Theo vraagt op 14 september 2009:
Wie heeft er ervaring met de peugeot 207 in combinatie met een caravan, wij zijn van plan om een peugeot 207 aan te schaffen, en willen graag eventuele ervaringen van mensen die ook met een peugeot 207 in combinatie met een caravan rijden
Jeroen antwoordt op 14 september 2009:
Heb je al hier gekeken; http://caravantrekker.nl/review/gebruikservaring.php?merk=Peugeot&serie=207
@Eric antwoordt op 14 september 2009:
Heb je al een caravan of moet je die ook nog aanschaffen?
theo antwoordt op 15 september 2009:
Wij hebben al een caravan, nu een Trigano 420 die inclusief belading maximaal 1000 Kg mag wegen, maar waar ik ook mee zit is de hoge kogeldruk, als ik de disselbak leeg haal en de twee fietsen op de dissel plaatst, ( die wegen 12 kg per stuk) dan kom ik toch nog aan een kogeldruk van zo'n 60 kg.
Dat komt ook doordat het bed voorin staan en daaronder een laadruimte is.
@Eric antwoordt op 15 september 2009:
Ik weet niet of je een diesel of een benzineuitvoering wilt kopen maar die Trigano is een hefdakcaravan en da's toch lekker bij een wat kleinere trekauto.
Als je bijvoorbeeld kiest voor de 1.4 16v benzine komt 't best goed 😉 volgens de berekening hier op de site.
Met de 1.6 Hdi 16v ga je als de brandweer. 😉
Die iets te hoge kogeldruk (de Peugeot mag 46 kilo hebben....) lijkt mij verder niet zo'n probleem.
Jeroen antwoordt op 15 september 2009:
Hoe hoog mag je kogeldruk maximaal zijn dan?
Bij mijn 206SW hebben ze het in het boekje namelijk over een aanbevolen kogeldruk van 44Kg, terwijl hij volgens het plaatje maximaal 50Kg mag hebben.
theo antwoordt op 15 september 2009:
Ik heb gehoord, weet niet zeker, dat je extra veren kan laten monteren, zodat je kogeldruk max. 60kg mag bedragen
sjef antwoordt op 15 september 2009:
Ik rijd nu sinds 1 jaar een 207 1.6 vti SW Ik heb er veelal in nl de nodige km mee gereden. Ik heb er een hobby 400SF achter hangen met een max gewicht van 1150 kg. Ik heb alleen de afgelopen week op weg naar zeeland met windkracht 7 op de kop, wat meer moeite gehad bij bepaalde viadukten moest de auto terug naar de 4 versnelling. Verder gebruik ik repulsel spiegels omdat de autospiegel zo aerodynamisch is. Verbruik met die wind op kop 1:8.7 normaal haal ik 1 : 10.5 Solo rijd ik ongeveer 1:15 Mijn kogel gewicht houd ik op max 50 kg. Mijn fietsen staan in de caravan met wat riemen en caravankussens beschermd met oude hoezen. Let wel goed op totaal terrein gewicht voor mijn auto is dat 2605 kg met een eigen gewicht van de auto van 1205 kg Wij zijn met tweetjes dus geen probleem. Ik vind het een fijne auto. Maar volgens mij met een caravan van max 1000 kg heb je een fijne combinatie
theo antwoordt op 15 september 2009:
Sjef, bedankt voor je reactie
Bert antwoordt op 15 september 2009:
Hulpveren en een verhoogde kogeldruk gaan niet samen, je kogeldruk maximum blijft de wettelijk toegestane grens.
Hoge kogeldruk. Balans Theo, als je vóór te zwaar bent verplaats je beter zaken naar het midden van de caravan e/o naar de auto, liefst ook weer tussen de assen. I.p.v. massa uit elkaar te trekken (veel voor en veel achterin).
Als je zoals de Fransen zeggen 'aanbevolen' kogeldruk 44 kg is, dan vind ik een overschrijding van 16 kg te veel. Dat is 36%! Vergeet niet dat kogeldruk een dynamische kracht is, die op een drempel het veelvoudige kan bedragen.
Harrie antwoordt op 15 september 2009:
Peugeot en Peugeot zitten de laatste modellen maar wat aan te sukkelen met de kogeldruk. Ze nemen gewoon 4% van het maximale trekgewicht als maximum kogeldruk. Dat de 4% een minimum vereiste is voor een veilige combinatie en dat een hogere kogeldruk kan bijdrage aan een betere wegligging, daar hebben ze nog niet aan gedacht. Zo komt het voor dat van een zelfde model, afhankelijk van de motor en het trekgewicht, de maximale kogeldruk kan variëren tussen de 52 kg en 76 kg. Zie Citroen C5.
Ik zou me er niet te druk over maken.
Reageren kan niet meer!
Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.
Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.
Onderwerpen
Alle wet- en regelgeving die over auto's en caravans bestaat wordt duidelijk uitgelegd.
Onafhankelijke informatie op internet kan niet gratis zijn!