Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Koopgids Reviews Vragen Advies

Gebruikerservaringen
Renault Twingo

Sorteer gebruikservaringen op:

Renault Twingo - 1.2 16v met een Bagagewagen

De ervaring van J&J met een Renault Twingo - 1.2 16v (55 Kw/75 pk bouwperiode: augustus 2004 - juni 2007) en een Bagagewagen (achter normale personen auto) van 550 kg geplaatst op 22-07-2014. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 52%

We zijn met onze vouwwagen naar zweden gegaan.
De auto was bijna leeg alleen een koelbox en wat spullen voor onderweg.
vouwwagen hadden we alle spullen in liggen.
vouwwagen weegt +/-450 en beladen met 100 kilo.
onderweg bijna niet hoeven terug schakelen en op de grindpaden ging het ook super goed.
Verbruik zat rond de 1:14 bij gemiddeld 100 km/h
Was fijn rijden alleen hobbels in de weg blijf je goed voelen.

Bekijk berekening

x


Renault Twingo - 1.2 16v met een Bagagewagen

De ervaring van Rudi Linde met een Renault Twingo - 1.2 16v (55 Kw/75 pk bouwperiode: augustus 2004 - juni 2007) en een Bagagewagen (achter normale personen auto) van 400 kg geplaatst op 08-07-2012. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 47%

Met een de Waard tent en een bagagewagen van Saris (RT500) naar de Dordogne geweest in Frankrijk. Behoorlijk doorgereden, in Frankrijk tot 130 Km/h en een brandstofverbruik van 1:14,5 waarbij vermeld dient te worden dat de airco ook nog het overgrote deel van de reis aan was! Geweldige auto als het naar boven moet, geen mens houd je bij.
Auto bevatte tent, twee personen en de hond, aanhanger was tot ongeveer 350 - 400 kg totaal gewicht beladen.

Wij rijden solo tussen de 1:17,5 en 1:19,5, trekken vlot op en houden ons aan de snelheidslimiet. Twingo 16V initiale 2005

Bekijk berekening

x


Renault Twingo - 1.2 16v met een Bagagewagen

De ervaring van Jilger Mout met een Renault Twingo - 1.2 16v (55 Kw/75 pk bouwperiode: augustus 2004 - juni 2007) en een Bagagewagen (achter normale personen auto) van 400 kg geplaatst op 25-08-2008. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 42%

We zijn met de Renault Twingo 16V met vier volwassenen erin en een vouwagen erachter (Camp-Let Apollo, beladen ongveer 300 kg.) naar de Belgische kus geweest.
De auto had totaal geen moeite met de vouwwagen. Ook tijdens inhalen of bij het nemen van hellingen waren er geen problemen. Op de snelweg vrijwel alleen in de 5e versnelling gereden.
Het mooiste was eigenlijk wel het verbruik: 1 op 15 gemiddeld!
Kortom, zoek je een kleine, zuinige auto om een bagage- of vouwwagen mee te trekken, denk dan eens aan een Twingo van de 1e generatie (tm. 2007).

Bekijk berekening

x


Engelstalige reviews

Reviews geplaatst op TowCar.info van de Renault Twingo.
De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


Er zijn geen Engelse reviews voor dit model

Trekkracht berekening

De originele Caravantrekker trekkrachtberekeningen geven exact aan wat je auto goed en veilig kan trekken.

Selecteer eerst je auto. Daarna kan je een caravan selecteren en krijg je gratis advies over je combinatie en een overzicht van de prestaties op de vlakke weg en in de bergen.

 

Check je combinatie
Mag ik met mijn caravan rijden en mag mijn auto hem wettelijk trekken? Het antwoord krijg je aan de hand van het invoeren van je kenteken.

Persoonlijk advies
Van elke combinatie is een uniek 15 pagina's tellend trekadvies op te vragen met een exacte analyse van een auto en caravan. Bovendien krijg je daarbij persoonlijk advies met antwoorden op je vragen.


 

Veel gelezen:
Rijbewijs B of BE
Maximaal trekgewicht
Caravanbanden en bandenspanning
Slingeren
Fietsen mee

 

 

 

© 2004-2017 Over Caravantrekker Sitemap Mobiel Trainingen & cursussen