Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Koopgids Reviews Vragen Advies

Gebruikerservaringen
Mazda CX-5

Sorteer gebruikservaringen op:

Mazda CX-5 G165 aut. met een Trigano

De ervaring van Marcel met een Mazda CX-5 G165 aut. (121 Kw/165 pk bouwperiode: maart 2017 - heden) en een Trigano Silver 380 CP van 1070 kg geplaatst op 19-09-2017. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 66%

Inmiddels enkele keren met de silver binnenwegen snelwegen in Nederland en Frankrijk gereden, geen extra spiegels nodig in verband met de breedte Caravan hangt bijna onvoelbaar achter de auto bij ca 100 kmh, schakeld zelf handig naar juiste versnelling en heeft daarbij geen noemenswaardige moeite met trekken.Weinig gemerkt van zuigende werking van vrachtverkeer. Klimmetjes gingen goed bij Luik en in de Alpen. Ons bevalt deze combinatie goed om relaxt te kunnen reizen

Bekijk berekening

x


Mazda CX-5 - G 2.0 met een Eifelland

De ervaring van HP met een Mazda CX-5 - G 2.0 (121 Kw/165 pk bouwperiode: februari 2012 - februari 2017) en een Eifelland Holiday 460 TQ van 1300 kg geplaatst op 25-06-2017. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 83%

Mazda CX-5 G2.0 (model 2016) met Eifelland 460TU Sunshine van (max) 1300 kg (bouwjaar 1999, echter deze was niet beschikbaar in de caravantrekker-tabel). Caravan tot 1300 kg beladen en 175kg in de auto. Caravan is voorzien van stabilisatorkoppeling. Naar de Zuid-Frankrijk gereden, verbruik ong 1:9. Snelheid op snelweg 85-90 km/h. Een stuk gereden met 100km/h waarbij de combinatie stabiel aanvoelde, maar gezien de waarschuwing vanuit caravantrekker dit niet over al te lange afstand gedaan. Kogeldruk 78 kg doorgaans in 5e versnelling (85-90 km/h). 6e Versnelling niet bruikbaar gebleken. Bij heuvels/bergen geregeld 4e en 3e versnelling gebruikt. Autoroute omhoog bij Nancy terug naar 3e versnelling. Bij 10% helling terug naar 2e versnelling. De Mazda CX5 is een comfortabele reisauto gebleken ook bij hogere toeren. Het toerental goed in de gaten houden en tijdig terugschakelen is zeker noodzakelijk. Het toerental loopt vrij snel terug, wat aangeeft dat de motor vrij snel laat merken vermogen te kort te komen. Houdt er rekening mee dat deze auto geen turbo heeft en dus geen "echte" trekauto is. Hij doet wat hij moet doen en doet dat goed! Milenco aero spiegels gebruikt maar deze geven constant een behoorlijk trillend beeld, hierdoor Repusel aangeschaft die gezien de bevestiging waarschijnlijk een veel beter beeld gaan geven. De zuigkracht van inhalende vrachtwagens merk je wel, maar dit niet als hinderlijk ervaren, de caravan bleef stabiel achter de auto liggen. Gevoelsmatig zou ik zeker geen beladen caravan van 1800 kg trekken bij buitenlandreizen (max aanhangwagengewicht Mazda). ik zou zelf kiezen voor max beladen 1450 kg.

Bekijk berekening

x


Mazda CX-5 G165 met een Hobby

De ervaring van peter met een Mazda CX-5 G165 (121 Kw/165 pk bouwperiode: maart 2017 - heden) en een Hobby Excellent 540 UFf van 1500 kg geplaatst op 14-06-2017. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 95%

Caravan: Hobby 540 UFf - uit maart 2017, lengte 734cm met Omnistore Luifel 9200, Enduro 405 Smart mover, Thule Superb Short fietsendrager op dissel,
Gewicht zonder basis-uitrusting (leeg): 1250 kg. Volgewicht geladen voor 2 personen is circa 1650kg. Dat is inclusief 2 electrische fietsen (zonder Accu en slotketting), circa 75-80kg kogeldruk
Trekauto: Mazda CX-5 GTM-Line met 19 inch wielen - uit december 2016, 2 liter benzine motor. Achterin: fietsenrek voor op auto plus fietsaccu's en de slotkettingen plus de Scottelbraai in doos :-)
Gemiddeld benzineverbruik voor deze combinatie in Nederland: circa 1 liter op 10 km (laagste 9,4km, hoogste 10,6km)

Rij-ervaring:
De gewone rijsnelheid ligt op 90 km/hr plus/min 3 km/hr. D.w.z. lekker relaxed met het vrachtverkeer meerijden, cruise control aan en sporadisch inhalen.
Dat inhalen lukt vrij vlot in 5de versnelling. Op vlakke gedeeltes rij ik vaak in de 6de versnelling. Het verbruik gaat dan naar 8,8ltr op 100km in het display.
Bij viaducten of bij enige tegenwind geeft het display toch vrij snel het advies om terug te schakelen naar 5.
De caravan ligt goed achter deze Mazda CX-5 en het rijden/trekken is geen enkel probleem.
De vering van de Mazda is al vrij stug op zichzelf, dus op hobbelige wegen voel je dat erg goed. Gelukkig zitten de stoelen meer dan voortreffelijk!
Het optrekken vanuit stilstand gaat wel iets langzamer vergeleken bij mijn voorgaande Hobby 430TK caravan met een Golf Plus 1.6 GDI diesel ervoor.
Die oude caravan woog leeg circa 900 kg en dat is dus zo'n 350 kg minder gewicht dan deze nieuwe.
Mazda heeft een eigen motorfilosofie: niet downsizen maar rightsizen. De CX-5 heeft een krachtige en bijzonder zuinige 2-liter moter zonder turbo.

