Caravantrekker.nl

Gebruikerservaringen
Lexus RX

Sorteer op:


Lexus RX 450h met een Knaus

De ervaring van Wilbert Elings met een Lexus RX 450h (313 pk/230, Kw bouwperiode: 2015 - 2019) en een Knaus Sport 540 UE van 1400 kg geplaatst op 12-02-2024:

In eerste instantie hebben we onze Knaus een poosje getrokken met een Hyundai ix35. Op de vlakke weg ging dat best goed, maar je merkte meteen als je ergens een heuvel op ging.

Uiteindelijk hebben we, vooral ook in verband met de gedmoedsrust van ons allemaal, gekozen voor een Lexus RX450h uit 2016. Beste. Beslissing. Ooit!

We zijn in 2023 met de caravan naar Millau geweest, in Zuid-Frankrijk, en hij rijdt als een zonnetje. We merken niet eens dat er iets achter zit.

We zijn echt heel blij met deze auto!

Bekijk berekening

Wijzigen


Lexus RX 450h met een Kabe

De ervaring van Piet Vergeer met een Lexus RX 450h (313 pk/230, Kw bouwperiode: 2019 - 2023) en een Kabe Royal 590 van 1640 kg geplaatst op 28-12-2022:

Ik heb een Lexus RX president met een Kabe caravan 590 royal LGLE KS.
Ben er afgelopen zomer mee naar de Pyreneeën geweest. Buiten dat het een fantastische caravan met zeer veel comfort is de combinatie met de Lexus RX fantastisch. Vooral in het zuiden richting Pyreneeën op de A20 na Limoges zijn veel stijle heuvels. De Lexus heeft daar geen problemen mee. Ook in Pyreneeën deed de auto precies wat ik wilde. De berg oprijden, zelfs vanuit stilstand op helling van 18% geen enkel probleem. Tijdens de rit naar het zuiden best wel heel slecht weer gehad met onweer en windstoten, maar daar “voelde” deze combinatie nagenoeg niks van. Ook het inhalen van vrachtwagens was niet te voelen. Reed soms met 100-105km langs deze combinaties. Geen enkel probleem dus. Ik heb natuurlijk wel gezorgd dat de auto de meeste kilo’s aan boord heeft en de caravan zo min mogelijk.De verhouding auto caravan heb ik altijd ongeveer op 75%. Zeer comfortabele combinatie dus. Aanrader om overal veilig te komen.

Bekijk berekening

Wijzigen


Lexus RX 450h met een Hobby

De ervaring van Peter van Kalkeren met een Lexus RX 450h (313 pk/230, Kw bouwperiode: 2015 - 2019) en een Hobby Prestige 620 CL van 1811 kg geplaatst op 22-11-2021:

Nu een jaar later kan ik meer vertellen over de Lexus met de Hobby caravan. We zijn er o.a.2x mee naar Midden Duitsland geweest. Combinatie rijdt met gemak over de hellingen van de Autobahn, de meeste hellingen met ca 85 km. Op korte steile hellingen op binnenwegen bij wegrijden gaat het prima maar klimmen gaat wat trager dan met mijn vorige diesel. Is logisch want koppel is lager bij hoger toerental. Remmen op de motor is in lagere versnellingen beter dan met Land Cruiser diesel automaat. Brandstofverbruik vind ik verrassend gunstig, is vaak minder dan met LC diesel. Verbruik hangt veel af van de snelheid die je rijd op de autoweg, met automatische afstand houden met de cruse control van ca 85 km. is het gebruik duidelijk lager dan bij 95 km, beide op de teller. De elektramotor(en) worden ook bij hogere snelheden vaak gebruikt in combinatie met de benzinemotor, daarom waarschijnlijk het gunstige gebruik.
De stabiliteit met de 2000 kg, zware caravan vind ik. erg goed. Maar ga gewoon niet te hard rijden, je hebt toch vakantie?

