Quirien vraagt op 29 maart 2017:
Meer en meer kom je tegenwoordig verharde caravanplaatsen tegen. Gecreëerd al dan niet met fijn grind , grove kiezels, tegels van b.v. 30 x 30 of zachtere tegels. Dan ook nog eens t.a.v. de maatstelling in allerlei afmetingen.b.v. 4,50 x 2,00 meter of 5,10 x 3,00 of allerlei andere varianten.
Op zich een mooie doelstelling van de camping eigenaar ( gezien de modderplekken die in de loop dat het seizoen vordert ontstaan) maar vaak komt het helemaal niet uit t.o.v. je voortent/luxe luifel en de beoogde haringen die je er wilt inslaan etc.
Helaas, zie je ook nog wel eens dat deze plaatsen met de nodige groei van graspollen, paardenbloemen, verzakkingen etc. in der loop der tijd er niet fraaier op worden. Hoe denken jullie hierover zitten we eigenlijk hierop wel te wachten?
Persoonlijk als er dan toch voor gekozen dient te worden geef mij dan maar fijn grind.
Oh, voor alle duidelijkheid mocht er een mooi gras tapijtje liggen proberen wij dit zoveel mogelijk in tact te houden.
Ton Groenendijk antwoordt op 29 maart 2017:
Er zijn twee mogelijkheden. Bedoel je dat de cv op een verharde plek staat of dat er een verharde plek vóór de standplaats is gecreëerd. Ik ben het roerend met je eens dat niets prettiger is dan een mooi grasveld (of mooi, als het maar prettig is). In Australië heeft iedere plek wel een verharde plaats vóór de cv of camper. Toen we daar voor het eerst waren trachtten we de aanhanger óp zo'n betonplaat te rijden, tot grote verbazing van anderen, maar goed..
Grint, hoe fijn ook, vóór de cv leidt toch wel tot inloop en schade aan je vloerbedekking, ik ben er niet kapot van. Dan maar een betonplaat van beperkte afmetingen, zodat er altijd een tent of luifel overheen past. Maar ja, dan zal je zien dat het gras naast de betonplaat weer platgelopen wordt. Zo is er altijd wat en aangezien gras 's zomers moet herstellen, zal het wel zo blijven ook. Ieder jaar nieuwe plaggen? Tja, dat gaat weer van de winst af of op het tarief bij.
Jan@ antwoordt op 29 maart 2017:
Uit Engeland overgewaaid. Daar willen ze Wimbledongras op de campings. Ik vind het niks
Quirien antwoordt op 29 maart 2017:
Tja, die Britten. Moest eens op een hele geordende camping precies op afgebakende betonstukken staan. Twee langere stroken voor de wielen en een 50x50 tegel voor het neuswielje. Ach, je raadt het al, moest ik ze eerst uitleggen dat het met het neuswielje niet kon.
Tenslotte zit de deur nu eenmaal bij ons aan de andere kant.😉
Louis antwoordt op 29 maart 2017:
Voor ons blijft bij een gewone grasondergrond het kampeergevoel het best in stand.
We gebruiken dan ook geen, of later in het seizoen uit noodzaak een zo beperkt mogelijk stukje goed doorlatend tenttapijt.
Vochthuishouding, klei, zand, drainage...het is allemaal van invloed.
Wat we er zelf aan kunnen bijdragen is niet graven, geen te dicht tapijt gebruiken of op de mover met één stilstaand wiel draaien enzovoort.
Maar als er dan toch (voor de caravan) verhard wordt, dan graag met een fijn geprofileerd soort grastegels of kunststof roostermatten.
Kun je je haringen evengoed redelijk kwijt en blijft het buiten gevoel in tact.
Soms wel wat puzzelen met stoel en tafelpootjes.
Maar verhard of niet : De natte klodders gemaaid gras van het terrein krijg je uiteindelijk evengoed voor de deur, dus het blijft "klompn uuttrekn".
Caravantrekker (Menno) antwoordt op 29 maart 2017:
Worden niet vele verharde plaatsen tegewoordig aangelegd voor campers? Die rijden zeker in het voor- en najaar, vaak gewoon gras kapot.
Quirien antwoordt op 29 maart 2017:
Inderdaad Menno t.a.v. de camperaar, maar die trent is de laatste jaren al aan de gang en verharding hiervoor is dan wel een aangewezen oplossing.
- En terecht natuurlijk een camping eigenaar pikt natuurlijk ook graag een graantje mee van de marktontwikkeling en biedt dan veelal voor de camperaar wat meer dan b.v. een summiere camper "camping".
