Caravantrekker.nl

vraagt op :

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Info antwoordt op 5 februari 2010:

Wij hebben geen Omnistor maar een Fiamma, maakt in principe niet uit denk ik. In de zomer van 2007 is het hele zaakje op een nacht (met een geweldige klap) over en op het dak gewaaid, dus inclusief stormbanden. Wordt je op zo'n manier gewekt dan lig je dus echt versteven in bed. Sindsdien rollen wij de luifel op zodra de windkracht boven de 6 komt.


RobD antwoordt op 5 februari 2010:

Uit de omnistore gebruiksaanwijzing:

Algemene opmerkingen:
- Een luifel is een zonnewering en geen beschutting tegen onweer. Bij opkomende storm, sneeuwval of zware regenval dient de luifel ingedraaid te worden.
- De luifel mag niet vrijhangend gebruikt worden.

Men spreekt hier niet eens van storm, maar bij opkomende storm (bij welke windkracht is niet vermeld). En men spreekt van luifel (terecht). Het is en blijft een luifel ook al maak je er een "voortent" van.


Han antwoordt op 5 februari 2010:

Hallo Rob,

Dank voor de ongetwijfeld goedbedoelde info. Dit staat in de brochure die wij hebben en ook heel goed hebben gelezen....... Vadaar dat ik het er expleciet bij heb gezet..... en heb gevraagd naar ervaringen. Het gaat mij dus om ervaringen. Van mensen met een soortgelijke luifel en andere weersituaties. Dus reacties in de trend van "info" is wat wij zoeken. Dat voorkomt wellicht zinloos gekopier. Alvast bedankt voor het begrip en de relevante reacties.

Gr,

Han


Benno antwoordt op 5 februari 2010:

Han, in Istrië en delen van Italie heb je alleen maar last van zo'n ding lijkt mij.
2 jaar geleden was het weer raak op het eiland KRK.
Klein onverwacht stormpje en bij de overburen (is ook ervaring nietwaar) klapte het ding over het dak ondanks de stormband. Ze waren even weg.
Als je een trektocht maakt en steeds voor korte tijd op een camping staat kan ik me er nog wat bij voorstellen, maar in elke andere situatie begrijp ik helemaal niets van zo'n (camper) accessoire.
Wat is er fout aan een luifel met aan een of twee kanten een dichte zijde?


edwin antwoordt op 5 februari 2010:

wij hebben een fiamma Zipp, vergelijkbaar met de safariroom. gelukkig bij ons niet over het dak gewaaid. maar in Noorwegen aan een fjord is deze niet omhoog gewaaid maar juist door de wind naar beneden gedrukt. 1 poot die normaal dmc een "klik"bevestiging op de juiste hoogte zet was door de wingdruk naar beneden gedrukt en dan staat je tentje er ook minder strak bij. Geen schade maar toch iets om rekening mee te houden. overigens geen harde wind, maar even een wat harde windvlaag. Verder bevalt het prima.


Han antwoordt op 5 februari 2010:

Benno,

Hartelijk dank voor zo een opmerking. Wat vindt u van u zelf? Heeft u een mover? Of bent u zo een die met een gangetje van 100 achteruit fluitend naar Frankrijk of wat dan ook rijd? Respecteer een ander zijn wensen en levensstijl. Ik heb geen zin om een luifel op te bouwen en geniet van alle luxe... slinger pakken, uitdraaien, wandje er in en klaar. Waaraan ontleend u de wijsheid dat het hier om een camper acc gaat? En voor de volledigheid......wij hebben er in istrie alleen nog maar plezier van gehad. Heerlijk dat scheelt weer het 4 uur sleutelen aan de Penta. Wij kijken uit naar echt relevante reacties i.p.v. aannames en vooroordelen.


Koen antwoordt op 6 februari 2010:

Han schreef : """Echter wij in de zomer vaak naar Italie/Kroatie reizen kan een storm ook eens komen opzetten bij afwezigheid en dan doel ik op plotsklaps.
Wie heeft hier ervaring mee en of de luifel hier tegen bestand is?
Wij gebruiken wel een goede grondverankering en twee spanbanden/stormbanden."""
Benno schreef : """Han, in Istrië en delen van Italie heb je alleen maar last van zo'n ding lijkt mij.
2 jaar geleden was het weer raak op het eiland KRK.
Klein onverwacht stormpje en bij de overburen (is ook ervaring nietwaar) klapte het ding over het dak ondanks de stormband. Ze waren even weg."""
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Zoek de 7 verschillen.


