Caravantrekker (Menno) vraagt op 19 mei 2014:
Grote kans dat we in 2015 minder actieve caravanmerken hebben dan nu. Met name de exclusievere kwaliteits caravan hebben het moeilijk zo lijkt:
Cabby is nog steeds in surseance van betaling.
Wilk stopt de productie na 60 jaar
Solifer wordt niet meer bij Polar in Doretea gemaakt maar gaat naar het Hymer concern en de vraag is hoe komen die terug? Wordt het een LMC Scandic met een Solifer sticker?
We zullen het zien.......
Zapp antwoordt op 19 mei 2014:
Volgens mij is Cabby in 2008 ook al gecrasht, klopt dit? Wilk wat zonde dat deze ophoudt met bestaan. Straks zijn er simpelweg nog 10 merken waaruit de caravanner moet of kan kiezen.
Caravantrekker (Menno) antwoordt op 19 mei 2014:
In 2008 ging de Tirus groep failliet en daar had Cabby nauwe banden mee. Het is toen voortgezet door de 'oude' eigenaren.
Frans antwoordt op 20 mei 2014:
Logisch dat merken met alleen kleine (meer exclusieve) series het loodje leggen. Die series kunnen alleen gehandhaafd worden als model op een grote productielijn, bijvoorbeeld een Wilk bouwen op een lijn van Tabbert of Knaus; daar is vast nog wel capaciteit.
Kleine caravanmerken die er naast geen campers maken zullen zich moeten beraden op nieuwe segmenten, zoals Kip met de Shelter. Merken moeten inspelen op de markt met steeds minder zware trekauto’s. Er is bijvoorbeeld best interesse voor mini-campertjes bij o.a. de sportieve avontuurlijke jongeren. Combineer dan de helft van een klein bestelwagentje als een Kangoo of Doblo met een klein, sober caravannetje en bouw dat voor een aantrekkelijke prijs op de gewone caravanlijn.
jan& antwoordt op 20 mei 2014:
Dat geeft dan weer een heel andere blik op de vraag van Menno "waarom een grote caravan". Goed gezien Frans, gewoon de hele meute downsizen tot het allemaal weer betaalbaar is voor de 67plus pensionadoos.
RobD antwoordt op 20 mei 2014:
"bijvoorbeeld een Wilk bouwen op een lijn van Tabbert of Knaus;" Dat gebeurde al Frans, eerst op de Tabbert lijn, later na de overname door Knaus, rolt de Wilk van de Eifelland band.
"Er is bijvoorbeeld best interesse voor mini-campertjes bij o.a. de sportieve avontuurlijke jongeren."
Op welk gegeven is dit gebaseerd ? Tot nu toe zijn alle kleine caravannetjes geen succes en kosten ze nog steeds goed geld, de ontwikkelingskosten van bv T@B zijn nog niet terug verdient. Ben eens eerlijk, hoeveel kleintjes (t@b, kipjes, Gobanna's e.d.) zien we in een vakantie? De jeugd sleurt niet meer, groot of klein. Ze trekken de wijde wereld in, vliegen kost niets meer.
Voor Wilk is het jammer, 50 jaar geleden de grootste in BRD en ooit begonnen als fabrikant van ombouwpakketten om fatsoenlijk te slapen in de auto. Misschien helemaal terug naar af? Solifer en Cabby hebben naar mijn idee zich te weinig geprofileerd in het hogere segment. Dat, en de krimpende economie nekken dergelijke exclusievere merken.
Frans antwoordt op 20 mei 2014:
RobD, gevraagd aan de jeugd die niet van sleuren houdt of er de auto niet voor heeft, maar die inmiddels de beperkingen van de vliegreizen ontdekt heeft in vergelijking met de vrijheid van eigen onderkomen. Met tent: nee. Met caravan: nee, misschien nog ooit met kroost. Camper huren: ja, een kleintje.
