Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Koopgids Reviews Vragen Advies

Gebruikerservaringen
Chevrolet Nubira

Sorteer gebruikservaringen op:

Chevrolet Nubira Stationwagon - 2.0 TCDI met een Burstner

De ervaring van Marcel met een Chevrolet Nubira Stationwagon - 2.0 TCDI (89 Kw/121 pk bouwperiode: maart 2007 - september 2010) en een Burstner Ventana 430 van 1200 kg geplaatst op 28-06-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 74%

Caravan is een Bustner Ventana 450 TS van 1200 kg.

Stabiliteit:
Bij circa 50 kg kogeldruk niet echt stabiel. Rijdt onprettig en slingert makkelijk. Bij zo\'n 75 kg ligt de caravan stabiel achter de auto. Bij inhalen vrachtauto (eigen snelheid 105) goed stabiel. Bij ingehaald worden door touringcar merk je wel de zuiging, maar de caravan blijft stabiel.

Brandstofverbruik:
Tijdens de vakantie ongeveer 4600 km gereden. 65% snelweg, 35% secundaire wegen. Snelheid tussen de 85 en 95 km/u. Gemiddeld verbruik een nette 1:12 (tegen 1:15 normaal)

Prestaties:
Het lijkt erop dat de auto door de vorige eigenaar is gechipt. De auto trekt beter dan verwacht. Snelweg in Duitsland en Oostenrijk Vrijwel alles in de 5e versnelling. Incidenteel moest ik terug schakelen naar de 4e versnelling.

Op secundaire wegen in Tsjechie een paar kortere pittige hellingen gehad waarbij ik kort terug moest naar de 3e versnelling. Op een camping optrekken op een helling van circa 15% ging zonder probleem op andere camping was hellinkje van ik schat zo\'n 20-25% hier in de 1 naar boven zonder probleem. Optrekken heb ik niet geprobeerd, maar indien voldoende tractie zou ik ook hier geen probleem verwachten.

Ik heb (helaas) ook wat file gehad. File rijden kan zonder gas (ook bergop. Toch wel prettig dat je niet met verhoogde toeren en een slippende koppeling hoeft te rijden.

Op basis van de trekkracht-berekening (4 groende sterren) had ik al een prettige combinatie verwacht. Maar uiteindelijk deed de combinatie het beter dan ik had verwacht. Prestaties boven verwachten en brandstofverbruik meer dan acceptabel.

Bekijk berekening

x


Chevrolet Nubira Statonwagon - 1.8 16v met een Caravan

De ervaring van G.M.Heijboer met een Chevrolet Nubira Statonwagon - 1.8 16v (90 Kw/122 pk bouwperiode: januari 2005 - september 2010) en een Caravan van 1120 kg geplaatst op 31-01-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 71%

Goede ervaring (in Nederland) met deze combinatie.
Maximaal te beladen gewicht van de caravan is volgens kenteken 1300 kg. Ik probeer wel om niet hoger dan 1200 kg beladen te komen, maar dat is puur op inschatting.

Bekijk berekening

x


Chevrolet Nubira - 1.6 16v met een Hobby

De ervaring van J. van Hemert met een Chevrolet Nubira - 1.6 16v (80 Kw/109 pk bouwperiode: januari 2005 - juni 2009) en een Hobby De Luxe 400 KB van 1100 kg geplaatst op 29-08-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 79%

Hier ben ik weer, we zijn nu naar KroatiŽ geweest (2007) en ik moet zeggen de Chevrolet Nibura heeft het weer goed gedaan dus wederom, no problems at all.
PS de persentage wijkt nu iets af, wellicht net iets anders ingevuld :-)

Bekijk berekening

x


Chevrolet Nubira - 1.6 16v met een Hobby

De ervaring van J. van Hemert met een Chevrolet Nubira - 1.6 16v (80 Kw/109 pk bouwperiode: januari 2005 - juni 2009) en een Hobby De Luxe 400 KB van 1091 kg geplaatst op 07-04-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 76%

Wij hebben 2 keer met de zomervakantie met deze combinatie ItaliŽ aangedaan.
1 maal via Frankrijk en 1 maal via Duitsland.
Onze ervaring qua weggedrag was t.o.v. onze vorige auto (Mazda Premecy 1.8) verrassend.
De Nibura deed het in onze ogen perfect, totaal geen "snelheids" hinder ondervonden.
Gaan er dit jaar weer mee naar KroatiŽ.
Kortom, no problems at all.

Bekijk berekening

x


Chevrolet Nubira - 1.6 16v met een Sprite

De ervaring van J.P.A. Dix met een Chevrolet Nubira - 1.6 16v (80 Kw/109 pk bouwperiode: januari 2005 - juni 2009) en een Sprite Super 390 van 1075 kg geplaatst op 01-04-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 75%

Mijn ervaringen met deze combinatie komen geheel overeen met de gepubliceerde.
De vijfde versnelling gebruik ik niet. Ik maak wel gerbruik van de caravanweger om de gewichtsverhouding tussen links en rechts optimaal te houden. De Fiamme fietsdrager achterop de caravan beinvloedt de rijeigenschappen niet.

Bekijk berekening

x


Engelstalige reviews

Reviews geplaatst op TowCar.info van de Chevrolet Nubira.
De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


Er zijn geen Engelse reviews voor dit model

Trekkracht berekening

De originele Caravantrekker trekkrachtberekeningen geven exact aan wat je auto goed en veilig kan trekken.

Selecteer eerst je auto. Daarna kan je een caravan selecteren en krijg je gratis advies over je combinatie en een overzicht van de prestaties op de vlakke weg en in de bergen.

 

Slingeren
Waarom gaat een caravan slingeren? Een uitgebreid artikel over alle aspecten die van invloed zijn over het slingeren van de combinatie.

Persoonlijk advies
Van elke combinatie is een uniek 15 pagina's tellend trekadvies op te vragen met een exacte analyse van een auto en caravan. Bovendien krijg je daarbij persoonlijk advies met antwoorden op je vragen.


 

Veel gelezen:
Rijbewijs B of BE
Maximaal trekgewicht
Caravanbanden en bandenspanning
Slingeren
Fietsen mee

 

 

 

© 2004-2017 Over Caravantrekker Sitemap Mobiel Trainingen & cursussen