Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Blogs Informatie Tests Reviews Advies Vragen Menu

Gebruikerservaringen
Renault Kadjar

Sorteer op:

Renault Kadjar Tce 130 met een Caravan

De ervaring van Raymond met een Renault Kadjar Tce 130 (96 Kw/131 pk bouwperiode: januari 2016 - 2018) en een Caravan van 1350 kg geplaatst op 18-04-2019. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 35%

Ben overgestapt van een Scenic III, met een 1,5 DCI EDC van 110pk welke gechipt was naar 130 pk, naar een Kadjar 130 TCE EDC. De verkoper zei dat de Kadjar de caravan ttm 1350kg makkelijk zou kunnen trekken. Vol ongeduld gewacht tot ik de caravan op kon halen maar wat een koude douche auto was futloos zelfs al op de vlakke weg. Het invoegen op de autosnelweg met 100km/h lukte met moeite hetgeen met de Scenic geen probleem was. Gelijk V-tune in Huizen gebeld en een afspraak gemaakt om ook de Kadjar te laten chippen van 130pk (205nm) naar 160pk (245nm). Tot nu toe alleen zonder caravan gereden maar dat was al veel beter als zonder het chippen terwijl het maximale vermogen na 200km a 300km na inbouwen wordt bereikt.

Morgen vertrekken we met de caravan van Renkum naar Velden bij Venlo en ben benieuwd hoe de combinatie dan rijdt. Zal morgen mijn ervaring zeker aanpassen en binnenkort gaan we naar vrienden met een geweldige camping (Rheineck) in Bad Breisig bij Koblenz. Dan moet er ook geklommen worden ook dat zal ik laten weten hoet dat is vergaan.

Zoals beloofd een update na onze rit naar Noord Limburg. De auto trekt inderdaad aantoonbaar beter 100km/h geen probleem ook het doortrekken naar 110km/h gaat makkelijk alleen het verbruik heb ik nog niet kunnen meten maar als ik de boordcomputer mag geloven iets tussen de 1:7 en de 1:9. als we naar Duitsland zijn geweest zal ik een nieuwe update schrijven.

Bekijk berekening

Wijzigen


Renault Kadjar Tce 130 met een Burstner

De ervaring van Nils met een Renault Kadjar Tce 130 (96 Kw/131 pk bouwperiode: januari 2016 - 2018) en een Burstner Averso 465 TS van 1350 kg geplaatst op 30-08-2017. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 87%

De Kadjar is in de bergen niet bruikbaar met deze caravan. Zelfs de heuvels na Luik waren al te veel van het goede en moest ik terug naar z'n 2 en werd ik door vrachtwagens ingehaald...
Ook is het een probleem dat je de ESP niet kan uitschakelen. Daardoor kom je op een natte ondergrond nauwelijks van zn plaats. Met voldoende kogeldruk is de combinatie wel stabiel (met 4 man en hond in de auto). Dus met een zwaardere motor zou ik het overwegen, met de 130pk is een dergelijke combinatie echt een brug te ver!

Bekijk berekening

Wijzigen


Renault Kadjar dCi 130 met een Adria

De ervaring van N. Bennemeer met een Renault Kadjar dCi 130 (96 Kw/131 pk bouwperiode: mei 2015 - 2018) en een Adria Adora 512 UP van 1410 kg geplaatst op 17-08-2016. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 85%

Dit caravanseizoen voor het eerst met de Kadjar 1.6 dCi. In de meivakantie naar Zuid-Frankrijk geweest en in de zomervakantie een rondrit door Portugal en Spanje. Hiervoor reed ik met de Renault Koleos. Dat was een geweldige caravantrekker. De Kadjar doet het minstens zo goed. Het is een heel comfortabele reiswagen. Heel veel in de 6de versnelling gereden. De diesel doet zijn werk bijna geruisloos. Het verbruik over de hele zomervakantie (6000km) is 1:10,5. (solo 1:17). De Kadjar is heel goed bevallen. Qua stabiliteit ook prima, al is het wel wat minder dan bij de Koleos. maar die woog leeg ook 15okg meer. De stoelen zijn voortreffelijk. Je komt na een dag reizen heel ontspannen uit de auto. Kortom: een aanrader.

Bekijk berekening

Wijzigen


Renault Kadjar - 1.2 TCe met een Burstner

De ervaring van ic.jaakke met een Renault Kadjar - 1.2 TCe (96 Kw/131 pk bouwperiode: mei 2015 - december 2015) en een Burstner Premio 395 TS van 1060 kg geplaatst op 04-11-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 68%

mijn eerste 151 km met de caravan er achter zijn goed bevallen. Berekening klopt helemaal. verbruik op de 151 km is 15 liter Euro 95 bij een nette snelheid van 90 km per uur. Het normale verbruik heb ik nog geen kijk op, nog maar weinig Km gemaakt.

Bekijk berekening

Wijzigen


Renault Kadjar dCi 110 aut. met een T@B

De ervaring van Patrick Bijnsdorp met een Renault Kadjar dCi 110 aut. (81 Kw/110 pk bouwperiode: mei 2015 - 2018) en een T@B 320 RS van 800 kg geplaatst op 14-10-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 48%

Perfecte caravantrekker voor onze T@B 320. De auto is makkelijk in staat om in de hoogste versnelling te trekken, ook op lichte hellingen. Het toerental blijft netjes rond de 2000/min en de combinatie is zeer stabiel zelfs bij het passeren van vrachtwagens. Verbruik solo is 1/18 gemiddeld en 1/12 met caravan. Met caravan rijdt ik 90-100km/u.

Bekijk berekening

Wijzigen


Engelstalige reviews

Reviews geplaatst op TowCar.info van de Renault Kadjar.
De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


Renault Kadjar dCi 130 met een Swift

De ervaring van cooper met een Renault Kadjar dCi 130 (96 Kw/131 pk bouwperiode: mei 2015 - 2018) en een Swift Challenger Sport 442 van 1235 kg geplaatst op 14-10-2015. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 89%

excellent tow car cannot fault it as good as any of my previous tow cars inc 3x-trails,mitsi asx,disco
astraestate alldiesels volvo240 and
Vauxhall frontera petrol,


Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Vul je kenteken in en check wat je mag en kan trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

De reis een last?

Geef jezelf en je partner meer zelfvertrouwen en reisplezier.
Volg een praktische caravancursus. De Op Maat cursus is er al v.a. € 169,-

Over Caravantrekker

Wat is Caravantrekker voor website? Lees meer over de de visie van Caravantrekker en de mensen achter Caravantrekker.nl.

Schrijf een beoordeling

Help anderen bij hun keuze van een trekauto. Schrijf een beoordeling van jouw auto als caravantrekker.


 

 

Caravan informatie

Verplicht leesvoer voor iedereen die met de caravan op stap gaat!

Onderwerpen

 

© 2004-2019 Caravantrekker