Caravantrekker.nl

Mover

Cees vraagt op 27 december 2006:

Wie heeft er ervaring met een mover.
Waar moet je opletten als je een mover aanschaft.
Zijn er veel verschillende soorten in kwaliteit en prijs?
Hoeveel kan een mover verplaaatsen?
Zij hier ook nog verschillende soorten in?

Wie kan mij een goed advies geven?

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Bert antwoordt op 28 december 2006:

Persoonlijke ervaringen heb ik niet, omdat ik vind dat de 1300 - 1800 Euro veel te veel geld is voor wat je zelf met je auto in 95% van de gevallen kunt oplossen / zou moeten kunnen oplossen*). 3% lost de campingbaas of je campingburen op en de resterende 2% kunnen zoiets zijn als naast het huis parkeren met de dissel naar de tuinkant toe omdat je anders de deur niet kunt openen.

*) Een keertje deelnemen aan de Caravan Rijvaardigheids Dagen leert je die 95% van het manoeuvreren en nog veel meer! Voeg daar een BergTrainingsWeekend aan toe. Desgewenst na een jaar een herhalingsmanoeuvreercursus (Caravan Rijvaardigheid Op Maat - kort) en je bent al met al 6 of 700 Euro 'kwijt'. Bovendien bespaar je 40 tot 70 kg aan gewicht in je caravan en (dus) een mogelijke prent voor overbelading.

Genoeg gezeurd dus.... 😉

Wij weten dat onze adverteerder - je ziet vast wel ergens een bannertje je aandacht trekken - een goed product levert voor een goede prijs en met een zeer goede garantie.


FransP antwoordt op 28 december 2006:

Gelukkig mag je ook een andere mening hebben.
Ben het wel met Bert eens dat je een hoop met de auto zou moeten kunnen.
Maar er zijn altijd situaties waarbij een mover een uitkomst is.
In een eerder draadje heb ik al eens verteld over een manouvre met de mover. Had met de auto niet gekund.
Domweg omdat de ruimte er niet was en te nat.
Blijft het zaak of jezelf, het de centen waard vind.
Ik heb meteen bij mijn nieuwe caravan er een onder laten zetten.
Geen seconde spijt van.


Jan@ antwoordt op 28 december 2006:

Helemaal eens met Frans. Als je beiden beperkt bent in kracht loop je niet graag het risico een moeilijk toegankelijke plek toegewezen te krijgen. Vooral ook omdat wij nu juist niet afhankelijk willen zijn van (goedwillende) anderen/buren en onafhankelijk willen caravannen. Ja, als je de kosten per afgelegde meter uitrekent zijn dat dure meters maar een caravan is ook duur t.o.v. een tent van een paar honderd euro.In de KCK van juni 2006 staat een test van de 4 meest verkochte movers. Dan heb je een vergelijk.
succes


Bert antwoordt op 29 december 2006:

Natuurlijk Frans en Jan. A) Je mag je eigen mening hebben hier. B) Ik ben bang dat jullie me niet goed begrijpen C) Ik heb een zwakke rug en een zware caravan en duw en trek er dus niet aan; net zo min anderen dat voor mij hoeven te doen, behalve dat trekkertje van de campingbaas!! D) Ik kan voor- en achteruit goed overweg met een combinatie. Het is mij lang geleden geleerd en heb het mezelf verder eigen gemaakt.

Ergo: ik heb geen mover nodig, want die 2% ben ik nog nooit tegengekomen in m'n lange caravancarrière. Echt niet.

Iedereen die 'de oplossing' zoekt in ietsje meer initiatief en niet alleen maar 1500 Euro uitgeeft, maar slechts een deel daarvan besteedt aan kundigheid opdoen heeft daar voldoende aan, meer nog...

Ik ben dus niet tegen movers, ik herhaal: echt niet. Ik ben 'tegen' mensen die er een vals soort veiligheidsgevoel door krijgen. Echt waar, met een paar goede cursussen kan iedereen, ook een al jaren caravannende 50-plusser die altijd 'het uit de weg is gegaan' die 98% zelf oplossen met z'n auto. Plus hij krijgt er niet alleen het manoeuvreren mee onder de knie, maar zo veel rijvaardigheid méér. Bovendien bespaart hij/zij geld en gewicht...

