Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Koopgids Reviews Vragen Advies

Gebruikerservaringen
Kia Rio

Sorteer gebruikservaringen op:

Kia Rio - 1.3i 8v met een Chateau

De ervaring van p.kick met een Kia Rio - 1.3i 8v (60 Kw/82 pk bouwperiode: januari 2003 - oktober 2005) en een Chateau 380 van 807 kg geplaatst op 26-07-2017. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 67%

heb een kia 1.3 8v 4deurs met chateau 400 beladen 807 kilo. was 4weken geleden in luxemburg, heenreis stopgestaan met koppelingsplaten,veel te warm geworden,is weer goedgekomen. gebruik in alle gevallen niet de 5 versnelling ook niet op de autobaan,met terugreis in 3 of 4 gereden met meer toeren gereden alles goed gegaan.

Bekijk berekening

x


Kia Rio - 1.5 met een Chateau

De ervaring van hagen met een Kia Rio - 1.5 (71 Kw/97 pk bouwperiode: januari 2003 - oktober 2005) en een Chateau Caratt 430 TMF van 1100 kg geplaatst op 30-05-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 84%

rijden nu 6jaar( met lpg) in deze rio div vac naar z frankrijk en zuid Duitsland,en Oostenrijk geweest, met een beetje beheerste rijstijl en goed beladen caravan ,met stabilisator gaan we ook nu weer richting frankrijk,vr gr fam hgen

Bekijk berekening

x


Kia Rio - 1.6i met een Caravelair

De ervaring van A. de lange met een Kia Rio - 1.6i (82 Kw/112 pk bouwperiode: oktober 2005 - april 2011) en een Caravelair Antares Luxe 400 van 900 kg geplaatst op 11-05-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 68%

Rij al 4 jaar lange naar Spanje met de kia over verschilende wegen soms ook zwaar beladen 4 volwasen mensen, met bagage,heb wel hulp veren laten monteren achter, dit rijd beter. prima auto dus.

Bekijk berekening

x


Kia Rio - 1.5 CRDi vgt met een Trigano

De ervaring van r Duiker met een Kia Rio - 1.5 CRDi vgt (81 Kw/110 pk bouwperiode: oktober 2005 - april 2011) en een Trigano Silver 310 van 850 kg geplaatst op 05-05-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 60%

de caravan is goed te trekken maar helaas als je er fietsen achter hangt blijft hij niet recht achter de auto . hij begint te slingeren.

Bekijk berekening

x


Kia Rio - 1.3i 8v met een Chateau

De ervaring van mevr. Antes met een Kia Rio - 1.3i 8v (60 Kw/82 pk bouwperiode: januari 2003 - oktober 2005) en een Chateau Calista 390 HU van 1100 kg geplaatst op 13-04-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 86%

Ik heb een rio uit 2004 (max 1100kg geremd) en de caravan is chateau BH Chiara (gem.900kg). Op de vlakke weg is in z'n vier goed te doen meestal in z'n vijf maar bij hellingen vlug terug naar vier, nederlandse Z.limburg hellingen. Dit jaar gaan we naar belg. en frankrijk misschien via luik.

Bekijk berekening

x


Kia Rio - 1.4i met een Caravan

De ervaring van ron met een Kia Rio - 1.4i (71 Kw/97 pk bouwperiode: oktober 2005 - april 2011) en een Caravan 750 kg van 800 kg geplaatst op 09-09-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 60%

Ik rijd zelf enige tijd kia nu en bevalt zeer goed
We hebben nu een Esterel klapcaravan aangeschaft.
Deze rijd zeer vlot mee.
Als je je gewoon aan de regels houd (80 mtot 90 km per uur) heb je nergens last van. prima combinatie

Bekijk berekening

x


Kia Rio - 1.4i met een Caravan

De ervaring van H. Oost met een Kia Rio - 1.4i (71 Kw/97 pk bouwperiode: oktober 2005 - april 2011) en een Caravan van 850 kg geplaatst op 08-08-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 60%

Met Kip Kompact KK420 en Rio prima combinatie. Probleemloos in de 5e versnelling

Bekijk berekening

x


Engelstalige reviews

Reviews geplaatst op TowCar.info van de Kia Rio.
De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


Kia Rio - 1.5 CRDi vgt met een Eriba

De ervaring van Mike Wareing met een Kia Rio - 1.5 CRDi vgt (81 Kw/110 pk bouwperiode: oktober 2005 - april 2011) en een Eriba Touring Triton 410 GT van 980 kg geplaatst op 08-08-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 88%

My Kia Rio Strike 1.5 diesel tows my Eriba Triton 410/BS almost effortlessly in a wide range of road conditions. My previous towcar was a Citroen Berlingo 2.0L diesel and, although its load capacity was much greater, we've found the Kia more comfortable and economical. It will pull top gear all day on motorways with the 'van. Towball download max. is only 50kg but this is easily achieved.


Kia Rio - 1.5 met een Eriba

De ervaring van Liz Berridge met een Kia Rio - 1.5 (71 Kw/97 pk bouwperiode: januari 2003 - oktober 2005) en een Eriba Touring Triton 420 GT van 1000 kg geplaatst op 08-08-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 89%

Kia Rio 1.5 CTDi has proved an excellent car to tow the Eriba Triton 420GT. Hardly loses any power at low or high speeds, and manoevres well at all speeds. Also very little reduction in MPG when towing. I would recommend this combination.


Kia Rio - 1.3i 8v met een Caravelair

De ervaring van miguel met een Kia Rio - 1.3i 8v (60 Kw/82 pk bouwperiode: januari 2003 - oktober 2005) en een Caravelair Antares Luxe Ambiance 400 van 920 kg geplaatst op 08-08-2007. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 92%

It's a good car for a beginner, in 2years i've made about 5000km in all condition with no problem at all. on high way I can run at 110km/h in 4th gear, 5th gear is hard to use, hill starts are a little difficult to do. No heating trouble at all, even on a 12% gradiant at full torque, I'm very happy with my KIA even if I know is engine is too small for my caravan
If I decide to change my car, I will for sure try another KIA.


Trekkracht berekening

De originele Caravantrekker trekkrachtberekeningen geven exact aan wat je auto goed en veilig kan trekken.

Selecteer eerst je auto. Daarna kan je een caravan selecteren en krijg je gratis advies over je combinatie en een overzicht van de prestaties op de vlakke weg en in de bergen.

 

Check je combinatie
Mag ik met mijn caravan rijden en mag mijn auto hem wettelijk trekken? Het antwoord krijg je aan de hand van het invoeren van je kenteken.

Persoonlijk advies
Van elke combinatie is een uniek 15 pagina's tellend trekadvies op te vragen met een exacte analyse van een auto en caravan. Bovendien krijg je daarbij persoonlijk advies met antwoorden op je vragen.


 

Veel gelezen:
Rijbewijs B of BE
Maximaal trekgewicht
Caravanbanden en bandenspanning
Slingeren
Fietsen mee

 

 

 

© 2004-2017 Over Caravantrekker Sitemap Mobiel Trainingen & cursussen