De eerste keer op pad met deze caravan had ik het idee dat de caravan soms een beetje licht slingerde.
Na het verleggen van wat gewicht (2 stoelen) was dat direct weg. Het is gewoon even wennen waar je wat neerlegt.
Ik ben benieuwd wat het gedrag zal zijn in de heuvels (en bergen). Na de zomer kan ik daar wat over zeggen.

Ik heb bij mij keuze voor de Mazda CX-5 een uitgebreide vergelijking gedaan met Volkswagen Tiguan en de Ford Kuga.
Op het internet lees je over de vele en kostbare turboproblemen (vooral bij Volkwagen) en op deze site lees je ook over het hoge brandstofverbruik van beide merken.
Mazda steekt er dan toch met kop-en-schouder bovenuit: dat geldt voor het rijgedrag, brandstofverbruik, de veiligheidsvoorzieningen en het trekgewicht van 1800kg.

Al met al zeer tevreden over deze nieuwe keuzes.

Bekijk berekening

x


Mazda CX-5 - G 2.0 aut. met een Silver

De ervaring van Marcel met een Mazda CX-5 - G 2.0 aut. (121 Kw/165 pk bouwperiode: februari 2012 - februari 2017) en een Silver 380 van 1070 kg geplaatst op 07-04-2017. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 67%

Mazda nieuw gekocht en tot nu toe alleen in NL gereden. Auto lijkt dit simpel aan te kunnen en rijdt relaxt en strak. Deze zomer gaan we de bergen in

Bekijk berekening

x


Mazda CX-5 - G 2.0 met een Fendt

De ervaring van André met een Mazda CX-5 - G 2.0 (121 Kw/165 pk bouwperiode: februari 2012 - februari 2017) en een Fendt Bianco 495 TFB van 1508 kg geplaatst op 02-04-2017. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 96%

Mazda CX5. 2.0 165 pk handgeschakeld. Caravan Fendt Bianco Classico 495 met mover en loodaccu. Kogeldruk ca 80 kg. Bolle Milenco Aero spiegels. Eenvoudig te bevestigen en goed zicht.
Met de combinatie reizen gemaakt naar Zuid Spanje (Gabo de Gata) en Noorwegen (tot en met de Noordkaap).
De combinatie is erg stabiel. Op de Franse tolwegen rijd ik 110 a 115 km/u. De vijfde versnelling (soms zelfs zes) is goed bruikbaar. Rijden in de bergen is geen probleem. Ook het heuveltje bij Luik is goed te doen. Wel terugschakelen naar de tweede versnelling. De Mazda kan alles makkelijk aan. Het brandstofgebruik schommelt, afhankelijk van de omstandigheden, tussen de 1 : 7 en 1 :10.
Conclusie: Ik ben zeer tevreden met de CX5 en ook met de caravan.

N.B: Na de vakantie naar Noorwegen (8800 caravankilometers) waren de voorwielen flink gesleten.

Bekijk berekening

x


Mazda CX-5 - G 2.0 met een Fendt

De ervaring van Theo met een Mazda CX-5 - G 2.0 (121 Kw/165 pk bouwperiode: februari 2012 - februari 2017) en een Fendt Saphir 540 TG van 1530 kg geplaatst op 03-03-2017. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 98%

Caravan Fendt Saphir 540 TG.
Rijdt meestal 85 - 90 km/u. Geen enkel probleem. Kogeldruk op ca 85 kg. Verbruik 12-10 l/100km.
Rechts gebruik ik een spatbordspiegel. Links een opzetspiegel. Hoef mijn hoofd dan niet zo ver naar rechts te draaien en links zit de voorruitstijl niet in de weg.
Al met al zeer tevreden over zowel auto als caravan

Bekijk berekening

x


Mazda CX-5 - G 2.0 met een Fendt

De ervaring van Piet met een Mazda CX-5 - G 2.0 (121 Kw/165 pk bouwperiode: februari 2012 - februari 2017) en een Fendt Tendenza 465 SFB van 1520 kg geplaatst op 02-10-2016. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 97%

