Peter vraagt op 26 juni 2009:
Mag ik met mijn Eriba nova-s met een breedte van 2,50 naar Engeland?
Op de site is dit niet helemaal duidelijk. Er staan namenlijk twee breedtes vermeld, t.w : 2.30/2,55, bij groot Britannie. Als ik het goed lees , mag het alleen met buitenlandse caravans, die tijdelijk in Engeland worden gebruikt. Hoe zit het dan met vrachtwagens, met aanhangerwagens, die hebben een breedte van 2,50. Volges de A.N.WB zou het niet kunnen
RobD antwoordt op 26 juni 2009:
http://www.caravantrekker.nl/vragen/read.php?id=29507
Jan@ antwoordt op 26 juni 2009:
Je vraagt of je je 2.50 m brede caravan mee naar Engeland mag nemen. Volgens deze site, en daar ben ik het mee eens, mag dat voor buitenlandse caravans die er tijdeljk zijn. Wat maakt het je dan uit hoe het zit met vrachtwagens?? De Engelse vrachtwagens zijn ook 2.50m breed en die rijden overal rond dus.....................?
RobD antwoordt op 26 juni 2009:
Volgens de GB wetgeving: 2.5mtr is toegestaan mits het trekkende (bedrijfs)voertuig een gewicht heeft van 3500kg of meer.
Uitspraak van het GB buro voor toerisme:
"I accept that the written law says that if you want to tow a caravan that is 2.5mtr wide you must have a commercial vehicle of 3501kg...... But ! people are still doing it. Most police dont mind, and insurance companies will cover you."
So take a gamble, or stay on this side of the water.
Tijs antwoordt op 27 juni 2009:
Let alleen goed op je routeplanning. De M-wegen zijn gewone snelwegen, maar de meeste A-wegen die ik in Kent ben tegengekomen zijn niet meer dan provinciale wegen die zich door het fraaie landschap slingeren. Rijden ook vrachtwagens dus als je genoeg ervaring hebt red je het met je caravan ook wel. Maar houd rekening met een lage gemiddelde snelheid.
John antwoordt op 27 juni 2009:
Vraagsteller: Mag ik met mijn Eriba nova-s met een breedte van 2,50 naar Engeland?
Niet KAN ik met mijn Eriba....................................
Tijs antwoordt op 28 juni 2009:
Ja en ... Rob en Jan hadden die vraag al beantwoord. Gezien de vraagstelling lijkt het erop dat Peter niet eerder (met caravan) in Engeland is geweest. Aanvullende tips lijken mij op z'n plaats. Heb ik ook veel aan gehad voor ik naar Engeland ging met mijn caravan van "slechts" 2.30m. We hebben het hier niet over het multiple choice eindexamen Nederlands met 1 goed antwoord maar over een forum waar we kennis en ervaring willen uitwisselen.
peter antwoordt op 28 juni 2009:
we zijn wel met onze caravan naar engeland geweest, maar die was toen nog 2,30 breed. Was geen enkel probleem. ook niet op de kleine weggetjes. We hebben al meer dan 25 jaar ervaring inmiddels met caravanen. Maar met onze nieuwe van 2,50 breed is het denk toch wat anders. Hoor allemaal tegenstrijdige berichten. vandaar mijn vraag . en het is alleen maar onduidelijker
RobD antwoordt op 28 juni 2009:
Er is inderdaad verschil: 20 cm.
Eerlijk gezegd begrijp ik niet wat er onduidelijk is.
Officieel mag het niet (met peronenauto), maar er is NIEMAND die er wat aan doet of bekeurd.
Bert antwoordt op 28 juni 2009:
@RobD. Hoezo mag het niet? Omdat het GB buro voor tourisme dit min of meer stelt? Slechts één ding blijkt uit die tekst, Britten mogen het niet.
T5 antwoordt op 28 juni 2009:
Caravans die tijdelijk (b.v. voor vakantie) in the UK zijn (dus niet in de UK zijn geregistreerd) mogen maximaal 2,50 breed zijn.
