouwens af of dat zou werken want alvorens te klagen kon de buurman ook even kijken of jij iets deed wat niet mocht. In mijn geval wist ik niet eens dat hij het was. En ik heb genoeg voor hem gedaan. Van een box in elkaar gezet tot babykleertjs bij de geboorte van zijn zoontje. Ik wil je tot niets aanzetten maar op een donkere avond....
Houtman antwoordt op 23 november 2015:
Dit draadje (nou ja, draad-je) is ruim zeven jaar oud maar houdt de gemoederen echt nog steeds bezig?
Of is het allemaal fake?
Quirien antwoordt op 23 november 2015:
Wedden dat het over 10 jaar nog actueel is.
Houtman antwoordt op 23 november 2015:
Ik denk inderdaad dat je een volhouder bent.
Debouncer antwoordt op 23 november 2015:
Zou van harte zeggen dat het fake was. Helaas is dat niet zo. Ongeveer 7 jaar gezeik over de caravan en 9 maanden pure terreur. Nu die gozer verhuist is ben je het niet zomaar dat rotgevoel kwijt. De beschadigingen aan de auto (een kras van 1,5 meter en 1 van 40 centimeter) zijn dan weliswaar overgespoten maar toen de auto weer voor de deur stond had ik er weer een paar te pakken die ik maar zelf bijtipte om niet ook met een hogere verzekeringspremie te zitten. De beschadigingen aan box-, voordeur en brievenbus zitten er nog steeds. En de politie? Die doen geen klote. Behalve dan die crimineel op zijn wenken te bedienen.
Reageren kan niet meer!
Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.
Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.
Onderwerpen
Lees de beoordelingen van gebruikers die het Trekadvies hebben gekocht.