Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Blogs Informatie Tests Reviews Advies Vragen Menu

OverCaravantrekker

Caravantrekker geeft onafhankelijk advies over trekauto's en het rijden met caravans. Dit vanuit onze passie voor het reizen. Onze visie is dat ook met een caravan de reis onderweg al plezierig moet zijn.

Onderweg met mijn eigenhandig gebouwde BIOD caravan

Caravannen moet leuk zijn

Dat kan alleen als je veilig en ontspannen op stap bent. Het kiezen van een geschikte combinatie en daar goed mee om kunnen gaan zorgt daarvoor. Die passie willen we graag met jou delen.

De mens achter Caravantrekker

Caravantrekker is in 2004 opgericht door Bert Wijnen en Menno van der Heijden. Bert geeft rijvaardigheidstrainingen via het Caravantrekker Traning Center en Menno ontwikkelt en beheert de website Caravantrekker.nl.

Menno gaat zijn hele leven al met de caravan op stap en heeft in zijn rondreizen bijna alle Europese landen bezocht. Nog steeds is hij in alle jaargetijden vele kilometers met de caravan en/of camper onderweg.

Na een wetenschappelijke carrière heeft hij praktische kennis en ervaring opgedaan in de caravan industrie. Dit maakt dat hij inmiddels een onafhankelijk expert is op het gebied van caravannen waarbij theoretische kennis gekoppeld wordt aan praktische ervaring.

Betrouwbaar advies

Adviezen bij dealers zijn zelden objectief. Advies gegeven op internet, zoals bijvoorbeeld in fora of op facebook, kan waardevol zijn, maar is ook vaak onvolledig, eenzijdig of inhoudelijk onjuist. Veel vragen zijn echter ook niet zo eenvoudig te beantwoorden en vergen een genuanceerd advies in plaats van een enkele ervaring die niet te vergelijken is met jouw situatie.

Caravantrekker adviseert op basis van kennis door deskundigen en kan dat theoretisch onderbouwen. Helaas hebben we daar vaak wat meer woorden voor nodig dan alleen een simpele conclusie. Neem dus alsjeblieft de moeite even wat verder te kijken (lezen) en ook de toelichtingen goed te begrijpen.

Caravantrekker (Menno) geeft de Politie advies tijdens controles

Trekkrachtberekeningen

Oorspronkelijk waren de trekkrachtberekeningen een onderdeel van de website van de Nederlandse Caravan Club waar Menno de webmaster van was. Sinds 2004 is Caravantrekker een zelfstandige website met maandelijks meer dan 100.000 unieke bezoekers.

Afgelopen jaren zijn de berekeningen steeds verder ontwikkeld. We hebben onderzoek gedaan naar de trekeigenschappen zoals de stabiliteit en luchtweerstand en de uitkomsten van de berekeningen getoetst aan de hand van wetenschappelijk onderzoek, praktijkproeven en enquêtes.

Objectief en onafhankelijk

Ondanks dat de financiering van deze site door reclame (o.a. via Google) geschiedt is Caravantrekker geheel onafhankelijk en objectief. Uiteraard hebben we wel een persoonlijke voorkeur.

Menno door het binnenland van IJsland (1992)

Caravantrekker Training Center

Mischien nog wel belangrijker voor een ontspannende caravanreis is het goed kunnen rijden. Je hebt immers pas plezier van een goede combinatie als je er als gebruiker ook goed mee om kan gaan.

Bert is al 30 jaar instructeur binnen het rijvaardigheisteam van de Nederlanse Caravanclub en geeft nu full-time cursussen via het Caravantrekker Training Center. Deze trainingen gaan veel verder dan een paar trucjes om achteruit te rijden of de vereisten voor een BE-rijbewijs. De cursussen zijn persoonlijk van aanpak en gericht op het caravannen in de praktijk met als doel dat je meer plezier van je auto en caravan hebt.

Is Caravantrekker.nl gratis?

Het bijhouden en verder ontwikkelen van deze website is een full-time job waar een (klein) inkomen tegenover moet staan om het vol te kunnen houden. Wij laten onze inhoud, in tegenstelling tot de meeste andere media, niet sponseren en vinden onafhankelijk advies belangrijk. Daarom maken we alleen van het Google advertentie netwerk gebruik, met bescheiden advertenties en kunnen we onafhankelijk advies blijven geven en toch uit de kosten komen.

Voor het uitgebreide adviesrapport vragen we een kleine bijdrage omdat we denken dat die informatie waardevol is. Daarnaast zijn natuurlijk ook vrijwillige bijdragen van harte welkom als je vindt dat je veel aan deze site hebt gehad.

Menno's huidige combinatie: VW California + BIOD Nomade

 

Colofon

Caravantrekker:
Menno van der Heijden
Stationsstraat 6, 6701 AM Wageningen.
E mail: menno@caravantrekker.nl
Telefoon:  06 - 51 83 31 93  
IBAN: NL22 ABNA 0614 8606 60 t.n.v. M.P. van der Heijden
KvK 57051860

Caravantrekker Training Center:
Bert Wijnen
Achter de Hegge 8, 6129 KH Berg aan de Maas
E mail: bert@caravantrekker.nl
Telefoon: 06 - 16 78 63 60
IBAN: NL22 INGB 0003 3418 56 t.n.v. L.P.Th. Wijnen
KvK 17060753

Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Vul je kenteken in en check wat je mag en kan trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

 

Persoonlijk advies

Van elke combinatie is een uniek 18 pagina's tellend trekadvies op te vragen met een exacte analyse van een auto en caravan. Bovendien geven we je daarbij persoonlijk advies met antwoorden op al je vragen.

De reis een last?

Geef jezelf en je partner meer zelfvertrouwen en reisplezier.
Volg een praktische caravancursus. De Op Maat cursus is er al v.a. € 169,-

Bandenspanning

Hoe hoog moet de bandenspanning van mijn caravan zijn? Bekijk het in de Bandenspanningscalculator.


 

 

 

Veel gelezen

Rijbewijs B of BE
Maximaal trekgewicht
Caravanbanden en bandenspanning
Slingeren
Fietsen mee

 

© 2004-2018 Caravantrekker