Ik rijd nu twee jaar met de CX 5 en een Fendt Tendenza 450 en geen 465 omdat de 450 niet in het lijstje stond om aan te vinken. De caravan is altijd stevig beladen. Er zit een mover met lood accu en een knikscharnierarm luifel op. Op de trekhaak gemeten weegt de caravan 1500 kg plus ca 50 kg kogel druk. De combinatie rijdt zeer goed. Ligt als een blok op de weg. We zijn al 4 keer in de bergen geweest. 1x Italië en 3 x Pyreneeën. Als de snelweg veel op en neer gaat >5% rijd ik in de vierde versnelling ca 93 (echte) km dat is ca 3000 rpm en dan rijd ik op de cruise control heel ontspannen.
Is de weg vlakker dan gaat de vijfde versnelling ook heel goed.
Sneller rijden doe ik niet want dat kost een hoop brandstof. Het snelste wat ik heb uitgeprobeerd is 115 km en dan geeft de combinatie nog geen slinger neigingen als andere auto's voorbij schieten of je een vrachtwagen inhaalt. Dus 90-95 km is een een veilige snelheid met een verbruik van ca 1:8/8,5. Bij 85 km wordt dat gunstiger ca. 1:9,5/10.
Hellingen in de bergen gaan goed. De steilste is de D173 naar de Bielsa tunnel ca. 13% dan rijd je in de tweede versnelling omdat de derde het niet trekt maar je kunt daar ook niet sneller rijden vanwege de vele haarspeldbochten. En in begin mei hoef je ook niet sneller omdat je dan toch alleen op de pas rijdt. Op zo'n steile pas zou je wel wat meer koppel willen hebben omdat het comfortabeler is. Maar als je bochten goed neemt en je bijrijder bij een bocht omhoog naar rechts goed kijkt of er niets aankomt zijn alle bochten goed te nemen. Ik heb caravan spiegels die ik met een rubberspanbandje vast klem aan de auto spiegels. Alles bij elkaar genomen ben ik zeer tevreden met deze combinatie. Als ik dezelfde CX 5 met een veel grotere caravan zie rijden, of dezelfde caravan met een kleinere auto ervoor, denk ik steeds weer, ik ben blij met onze keuze.

Bekijk berekening

x


Mazda CX-5 - G 2.0 met een Eriba

De ervaring van Kees met een Mazda CX-5 - G 2.0 (121 Kw/165 pk bouwperiode: februari 2012 - februari 2017) en een Eriba Touring Troll 530 van 1155 kg geplaatst op 25-09-2016. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 74%

Dit jaar een CX 5 aangeschaft als vervanger van een Golf Plus 1.4 tsi. Met mijn Eriba Troll 530 had de Golf geen enkel probleem met een benzine verbruik van 1:9 met 110 km per uur. De CX is even zwaar ondanks dat het een veel grotere auto is. De prestaties zijn vergelijkbaar, hoewel ik berg op wel de turbo miste. Het is een andere manier van caravan trekken zonder turbo, eerder terugschakelen, maar dat went snel. We hebben dit jaar 2500 km gereden met een gemiddeld verbruik van 1:10,5. Een uiterst fijne auto deze Mazda, heel soepel, maar nogmaals mis ik de turbo. Dit was echter ook de reden dat we naar de Mazda zijn gegaan: Turbo en kettingproblemen met VW. Ik ben zeer tevreden met de Mazda als trekker

Bekijk berekening

x


Mazda CX-5 - G 2.0 met een Burstner

De ervaring van Peter van der Vlies met een Mazda CX-5 - G 2.0 (121 Kw/165 pk bouwperiode: februari 2012 - februari 2017) en een Burstner Averso 465 TS van 1350 kg geplaatst op 04-08-2016. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 86%

Nadat we vorige jaar onze Subaru Outback 2.5 uit 2004 hadden vervangen voor de Mazda CX-5 had ik het gevoel dat deze Mazda net zo krachtig en misschien wel sterker was dan de Subaru. Dus begin dit jaar onze Home-Car Racer 45 Spirit vervangen door een zwaardere Burstner Averso Fifty 465 TS. incl. Mover en Airco.
Eerste trip dit voorjaar in Nederland en fiets achterop. De auto stond nog op winterbanden.....Dit was geen succes combinatie boven de 100Km instabiel en zeer zijwind gevoelig. Op de terugweg hadden we ook fietsen voorop de dissel maar boven de 100 voelde je de combinatie wringen. Nog steeds op winterbanden en veel zijwind.
Tweede trip naar Zeeland en fietsen nu voorop de dissel. Kogeldruk +/-80Kg, en de auto op de normale banden. En op de vlakke rit met tegenwind door nederland is rijden in de 5e versnelling mogelijk. Echter rond de 3000rpm rijdt je te hard maar de voelt het beste (zie je ook aan het verbruik).... 90Km in de vijfde versnelling tegenwind gaat maar voelt niet prettig. Het zal vast het wennen aan de combinatie zijn.
Derde trip naar Zuid Frankrijk, Biarritz.
Tent, stokken, tenttapijt, gasfles skottel, reserveband etc. in de kofferbak, om extra gewicht in de auto te krijgen. Fietsen weer voorop de dissel. En vanaf het vertrek eigenlijk direct een goed gevoel over de balans van de combinatie. Voelde gewoon stabiel.
Vanaf de grens de snelheid omhoog tussen 100-105 en in de vijfde versnelling 3000rpm. Bij heuvelop even terug naar 4 maar niet het gevoel gehad vermogen tekort te komen. Bij enkele 7% hellingen naar de 3e versnelling maar nog steed met 80+ naar boven.
Stabiliteit op snelheid even getest op een rustig gedeelte op de snelweg. Doortrekken tot 120Km/uur voelde nog steeds goed.
Voor vertrek het gemiddelde verbruik gereset. En aan het einde van de trip was de score 11,5L/100km.