Bekijk berekening

Wijzigen


Lexus RX 450h met een Hobby

De ervaring van Peter van Kalkeren met een Lexus RX 450h (313 pk/230, Kw bouwperiode: 2015 - 2019) en een Hobby Prestige 620 CL van 2000 kg geplaatst op 23-11-2020:

Sinds april 2020 heb ik een Lexus RX 450h bouwjaar 2017. 17 jaar heb ik met veel genoegen de caravans met diverse Toyota Land Cruisers diesels getrokken maar ik wilde een andere auto vanwege het matige veercomfort van de auto zowel solo als het aanhangwagens op dorpels , en de hoge wegenbelasting op een dieselauto. Mijn dealer had een RX hybrid met trekhaak staan en heb met onze Hobby 620CL van 2000 kg proefgereden. Het was voor mij een openbaring. Zowel stabiliteit met de caravan als het veercomfort is veel beter. Wij zijn dit jaar vanwege corona nog niet in het buitenland geweest en ik heb nog geen ervaring op hellingen op en af, maar gezien het totale vermogen verwacht ik weinig problemen.
Op de vlakke weg (en daar rij je tocht het meeste) is het vermogen en het gemak waarmee de Lexus de caravan trekt, indrukwekkend.
De auto mag niet meer dan 80 kg kogeldruk hebben dus heb ik de caravan daarop beladen (ook met 2 elektrische fietsen op de dissel), de vering van de auto kan het prima aan, ook zakt de auto achter weinig door. Dat heeft Lexus prima voor elkaar en de 2000 kg. trekgewicht maakt deze auto (weegt zelf rond 2100 kg) echt waar.
Ook het verbruik valt mee: met de caravan erg afhankelijk van de omstandigheden zoals wind en snelheid tussen 11 en 13L per 100km. Solo vaak rond 8 l per 100km. Ik gebruik gewoon de Super Mirror caravanspiegels op deze auto, wel met extra zuignappen met bandjes omdat de autospiegels gemakkelijk inklappen. Wij hopen volgend jaar weer met de combinatie Europa door te trekken en dan onze ervaringen weer te publiceren.

Bekijk berekening

Wijzigen


Lexus RX 450h 4WD met een Kabe

De ervaring van Patrick met een Lexus RX 450h 4WD (299 pk/220, Kw bouwperiode: april 2008 - 2015) en een Kabe Ametist GLE van 1590 kg geplaatst op 21-11-2020:

Geweldige combinatie. Auto trekt moeiteloos, cruisen met 90-100 km is extreem rustgevend vanwege ontbreken van motor en windgeluid. Verbruik varieert van 1 op 10 (vlakke weg en boven 13c buiten) tot 1 op 8 (bergen, koud weer, wind tegen). Auto rijdt elektrisch camping op wat altijd weer bijzonder voelt en ook veel reacties geeft bij mede kampeerders. Wat auto niet zo leuk vindt zijn steile hellingen vanaf stilstand. Gaat extreem makkelijk maar heel langzaam wordt snelheid opgebouwd.
Ps. Kabe is van 2014 met bpw delta as en idc: heeft veel fijnere rij eigenschappen dan oudere kabe’s met rechte as en korte trekdissel.

Bekijk berekening

Wijzigen


Lexus RX 400h 4WD met een Eriba

De ervaring van John met een Lexus RX 400h 4WD (272 pk/200, Kw bouwperiode: mei 2005 - 2008) en een Eriba Nova GL 435 van 1500 kg geplaatst op 19-07-2020:

