Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Ervaringen Tests Advies Vragen Menu

Gebruikerservaringen
Lexus RX

Sorteer op:


Lexus RX400h met een Eriba

De ervaring van John met een Lexus RX400h (200 Kw/272 pk bouwperiode: mei 2005 - 2008) en een Eriba Nova GL 435 van 1500 kg geplaatst op 19-07-2020. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 61%

Ik rijd nu sinds enkele weken in een Lexus RX 400H. Omdat er nog niet heel veel reviews van deze auto als caravantrekker zijn wil ik 'n bijdrage leveren.
De keuze voor deze auto is enerzijds dat we tot nu toe een Avensis 2.0 D4-D wagon reden die erg comfortabel is, een perfecte reisauto, maar door aanschaf van een zwaardere caravan, voor de wet niet meer aan de eisen voldoet. Voor de wet zeg ik dan, want zeker hier in NL zou het m.b.t. de trekkracht geen enkel probleem zijn. Anderzijds is de Avensis 'n diesel waardoor je in NL in vergelijking met andere EU landen onevenredig veel wegenbelasting betaald.
Dus moest ik een keuze maken. Gezien de goede ervaringen met Toyota zou het bij voorkeur weer een Toyota moeten worden.
De Caravan weegt beladen max. 1500 kg. dus er zou `n stevige auto voor moeten met liefst net zoveel bagageruimte en opties als de Avensis. Een automaat had de voorkeur (daar durf ik bij Toyota wel aan).Tja een Landcruiser.....? Prachtige auto maar ja die wegenbelasting weer en kiezen voor benzineuitvoering.....geen optie vanwege het verbruik. Nog even een Toyota Sienna overwogen, mooi ruime auto maar met z'n 6-cylinder 3.5 ltr. motor en een verbruik van 13 liter/100 km ook niet bepaald zuinig. Dan een RAV4 2.0 benzine. Minder ruimte dan de Avensis en voor een Eriba van 1500 kg. misschien ook wellicht iets aan de lichte kant. Moeilijk om een kwaliteits-auto te vinden die voor het dagelijkse gebruik betaalbaar blijft en zonodig de power heeft om een stevige caravan ook in de bergen te trekken. De nieuwe RAV4 Hybrid zou ideaal zijn maar nog te prijzig omdat de eerste modellen vanaf 2016 op de markt zijn. Op de een of andere manier kwam toen een Lexus RX in beeld. Na veel gelezen te hebben viel mijn keuze op een RX 400H. De eerste Hybride auto met ruime trekkracht. Hij mag max.2000 kg. trekken. (Dit trekgewicht geldt alleen voor de 4WD modellen niet voor de enkele 2WD modellen die er zijn). En als Lexus (Toyota) zo'n model in de VS introduceert met zoveel jaren hybride-ervaring dan moest het toch goed zijn. Eind mei 2020 was het dan zover. Het is een auto uit 2008 geworden met ruim 2 ton gelopen. Aankoopkeuring bij Lexus daarna onderhoudsbeurt en rijden maar. De vorige eigenaar waarschuwde alleen voor één groot probleem.......heb je éénmaal in een Lexus gereden dan wil je geen andere auto meer. Ik moet zeggen hij had gelijk. Wat een souplesse, luxe en power heeft deze auto. Het is een lust om in te rijden. Ik heb er wel in moeten "leren" rijden want het is een bijzonder concept deze Hybrid-Synergy-Drive. Maar goed u wilt natuurlijk weten hoe de auto is als caravantrekker. Ik baseer mijn mening op nu 6 weken gebruik, een langere caravanreis over autosnelwegen, bergpassen tot 1750 meter hoogte met ook de afdalingen en ook het rijden met zeer veel wind.
Hoewel ik niet wil kan ik hier kort over zijn: ontzettend goed! Natuurlijk hoor je de motor wanneer je met 90 km/h een stevige helling omhoog gaat.....mag het. Geen enkele keer heb ik het idee dat de wagen de caravan niet de baas is. Ook niet op de terugweg met zeer veel wind en windvlagen. Auto-caravancombinatie is zeer stabiel. Verbruik met de caravan ca. tussen 11.5 en 12.5 liter/100 km. (dus tussen zo'n 8 en 8.7 km/ltr. En dat is voor een auto van 2.1 ton met caravan erachter zeer acceptabel. Voor wat de snelheid betreft probeer ik altijd met het vrachtverkeer mee te rijden dus ca. 87 km/h. Met de losse wagen varieert het verbruik al naar gelang de wijze waarop je rijdt en ligt gemiddeld tussen de 7.5 en 9 ltr/100 km. (dus tussen de 11 en 13.5 km/ltr). Maar nog zuiniger is ook mogelijk als je de auto wat beter hebt leren kennen.
Conclusie: 'n niet direct voor de hand liggende zeer goede caravantrekker die als occasion ook nog eens betaalbaar is en die als "losse" wagen ook nog eens voor veel rijplezier zorgt.