Bekijk berekening

x


Mazda CX-5 - D 2.2 aut. [AWD] met een LMC

De ervaring van Veranneman met een Mazda CX-5 - D 2.2 aut. [AWD] (129 Kw/175 pk bouwperiode: april 2012 - februari 2017) en een LMC Style 450 D van 1352 kg geplaatst op 05-04-2016. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 78%

Eerste maal naar de Provence gereden met deze combinatie. Deze rijdt fantastisch. Ik heb vooral secundaire wegen genomen en zelfs enkele cols genomen. Dit verliep prima.
Mijn verbruik solo is ongeveer 8l/100km (ik ben een sportieve chauffeur!) met de caravan kom ik op 13,8l/100km. Het is de eerste maal met een automaat en dat vind ik zeer aan te bevelen.
Het wegrijden op een helling en het rijden in een file is zeer comfortabel.

Bekijk berekening

x


Mazda CX-5 - G 2.0 aut. [AWD] met een Fendt

De ervaring van Bergman met een Mazda CX-5 - G 2.0 aut. [AWD] (118 Kw/160 pk bouwperiode: februari 2012 - februari 2017) en een Fendt Tendenza 515 SG van 1700 kg geplaatst op 25-09-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 95%

Ik ben in het bezit van een MAZDA CX 5 AWD AUTOMAAT, en heb deze laten tunen d.m.v. een zo genoemde PiggyBack en heb daardoor een vermogen van 178 PK en een koppel van 239 NM. Hiermee trek ik een nieuwe fendt Tendenza 515 SG, omdat caravantrekker deze combinatie niet ideaal vindt heb ik de caravan laten voorzien van Alko ATC systeem wat bij de mindste slingering van de caravan automatisch ingrijpt door middel van remmen, ook heb ik het bijbehorende kastje wat dmv ledjes aangeeft dat het systeem werkt en wanneer het ingrijpt op het dashboard liggen.Wij hebben in de 8 weken vakantie met deze combinatie door Duitsland,Oostenrijk,Italie en Frankrijk ruim 6000 km gereden waarbij ook de nodige steile hellingen waren inbegrepen, en totaal geen problemen gehad.Het ATC systeem heeft geen enkele keer hoeven in te grijpen. De auto trekt de caravan moeiteloos en de caravan ligt zeer stabiel achter de auto. Ik rijdt ca.95 km/p.u. maar schakel de automatische versnelling op de stand manual,hierdoor kan ik bij het optrekken een hoger toerental halen, ik houd tijdens het rijden in de 5e versnelling het toerental op ca.2400 toeren, en bij een helling als het toerental zakt tot ca.2100 toeren schakel ik terug naar de vierde versnelling en trek dan door naar ca.3500 toeren en schakel dan weer door naar de 5e.De 6e versnelling gebruik ik niet. Ik rijd gewoon op de cruise control. Bij lange hellingen blijf ik in 4e versnelling rijden. Het benzine verbruik ligt gemiddeld op 1:8,7 het is dan ook een zware caravan. In de tekst van caravantrekker staat dat je een zeer ervaren chauffeur moet zijn om met deze combinatie te kunnen rijden, ik herken mij daarin niet, ik ben uitermate tevreden over de Mazda CX 5 benzine 2 liter als caravantrekker.

Bekijk berekening

x


Mazda CX-5 - G 2.0 aut. [AWD] met een TEC

De ervaring van Ton van Oosterom met een Mazda CX-5 - G 2.0 aut. [AWD] (118 Kw/160 pk bouwperiode: februari 2012 - februari 2017) en een TEC Weltbummler 470 TE van 1327 kg geplaatst op 07-07-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 80%

De ervaring met deze Mazda CX-5 benzine automaat 4WD zijn zeer gemengd. Eerst het positieve. Een zeer stabiele combinatie met de TEC Weltbummler die maximaal 1500 Kg beladen is. De auto beschikt over meer dan voldoende trekkracht, ook in de bergen. De combinatie heeft geen last bij het passeren van vrachtauto's en bussen. Daarnaast been we gereden tijdens een storm, die ook vanuit de zijkant kwam. Ook nu nauwelijks enige invloed en dat bij snelheden op de teller van 100 km/uur (95 echte km). Daarnaast heeft de auto geen enkele moeite met zeer steile hellingen, waar normaal een tractor voor nodig bleek om caravans op hun plaats te zetten.

Ook blijkt de automatisch bak ideaal te zijn bij het manoeuvreren. De auto spuit niet ineens weg, zoals bij mijn vorige auto (een C4 Picasso automaat) wel gebeurde.