Nee, dit is geen reclame voor onze cursussen. Je moet eens goed nadenken over wat zinvoller is. Eigen kundigheid en 98% van de 'problemen' oplossen óf een mover aanschaffen - waar je op de weg NIETS aan hebt. Vergeet niet, dat wij deze website met al z'n d'rums und d'rans zijn gestart om caravannen leuk te maken. Niet dus de reviews die ik lees: 'geen probleem met die en die combinatie'. Nee, dit willen we lezen: 'deze combinatie is een plezier om mee onderweg te zijn'. En dat is heel wat anders. En daar hoort manoeuvreren - ZELF - bij. Niet die mover.

Verder... moeten jullie het echt allemaal zelf weten. 😉


Jan@ antwoordt op 29 december 2006:

Beste Bert, ik begrijp absoluut niet met wat je met een ""vals"" gevoel van veiligheid bedoelt. Ik heb uitsluitend het gevoel van comfort en gemak en onafhankelijkheid. Jij slingert je auto toch ook niet meer aan ?(ok gechargeerd). Als ie weigert doe ik het met de auto of heb ik hulp nodig. Nog nooit voor gekomen maar dat zie ik dan wel weer. Dat geldt ook voor een automankement. Ik gebruik de mover voor het huis/oprit en om de optimale positie op een kampeerplek te bereiken; om één wiel op een stel plankjes te rijden als je dwars op een plek staat en er niet meer met de auto voor kan komen enz. enz. Geen gewrik meer met een geschaarde combinatie door mul zand ,achteruit helling op. Ik caravan al meer dan 25 jaar en kan uitstekend manouvreren met de combinatie, ook achteruit maar kom toch minimaal éénmaal per vakantie een echt moeilijke plek tegen waar geen ruimte voor de uitdraai is en de finishing touch met de mover moet.Wellicht is het verschil dat wij meestal op voor ons onbekende campings kamperen.
In ieder geval succes met de cursus.


Cees antwoordt op 29 december 2006:

Bedankt voor al die reacties.
Maar waar ik geen antwoord op heb gekregen is: Welke merken zijn goed, Waar moet je opletten bij aanschaf van een mover: Wie heeft er ervaring met een bepaald merk, Zijn er verschillende soorten en kwaliteiten.
Ik zie het wel weer
Bedankt


Jan@ antwoordt op 30 december 2006:

Cees;
In de KCKtest komen Truma en Reich er het beste uit (Truma ook veruit de duurste weliswaar)
Ik heb zelf sinds 4 jaar de Powrmover inmiddels op een nwe(zwaardere) caravan overgezet; nooit problemen(afkloppen) gehad, hij doet wat ik van hem verwacht.
succes


Piet de Kam antwoordt op 5 januari 2007:

Heb al voor het 5 de jaar een Mover en bevalt prima (Truma).Zorg wel voor reserve batterijen voor de afstandbediening .En een ruim bemeten accu die ook tijdens het rijden opgeladen wordt.
Hulp op de camping :Heb je wel eens gekeken hoe er aan de (meestal plastieke)handgrepen getrokken en geduwd wordt of precies tegen een ronde kant van het plaatwerk .
Kopen die Mover .
groetjes Piet


Jan@ antwoordt op 5 januari 2007:

@ Piet: waarom moet de moveraccu tijdens het rijden opgeladen worden??. Mijn ervaring is dat na stilstand van 3 maanden in de stalling gedurende het voorjaar zonder oplader!!! de accu nog voldoende kracht heeft (halfvol) om de caravan een aantal keren te manouvreren. Opladen via de ""campingpaal"" is dus m.i. meer dan voldoende.


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Gastenboek

Lees de beoordelingen van gebruikers die het Trekadvies hebben gekocht.

Over gewichten

Er zijn altijd veel discussies over het gewicht van de caravan. Maar welke gewichten zijn belangrijk en hoe bepaal je wettelijk het (maximaal) gewicht? Is dat met of zonder kogeldruk?

Wet- en regelgeving

Alle wet- en regelgeving die over auto's en caravans bestaat wordt duidelijk uitgelegd.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2025 Caravantrekker