Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Koopgids Reviews Tests Vragen

Koopgids auto of caravan

Welke auto of caravan kan ik het beste kopen? Selecteer de auto's of caravans die aan jouw wensen voldoen.

Bij kiezen van een nieuwe auto of caravan komt meer kijken dan alleen het trekken van een dikke portemonnee. Caravantrekker kan je objectief en onafhankelijk adviseren over de caravan of auto die bij jou en bijelkaar past.

Auto en caravan moeten bij jou passen

Een nieuwe auto of caravan moeten aan jouw wensen voldoen. Ga je in de vakantie 3 weken naar de camping kan je andere eisen stellen aan je combinatie dan een reiziger die elke maand zijn caravan gebruikt en meer dan 10.000 km per jaar rond rijdt.

Ga dus goed na welke eisen je echt moet stellen aan je combinatie. Vind je het geen probleem om met 'vrachtwagen snelheid' te rijden dan heb je aan een 'kleinere' auto voldoende dan als je elke vrachtwagen ook veilig wil kunnen inhalen. Ga je alleen via snel- en hoofdwegen naar de camping dan zijn de prestaties in de bergen wellicht minder belangrijk.

trekkrachtberekening beoordeling

Auto en caravan moeten bijelkaar passen

Uiteraard moet je de caravan wettelijk mogen trekken. Denk aan het maximaal trekgewicht en bekijk of je een geschikt rijbewijs hebt. Vaak is het niet verstandig om alleen naar het maximaal trekgewicht te kijken, maar moet je ook zorgen dat de auto voldoende 'gewicht' heeft om de caravan ook tijdens het slingeren de baas te blijven. Hoe groot dit 'overwicht' moet zijn hangt af van je caravan ervaring en snelheid die je wil kunnen rijden.

1: Eerst informatie lezen

Op Caravantrekker geven we heel veel informatie over het rijden met caravans. Neem de moeite die te bestuderen voordat je een tegenvallende aanschaf doet. Verkopers in de showroom zijn meestal meer gericht op het verkopen dan het geven van objectieve voorlichting.

2: Dan een berekening maken

De berekeningen geven aan wat je kan verwachten van je combinatie. Afhankelijk van je eisen hoeft het helemaal niet altijd de 'beste' combinatie met veel sterren te zijn maar sla onze eventuele waarschuwingen niet in de wind.

Maak (vergelijkende) berekeningen van de combinaties die je op het oog hebt en vergelijk die ook zo mogelijk met je huidige combinatie. Je voorkomt daarmee een tegenvallende aanschaf. Je kan ook altijd nog een trekadviesrapport opvragen met een persoonlijk advies.

3: Tenslotte een handtekening zetten!

Kies uiteindelijk de auto of caravan waar jij je het beste bij voelt. De aanschaf is immers nooit alleen een rationele aanschaf maar vooral emotioneel. Leer er tenslotte goed mee om te gaan en je gaat met meer plezier op vakantie!

Trekkracht berekening

De originele Caravantrekker trekkrachtberekeningen geven exact aan wat je auto goed en veilig kan trekken.

Selecteer eerst je auto. Daarna kan je een caravan selecteren en krijg je gratis advies over je combinatie en een overzicht van de prestaties op de vlakke weg en in de bergen.

Wat mag en kan mijn auto trekken?

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Test Hybride trekauto

De Toyota RAV4 Hybrid hebben we als caravantrekker in de praktijk getest.

De reis een last?

Geef jezelf en je partner meer zelfvertrouwen en reisplezier.
Volg een praktische caravancursus. De Op Maat cursus is er al v.a. € 169,-

Slingeren

Waarom gaat een caravan slingeren? Een uitgebreid artikel over alle aspecten die van invloed zijn over het slingeren van de combinatie.


Veel gelezen:
Rijbewijs B of BE
Maximaal trekgewicht
Caravanbanden en bandenspanning
Slingeren
Fietsen mee

 

© 2004-2018 Over Caravantrekker Sitemap Advies Trainingen & cursussen