Negatief bij de auto is het hoge benzine verbruik. Bij een kruissnelheid zonder wind van ongeveer 90 echte km/uur verbruikten we 1 op 6 à 1 op 7. Daarnaast blijken de 6 versnellingen van de automatische bak wat gaten te vertonen. Bij een beetje vals plat omhoog in men van de vijfde naar de derde versnelling terug met een enorm verbruik en een overmatig motorgeluid. De automaat is daarom beslist geen aanrader bij deze combinatie. Zelfs op de beperkt heuvelachtige tolweg van Lille naar Parijs is de automatische bak continu aan het schakelen (erg hinderlijk).

Normaal rijdt men met de automaat in de vijfde van de zes versnellingen. Echter bij tegenwind op de vlakke schakelt de bak terug naar de vierde met veel extra kabaal en benzineverbruik.

Bij snelheden onder de 80 km/uur wordt het verbruik van benzine gunstiger. Een verbruik van 1 op 9 à 1 op 10 is dan mogelijk.

Een vergelijking met mijn vorige trekauto, een Citroen C4 Picasso 1.6THP (benzine), op de grote weg valt duidelijk in het voordeel van de Picasso uit. Een veel krachtiger motor met veel minder geluid. De stabiliteit van de Mazda is wel iets beter.

Bekijk berekening

x


Mazda CX-5 - G 2.0 met een Burstner

De ervaring van Batardeau met een Mazda CX-5 - G 2.0 (121 Kw/165 pk bouwperiode: februari 2012 - februari 2017) en een Burstner Premio 435 TS van 1100 kg geplaatst op 18-05-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 68%

de nieuwe mazda cx5 skylease is een perfecte combinatie met de burstner van 1100 kg de auto trekt de caravan moeiteloos
geen last van vrachtauto,s de caravan blijft stabiel
je vergeet soms dat je een caravan achter de auto hebt hangen zo makkelijk rijd de auto

Bekijk berekening

x


Mazda CX-5 - G 2.0 met een Sprite

De ervaring van h vd wansem met een Mazda CX-5 - G 2.0 (121 Kw/165 pk bouwperiode: februari 2012 - februari 2017) en een Sprite Europa 460 van 1350 kg geplaatst op 11-01-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 86%

zijn met een nieuwe mazda cx5-g2.0 naar kroatie geweest door oostenrijk en italie en meestal weg van de snelweg zowel heen als terug met een sprite Europa 460 (1300kg) zijn ook over de brennerpas en plukenpas(oostenrijk) gereden zonder een centje pijn in een word geweldig ook het benzine verbruik viel reuze, mee heen gem. 1:8 en terug 1:10 bij een snelheid van gem.80 tot 105km. de stabiliteit van de auto en caravan vind ik erg goed,heb wel de zware spullen in de auto geladen,ruimte genoeg met twee personen!!

Bekijk berekening

x


Mazda CX-5 - D 2.2 met een Fendt

De ervaring van Jack met een Mazda CX-5 - D 2.2 (110 Kw/150 pk bouwperiode: april 2012 - februari 2017) en een Fendt Saphir 465 TG van 1450 kg geplaatst op 20-10-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 86%

MAZDA CX5 2.2.D is een zeer goede caravantrekker, onze Fendt caravan weegt beladen 1500 kg (gemeten op weegbrug).
Fendt veiligheid norm/garantie geeft rijsnelheid van 100 km/pu aan. hier moet je dus goed op letten want met deze combinatie ga je al gouw harder.
In bergachtig terrein/wegen geen probleem, toch heerlijk als je van te voren niet de exacte route moet puzzelen en dus onverwachte b.v. omleidingen niet hoeft te vrezen.

Bekijk berekening

x


Mazda CX-5 - G 2.0 met een Knaus

De ervaring van M.L. Ester met een Mazda CX-5 - G 2.0 (121 Kw/165 pk bouwperiode: februari 2012 - februari 2017) en een Knaus Sudwind 450 FU van 1290 kg geplaatst op 14-08-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 82%

Net terug van 3 weken Spanje en Frankrijk. Via de bekende route Luik, Dijon en Lyon naar Spanje. De caravan is met een Reich weegschaal gemeten op 1.200 kg beladen en 70kg kogeldruk. De Mazda heeft enorme moeite om bij Luik de berg op te klimmen, alle andere heuvels daarna ook! Stel je voor dat als je er 1.800 kg achter hebt hangen dan komt ie niet meer boven. Mazda is erg dorstig, heb gemiddeld 16,5L op 100km gereden met een snelheid van max 100km/h. Mazda ligt wel stabiel op de weg met deze combinatie. Ik vond het geen fijne auto om mee te trekken vanwege het veel te lage koppel (210Nm, moest heel veel schakelen) Misschien komt het wel omdat ik diesels gewend ben met minimaal 100Nm meer koppel.