De kleine campermarkt (niet caravan) bestaat eigenlijk niet; minimum is een VW/Westfalia-camper en groter. Worden ook gehuurd, maar dat is gevoelsmatig duur. Worden ook voor stedentrips gebruikt, maar ook voor rondtrekken. Ongelukkige dingen. Maak ze kleiner, meer caravan-like, goedkoper en minder omgebouwde-bestelbus-achtig. Dat 'goedkoper' zal het grootste probleem zijn zolang je geen aantallen kunt maken.
Janka antwoordt op 20 mei 2014:
Even off topic maar ik kan het niet laten mijn ongenoegen te uiten over die kleine camperbusjes met hun irritante schuifdeuren. Open dicht, open dicht, open dicht en ga zo maar door. En on topic, hoe doen de Engelse caravans het op het gebied van sanering?
Jan@ antwoordt op 20 mei 2014:
De groei is er uit. De "'jeugd"" heeft minder met caravannen en heeft veel goedkope alternatieven tegenwoordig. En zeg nu eerlijk, kopen jullie, caravanners van dit forum, elke 3 a 4 jaar een nieuwe caravan. Ik niet in ieder geval. Onze caravan is nu 7 jaar oud, in tiptop conditie, als ik hem schoonmaak als nieuw, de indeling die ons bevalt, ik zou niet weten wat een nieuwe caravan daaraan zou toevoegen, oftwel we houden hem nog jaren waarschijnlijk.
Tja, slecht voor de handel.
RobD antwoordt op 20 mei 2014:
Frans, je bent hopelijk met me eens dat je 'eigen onderzoek' totaal niet representatief is! Dan weet ik er ook nog wel een paar😉 Interesse is er bij de jeugd niet, kijk eens naar de bezoekers van deze site. Ik heb geen idee van leeftijden, maar stelselmatig lees ik kreten zoals: Kampeer al jaren" en "trek al jaren een c/van" Gokje, de gemiddelde leeftijd hier ligt tussen de 45 en 50 jaar. Misschien dat Menno en/of Bert meer info hebben. De jeugd leeft in een 'snellere' wereld en caravannen/camperen heeft een oubollig imago.
Met het verdwijnen van genoemde merken houd het nog niet op, er zal meer geïntegreerd worden. Lees: op termijn verdwijnen. Er is geen groeimarkt alleen een terugloop.
Debouncer antwoordt op 20 mei 2014:
Solifer heeft een paar jaar slecht afgewerkte caravans gemaakt. En daar waarschijnlijk veel klanten door verloren. Kennis van mij had er één die na een jaar volkomen verrot was aan de voorkant. Reden: dakplaat onder de frontplaat gemonteerd.
Bert antwoordt op 20 mei 2014:
Rob, niet te pessimistisch! Ik heb geen exacte statistische gegevens, maar ik krijg wel degelijk een flink aandeel dertigers en jonge veertigers (hebben kids) op caravantraining die bewust hebben gekozen voor de caravan.
Ze hebben de hele wereld in de afgelopen 10 Ã 20 jaar al gezien, maar kamperen en kinderen? Ideaal en relatief goedkoop. Ga maar eens vliegen met een compleet gezin. En dan komt echt al heel rap de flexibele en comfortabele caravan als reisgenoot in het vizier. Huren per week op locatie in de schoolvakanties? Peperduur. Tentkamperen? Hmm, nee. Te weinig luxe en gedoe, nattigheid. Die 'jongelui' op cursus stellen steevast dat ze 10 jaar geleden nog niet gezien wilden worden met sleurhut.
Wijsheid komt blijkbaar met de jaren en dat begint rond de 30. 😉
Wel is het zo dat ze nooit een nieuwe caravan aanschaffen als beginners. Trouwens ook de oudere cursisten (grijze golf) die ik natuurlijk ook tref op m'n trainingen doen dat ook zelden.
Dáár zit vlgs. mij dan ook het probleem. Beginners zijn er genoeg, maar kopen niet nieuw. Echte enthousiastelingen doen dat wel na een paar jaar en bij voldoende inkomen...