Bekijk berekening

Wijzigen


Lexus RX450h met een Sprite

De ervaring van veenel met een Lexus RX450h (220 Kw/299 pk bouwperiode: april 2008 - 2015) en een Sprite Cruzer 520 SR van 1600 kg geplaatst op 03-04-2019. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 69%

Deze auto met caravan, meer dan een jaar in bezit.
Zoals de test hierboven al aangeeft, is het een genot en zeker ontspannen, om met deze combinatie te rijden.
We zijn vaak op vakantie in Engeland en Wales en of het heuvel opwaarts of naar beneden gaat, is het alsof er geen caravan achter zit.
Het geheel vormt een blok, zelfs met harde zijwind.
Kortom, we zijn heel blij met deze combinatie.

Bekijk berekening

Wijzigen


Lexus RX400h met een Eriba

De ervaring van Erik Bosma met een Lexus RX400h (200 Kw/272 pk bouwperiode: mei 2005 - 2008) en een Eriba Nova 485 GL van 1500 kg geplaatst op 12-12-2018. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 67%

Geweldige combinatie de Lexus RX400 hybride met 3.3 l 6 cilinder + Eriba Nova 485 GL heel comfortabel rijden, fietsen op de dissel omdat het zware gewicht achter in de caravan ligt, auto is heerlijk stil tijdens de reis.
Wanneer de auto op temperatuur is, is elektrisch rijden mogelijk bij een bepaalde snelheid, verbruik is met caravan 1:8, zonder caravan gemiddeld 1:11.

Bekijk berekening

Wijzigen


Lexus RX400h met een Boottrailer

De ervaring van Hendrik met een Lexus RX400h (200 Kw/272 pk bouwperiode: mei 2005 - 2008) en een Boottrailer 2000 kg van 2000 kg geplaatst op 04-04-2018. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 90%

We gaan met deze combinatie nu voor de derde keer naar het gardameer.

De auto is zeer sterk met de 272 pk benzine en Hybride combinatie.Steile snelweg hellingen van 6 procent geen probleem met 100 km op de teller omhoog.

Het verbruik is voor de trailer met de boot van 2000 kg met een hoogte van 3 meter met veel lucht weerstand.1 op 6.5 bij een snelheid van 93 km op de gps.Verbruik normaal 1 op 10

Bekijk berekening

Wijzigen


Lexus RX400h met een Caravan

De ervaring van Hendrik met een Lexus RX400h (200 Kw/272 pk bouwperiode: mei 2005 - 2008) en een Caravan van 2000 kg geplaatst op 04-04-2018. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 25%

Ik gebruik de Lexus RX 400 3.3L V6 Hybride om een trailer met boot er op te trekken van 2000 Kg.

We gaan met deze combinatie nu voor de derde keer naar het gardameer.

De auto is zeer sterk met de 272 pk benzine en Hybride combinatie.Steile snelweg hellingen van 6 procent geen probleem met 100 km op de teller omhoog.

Het verbruik is voor de trailer met de boot van 2000 kg met een hoogte van 3 meter met veel lucht weerstand.1 op 6.5 bij een snelheid van 93 km op de gps.Verbruik normaal 1 op 10

Bekijk berekening

Wijzigen


Lexus RX350 met een Solifer

De ervaring van Frans van Gurp met een Lexus RX350 (203 Kw/276 pk bouwperiode: april 2006 - 2012) en een Solifer Artic 560 van 1410 kg geplaatst op 03-09-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 65%

Ruim voldoende trekkracht, ook in heuvelachtig/bergachtig terrein. Caravan volgt moeiteloos en praktisch ongemerkt. Forse toename van benzineverbruik. Houdt rekening met uitzwaai van de caravan in bochten (campings) !

