Tom Dekkers vraagt op 6 juli 2008:
Graag zou ik wat reacties willen ontvangen, van bestuurders die met een Honda CRV 2 ltr automaat een caravan trekken.
Wil waarschijnlijk een Honda CRV kopen, i.p.v een Subaru Forester.
Wie kan mij de rijders ervaring geven?
Alvastbedankt,
Tom Dekkers.
Koen antwoordt op 6 juli 2008:
Hier al eens gekeken ?
http://www.caravantrekker.nl/review/gebruikservaring.php?merk=Honda&serie=CR-V
Kan je dus vinden : links in het "Menu" en dan naar "Reviews". Er gaat een bladzijde open waar bovenaan "Trekauto gebruikservaringen" staat. De CR-V staat er 16x in. Niet allemaal de 2 liter.
Koen antwoordt op 6 juli 2008:
En bij "Trekauto modelserie besprekingen" wordt er ook aandacht aan besteedt (zelfde "Menu"
Tom Dekkers antwoordt op 6 juli 2008:
Koen ,
Bedankt was daar nog niet achter, ben voor het eerst op deze site.
Wel intressante dingen die je hier kan lezen.
Koen antwoordt op 7 juli 2008:
"""Wel intressante dingen die je hier kan lezen."""
Inderdaad !
(en trekkrachtrapporten die gratis zijn ! 😉
antwoordt op 9 juli 2008:
Hoi Tom
Ben in het bezig van een Honda met CRV en een Avento caravan 1300 Kg. DE auto mag 1500 Kg hebben en ik heb alleen in Nederland ervaring. Het rijdt prima en ik denk en de heuvels ook, schakeld ruim op tijd terug en er zit een trailer knopje op dat de schakel momenten later inzet. Dus meer toeren. Allemaal erg soepel en fijn. Geen idee hoe de vergelijkeing met de Forrester uit valt. Enige gewenning met Crv is dat het toerental eerst aanzet en dan het koppel. Maar wel altijd het juiste koppel. Een fijne reisauto.
Groet René
Rene antwoordt op 9 juli 2008:
Automaat is natuurlijk de Cvt [Contenu Variabele Transmissie] en de auto heet Crv.
Beetje verwarrend, maar de auto is prima.
Roelof antwoordt op 11 juli 2008:
Ik ben niet geheel objectief als Honda rijder.
De Honda motor is zeer soepel, veel trekkracht in een breed toerenbereik. Wel is het een toerenmotor (ivtec), daar moet je even aan wennen.
Nu rijd ik ook wel eens met een Forrester automaat. Ook dit is een zeer fijne combinatie, de boxermotor is zeer krachtig, gemaakt om als trek auto te fungeren en klinkt daarnaast ook nog eens heerlijk.
Verschil tussen beide is de automatische versnellingsbak. Mijn advies is om met beide auto's te rijden, want uiteindelijk zijn het beide puike 'trek auto's'.
Bert antwoordt op 11 juli 2008:
@René. De automaat van de CRV is een traditionele automaat met koppelomvormer en heeft geen CVT (Continu variabele Transmissie).
Bert antwoordt op 11 juli 2008:
Puike trekauto's, deze automaatversies? Dan ben ik een andere mening toegedaan. De nieuwe CRV (III) heeft achterlijk lange overbengingen, ook t.o.v. de vorige versie die notabene slechts 4 versnellingen had. De nieuwe Forester (III) heeft (nog steeds) slechts een vierbak en bovendien óók een langere eindoverbrenging gekregen dan zijn voorganger en ook nog eens grotere wielen (duubelop dus). Trouwens, een alternatief in de vorm van een RAV4, is niet veel beter wat dat betreft (komt ongeveer overeen met de 'oude' CRV en Forester. Zijn er nog andere allternatieven? (ca. 2.0 benzine - 4wd - aut.)
Het probleem is niet de snelweg, waar dan ook. Maar op bergwegen waar je relatief maar langzaam kan rijden en die wat steiler zijn. Een automaat die minimaal 40 km/u moet rijden (in de 1e) die dan zónder omvormerslip een hellinkje aankan van maximaal 15% (ja, plankgas!) is vragen om problemen. Waarom? Omdat dan continu de omvormer 'meehelpt' - zeker als je langzamer rijdt - en dat ding dus gegarandeerd te heet wordt.
T. Hak antwoordt op 24 juli 2008:
Bert heeft gelijk:@René. De automaat van de CRV is een traditionele automaat met koppelomvormer en heeft geen CVT (Continu variabele Transmissie).
Deze cvt automaat, en bv ook de dsg van VW is niet gemaakt om grote gewichten te trekken.
Bert antwoordt op 24 juli 2008:
CVT? Het was een CRV met 'echte' automaat... Waarom is de DSG niet geschikt om grotere gewichten te trekken?