Ik rijd nu sinds enkele weken in een Lexus RX 400H. Omdat er nog niet heel veel reviews van deze auto als caravantrekker zijn wil ik 'n bijdrage leveren.
De keuze voor deze auto is enerzijds dat we tot nu toe een Avensis 2.0 D4-D wagon reden die erg comfortabel is, een perfecte reisauto, maar door aanschaf van een zwaardere caravan, voor de wet niet meer aan de eisen voldoet. Voor de wet zeg ik dan, want zeker hier in NL zou het m.b.t. de trekkracht geen enkel probleem zijn. Anderzijds is de Avensis 'n diesel waardoor je in NL in vergelijking met andere EU landen onevenredig veel wegenbelasting betaald.
Dus moest ik een keuze maken. Gezien de goede ervaringen met Toyota zou het bij voorkeur weer een Toyota moeten worden.
De Caravan weegt beladen max. 1500 kg. dus er zou `n stevige auto voor moeten met liefst net zoveel bagageruimte en opties als de Avensis. Een automaat had de voorkeur (daar durf ik bij Toyota wel aan).Tja een Landcruiser.....? Prachtige auto maar ja die wegenbelasting weer en kiezen voor benzineuitvoering.....geen optie vanwege het verbruik. Nog even een Toyota Sienna overwogen, mooi ruime auto maar met z'n 6-cylinder 3.5 ltr. motor en een verbruik van 13 liter/100 km ook niet bepaald zuinig. Dan een RAV4 2.0 benzine. Minder ruimte dan de Avensis en voor een Eriba van 1500 kg. misschien ook wellicht iets aan de lichte kant. Moeilijk om een kwaliteits-auto te vinden die voor het dagelijkse gebruik betaalbaar blijft en zonodig de power heeft om een stevige caravan ook in de bergen te trekken. De nieuwe RAV4 Hybrid zou ideaal zijn maar nog te prijzig omdat de eerste modellen vanaf 2016 op de markt zijn. Op de een of andere manier kwam toen een Lexus RX in beeld. Na veel gelezen te hebben viel mijn keuze op een RX 400H. De eerste Hybride auto met ruime trekkracht. Hij mag max.2000 kg. trekken. (Dit trekgewicht geldt alleen voor de 4WD modellen niet voor de enkele 2WD modellen die er zijn). En als Lexus (Toyota) zo'n model in de VS introduceert met zoveel jaren hybride-ervaring dan moest het toch goed zijn. Eind mei 2020 was het dan zover. Het is een auto uit 2008 geworden met ruim 2 ton gelopen. Aankoopkeuring bij Lexus daarna onderhoudsbeurt en rijden maar. De vorige eigenaar waarschuwde alleen voor één groot probleem.......heb je éénmaal in een Lexus gereden dan wil je geen andere auto meer. Ik moet zeggen hij had gelijk. Wat een souplesse, luxe en power heeft deze auto. Het is een lust om in te rijden. Ik heb er wel in moeten "leren" rijden want het is een bijzonder concept deze Hybrid-Synergy-Drive. Maar goed u wilt natuurlijk weten hoe de auto is als caravantrekker. Ik baseer mijn mening op nu 6 weken gebruik, een langere caravanreis over autosnelwegen, bergpassen tot 1750 meter hoogte met ook de afdalingen en ook het rijden met zeer veel wind.
Hoewel ik niet wil kan ik hier kort over zijn: ontzettend goed! Natuurlijk hoor je de motor wanneer je met 90 km/h een stevige helling omhoog gaat.....mag het. Geen enkele keer heb ik het idee dat de wagen de caravan niet de baas is. Ook niet op de terugweg met zeer veel wind en windvlagen. Auto-caravancombinatie is zeer stabiel. Verbruik met de caravan ca. tussen 11.5 en 12.5 liter/100 km. (dus tussen zo'n 8 en 8.7 km/ltr. En dat is voor een auto van 2.1 ton met caravan erachter zeer acceptabel. Voor wat de snelheid betreft probeer ik altijd met het vrachtverkeer mee te rijden dus ca. 87 km/h. Met de losse wagen varieert het verbruik al naar gelang de wijze waarop je rijdt en ligt gemiddeld tussen de 7.5 en 9 ltr/100 km. (dus tussen de 11 en 13.5 km/ltr). Maar nog zuiniger is ook mogelijk als je de auto wat beter hebt leren kennen.
Conclusie: 'n niet direct voor de hand liggende zeer goede caravantrekker die als occasion ook nog eens betaalbaar is en die als "losse" wagen ook nog eens voor veel rijplezier zorgt.