Ik denk dat je dat ook steeds meer gaat zien bij particuliere aanschaf van auto's. Je bent gek als je een nieuwe koopt.
De markt reguleert (dat is een eigenschap van marktwerking). Is de vraag naar gebruikte caravans groot dan stijgt de prijs daarvan en lokt de verleiding om nieuw te kopen...
Hopelijk heeft de industrie voldoende flexibiliteit om dat proces op te vangen.
Louis antwoordt op 21 mei 2014:
Heel het actief werkzame en efficiénte deel van het Europese bedrijfsleven ziet de verhoudingen "bruto-netto" alsmaar schever lopen en opbrengsten naar velerlei kennelijk niet te beinvloeden onbestendigheden wegvloeien.
Faillissementen zijn aan de orde van de dag, vaste contracten worden zeldzamer .
De grote baas kampeert niet.
De kleinere baas gaat terug naar een middenklasser of wacht maar even af.
En de knecht weet ook al niet of hij over een half jaar nog wel werk en voldoende inkomen heeft.
En wij vragen ons hier serieus af waarom het (buiten generatie en trend invloeden) ook in de caravanbranche wat minder gaat ?
Quirien antwoordt op 21 mei 2014:
Ja Bert,
Waarom zou je als vutter/pensionado nog een nieuwe auto kopen.
In mijn werkzame periode was dit geen enkel punt.
Ben er inmiddels wel achter gekomen dat je voor 18.000 tot 20.000 euro` s hele goede trekauto`s met weinig kilometers van 3 of 4 jaar oud kan kopen.(niet te populaire modellen)
Met mijn huidige 12000 km per jaar[waarvan 75% met caravan) kun je dan een lekkere luxe auto met een dikke motor blijven rijden.(benzine 1: 7,5 tot 8 km met caravan.]
En ja, landelijk staan er duizenden nog goede occassions aan caravans te koop dus daar is ook keuze genoeg.
@ Janka zover ik van een engelsman heb gehoord zou daar ook de laatse jaren genoeg gesaneerd zijn.
En blijf het wel een beetje leuk ? Moet je de prijzen eens zien van b.v.een Swift. Voor een beetje luxe 480 Elegance model betaal je ook al meer dan 31.000 euro`s afgeleverd.
En inderdaad schuifdeurtje dicht schuifdeurtje open vaak onnodig en irritant.
Maar wat dacht je van caravanners met hordeurtje open; hordeurtje dicht etc. etc.
Dus mijn divies; laat iedereen maar lekker doen waar hij/zij zich het beste bij voelt.
Diny antwoordt op 21 mei 2014:
@ Janka,
@Quirien,
Tijdens een verbouwing naast ons huis kwamen de busjes, overigens geen camperbusjes maar het geluid bijft hetzelfde, om 00.07u voorrijden.
We waren al een tijd op zoek naar een camperbus. Dat was acuut afgelopen. Dat geluid is echt irritant.
Nu hebben we een 'gewone' camper.
Er zijn mensen die zich storen aan het dichtslaan van de garagedeur van dergelijke campers, net zoals mensen zich storen aan het dichtslaan van de koffer en de portieren van de auto die naast de caravan staat.
Dat kunnen, net zoals de schuifdeuren van de camperbusjes, storende geluiden zijn op een camping.
De een maakt meer lawaai dan de ander. De een let erop, de ander niet, omdat die die geluiden niet eens hoort.
Je moet inderdaad doen waar je je lekker bij voelt, maar een beetje rekening houden met de ander, ook qua geluidshinder, kan absoluut geen kwaad.
RobD antwoordt op 21 mei 2014:
Bert, pessimistisch ben ik van nature niet, alleen geef ik een trend weer die zich in heel Europa afspeelt. Er is gewoon te weinig aanwas zoals die 20-30 jaar geleden wel was. En ook toen zaten we in een (kortere) crisis. Er zijn in die tijd ook merken gesaneerd. Zolang de economie niet stevig en langdurig aantrekt zal er niets nieuws verschijnen, zoals het wheel of retail ons doet geloven.