Paul Turel antwoordt op 6 februari 2010:

Han,
wij hebben een Fiamma met één zijwand die we, als we die erin hangen, van de rechter naar de linkerkant verplaatsen al naar gelang hoe de wind staat.
In 2007 kwam binnen een mum van tijd een wind opzetten, die zo hevig was dat ik er aan hing terwijl mijn vrouw het scherm weer oprolde met de slinger. We stonden toen op camping Mareda bij Novigrad op Istrië. Ondanks het feit dat ie niet over het dak ging hadden we toch onherstelbare schade. zie: http://www.vakanties.turel.info/Kroatie2007/photos/P1030188.html
Ondanks dat hebben we er weer een nieuwe op laten zetten. Onze verzekering heeft de schade vergoed. (verzekerd als extra accessoire) Wij rollen de luifel altijd in als we een dagtocht maken en bij terugkomst weer uit. (nog geen 1 min. werk) Wij zouden hem niet meer in willen ruilen tegen een andere luifel.


dabbertje antwoordt op 6 februari 2010:

Hoeveel positieve ervaringen je hier ook krijgt, het is nooit een garantie dat er niets met je luifel gebeurt tijdens een plotseling opkomende storm of windvlaag.
De ene keer zal je luifel het houden tijdens een storm, en een andere keer zal de luifel het begeven bij een kleine flinke windvlaag op een stralende dag.
De vraag is of je het risico wilt nemen om de luifel te laten staan of niet.


Theo antwoordt op 6 februari 2010:

Dat risico geldt voor alle soorten luifels, natuurlijk wel wat minder bij de traditionele.
Drie jaar geleden hebben we in Oostenrijkse bergen 's nacht onze luifel (een normale van Home Car, die bij de caravan hoorde) nog af moeten breken. Hij was intussen door een stevige wind al aardig beschadigd.


Joop antwoordt op 21 februari 2010:

Hallo,
Wij hebben de Omnistor incl safariroom, en zijn er al diverse keren mee in Italie geweest (Garda) en hebben al diverse plotselinge stormen meegemaakt. Het blijft uitkijken met het ding. We hebben hem wel eens laten staan met veel wind uit de goede hoek, maar als het van voren komt kan hij beter flink worden ingerold of helemaal weg. Ik heb dus geen stormbanden maar haal hem dan liever weg. De omnistor zelf is behoorlijk sterk en kan vrij veel hebben. De krachten die er op komen en door de hefboom kan het echter ook grote krachten geven op de wand/dak van je caravan en mogelijk lekkages.
Als de wind van voren komt laat ik ook wel de staanders flink zakken om te zorgen dat de wind er niet onder kan slaan, en bevestig scheerlijnen op de hoeken.
Als ik een hele dag weg ga rol ik hem gewoon in, dan ga je ook gerust weg. Het plezier van een dagje uit kan behoorlijk vergald worden als je de hele tijd aan je omnistor zit te denken. Soms vraag ik de buren of ze hem in de gaten willen houden.
Als ik vermoed dat het 's nachts flink gaat waaien rol ik hem op. Dat slaapt een stuk rustiger. Ik ben ook wel diverse keren 's nachts er uit gegaan om hem op te rollen.
Wij gebruiken de zijwanden/voorwand niet vaak. In Italie is dat ook meestal niet nodig, en juist lekker om het open te houden.
We hebben wel eens hier in Drenthe gehad dat het zo hard woei dat de zijwanden er uit werden gedrukt.
Bij de opstelling buiten houden we er rekening mee dat alles snel weg kan, in/onder de caravan.
Toen ik de caravan kocht zat hij er al op, hij is zo gemonteerd dat er nu ook niets anders op kan zonder hem weg te halen, dus ik leef er mee. We hebben er veel voordeel van, maar ook de nadelen. We blijven echter nooit lang op een plaats, en daarom blijf ik het toch wel een goede oplossing voor ons vinden. We hebben wel een grote caravan, dus als het slecht weer is hebben we binnen genoeg ruimte om het lang vol te houden.


Benno antwoordt op 21 februari 2010:

Fijn zo'n ding hè Han !


Han antwoordt op 21 februari 2010:

Super!

Jammer dat er vaak sceptisch op gereageerd wordt.....

Wij kunnen niets anders bedenken dan dat het met afgunst te maken heeft?

Dat merken we trouwens wel vaker als we op weg zijn met deze fraaie combinatie.......