Bekijk berekening

x


Mazda CX-5 - G 2.0 met een Adria

De ervaring van Henk met een Mazda CX-5 - G 2.0 (121 Kw/165 pk bouwperiode: februari 2012 - februari 2017) en een Adria Adora 462 PU van 1300 kg geplaatst op 01-07-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 82%

Dit jaar voor het eerst met een caravan Adria Adora 462 PU (max 1300kg) op vakantie. Als trekker de Mazda CX5 2.0 165 PK .
Auto trekt op z'n sloffen de caravan. Caravan rijdt rustig achter de auto, ook als je ingehaald wordt door vrachtauto's blijft de combinatie bij 90 km rustig. Op de Franse tolweg iets sneller gegaan, dit om in te halen.
Bij 105 km werd de combinatie onrustig. Verder is het gbruik niet onaardig bij 90km 1 op 10.
Verder is de hill assist makkelijk bij optrekken op een helling.

Bekijk berekening

x


Mazda CX-5 - D 2.2 [AWD] met een HomeCar

De ervaring van ronny malfait met een Mazda CX-5 - D 2.2 [AWD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: april 2012 - februari 2017) en een HomeCar Racer 45 UF Trophy van 1500 kg geplaatst op 08-06-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 84%

prachtige wagen om een caravan te trekken maar wel een probleem met afneembare trekhaak van mazda heeft een krakend geluid bij vertekken en bochten weet iemand raad om dat te verhelpen dank bij voorraat groetjes ronny

Bekijk berekening

x


Mazda CX-5 - D 2.2 met een TEC

De ervaring van Wil met een Mazda CX-5 - D 2.2 (110 Kw/150 pk bouwperiode: april 2012 - februari 2017) en een TEC Travel King 510 TDF van 1400 kg geplaatst op 08-10-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 83%

Zeer goede trekker rijd zonder moeite met de caravan erachter 1:10,5 met caravan solo 1:16,5 combinatie is ook stabiel met veel zijwind 5e versnelling is goed tegebruiken vanaf 85 km .het lijkt of het allemaal zonder moeite gaat.Kortom een aanrader als je veel met de caravan rijd.

Bekijk berekening

x


Mazda CX-5 - G 2.0 met een Hobby

De ervaring van bert de Boer met een Mazda CX-5 - G 2.0 (121 Kw/165 pk bouwperiode: februari 2012 - februari 2017) en een Hobby De Luxe 495 UL van 1465 kg geplaatst op 22-09-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 92%

Ben nu twee keer naar Zuid-Frankrijk geweest 2013 met Mazda CX 5 2.0 165PK , de combinatie reed redelijk goed heb alle zware dingen in de auto gelegd, om de verdeling 75/100 op orde te krijgen ben nog niet tevreden voel het toch nog een beetje "schommelen" ga nu kijken voor chip-tuning voor wat meer trekkracht heeft iemand ervaring met chiptuning, gebruik de 6 de versnelling niet want dat is mij afgeraden, heb een mover en EP levelsysteem dus de caravan is aan het toegestane gewicht

Bekijk berekening

x


Mazda CX-5 - G 2.0 met een Fendt

De ervaring van A.U. Bakker met een Mazda CX-5 - G 2.0 (121 Kw/165 pk bouwperiode: februari 2012 - februari 2017) en een Fendt Tendenza 465 SFB van 1420 kg geplaatst op 15-09-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 89%

Deze zomer (2013) op vakantie geweest naar Oostenrijk met de combinatie Mazda CX5 2.0 165PK uit 2013 en Fendt Tendenza 465 SFB uit 2011.
Bij aankoop van de Mazda uiteraard gezien dat de auto een laag eigen gewicht (1285 kg) heeft ten opzichte van de Fendt (max. 1500 kg). Daarom vooral de zware bagage in de auto gestopt. De Fendt is uitgerust met een mover (30kg) en een accu die ook nogal wat weegt. Al met al een combinatie die op het randje van het toelaatbare zou liggen ondanks dat er 1800 kg achter de Mazda mag volgens kenteken. Wij zaten met 2 personen in de auto.
Eenmaal op weg blijkt dat de combinatie uiterst stabiel is. De motor is krachtig genoeg om de combinatie moeiteloos in de vijfde versnelling op snelheid te houden. De zesde versnelling is niet goed bruikbaar. Op vlakke weg en licht glooiende weg is de combinatie op een snelheid van 80 tot 100 km/uur te rijden. Boven de 100 km komt er een lichte onrust in de combinatie. Ik rijd al meer dan 30 jaar caravan en voel precies aan wanneer een dergelijke onrust ontstaat. Met onrust bedoel ik een inleiding naar een lichte vorm van slingeren. Daarbij hadden wij geen fietsen o.i.d. op de caravan gemonteerd. Zuiging van vrachtwagens, bussen enz. vormde geen enkel probleem. Nauwelijks merkbaar.
Brandstofverbruik heb ik nog niet goed gemeten. Zal ik binnenkort aanvullen bij de review.
Al met al hebben we met veel plezier de kilometers afgelegd met deze combinatie. Voorheen deden we dit met een Ford Mondeo Wagon 2.0 16V 145 PK uit 2008. Die was iets minder krachtig maar wel zwaarder dan de Mazda. Die combinatie bleef stabieler boven de 100 km/uur.

