Caravantrekker.nl

Koken

Patrick vraagt op 9 juni 2008:

Wel of niet koken in de caravan. ps geef een reactie graag.

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Hans antwoordt op 9 juni 2008:

Tís maar net wat je lekker vindt...


christ antwoordt op 9 juni 2008:

Wanneer worden we verwacht?


martin antwoordt op 9 juni 2008:

veel te warm binnen
lekker buiten met de cramer BQ
of uit eten veel suc6


patrick antwoordt op 9 juni 2008:

Gisteren,

Het beste is buiten, dan weet je dat je tenminste mooi weer hebt oké’. Maar als je in de caravan kookt heb je niet veel draai ruimte en is het warm of benauwd. In de voor tent kan ook maar je moet meer meenemen, kastje, en of aanrecht gas fornuis. Het liefste doe ik ook de bbq of de scotelbraai.


dabbertje antwoordt op 9 juni 2008:

De gaskookplaat zit er niet voor niets in, dus ja koken in de caravan. Net zo goed als alle andere mogelijkheden buiten de caravan, maar de een sluit het ander niet uit.


mercha antwoordt op 9 juni 2008:

Nee begin er niet aan.
warm!!Heb nog nooit in de caravan
gekookt! Altijd in de voortent.en geen kookluchtjes in de caravan.
De voorkant van de tent laten we ook altijd half open ivb met koken
mercha


Bert S antwoordt op 9 juni 2008:

Kennelijk is er een markt voor een caravan zonder kookgelegenheid!
Zelf ga ik vaak naar landen waar het niet al te heet is, of ik ga in het voor- en naseizoen: natuurlijk kook ik dan in de caravan.


@Eric antwoordt op 10 juni 2008:

Wij koken ook nooit in de caravan, van mij mag er een model zonder keuken/koelkast komen.

Koken doen wij altijd onder de luifel en als koeling voldoet een 45 liter koelbox op gas/230V/12V voor mij.
Mocht het te slecht weer zijn om te koken onder de luifel dan hebben we een brooddag of wijken we uit naar het campingrestaurant/pizzeria/chinees... 😉


dabbertje antwoordt op 10 juni 2008:

Grappig, ik hoor regelmatig dat er geen gebruik wordt gemaakt van de kookplaat, het toilet wordt nooit gebruikt en toch wil iedereen dit in de caravan hebben.
Een caravan met alleen een bed is dan toch voldoende?

Voor ons niet hoor. We hebben niet zo veel geld uitgegeven om alleen maar in de caravan te slapen. Alles wordt gebruikt en ja in de zomer koken we vaker buiten zoals grillen, skottelen ed. Maar in voor en naseizoen en winter wordt alles in de caravan gebruikt.


peter antwoordt op 10 juni 2008:

luchtjes,warm,krap ,op een andere site las ik dat 1 van de 4
de wc bijna niet gebruikt,daar sta je dan met je caravan van
15000,-- euro maar er mag niets in gebeuren want stel je eens voor maarja je kunt zeggen na5 jaar mijn caravan ziet
er nog als nieuw uit.
jullie kunnen beter dat geld in je zak houden en een tent kopen,maarja dan kun je niet meer tegen de buren zeggen
kijk mij eens.
voor dat jullie zeggen die peter heb vasteen oude caravan
dan hebben jullie het mis,heb een eriba nieuw gekocht 4
jaar geleden .
wij doen wel koken,poepen,plasen,slapen,leven.


Theo antwoordt op 10 juni 2008:

Hoezo maken ons er druk om hoe anderen hun caravan gebruiken, of mensen wel of niet hun toilet, keuken etc. gebruiken, terwijl ze die wel kopen?


Hans antwoordt op 10 juni 2008:

Heb vorige week nog geprobeerd een eitje te koken in mijn skottelbraai.
Kook het de volgende keer toch maar weer in de caravan.


Bert S antwoordt op 10 juni 2008:

@Theo:
Wij maken ons (althans ik) niet druk om hoe mensen hun caravan gebruiken, maar inventariseren dit gebruik juist.