Bert antwoordt op 22 februari 2010:

Han en Benno. Ik schrijf dit als webmaster en als noodgedwongen moderator van dit in principe vrije podium, maar die weer eens moet optreden. Met dank aan jullie onverdraagzaamheid en intolerantie, grrr. Ik stel nu vast dat we niet in Uruzgan blijven maar dat het kabinet toch gevallen is...

Kleine kinderen zijn jullie, de een omdat hij een open deur intrapt met te vragen of een open luifel bij een windhoos de lucht ingaat en de ander om te dit open en bloot aan te geven dat dat gebeurt. Daarna dit nog een keer inwrijft omdat Joop een zakelijk objectief en prachtig praktijkgebeuren omschrijft (zo zou het meteen hadden gemoeten). Waarop de ander natuurlijk weer daarop reageert met ook weer non-argumentatie.

Jullie moesten je schamen!

Ik laat dit laatste geneuzel ter lering en schande nog een paar dagen staan en dan haal ik het weg! Alles! Ik wil jullie beiden sterk aan raden dit publiekelijk geneuzel te staken en vooraleer te reageren twee keer na te denken. publiekelijk ja, want weet dat als je dit dus ooit opschrijft en dit blijft staan dus altijd opvraagbaar is via zoekfuncties. Leugenachtige dubbel-identities zullen in de naaste toekomst ook worden gecontroleerd en daar zijn we al mee bezig.

Bovendien wordt negativisme en domme kritiek vanaf nu weer strenger aangepakt.

Grow up...


Bert antwoordt op 22 februari 2010:

En dat ik dit dus verwijder over een paar dagen mogen jullie blij mee zijn!


DOA antwoordt op 22 februari 2010:

about time!


Benno antwoordt op 22 februari 2010:

Bert,

Op 5-2 geef ik een antwoord op de vraag van Han.
Tevens nam ik de vrijheid het wat breder te trekken en mijn mening te geven over cassetteluifels in zijn algemeenheid en het alternatief van een (schuif)luifel.
Er zat niets kwaadaardigs bij. Integendeel.

De reactie van Han op 5-2 hierop vond ik dermate kwetsend dat het mij verleidde tot mijn reactie op 21-2.


Lilian Isken antwoordt op 13 maart 2010:

Wij staan op het punt om een zakluifel aan te schaffen. Wat is nu het verschil tussen de omnistore of de Fiamma? De prijs, maar waar zit het verschil in kwaliteit?


arthur van schendel antwoordt op 4 september 2020:

Nou nogal wat reactie,s en bijna allemaal als het fout gaat heb al jaren een caravan met voortent maar we worden wat ouder 60+ en de kinderen zijn het huis uit dus met zijn 2 op pad bijna altijd naar Kroatië na een lange rit moet in de hitte meestal alles nog op gebouwd worden en dat ging hoe langer hoe zwaarder eer alles weer stond sinds vorig jaar er een thule 6300 erop laten zetten nou je weet niet waar je bent caravan op zijn plek ja inderdaad met mover vloerkleed eruit luifel uitrollen 2 stormbanden eraan vast en klaar scheelt echt uren werk en ziet er toch heel netjes uit we hebben er een zijwanden bij nu dit jaar vanwege Corona naar Limburg maar ja de handelingen zijn hetzelfde
Die luifels hebben ze gemaakt voor het gemak dat geldt zowel voor uitdraaien als indraaien dus mocht er slecht weer opkomen of je gaat een dagje weg wat is dan het probleem om het zijwanden kun je gewoon laten zakken met rafter en al beetje luifel indraaien en de luifel even indraaien klaar daar zijn ze namelijk voor niet om ze te gebruiken in een of andere storm zelfs met dichte voortenten in bv Kroatië en ze hielden zwaar weer stond de hele camping te timmeren je hoorden overal haringen bijstaan en scheerlijnen en spullen plat gooien onder de caravan,s dus indraaien en klaar zo simpel is het denk je er anders over even goeie vrienden
Artur


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Wet- en regelgeving

Alle wet- en regelgeving die over auto's en caravans bestaat wordt duidelijk uitgelegd.

Genuanceerd advies

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde Trekrapport een E-book is met zo'n 30 pagina's vol met informatie.

Voorbeeld Trekrapport

Het Trekrapport heeft de vorm van een E-book met gemiddeld zo’n 30 pagina’s. Bekijk voor een impressie het voorbeeld van mijn vorige combinatie waarmee ik 15 jaar heb rondgereden.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2025 Caravantrekker