Janka antwoordt op 21 mei 2014:
Onze nieuwe Sprite Alpine Sport 420 CT kost iets meer dan 17.000. Doordat we een goed bedrag bij de inruil van onze Bürstner kregen konden we heel wat extra's erbij doen. Wat die schuifdeuren betreft, voor elk wissewasje open..dicht tot laat in de avond wordt vanzelf irritant. Of je dat nou wilt of niet.
John antwoordt op 22 mei 2014:
Cabby schijnt in gesprek te zijn met de CI groep. Waar ook ooit Wilk deel van uit maakte.
Caravantrekker (Menno) antwoordt op 26 juni 2014:
Zo gaat de Solifer er uit zien:
Gewoon een Eriba Nova of een LMC dus....
RobD antwoordt op 27 juni 2014:
Er zit weinig 'sense', laat staan 'evolution' in! 13 in een dozijn en weer een eigenzinnig merk vermoord😉
Caravantrekker (Menno) antwoordt op 20 augustus 2014:
En niet meer leverbaar in Nederland (tenzij......je er een uit Scandinavië laat komen).
Elliot antwoordt op 21 augustus 2014:
Solifer mag dan in de Hymer group zijn opgenomen, en in de vestigingen van Hymert gebouwd worden en inderdaad, uiterlijk, op een Hymer product gaan lijken, zijn winter capaciteiten blijven behouden aldus de Hymer Group.
Robin antwoordt op 22 augustus 2014:
Dat over de wijsheid die vanaf een jaar of 30 komt; Op mijn 35e afscheid genomen van de tent....
En ik koop geen nieuwe caravans of auto's.
Enige herkenning is hier op zijn plaats, mijn tien jaar jongere zwager (nu 34) begint daar nu ook over te twijfelen.
Inderdaad; gezin, kosten, flexibel, droog en warm. Dat zijn de argumenten. Al vallen de campingtarieven steeds harder tegen; wat wordt het duur om te kamperen! Deze zomer vrijwel elke (simpele!) camping in Frankrijk meer dan € 40,- per nacht af moeten tikken.
Dat kan de 'nieuwe generatie' caravanners nog wel af gaan schrikken!
Quirien antwoordt op 22 augustus 2014:
Ook mijn kinderen in jouw leeftijdsklasse(onderwijs gebonden) met 2 kids beginnen te klagen dat het niet meer normaal is wat zij moeten betalen.
€ 50,00 p.n. is voor een beetje camping al niets meer.Tel daarbij de kosten van aanschaf, afschrijving, rijden van grotere auto, extra wegenbelasting, verzekering, stalling etc. met een omslagpunt op ongeveer 4 tot 6 weken per jaar dan wordt het zo langzamerhand niet
leuk meer.
Dit staat in schril contrast wat wij als pensiona's buiten het seizoen soms maar betalen. Ga nu voor € 255,00 all in met Gratis Wifi, een
maand naar een luxe camping.
En ja, wij sterven uit en hadden het voordeel nog van een Vut regeling of 65 jaar met pensioen en voor jullie waarschijnlijk 70 en als dan de nieuwe aanwas er niet meer is laat de toekomst zich raden.
Rico antwoordt op 22 augustus 2014:
Wij kamperen in heel Scandinavië, Frankrijk, Spanje. Je kunt nog steeds prima campings vinden voor minder dan €30 per nacht hoor. Over een hele vakantie gezien van 3 tot 5 weken zitten wij in Frankrijk/Spanje meestal op gemiddeld €22 per nacht, in Scandinavië op gemiddeld €25. Wij staan 1 tot 5 nachten op een camping, dus hebben in de regel geen extra korting omdat we er b.v. langer dan een week staan.