Bekijk berekening

x


Mazda CX-5 - G 2.0 met een Hobby

De ervaring van Don Esteban met een Mazda CX-5 - G 2.0 (121 Kw/165 pk bouwperiode: februari 2012 - februari 2017) en een Hobby De Luxe 540 UL van 1490 kg geplaatst op 28-08-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 93%

Mijn combinatie was diverse jaren een Hobby 540 UL caravan, ledig gewicht 1230 kg en een Alfa Romeo 166 sedan, 2,5 liter 6 cilinder 195 pk, gewicht 1485 kg. Sinds juni 2013 rijd ik een 4 cilinder Mazda CX5 SUV, 2 liter, gewicht 1285 kg. Dat de Mazda qua power en acceleratie moest inboeten daar was ik al op voorbereid. Maar ik was vooral benieuwd naar de stabiliteit en windgevoeligheid van de combinatie. Die is me tijdens een reisje van 500 km reuze meegevallen en inderdaad de zuigkracht van passeerde bussen en vrachtwagens is minimaal. Wel heb ik bewust diverse zwaardere spullen in de Mazda geladen en niet in de caravan om de gewichtsverhouding iets te verbeteren. Met een snelheid van 85 tot maximaal 90 km voelt de combinatie goed aan. Sneller zal m.i. een nadelig effect hebben op de stabiliteit. Maar waarom sneller? Wij zijn op vakantie.

Bekijk berekening

x


Mazda CX-5 - D 2.2 met een Fendt

De ervaring van Ton met een Mazda CX-5 - D 2.2 (110 Kw/150 pk bouwperiode: april 2012 - februari 2017) en een Fendt Diamant 495 SFB van 1650 kg geplaatst op 20-04-2013. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 89%

Geweldige trekker. In 5e versnelling gaat hij goed de heuvels op. Toerental > 1800 houden (max Koppel) dit is minimaal ca 85 km/uur. Op 80km wegen is de 5 net te hoog. De motor bromt dan licht. Ga je dan in zijn 4e versnelling rijden dan gaat het gebruik omhoog. Gemmiddeld (met winterbanden, heuvels en temperatuur < 7 graden); 1 op 10,5 gereden met caravan. Los loopt de auto 1 op 15. De caravan hangt zeer stabiel achter de auto. Wel hebben wij zware spullen zoveel mogelijk in de auto gelegd. Voor en achter weinig belading alleen twee elktrische fietsen (totaal 50 kg) voor op de dissel. (Je kan dan nog net met je hand in de disselbak om de gasflessen open of dicht te zetten)

Bekijk berekening

x


Mazda CX-5 - D 2.2 met een Sprite

De ervaring van beverwijk met een Mazda CX-5 - D 2.2 (110 Kw/150 pk bouwperiode: april 2012 - februari 2017) en een Sprite Europa 390 van 1175 kg geplaatst op 18-10-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 69%

Geweldige trekker,diesel is zeer soepel en stil, in de 5 versnelling heuvel op in Frankrijk,van kust tot kust, gebruik ong. 1op10/11 de auto is op 4sept geleverd en direct op vakantie!

Bekijk berekening

x


Mazda CX-5 - D 2.2 met een Sprite

De ervaring van beverwijk met een Mazda CX-5 - D 2.2 (110 Kw/150 pk bouwperiode: april 2012 - februari 2017) en een Sprite Europa 390 van 1175 kg geplaatst op 18-10-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 69%

Geweldige trekker, rustig in de 5 versnelling heuvel op, de 6de niet gebruikt, gemidd. gebruik gemiddeld 1op10 /11

Bekijk berekening

x


Mazda CX-5 - G 2.0 aut. [AWD] met een Fendt

De ervaring van Ger Rooker met een Mazda CX-5 - G 2.0 aut. [AWD] (118 Kw/160 pk bouwperiode: februari 2012 - februari 2017) en een Fendt Bianco 495 TFB van 1608 kg geplaatst op 03-10-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 94%

na ca 5500 km met deze combinatie te hebben gereden in NL / B en Frankrijk, over hoofd en secundaire wegen, plat en geaccidenteerd, ben ik zeer tevreden !
Gemiddelde snelheid 67 km/u en het verbruik 11.3 ltr per 100 km . Aldus de boordcomp.
In januari gaan we de winter-rij-kwaliteit van deze combinatie ontdekken. Van de caravan is dit reeds bekend, nl .: top !
Van de CX5 zijn de verwachtingen hoog gespannen.

Bekijk berekening

x


Mazda CX-5 - G 2.0 met een Solifer

De ervaring van Henk Griffioen met een Mazda CX-5 - G 2.0 (121 Kw/165 pk bouwperiode: februari 2012 - februari 2017) en een Solifer Artic 560 van 1460 kg geplaatst op 30-07-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 89%

Sinds eind juni 2012 de Mazda CX5 in combinatie met een Solifer Artic 560. inmiddels 5500 op de teller, waarvan ca 3000 met caravan. combinatie ligt stabiel, nauwelijks gevoelig voor zuigkracht van busjes en bussen. met stevige zijwind geen probleem. Ook in de bergen doet de Mazda zijn werk. op de heenweg door de Dolomieten met 2 volwassenen over de Passo di Rosso met 9-11%, prima. Op de terugweg met 4 volwassenen en extra bagage, ik denk tegen het maximale aan qua toegestane gewichten deed de combinatie wat moest. Kortom, prima bevallen.