Bekijk berekening

Wijzigen


Lexus RX300 met een Fendt

De ervaring van J.van den Berg met een Lexus RX300 (150 Kw/204 pk bouwperiode: mei 2003 - april 2006) en een Fendt Diamant 510 TFB van 1618 kg geplaatst op 17-08-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 76%

Het rijd fantastisch trekt geweldig In Zwitserland met een ANWB reis en dan klimmen loopt die 1op 5,5 Na vele auto,s gereden te hebben is dit toch het allerbeste !!!!!!! Normaal met de caravan loopt hij 1 op 7 a 8 Werkelijk fantastisch!!!!!!!!!!!!!!!!

Bekijk berekening

Wijzigen


Engelstalige reviews

Reviews geplaatst op TowCar.info van de Lexus RX.
De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


Lexus RX300 met een Lunar

De ervaring van Alan met een Lexus RX300 (164 Kw/223 pk bouwperiode: oktober 2000 - mei 2003) en een Lunar Lexon 640 RS van 1525 kg geplaatst op 17-08-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 274%

I've been driving this combo since mid 2018, on eight trips thus far. Even fully laden the RX manages the Lunar very well indeed. Plenty of grunt for the hills and the occasional overtake, 18-19 mpg at 55 mph (does drop precipitously at anything much faster). To accommodate the 75kg noseweight we put the gas bottles in the back of the car and load the 'van carefully - it's quite stable under most conditions up to around 60-65 mph and no problem at all under even sharp braking.


Lexus RX450h met een Abbey

De ervaring van Paul met een Lexus RX450h (220 Kw/299 pk bouwperiode: april 2008 - 2015) en een Abbey GTS Vogue 417 van 1399 kg geplaatst op 17-08-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 71%

Have been towing with the Lexus RX450h now for a couple of years and am very happy with it. I was a little apprehensive at first due to the car being a hybrid but it doesn't seem to affect things too much to be honest. It will pull the caravan at 40mph on electric only when conditions allow. Nowhere near as torquey as a my previous towcar (Volvo XC60) but copes just as well. Just don't expect it to keep up with the big diesels like land rovers etc up the hills. On a recent trip to the New Forest, I managed to achieve a frankly unbelievable 41mpg!!! This was with 2 adults, 2 children and a weeks worth of food, clothing etc inside the caravan. A total of 240 miles at a modest 50mph, mainly on cruise control. The mpg indicator on this car is usually pretty much accurate so I can only assume this was correct. One down side I would like to mention is the very low towball limit of 80kg. The car is capable of towing 2000kg but I find it hard to believe you could manage to tow a twin axle caravan of this weight and still get the towball weight down to 80kg. I would love to be told different if anyone has managed this. Also, I think the rear suspension is a little on the soft side to cope well with the weight transfer from caravan to car although this is obviously fine on smooth roads. To summarise, anyone that's thinking about buying one of these and using it as a towcar, I'd say just go for it. I don't think you would be disappointed.


Lexus RX350 met een Buccaneer

De ervaring van Mark lister met een Lexus RX350 (203 Kw/276 pk bouwperiode: april 2006 - 2012) en een Buccaneer Cruiser van 1974 kg geplaatst op 17-08-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 103%

Unable to enter details of exact car, I drive an RX450h Premier CVT.

We tend to keep the caravan on a seasonal pitch but do occasionally take it on the road, after all that\'s what having a tourer is all about.

Last July we took our car and caravan with 4 adults, 1 x toddler and 2 x dogs down to the South West region of France. We took the overnight ferry from Portsmouth to St Malo and then did the 420 miles in 1 day to our caravan site. We made frequent stops for my grand-daughter and dogs to stretch their legs but had we been alone, I think that the only stop on the whole journey would have been for fuel. We arrived, feeling relaxed and I know that the car certainly contributed to this. At one point on the trip due to the ACC, I drove 140 miles and the only input from me was the steering, the car took care of absolutely everything else. This would have been longer if we hadn\'t had to stop for the toll.

