Caravantrekker.nl

Gebruikerservaringen
Renault Twingo

Sorteer op:


Renault Twingo - 1.2 16v met een Bagagewagen

De ervaring van J&J met een Renault Twingo - 1.2 16v (55 Kw/75 pk bouwperiode: augustus 2004 - juni 2007) en een Bagagewagen (achter normale personen auto) van 550 kg geplaatst op 22-07-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 52%

We zijn met onze vouwwagen naar zweden gegaan.
De auto was bijna leeg alleen een koelbox en wat spullen voor onderweg.
vouwwagen hadden we alle spullen in liggen.
vouwwagen weegt +/-450 en beladen met 100 kilo.
onderweg bijna niet hoeven terug schakelen en op de grindpaden ging het ook super goed.
Verbruik zat rond de 1:14 bij gemiddeld 100 km/h
Was fijn rijden alleen hobbels in de weg blijf je goed voelen.

Bekijk berekening

Wijzigen


Renault Twingo - 1.2 16v met een Bagagewagen

De ervaring van Rudi Linde met een Renault Twingo - 1.2 16v (55 Kw/75 pk bouwperiode: augustus 2004 - juni 2007) en een Bagagewagen (achter normale personen auto) van 400 kg geplaatst op 08-07-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 47%

Met een de Waard tent en een bagagewagen van Saris (RT500) naar de Dordogne geweest in Frankrijk. Behoorlijk doorgereden, in Frankrijk tot 130 Km/h en een brandstofverbruik van 1:14,5 waarbij vermeld dient te worden dat de airco ook nog het overgrote deel van de reis aan was! Geweldige auto als het naar boven moet, geen mens houd je bij.
Auto bevatte tent, twee personen en de hond, aanhanger was tot ongeveer 350 - 400 kg totaal gewicht beladen.

Wij rijden solo tussen de 1:17,5 en 1:19,5, trekken vlot op en houden ons aan de snelheidslimiet. Twingo 16V initiale 2005

Bekijk berekening

Wijzigen


Renault Twingo - 1.2 16v met een Bagagewagen

De ervaring van Jilger Mout met een Renault Twingo - 1.2 16v (55 Kw/75 pk bouwperiode: augustus 2004 - juni 2007) en een Bagagewagen (achter normale personen auto) van 400 kg geplaatst op 25-08-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 42%

We zijn met de Renault Twingo 16V met vier volwassenen erin en een vouwagen erachter (Camp-Let Apollo, beladen ongveer 300 kg.) naar de Belgische kus geweest.
De auto had totaal geen moeite met de vouwwagen. Ook tijdens inhalen of bij het nemen van hellingen waren er geen problemen. Op de snelweg vrijwel alleen in de 5e versnelling gereden.
Het mooiste was eigenlijk wel het verbruik: 1 op 15 gemiddeld!
Kortom, zoek je een kleine, zuinige auto om een bagage- of vouwwagen mee te trekken, denk dan eens aan een Twingo van de 1e generatie (tm. 2007).

Bekijk berekening

Wijzigen


Gebruikerservaringen


Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Trekkrachtrapport

Voor een goed trekadvies zijn meer woorden nodig dan op een enkele webpagina. Download daarom het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Alle Plug-in Hybrides

Juist een (Plug-in) Hybride is ideaal als caravantrekker. Bekijk het overzicht van alle Plug-in Hybride auto's en maak hier een berekening met je caravan.

Elektrisch trekauto's

De toekomst wordt elektrisch... Bekijk het overzicht van alle elektrische auto's die nu al een caravan kunnen trekken. De actieradius kunnen we aangeven in het trekadvies.


 

(Advertentie)

 

Lees ook:

Hoe meer PK's, hoe beter?

Maximaal trekgewicht

Bandenspanning

Toelichting bij het trekadvies

Caravanbanden

 

©2021 Caravantrekker