Jeen antwoordt op 10 juni 2008:

Wat errug lekker is: een ventilator in je dakluik en die naar binnen laten blazen! Dan wordt de plek achter het aanrecht ineens het koelste plekje van op een snikhete camping. (En het scheelt je een hoop gesleep)


mercha antwoordt op 10 juni 2008:

hallo
we maken wel gebruik van de toillet en warmwater boiler en het lekkere bedje enz.
maar omdat ik er niet in kook wil niet zeggen dat ik n tent moet aanschaffen.
Houd ook wel van luxe.
Enja zo iedereen het zijne.
En mij maakt het niet uit dat het gastel nog nooit gebruikt is.
Ik doe wat ik makkelijker vind.
En in de caravan koken vind ik persoonlijk echt niet handig.
Nee dan maar lekker koken buiten. Meer ruimte in de voortent
kook ze allemaal.!!!
gr mercha


antwoordt op 10 juni 2008:

@peter

Wat plasen is zou ik niet kunnen zeggen maar 'poepen'...
dat is zuidnederlands voor 'vogelen, neuken, naaien' 😉

Ik ga ervan uit dat dit een bekentenis is😉


De Kok antwoordt op 10 juni 2008:

Een tip:

BEREIDEN:

Was de taugé en laat die in een zeef uitlekken.

Snijd de bleekselderij in stukjes (circa 1 centimeter).

Snijd de broccoli in kleine roosjes (de dikke stronk wordt niet gebruikt)

Was de peultjes en snijd de puntjes en kroontjes er af .

Maak de paprika schoon (wassen kroon en zaadlijsten verwijderen) en snijd hem in stukjes.

Pel en snipper de ui.

Snijd de kipfilet in blokjes (ongeveer zo groot als een dobbelsteen) en bestrooi ze met peper en zout.

Verhit de olie in een wok (of een grote koekenpan) en bak de blokjes kip er - op een zeer hoge hittebron - rondom bruin in.

Schep de kipblokjes uit de wok op een bord en dek ze af met een deksel of aluminiumfolie (zo worden en blijven ze lekker mals).

Bak de uiensnippers in de achtergebleven olie goudgeel, schep ze af en toe om.

Doe de bleekselderij, broccoli en paprika er bij en bak al om scheppend verder tot de groenten bijna beetgaar zijn (= door en door heet, maar nog stevig).

(Intussen: Warm de pindasaus op en houd hem daarna warm. Roer er regelmatig in om aanbranden te voorkomen en voeg wat water toe als se saus te dik wordt.)

Doe de peultjes, taugé en kip bij de andere groenten in de wok en roerbak verder tot de taugé en peultjes alle groenten beetgaar zijn (= nog net knapperig).

Breng het gerecht op smaak met ketjap of zout. Tip: Gebruik niet te veel - de pinda's en saus zijn ook al zout.

Serveer meteen, met de pindasaus en de pinda's.


mercha antwoordt op 10 juni 2008:

koken met caravanners?
uhm
das geen peuleschil! gr mercha


antwoordt op 10 juni 2008:

@De Kok,
Welkom op carantrekker, DE site met: "Alles over trekauto's en het rijden met caravans"

(Sinds kort ook voor al uw kookgenot) 😉


Lisette antwoordt op 10 juni 2008:

Deze doet het ook lekker op de camping:

Andalusische Zalm
(Saumon à l'Andalouse)

Ingrediënten:
--------------------------------------------------------------------------------
4 moten zalm - 100 gram rijst - 100 gram rozijnen - 1 groene paprika - 2 tomaten
1 krop sla - 1,5 dl mayonaise - zout, peper - tomatenketchup

--------------------------------------------------------------------------------
bereiding:

--------------------------------------------------------------------------------
Laat de rozijnen wellen in lauw water. Kook de zalm als in Mousse van Zalm. Kook de rijst gaar en laat hem afkoelen. Maak de mayonaise. Voeg er twee eetlepels tomatenketchup aan toe. Was en droog de sla. Maak de paprika schoon en snij ze in juliënne. Was de tomaten en snij ze in plakjes. Laat de moten zalm uitlekken, haal er het vel af en de graten uit zonder de moten stuk te maken. Leg blaadjes sla op een serveerschaal. Leg hierop een bodempje van rijst. Daarop de moten zalm, waar overheen stukjes paprika komen en rozijnen. De tomaat komt langs de rand. Geef de saus er apart bij.