OFwel: ja het mag, ervan uitgaande dat er een NIET UK gekentekende personenauto voorzit.
Jan@ antwoordt op 28 juni 2009:
2.55m dus. Wat toegestaan is in het land van herkomst, NL in dit geval.
RobD antwoordt op 28 juni 2009:
@ Bert. De tekst is algemeen en niet alleen voor britten. De wetgeving slaat op alle caravans die in het land zijn.
Net zoals de geldende snelheid limieten waar iedereen zich aan dient te houden.
Volgens de GB wetgeving: 2.5mtr is toegestaan mits het trekkende (bedrijfs)voertuig een gewicht heeft van 3500kg of meer.
RobD antwoordt op 28 juni 2009:
De wet zoals vandaag word toegepast.
Let op de gegevens van de trekauto (towing vehicle)
Enne sorry, de 2.5mtr is 2.55mtr
Legal issues of towing Maximum sizes for towing.
Towing vehicle under 3500kg GVW
Length (excluding the coupling and drawbar) 7.0 metres
Maximum width 2.3 metres
Towing vehicle over 3500kg GVW
Length (excluding the coupling and drawbar) 12 metres if at least 4 wheels
Maximum width 2.55 metres
Length of towing vehicle & trailer combined 18 metres
Maximum overhang of load from rear of trailer 3.05 metres
Maximum trailer sizes
Type 01: unbraked trailers - max. 750kg gross trailer weight or half the towing vehicle\\\'s kerb weight - whichever is less.
Type 02: trailers on overrun brakes - max. 3500kg gross trailer weight.
1982 regulations require that all trailers, including unbraked ones, must be clearly marked with their maximum gross weight in kg. This may be checked at any time by the police at a weighbridge. Since 1 January 1997, all unbraked trailer plates must show the year of manufacture.
peter antwoordt op 30 juni 2009:
het wordt er allemaal niet duidelijker op zie ik wel. zal denk bij het ministerie van verkeer in engeland moeten vragen. blijkt toch onduidelijk te wezen
Jan@ antwoordt op 30 juni 2009:
Is het niet gewoon zo simpel dat je in GB met een auto/caravancombinatie mag rondrijden die wettelijk in het eigen (EU)land is toegestaan. Vroeger gold dat namelijk ook voor de afwijkende uitrustingseisen van voertuigen die toen nog per land verschilden (o.a. verlichting, nummerborden e.d.)
RobD antwoordt op 30 juni 2009:
Department for transport UK:
http://www.dft.gov.uk/pgr/roads/vehicles/vssafety/requirementsfor trailers
Andreas antwoordt op 30 juni 2009:
Het lijkt logisch Jan@ wat je stelt, nl. dat landen elkaars regels respecteren, maar niet in Engeland, ook vroeger niet.
Het transportbedrijf waar ik werkte, is menigmaal in Engeland bekeurd omdat de 120 m3 combi's daar te lang waren, terwijl dit in de rest van Europa geen probleem was.
antwoordt op 30 juni 2009:
Het kan onder europeesche wetgeving niet zo zijn dat wanneer in het europeesche thuisland een voertuig of voertuigcombinaties voldoet aan de gestelde regels en dus volkomen legaal zijn, dat dat in een ander europeesch land tot overtredingen leidt.
De bepalingen die RobD aanhaalt gelden voor binnenlandse ‘aangelegenheden’ voor de Britten dus en niet voor de buitenlanders ondanks dat het Britsche wetgeving betreft.
Buitenlands gekentekende voertuigen of combinatie’s daarvan genieten dus een uitzonderingspositie.
Je mag van de Bobby’s verwachten dat hij met deze incidenten bekend is. Je mag niet verwachten dat hij de wetten en regels van elk europeesch land kent.
Kom je in de problemen dan kan je net als in Nederland de beboeting aanvechten. Een R&K-brief met rechtshulp in het buitenland van de ANWB kan hierbij van pas komen.