dirk antwoordt op 22 augustus 2014:
Hallo,
wij hebben het voorrecht om in het voor en na seizoen weg te kunnen (en 2 lange weekenden in juli) vanacht gaan we 4 weken naar kroatie , in totaal zijn we dan 10 weken weg geweest dit jaar en zijn dan ongeveer 1400 euro kwijt wat neerkomt op 20 euro p.n. maar ik kan me voorstellen dat als je afhankelijk bent van schoolvakanie,s dat de lol er dan heel snel afgaat 40 a 50 euro p.n. pfffffffffffffffffffff
Michel antwoordt op 22 augustus 2014:
@Quirien wat verfrissend om nu eindelijk eens van een pensionado te horen wat ik al jaren roep maar dan word ik categorisch weggezet als stemmingmaker want ze hebben het allemaal zelf bekostigd en voor gewerkt. Nu maak ik me om me zelf niet zo veel zorgen maar wel voor de generatie van mijn zoontje die nu 11 is. Ik heb misschien nog een pensioentje en een afbetaald huis als pensioen maar voor zijn generatie houd ik mijn hart vast als iedereen vast blijft houden aan zijn zogenaamde verworven rechten. Van solidariteit is bijna geen sprake meer.
Overigens als 39'er kamperen we al 10 jaar met heel veel plezier maar het kamperen wordt steeds duurder. Bij ons loont het omdat we veel gebruik maken van de caravan maar voor 3 weken in het jaar is het eigenlijk waanzin om zelf nog een caravan aan te houden.
RobD antwoordt op 22 augustus 2014:
Als we dan toch off topic gaan: de pensioenen die nu betaald worden aan de pensionados worden voor 40% betaald uit de HUIDIGE inkomsten van de fondsen. Men heeft dus niet alles zelf betaald!!
Debouncer antwoordt op 22 augustus 2014:
Misschien is het waar van die 40%. Dan nog zijn het inkomsten die verworven worden door het renderend kapitaal van de gelden die door de huidige gepensioneerden zijn ingelegd. Als je bedoeld dat de werkenden van nu de pensioenen betalen van de gepensioneerden is dat onjuist. Het vermogen van de pensioenfondsen is daarvoor te groot. Ondanks uitbetalingen groeien de fondsen nog met minimaal 5% per jaar. Voor de AOW geldt het uiteraard wel. Maar die hebben een geheel andere systematiek.
Andreas-NL antwoordt op 22 augustus 2014:
Natuurlijk hebben de pensionados niet alles zelf betaald; de werkgevers hebben óók bijgedragen evenals de deelnemers die de 65 jr. niet gehaald hebben plus uiteraard de werkende jongeren. Door de verdergaande vergrijzing wordt het aandeel van de laatste groep steeds groter.
Debouncer antwoordt op 22 augustus 2014:
@Michel. Dat gebrek aan solidariteit zit toch echt bij de jongeren zelf. Kijk maar eens hoeveel jongeren er nog lid van de vakbond zijn. En juist de vakbonden stonden aan de wieg van ons pensioenstelsel. Als je het systeem behoud heb je heus een goed pensioen. De enige echte vijand op dit punt zijn regeringen die hun poten niet uit de kas kunnen houden of zeggenschap willen hebben over andermans geld.
Louis antwoordt op 22 augustus 2014:
Als we dan tóch die kant op gaan :
Welke ondernemer doet het 100 % zonder welke vorm van subsidies en het standaard bijbehorende gesjoemel dan ook ?
Waarom moet ik de volle mep en wegenbelasting betalen, en een bedrijf niet ?
De goede caravantrekker op/van de zaak enz.
Tientallen voorbeelden zijn er te noemen waar de hele maatschappij gewoon direct of via de achterdeur aan betaald ,maar er lang niet altijd gebruik van kan maken .
Iemand nog wat kinderen in de opvang die echt alles 100 % uit eigen zak betaald ?
Laat je toch niet altijd maar aanpraten dat die ouwe grijze geluksvogels zo ongeveer overal van profiteerd en niets ingebracht hebben.