Een smakelijke vakantie.....!


antwoordt op 10 juni 2008:

Als we zo doorgaan zien we straks Herman den Blijker met
"Herrie in de caravan" op TV.
Gr. Piet®


Marianne antwoordt op 11 juni 2008:

Bedankt Lisette! Het ziet er lekker uit. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan.
Maar wat bedoel je met. "Kook de zalm als in Mousse van Zalm." Is het dan de bedoeling dat je de zalm eerst gaat stoven?
Het doel van stoven is het garen en zachter maken van producten die door hun samenstelling ongeschikt zijn voor korte bereidingstechnieken.
Maar dat lijkt me met zalm niet de bedoeling omdat zalm van huis uit al behoorlijk zacht is en daardoor snel tot mousse gekoot wordt.

Graag een reactie.

Groetjes Marianne.


Guus antwoordt op 11 juni 2008:

Heki II open en raam achter het gasfornuis open.
Luchtjes en warmte worden naar boven gezogen. Werk goed.


jjm antwoordt op 11 juni 2008:

wij gebruiken alles in de caravan .
en buiten hebben we de cadac .
en wat maakt het mij nou uit wie wat gebruikt in de caravan moet toch iedereen lekker zelf weten toch.
het enigste wat telt is dat je iets hebt om op te koken en je lekker kookt en er plezier in hebt zoals je t zelf wilt !


mercha antwoordt op 11 juni 2008:

ZO IS DAT!
gr mercha


Lisette antwoordt op 11 juni 2008:

Marianne,

Ik bedoel er NIET stoven van de zalm mee.
Daar heb ik het volgende recept van:

---------------------------------------------------------

Ingrediënten:
500 gram visfilet of 4 panklare hele vissen
1 theelepel zout
50 gram boter
1 citroen- in plakjes
2 eetlepels verse groene kruiden - grof gehakt
200 gram wortel of prei
3 dl visbouillon of visfond of
2 dl visbouillon en 1 dl witte wijn

------------------------------------------------------------
Bereidingswijze:


Dep de vis droog met keukenpapier en strooi er zout over. Smelt de boter in een lage braadpan.
Bak de vis in de boter licht aan.
Leg de citroenplakjes ertussen.
Voeg groene kruiden en wortel of prei toe. Bak zachtjes 2 minuten.
Giet de visbouillon erbij. De vis mag voor maximaal de helft in het vocht staan.
Stoof de vis met deksel op de pan 8-12 minuten, hele vis somds 15 minuten. Gebruik het stoofvocht als saus. Kook het vocht dan, eventueel gezeefd, in en serveer het bij de vis.

PS.

Dit is zeker ook in de caravante doen. Als je je Heki maar open zet!

Eet smakelijk!


Hans antwoordt op 11 juni 2008:

Moeten we dit draadje nou met een korreltje of met een theelepeltje zout nemen ?

Verder hoop ik dat niemand over het kookpunt raakt.

Kook-ze

Hans


Lisette antwoordt op 11 juni 2008:

Volgens mij is het onderwerp koken. En laat dat nou net MIJN "Hobby" zijn!


antwoordt op 11 juni 2008:

Er zijn een paar mensen met een caravan,
Die dachten van koken - daar kan ik wat van,
Lisette en De Kok maakte van alles zo lekker,
Het moest in het forum van de caravantrekker,
Maar als je binnen of buiten je eten klaar maakt,
Is niet belangrijk - als het maar smaakt.


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Wet- en regelgeving

Alle wet- en regelgeving die over auto's en caravans bestaat wordt duidelijk uitgelegd.

Genuanceerd advies

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde Trekrapport een E-book is met zo'n 30 pagina's vol met informatie.

Gastenboek

Lees de beoordelingen van gebruikers die het Trekadvies hebben gekocht.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2025 Caravantrekker