RobD antwoordt op 30 juni 2009:
Quote: De bepalingen die RobD aanhaalt gelden voor binnenlandse ‘aangelegenheden’ voor de Britten dus en niet voor de buitenlanders ondanks dat het Britsche wetgeving betreft.
Deze wetgeving is helaas maatgevend voor British and foreigners. Het zijn en blijven eilandbewoners, vriendelijk, maar af en toe vreemd in hun toepassingen.
De UK breedte is bepaald op 2.55mtr. De caravans waar wij over praten zijn 2.5 mtr.
De desbetreffende Bobby's weten dit waarschijnlijk ook. Dit is ook de reden dat het Uk verkeersburo aangeeft: Niemand controleert.
Jan@ antwoordt op 30 juni 2009:
Andreas, we hebben het hier ook niet over zakelijk/beroepsvervoer maar over particulieren die met een caravan naar GB willen. Wel bij de les blijven.
Andreas antwoordt op 30 juni 2009:
Sorry Jan@, maar je wijkt zelf af v/h onderwerp door "vroegere afwijkende uitrustingseisen v. voertuigen" aan te halen. Mijn opmerking sloot daar m.i. goed op aan. Anders had je ipv. voertuigen 'caravans' moeten schrijven. Geeft verder niet hoor, wat mij betreft discussie gesloten
Peter antwoordt op 30 juni 2009:
Ik kan met een heleboel reacties wel leven, maar heb wel te maken met de britten als het op een eventuele bekeuring aan komt. Kan ook gewoon doen of ik het niet weet omdat overal in europa ik met de caravan mag rijden. heb natuurlijk wel de verkeersregels van hun land te respecteren, dus toch ook maar links rijden. maar valt de caravanbreedte wel onder de verkeersregels? Ga ook voor alle zkerheid nog wel even contact opnemen met mijn verzekering, die zullen het toch ook wel wten denk ik
antwoordt op 30 juni 2009:
“maar valt de caravanbreedte wel onder de verkeersregels?”
»
Nee, voertuigeisen.
De bekeuring moet je gewoon accepteren, je gaat natuurlijk niet met die bobby rollend over straat. Aanvechten doe je later.
Pat antwoordt op 1 juli 2009:
http://www.youtube.com/watch?v=6f5ByjQgU4o
peter antwoordt op 3 juli 2009:
Die bobby's zullen toch wel begrijpen dat wij als buitenlanders hun economie aan het stimuleren zijn.
RobD antwoordt op 3 juli 2009:
.....................en je daarom meteen laten afrekenen als je iets fout doet. Ook dat is economie
hill60 antwoordt op 6 juli 2009:
@Roel, hoe kan het dan zijn dat ik in het ene land met mijn combinatie 100km/hr mag rijden, terwijl ik in het andere het ook wel mag, maar niet zonder sticker? Elk EU land heeft, hanteert en handhaaft zijn eigen regelgeving. Dus voor een definitief goed antwoord: informeer bij het desbetreffende land! Er zijn in GB wel meer zaken die daar niet mogen en hier wel. Bijvoorbeeld stilstaan (ja ook met pech!) op de vluchtstrook levert in sommige delen van het Verenigd Koningkrijk een bekeuring op, maar dat is weer iets anders
peter antwoordt op 12 juli 2009:
blijf een raar land, dat engeland toch
ben wel iets wijzer maar nog niet overtuigd. ga mijn licht op steken bij het ministerie van verkeer en waterstaat in engeland.
antwoordt op 12 juli 2009:
@hill60, waarom mag je in Fr. 130km/u rijden en met dezelfde combinatie in Noorwegen maar 80? Een verschil van een forse 50km/u.
Dat heeft niets met voertuigeisen te maken. Dat gaat om de max. snelheden die per land kunnen verschillen en dat zijn verkeersregels.
Reageren kan niet meer!
Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.
Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.
Onderwerpen
Onafhankelijke informatie op internet kan niet gratis zijn!
Alle wet- en regelgeving die over auto's en caravans bestaat wordt duidelijk uitgelegd.