Nederland zit vol mensen die veel kosten en niets bijdragen terwijl ze wél kunnen.
Ga daar toch eens over klagen !
Bovendien schaamt "de jeugd" zich al wanneer ze niet twee onder één kap of beter kunnen wonen, en met twee auto's voor de deur !
En maar zeuren....
Voor al het vergraaide en verspilde geld moet je heel ergens anders zijn !
( Wordt hier verdorie niet goed van !)
Debouncer antwoordt op 22 augustus 2014:
@Andreas-NL. Dat mag zo zijn voor de AOW, maar zeker niet voor de pensioenfondsen. Die fondsen kunnen iedereen van boven de 50 jaar makkelijk tot hun dood een ruim inkomen verschaffen zonder zelfs maar een cent premie te vragen van jongeren. En dan mogen ze ook nog 100 jaar oud worden. Diezelfde 50-plussers hebben op hun beurt natuurlijk wel hun hele leven meebetaald aan de AOW van mensen die op dat moment ouder waren dan 65. Pensioenpremie die door de werkgevers betaald werd, is natuurlijk vestzak-broekzak. Daarvoor is gewoon het salaris lager geweest.
Louis antwoordt op 22 augustus 2014:
Vergat ik nog...
Ik ben geen pensionado en "moet" nog zo'n jaar of vijf.
Heb er nu al wél 45 jaar onafgebroken op zitten mét een stukje dienstplicht ertussen van 1.5 jaar waar dus niets in verdient werd .
Zoals zovelen van die bouwjaren.
Crisis ? Ja, net als zo vaak eerder.
Met dit verschil dat hij nu door de individuele "ik maatschappij van hebben is hebben, en krijgen is de kunst anders ben je een dief van je eigen portemonee" alleen maar langer zal gaan duren.
Wat wil de jeugd dan ?
Op hun 20e beginnen, en op hun 35/40e al alles dik voor elkaar hebben ?
Als deze groep eens wat minder voor zichzelf en dus solidairder wordt is er voor hen t.z.t. ook echt een pensioen .
( De kosten van onze ouderen zijn niet zo hoog, maar de graaiers die het ten eigen gunste allemaal hebben laten exploderen wél. )
Ik zal er over ophouden, want zit me hier werkelijk aan dergelijke kortzichtigheid en het klagen over de verkeerde groep te ergeren...
Bert antwoordt op 22 augustus 2014:
De oorspronkelijke vraag was sanering in de caravabranche...
De discussie gaat steeds meer over het saneren van 50-plussers. Gaan we niet doen.
Discussie gesloten dus. 😉
Quirien antwoordt op 22 augustus 2014:
We dwalen wel een beetje van het onderwerp af.
Ik wilde er alleen maar op wijzen als de prijzen zo gaan/blijven stijgen voor de doel groep die aan schoolperiodes zijn gebonden al heel gauw een ander alternatief wordt gekozen.
Dus het echte kamperen met o.a. de caravan langzamerhand drastisch zal verminderen.
Ineen storting van verkoopcijfers in de caravan branche en met gevolg;sanering.
Verder zal dit een heel ander karakter van campings gaan geven, meer en meer huisjes, stacaravans en het nu al inspelen op de aantallen campers etc. etc.
En persoonlijk vind ik ook dat de jeugd te veel en te snel/gemakkelijk iets wil hebben tegenwoordig wat vaak niet financieel verantwoord is.
En ja, graaiers zijn er al eeuwen, aleen het loopt af en toe tegenwoordig de spuigaten uit.
Caravantrekker (Menno) antwoordt op 12 januari 2016:
Terug naar de eerste posting:
Cabby had een 'doorstart' maar nu is daar toch een faillissement uitgesproken. Grote kans dat het nu echt einde oefening is.
Solifer wordt in 2016 alleen nog gemaakt in een simpele (goedkopere) versie als Dethleffs met een Solifer sticker.
fransvb antwoordt op 12 januari 2016:
jammer!