Maar meer en meer zie toch de ontwikkeling op de bedoelde overige caravan gedeeltes van verharde stukken met de bedoeling daar de tent, tentje / luifel op te plaatsen wat nogal eens problemen geeft t.a.v. de haringen c.q. afmeting van de diverse tenten..
Robin antwoordt op 30 maart 2017:
Quirien, hier zit ik in zoverre niet op te wachten dat ik dol ben op een grasveldje.
Maar als ik op een plekje wordt gezet waar voor mij een caravan met voortent drie maanden heeft gestaan, dan is er niet veel gras meer over. En ook bij zachtere ondergronden rijden trekauto's, maar vooral campers het terrein snel kapot.
Het mooiste wat ik een keer tegen kwam was een fijn grindje plus tegels voor de wielen onder de caravan en een betonnen mestrooster (!) met daaronder een holle ruimte (perfekte afwatering dus) en erbovenop kunstgras.
Nogmaals; ik heb het liefste gras en leg daar dan ook geen tenttapijt o.i.d. bovenop. Alleen een voetenmatje bij de entree, zodat we alle zes onze schoenen buiten kunnen laten staan en de sokken droog houden bij het uittrekken daarvan. Daarnaast ben sta ik ook nooit lang op een plek, vijf dagen is al veel. En voor dat gebruik is gras denk ik prima. Veel mensen staan meerdere weken tot een heel seizoen op een plek en dan is het beter om een alternatief voor het gras te zoeken.
Robertb antwoordt op 30 maart 2017:
>Wij gaan graag voor een verharde plek. Schoon, droger, geen sporen. Graag voor de caravan en auto en voor de ruimte er rondom. Vonden het de eerste keren niet zo prettig, maar na verloop zagen we de voordelen. Sta nu in NL op een grasveld: 'smorgens en 'savonds natte schoenen, natte honde poten, nee toch maar verhard. Ieder zijn meug.
Kees antwoordt op 30 maart 2017:
Tis wat hè, dat camperen. 😉
Ontberen van de laatste luxe is niet echt meer van deze tijd lijkt het.
Quirien antwoordt op 30 maart 2017:
Tsa Kees,
Beetje van de topic af, maar... zo hebben we een luxe toilet ruimte in de caravan, een luxueus toiletgebouw met voorziening voor het ledige van ons chemische toilet op de camping en meer en meer een huisje met toilet en douche cabine op onze al dan niet verharde plaats.
Verder een prachtige keuken in de caravan en ook nog een hele opbouw keuken in de voortent.
Het kan soms niet op.😉
John antwoordt op 30 maart 2017:
Tja, bevalt de plaats je niet, zoek een andere camping. Oh sorry, vergeten, we reserveren tegenwoordig bijna allemaal 😉
Wat maakt het uit, het heeft allemaal zo de voor- en nadelen. Het is voor ieder om daar mee om te gaan. Wat de een haat is voor de ander een geschenk, je maakt het als eigenaar nooit voor iedereen 100%.
dirk antwoordt op 30 maart 2017:
Wij gaan vanaf april tot eind okt weg en in het voor en najaar is het vaak vochtig nu zijn wij maar samen dus kunnen het wel schoon houden maar we waren in Duitsland en daar stond je allemaal netje,s achter elkaar en elke plaats had 5x3 m een grindbedje voor zijn plaats was toch wel fijn altijd schoon en goede drainage , maar als een terrein goed is aangelegd scheelt ook veel maar als je veel moet steken met auto kamper rij je het gras zo verrot en de volgende zit ermee .
TheoS antwoordt op 31 maart 2017:
we reserveren tegenwoordig bijna allemaal
Eigenlijk nooit. Reserveren kost mijn vrijheid. Laat die nou een van de aantrekkelijke aspecten van kamperen zijn.
MvO antwoordt op 1 april 2017:
Toch vind ik wel dat verharde plekken wel zo hun voordelen hebben, zeker als het erg nat is. Ik ben al verschillende soorten verharding tegengekomen. Simpel met 2 40/60 tegels voor de wielen (waterpas) en 30/30 tegels voor de voortent. In Zd-Limburg op een soort kunststof roosters. De mooiste in Stockholm (Bredäng) op open klinkers. Zo had je toch ook een grasmat en was je vrij in je opstelling en het plaatsen van haringen ging erg goed. Ik vind het een prima systeem.
Reageren kan niet meer!
Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.
Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.
Onderwerpen
Onafhankelijke informatie op internet kan niet gratis zijn!
Alle wet- en regelgeving die over auto's en caravans bestaat wordt duidelijk uitgelegd.
Lees de beoordelingen van gebruikers die het Trekadvies hebben gekocht.