Caravantrekker.nl

Over Caravantrekker🙂nl

Caravantrekker geeft onafhankelijk advies over trekauto's en het rijden met caravans. Dit vanuit onze passie voor het reizen. Onze visie is dat ook met een caravan de reis onderweg al plezierig moet zijn.

Over Caravantrekker🙂nl

Caravannen moet leuk zijn

Dat kan alleen als je veilig en ontspannen op stap bent. Het kiezen van een geschikte combinatie en daar goed mee om kunnen gaan zorgt daarvoor. Die passie willen we graag met jou delen.De mens achter Caravantrekker

Caravantrekker🙂nl is in 2004 opgericht en is ontwikkeld door Menno van der Heijden. Hij gaat zijn hele leven al met de caravan op stap en heeft in zijn rondreizen bijna alle Europese landen bezocht. Nog steeds is hij in alle jaargetijden vele kilometers met de caravan en/of camper onderweg.

Na een wetenschappelijke carrière heeft hij praktische kennis en ervaring opgedaan in de caravan industrie. Door die contacten heeft hij eigenhandig in 2009 zijn eigen BIOD caravan gebouwd. Dit maakt dat hij inmiddels een onafhankelijk expert is op het gebied van caravannen waarbij theoretische kennis gekoppeld wordt aan praktische ervaring.

Betrouwbaar advies

Adviezen bij dealers zijn zelden objectief. Advies gegeven op internet, zoals bijvoorbeeld in fora of op Facebook, kan waardevol zijn, maar is ook vaak onvolledig, eenzijdig of inhoudelijk onjuist. Veel vragen zijn echter ook niet zo eenvoudig te beantwoorden en vergen een genuanceerd advies in plaats van een enkele ervaring die niet te vergelijken is met jouw situatie.

Caravantrekker adviseert op basis van kennis door deskundigen en kan dat theoretisch onderbouwen. Helaas hebben we daar vaak wat meer woorden voor nodig dan alleen een simpele conclusie. Neem dus alsjeblieft de moeite even wat verder te kijken (lezen) en ook de toelichtingen goed te begrijpen.

Caravantrekker (Menno) geeft de Politie en de RDW advies tijdens controles

Trekkrachtberekeningen

Oorspronkelijk waren de trekkrachtberekeningen een onderdeel van de website van de Nederlandse Caravan Club waar Menno de webmaster van was. Sinds 2004 is Caravantrekker een zelfstandige website met maandelijks meer dan 100.000 unieke bezoekers.

Afgelopen jaren zijn de berekeningen steeds verder ontwikkeld. We hebben onderzoek gedaan naar de trekeigenschappen zoals de stabiliteit en luchtweerstand en de uitkomsten van de berekeningen getoetst aan de hand van wetenschappelijk onderzoek, praktijkproeven en enquêtes.

Objectief en onafhankelijk

Ondanks dat de financiering van deze site door reclame (o.a. via Google) geschiedt is Caravantrekker geheel onafhankelijk en objectief. Uiteraard hebben we wel een persoonlijke voorkeur.

Menno door het binnenland van IJsland (1992)

Is Caravantrekker.nl gratis?

Het bijhouden en verder ontwikkelen van deze website is een full-time job waar een (klein) inkomen tegenover moet staan om het vol te kunnen houden. Wij laten onze inhoud, in tegenstelling tot de meeste andere media, niet sponseren en vinden onafhankelijk advies belangrijk. Daarom maken we alleen van het Google advertentie netwerk gebruik, met bescheiden advertenties en kunnen we onafhankelijk advies blijven geven en toch uit de kosten komen.

Voor het uitgebreide adviesrapport vragen we een kleine bijdrage omdat we denken dat die informatie waardevol is. Daarnaast zijn natuurlijk ook vrijwillige bijdragen van harte welkom als je vindt dat je veel aan deze site hebt gehad.

Menno's huidige combinatie: VW California + BIOD Nomade

Caravantrekker Training Center

Misschien nog wel belangrijker voor een ontspannende caravanreis is het goed kunnen omgaan met je combinatie. Bert Wijnen van het Caravantrekker Training Center verzorgt cursussen en rijvaardigheidsheidstrainingen die persoonlijk zijn van aanpak en gericht op het caravannen in de praktijk.

Lees ook:Contactgegevens

Caravantrekker
Menno van der Heijden
Stationsstraat 6, 6701 AM Wageningen.
Email: info@caravantrekker.nl
Signal/WhatsApp: 06-51833193 (niet bellen voor advies!)
IBAN: NL27 ASNB 0781 2878 55
KvK: 57051860
BTW: NL001949070B20

 

Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Caravan informatie

Verplicht leesvoer voor iedereen die met de caravan op stap gaat!

Onderwerpen

Elektrisch trekauto's

De toekomst wordt elektrisch... Bekijk het overzicht van alle elektrische auto's die nu al een caravan kunnen trekken. De actieradius kunnen we aangeven in het trekadvies.

Hoe bevalt jouw auto?

Help mede caravanners bij de keuze van een trekauto. Beschrijf hoe jouw auto in de praktijk bevalt als caravantrekker.

Uitleg trekadvies

Lees de achtergrond bij de trekkrachtberekeningen zodat je die beter kan gebruiken.


 

Lees ook:

Hoe meer PK's, hoe beter?

Rijbewijs B of BE?

Abnormale bandenslijtage

Maximaal trekgewicht

Elektronische rij-assistenten

 

Geef je zelf vertrouwen!

Een goede combinatie is belangrijk maar er goed mee om kunnen gaan is misschien nog wel belangrijker!

Volg een van de cursussen van ons Trainingscentrum en ga zonder stress op stap met de caravan.

 

©2021 Caravantrekker