Louis antwoordt op 12 januari 2016:
Blijkbaar is de zware en dure wintercaravan (met z'n ook zware en dure auto ervoor) op z'n retour.
En kiest men kennelijk liever (en al met al goedkoper misschien) voor een comfortabel kant en klaar pension bij de piste.
Ook geen zin meer in het sneeuwruimen, verkleedpartijen en natte kleding droog zien te krijgen in het wintertentje etc.?
En grofweg 8 tot 10.000 méér betalen voor een caravan blijft een flink bedrag om af en toe eens te kunnen skieén .
Frans antwoordt op 13 januari 2016:
@Louis, goede keuze voor dat comfortabel kant en klaar pension, scheelt weer een familie op de camping 😉
Jij bent blijkbaar geen echte winterkampeerder die ontspanning heeft aan sneeuwruimen, die graag buiten leeft bij schitterend weer of die barre poolomstandigheden kan waarderen. Dat je er dan geen geld voor over hebt is duidelijk. Ik kan me al weer verheugen op het vooruitzicht van nachten met -26°C en overdag een lekker zonnetje; méér dan al die jaren dat ik hotels en appartementen probeerde met alle gebondenheid van dien.
Geloof me: zwaar en duur is nooit synoniem geweest met wintercaravan. Ik heb jarenlang gebivakkeerd in een 850 kg zware SMV met Alde CV en in een 1050 kg zware Solifer met Primus CV… hoezo zwaar. Inderdaad het gaat in een 1350 kg zware Kip met wat aanvullingen minstens net zo goed, maar dat dat een beperking is voor het aantal winterkampeerders geloof ik niet. Eerder zal de camper-hype het wintersegment beïnvloeden.
Caravantrekker (Menno) antwoordt op 13 januari 2016:
Maar geen enkele camper (en zeker niet onder de 3500 kg) heeft het comfort van een goede wintercaravan. Bij lange na niet!
Louis antwoordt op 13 januari 2016:
Frans..het was zeker niet cynisch bedoeld, dus je hebt me waarschijnlijk niet begrepen.
Ik vind het altijd jammer als iets moois verdwijnt, of het nu een caravanmerk is of iets anders.
Ik ben (goed gekleed) gek op sneeuw en kou.
Kajak dan ook jaarrond zolang ik maar met m'n peddel door het ijs kan slaan op weg naar open water .
Maar de drukte van een piste trekt me nu eenmaal niet, en ik vind het te ver rijden voor een paar dagen.
De periode past ook al niet bij m'n werk...omdat m'n collega op het zelfde vlak wél van skieén houd en ik dan "de oppas" heb.
Dus het is geen kritiek, maar er moet toch een reden zijn dat dit gebeurd, en prijs of "ongemakken" zouden redenen kunnen zijn.
Dat is alles, en meer moet je er niet achter zoeken.
(Ik kan trouwens ook niet zeggen dat ik de Hymer/Solifer lelijk vind)
Stef antwoordt op 13 januari 2016:
De problemen bij Cabby zijn een paar jaar geleden ontstaan door het teveel produceren van niet verkochte caravans, waardoor er te grote voorraden ontstonden.
In 2014 is al een soort uitsel van betaling gekregen voor een periode van een half jaar. Deze periode liep af begin 2015, en konden toen een doorstart maken met een regeling dat men nog maar een gedeelte van de leveranciers hoefden te betalen ( dit alles volgens de zweedse wet in dit soort zaken )
Nu bijna een jaar later blijkt dat ze het toch niet gered hebben.
Hopenlijk vinden de curatoren dat ze een partij vinden die de fabriek willen doorzetten, en niet dat alles los verkocht gaat worden
Mvg
Stef
Reageren kan niet meer!
Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.
Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.
Onderwerpen
Alle wet- en regelgeving die over auto's en caravans bestaat wordt duidelijk uitgelegd.
Lees de beoordelingen van gebruikers die het Trekadvies hebben gekocht.