Bekijk berekening

x


Engelstalige reviews

Reviews geplaatst op TowCar.info van de Mazda CX-5.
De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


Mazda CX-5 - D 2.2 [AWD] met een Coachman

De ervaring van Richard Swainston met een Mazda CX-5 - D 2.2 [AWD] (129 Kw/175 pk bouwperiode: april 2012 - februari 2017) en een Coachman Pastiche 460/2 van 1425 kg geplaatst op 30-07-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 98%

Now had this Mazda 18 months, Caravan mpg better, averaged 32 on a recent leisurly trip to Austria. Oil consumption now nil. needs about 80kg on towhitch for stability otherwise wanders.
Not many solo miles but about 50mpg driving steady.


Mazda CX-5 - D 2.2 [AWD] met een Swift

De ervaring van xtrailman met een Mazda CX-5 - D 2.2 [AWD] (129 Kw/175 pk bouwperiode: april 2012 - februari 2017) en een Swift Elegance 570 van 1700 kg geplaatst op 30-07-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 106%

Having towed with both a Xtrail 134 bhp and a 171 bhp version the 173 bhp Mazda CX-5 is in a different league with 420 nm of torque available.

Mpg varies widely from 24 to 34 mpg depending on speed and terrain, and conditions traffic and wind etc.

Solo around 41 mpg local, up to 55mpg solo driving steady.


Mazda CX-5 - D 2.2 [AWD] met een Coachman

De ervaring van Richard Swainston met een Mazda CX-5 - D 2.2 [AWD] (129 Kw/175 pk bouwperiode: april 2012 - februari 2017) en een Coachman Pastiche 460/2 van 1355 kg geplaatst op 30-07-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 95%

Not had this Mazda long it goes well but the economy is not good, my two X Trails 136 & 173 Bhp were both more economical with the van on.
Got in in Dec 14 To Spain in January returning April I hope it will get better with a few more miles on it.Also it has used nearly a litre of oil in 3000miles! Solo mpg 50ish but 20 to 28 with Van.


Mazda CX-5 - D 2.2 [AWD] met een Sterling

De ervaring van o cox met een Mazda CX-5 - D 2.2 [AWD] (129 Kw/175 pk bouwperiode: april 2012 - februari 2017) en een Sterling Elite Searcher van 1834 kg geplaatst op 30-07-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 123%

Fantastic towcar and very nice when not towing. the 118% makes no difference to the towing. it does not sway or feel out of control at any point. possibly helped by the twin axle. I would not hesitate to recommend this car for towing heavy loads as it pulls and performs excellently.


Mazda CX-5 - D 2.2 aut. met een Coachman

De ervaring van DENNIS met een Mazda CX-5 - D 2.2 aut. (110 Kw/150 pk bouwperiode: januari 2013 - februari 2017) en een Coachman Amara 380/2 van 1195 kg geplaatst op 30-07-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 88%

first class for towing leaves others standing.very impressed. not bad on fuel consumption either.


Mazda CX-5 - D 2.2 met een Bailey

De ervaring van Jason Wicks met een Mazda CX-5 - D 2.2 (110 Kw/150 pk bouwperiode: april 2012 - februari 2017) en een Bailey Olympus 530-4 van 1443 kg geplaatst op 30-07-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 101%

We find the combination or our Mazda CX5 2.2 diesel and Bailey 530/4 very good. we bought both brand new in 2013. and have used them regularly since. The car pulls the caravan effortlessly from standing start and cruises nicely at 60mph, and has ample power for overtaking the lorries who chug along at 50mph.


Trekkracht berekening

De originele Caravantrekker trekkrachtberekeningen geven exact aan wat je auto goed en veilig kan trekken.

Selecteer eerst je auto. Daarna kan je een caravan selecteren en krijg je gratis advies over je combinatie en een overzicht van de prestaties op de vlakke weg en in de bergen.

 

Nieuw website
De Caravantrekker website is compleet vernieuwd! Mocht je opmerkingen hebben of foutjes tegen komen zou ik het prettig vinden om deze van je te horen. Stuur een mail met de url van de betreffende pagina. Hartelijk dank!

Persoonlijk advies
Van elke combinatie is een uniek 15 pagina's tellend trekadvies op te vragen met een exacte analyse van een auto en caravan. Bovendien krijg je daarbij persoonlijk advies met antwoorden op je vragen.


 

Veel gelezen:
Rijbewijs B of BE
Maximaal trekgewicht
Caravanbanden en bandenspanning
Slingeren
Fietsen mee

 

 

 

© 2004-2017 Over Caravantrekker Sitemap Mobiel Trainingen & cursussen