The car was an absolute dream to drive even though it was fully laden, we managed to get 20.2 mpg on this journey which I thought was pretty good for an outfit of this size. I imagine that the adaptive cruise control helped a little.

I would certainly recommend this car to anyone that wants a truly luxury towing experience, it certainly gets plenty of admiring looks too when on the road and on site.


Lexus RX350 met een Bailey

De ervaring van Alan met een Lexus RX350 (203 Kw/276 pk bouwperiode: april 2006 - 2012) en een Bailey Senator Indiana van 1464 kg geplaatst op 17-08-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 80%

Car is a RX400h,system would not let me enter,pulls great but only managed 18 mpg and that was mostly motorway cruising at 60,lovely car but pricey,


Lexus RX300 met een Sterling

De ervaring van Mark met een Lexus RX300 (164 Kw/223 pk bouwperiode: oktober 2000 - mei 2003) en een Sterling Eccles SE Ruby van 1600 kg geplaatst op 17-08-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 91%

This car towed the Ruby with no problems used the cruise control it didnt need to ghange down going up hill like our previous Mitsubishi Challenger did aslo did the same milage about 20MPG and as petrol is cheaper this is a saving for me.Also very comfortable whilst towing.


Lexus RX350 met een Eriba

De ervaring van denis met een Lexus RX350 (203 Kw/276 pk bouwperiode: april 2006 - 2012) en een Eriba Nova 570 van 1610 kg geplaatst op 17-08-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 82%

I have towed with lexus RX 400H no problem from lands end to scotland and back. have now taken delivery of the RX450H will be off soon.


Lexus RX300 met een Bailey

De ervaring van Kevin Woodfield met een Lexus RX300 (150 Kw/204 pk bouwperiode: mei 2003 - april 2006) en een Bailey Ranger 620/6 van 1481 kg geplaatst op 17-08-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 77%

Used to pull the Bailey with a Mitsubishi 2.0 D Outlander which was good on the flat but struggled on inclines sometimes having to drop from 6th to 3rd gear, but turned a respectable 20/21mpg when towing and 40mpg solo. The Lexus pulls the Bailey with ease and being an Auto sometimes drops from 5th to 4th up inclines but it is effortless. However it only returns 15mpg when towing and 32mpg on a run, so running costs are higher but the Lexus does the job with ease


Lexus RX300 met een TEC

De ervaring van Pete Morris met een Lexus RX300 (164 Kw/223 pk bouwperiode: oktober 2000 - mei 2003) en een TEC Travel King 510 TE van 1300 kg geplaatst op 17-08-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 74%

If you can live with 20mpg whilst towing (our previous Mitsubishi diesel only returned the same), then forget diesel! 500 miles a day towing is like driving round the block solo in any other car. Comfort, power + cruise control - the best kept secret in caravanning - buy one!


Lexus RX300 met een Bailey

De ervaring van Hugh met een Lexus RX300 (150 Kw/204 pk bouwperiode: mei 2003 - april 2006) en een Bailey Senator Virginia van 1459 kg geplaatst op 17-08-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 80%

The Bailey has recently replaced an Abbey GTS Vogue 2004 model and both have behaved impeccably behind the Lexus. I use 5th gear most of the time on straight roads, only dropping to 4th on inclines or bends


Lexus RX300 met een Geist

De ervaring van Charles Hibbert met een Lexus RX300 (164 Kw/223 pk bouwperiode: oktober 2000 - mei 2003) en een Geist LV550 van 1440 kg geplaatst op 17-08-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 85%

A very comfortable car with plenty of stowage for 2 or 4.A good balance with van and power to deal with HGV's.MPG is about19.6 towing.


Gebruikerservaringen


Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Hoe bevalt jouw auto?

Help mede caravanners bij de keuze van een trekauto. Beschrijf hoe jouw auto in de praktijk bevalt als caravantrekker.

Trekadvies

Lees de achtergrond en de uitleg die we geven om de trekkrachtberekeningen beter te gebruiken.

Trekkrachtrapport

Voor een goed trekadvies zijn meer woorden nodig dan op een enkele webpagina. Download daarom het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.


 

(Advertentie)

 

Lees ook:

Abnormale bandenslijtage

Bandenspanning

In de bergen naar beneden

Rijbewijs B of BE?

Maximaal trekgewicht

 

© 2004-2020 Caravantrekker