Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Ervaringen Tests Advies Vragen Menu

Gebruikerservaringen
Seat Ateca

Sorteer op:


Seat Ateca 2.0 TSI 4-Drive aut. met een Kip

De ervaring van B de Graaf met een Seat Ateca 2.0 TSI 4-Drive aut. (140 Kw/190 pk bouwperiode: november 2017 - heden) en een Kip Grey-line Special 47 TLB van 1325 kg geplaatst op 05-06-2019. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 79%

Een prima stabiele combinatie. Motorisch genoeg reserves 4X4 en DSG automaat. Gestabiliseerde koppeling Alko 3004. Goed beladen, auto totaal 1900 kg caravan 1400 kg geen fietsen aan of op de caravan en niet harder dan 100km/h. Emuk Ateca spiegels. Verbruik 1:8,5

Bekijk berekening

Wijzigen


Seat Ateca 1.4 TSI met een HomeCar

De ervaring van Geert met een Seat Ateca 1.4 TSI (110 Kw/150 pk bouwperiode: april 2016 - 2019) en een HomeCar Rally 44 van 1180 kg geplaatst op 23-04-2019. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 78%

Prettig en stabiel rijdende auto. Kogel zit wat hoog dus caravan helt wat naar achteren. Voldoende kogeldruk is belangrijk. Weinig last gehad van zijwind. Een rit naar luxemburg via st vith en terug rond 100 op de teller resulteerd in 10l/100km.

Bekijk berekening

Wijzigen


Seat Ateca 1.4 TSI aut. met een Caravan

De ervaring van J.Klooster met een Seat Ateca 1.4 TSI aut. (110 Kw/150 pk bouwperiode: april 2016 - 2019) en een Caravan van 550 kg geplaatst op 18-08-2017. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 36%

Dit jaar met de nieuwe Seat Ateca naar Spanje gereden. Auto heeft trekkracht genoeg ook bij de wat steilere helling geen enkel probleem gehad. Wel is de combinatie minder stabiel dan met mijn vorige auto (Skoda Superb). Hebben twee fietsen achterop de caravan gehad wat de stabiliteit niet ten goed komt. 100 kmh is dan wel het maximum wat er gereden kan worden. Je kunt makkelijker harder rijden maar dan wordt het wel instabiel en geeft de combinatie geen vertrouwen meer. Dsg versnellingsbak samen met cruisecontrol werkt super. Kortom goede combinatie mits je niet te snel rijd.

Bekijk berekening

Wijzigen


Engelstalige reviews

Reviews geplaatst op TowCar.info van de Seat Ateca.
De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


Seat Ateca 1.4 TSI aut. met een Hobby

De ervaring van hubert met een Seat Ateca 1.4 TSI aut. (110 Kw/150 pk bouwperiode: april 2016 - 2019) en een Hobby De Luxe 400 SF van 1100 kg geplaatst op 18-08-2017. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 88%

Good


Gebruikerservaringen


Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Alle Plug-in Hybrides

Juist een (Plug-in) Hybride is ideaal als caravantrekker. Bekijk het overzicht van alle Plug-in Hybride auto's en maak hier een berekening met je caravan.

Trekkrachtrapport

Voor een goed trekadvies zijn meer woorden nodig dan op een enkele webpagina. Download daarom het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Trekadvies

Lees de achtergrond en de uitleg die we geven om de trekkrachtberekeningen beter te gebruiken.


 

(Advertentie)

 

Lees ook:

Hoe meer PK's, hoe beter?

Maximaal trekgewicht

AL-KO wijzigt service-intervallen

Bandenspanning

Abnormale bandenslijtage

 

© 2004-2020 Caravantrekker