T. Hak antwoordt op 25 juli 2008:
Bij de honda vertelde men dat de cvt alleen in de "kleinere" auto's werden gelepelt, omdat deze een grotere koppel niet aankunnen.
Zelf rijd ik VW Transporter T5. Tijdens mijn zoektocht voor een leuk 2e-handsje, werd er vaak geadverteerd met dsg in een T5 omdat de dsg nu eenmaal een mooie uitvinding is. Echter, de dealer verteld mij het zelfde als de honda: geen groot koppel mogelijk bij dsg. Dus dsg in een T5 is broodje aap.
Nu is dit wel aan het veranderen neem ik aan, want een 170 pk dsg is ook leverbaar.
Bert antwoordt op 25 juli 2008:
Allemaal klok en klepel verhalen. Audi levert al jaren de Multitronic, een CVTransmissie in o.a. de A4 en A6. Dikke motoren hoor daarin. De T5 is nooit leverbaar geweest met DualSchaltGetriebe (semi-automaat met twee koppelingen), het is een bedrijfswagen, wel andere modellen en aan vermogen ontbreekt het niet aan die modellen. Men begon zelfs met de sterkste motoren en daarna is er een lichtere en goedkopere 7-traps DSG gekomen met droge koppelingen voor minder sterke VAG motoren. Andersom dus.
Tom Dekkers antwoordt op 25 juli 2008:
Bert,
We zijn nete terug van vakantie, en leest diversen reacties.
Met een Honda CRV uit 2002, kan ik toch wel met een lichte caravan Burstne Club 4.00 mtr lang, naar Belgie of Zuid - Frankrijk rijden.
Wilde trekkers zijn we ook niet, ga liever safe op vakantie.
Nu rijden wij een Subaru Impreza 1600, een ouwetje dus.
Die kan het in NL net maar aan, als we met ons gezin in de auto zitten.
Zodoende willen wij gaan kijken naar een andere auto, met hoge instap.
Graag een reactie.
Gr Tom
Bert antwoordt op 25 juli 2008:
Er is wel genoeg over gezegd dacht ik Tom om een keuze te maken. In het menu kun je de auto's naast elkaar zetten in een vergelijkende berekening. Je kunt ook een (vergelijkend) Trekauto Aankoopadvies opvragen. Zie het menu advies.
T. Hak antwoordt op 26 juli 2008:
Bert, waarom vertellen beide verkopers van 2 verschillende merken mij dit dan?
T. Hak antwoordt op 26 juli 2008:
Zaterdag toch even opheldering vragen bij de dealer...
Bert antwoordt op 26 juli 2008:
Waarom? Dat zul je idd hen moeten vragen. Het is al een hele tijd zo dat CVT's grote koppels aankunnen, de ontwikkeling staat niet stil. Het is wel zo dat verschillende fabrikanten verschillende constructies toepassen en ook zelf (laten) ontwikkelen. Audi past al heel lang Multitronic toe. De sterkste motor qua vermogen is de 3.2 FSI met 265 pk en 330 Nm koppel. De 2.7 TDI levert 'slechts' 190 pk, maar wel 400 Nm koppel. (Oef...). Andere fabrikanten doen het wat kalmer aan, zoals Mercedes die alleen in de A en B-klasse de Autotronic levert. Ook Chrysler (Jeep en Dodge) levert CVT's in de Caliber, Compass en Patriot (in niet al te sterke benzineversies). Dan heb je nog Nissan met de Murano, Qashqai en X-Trail. Sommigen hebben een koppelomvormer en andere (Audi) natte lamellenkoppelingen.
DualSchaltGetriebe, een aantal jaren het 'alleenrecht' bij VAG was van meet af aan geschikt voor koppels tot ongeveer 350 à 400 Nm. Ze hebben twee natte plaatkoppelingen. Krachtswinnaar is de Passat CC met 299 pk. Pas onlangs is er een DSG toegevoegd geschikt voor lagere koppels (7 versnellingen en droge plaatkoppelingen, die is een stuk lichter). In VW's Transporter en Multivan worden vooralsnog normale automaten geleverd. Wellicht in de T6 ook DSG's? De omloopsnelheid van dit soort auto's is veel langer als in de personenautomarkt, vandaar. Ook Ford /Volvo en BMW (in een hele dikke 3-serie) passen sinds kort een vergelijkbare DSG aan. Ook een of andere snelle Japanner heeft iets soortgelijks in de 'aanbieding'. Ongetwijfeld zullen meer merken volgen al was het maar omdat zo'n DSG zuiniger is dan een traditionele automaat!
Reageren kan niet meer!
Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.
Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.
Onderwerpen
Lees de beoordelingen van gebruikers die het Trekadvies hebben gekocht.
Onafhankelijke informatie op internet kan niet gratis zijn!
Alle wet- en regelgeving die over auto's en caravans bestaat wordt duidelijk uitgelegd.