Bekijk berekening

Wijzigen


Lexus RX 450h 4WD met een Sprite

De ervaring van veenel met een Lexus RX 450h 4WD (299 pk/220, Kw bouwperiode: april 2008 - 2015) en een Sprite Cruzer 520 SR van 1600 kg geplaatst op 03-04-2019:

Deze auto met caravan, meer dan een jaar in bezit.
Zoals de test hierboven al aangeeft, is het een genot en zeker ontspannen, om met deze combinatie te rijden.
We zijn vaak op vakantie in Engeland en Wales en of het heuvel opwaarts of naar beneden gaat, is het alsof er geen caravan achter zit.
Het geheel vormt een blok, zelfs met harde zijwind.
Kortom, we zijn heel blij met deze combinatie.

Bekijk berekening

Wijzigen


Lexus RX 400h 4WD met een Eriba

De ervaring van Erik Bosma met een Lexus RX 400h 4WD (272 pk/200, Kw bouwperiode: mei 2005 - 2008) en een Eriba Nova 485 GL van 1500 kg geplaatst op 12-12-2018:

Geweldige combinatie de Lexus RX400 hybride met 3.3 l 6 cilinder + Eriba Nova 485 GL heel comfortabel rijden, fietsen op de dissel omdat het zware gewicht achter in de caravan ligt, auto is heerlijk stil tijdens de reis.
Wanneer de auto op temperatuur is, is elektrisch rijden mogelijk bij een bepaalde snelheid, verbruik is met caravan 1:8, zonder caravan gemiddeld 1:11.

Bekijk berekening

Wijzigen


Lexus RX 400h 4WD met een Boottrailer

De ervaring van Hendrik met een Lexus RX 400h 4WD (272 pk/200, Kw bouwperiode: mei 2005 - 2008) en een Boottrailer 2000 kg van 2000 kg geplaatst op 04-04-2018:

We gaan met deze combinatie nu voor de derde keer naar het gardameer.

De auto is zeer sterk met de 272 pk benzine en Hybride combinatie.Steile snelweg hellingen van 6 procent geen probleem met 100 km op de teller omhoog.

Het verbruik is voor de trailer met de boot van 2000 kg met een hoogte van 3 meter met veel lucht weerstand.1 op 6.5 bij een snelheid van 93 km op de gps.Verbruik normaal 1 op 10

Bekijk berekening

Wijzigen


Lexus RX 400h 4WD met een Caravan

De ervaring van Hendrik met een Lexus RX 400h 4WD (272 pk/200, Kw bouwperiode: mei 2005 - 2008) en een Caravan van 2000 kg geplaatst op 04-04-2018:

Ik gebruik de Lexus RX 400 3.3L V6 Hybride om een trailer met boot er op te trekken van 2000 Kg.

We gaan met deze combinatie nu voor de derde keer naar het gardameer.

De auto is zeer sterk met de 272 pk benzine en Hybride combinatie.Steile snelweg hellingen van 6 procent geen probleem met 100 km op de teller omhoog.

Het verbruik is voor de trailer met de boot van 2000 kg met een hoogte van 3 meter met veel lucht weerstand.1 op 6.5 bij een snelheid van 93 km op de gps.Verbruik normaal 1 op 10

Bekijk berekening

Wijzigen


Lexus RX 350 met een Solifer

De ervaring van Frans van Gurp met een Lexus RX 350 (276 pk/203, Kw bouwperiode: 2006 - 2012) en een Solifer Artic 560 van 1410 kg geplaatst op 03-09-2011:

Ruim voldoende trekkracht, ook in heuvelachtig/bergachtig terrein. Caravan volgt moeiteloos en praktisch ongemerkt. Forse toename van benzineverbruik. Houdt rekening met uitzwaai van de caravan in bochten (campings) !

Bekijk berekening

Wijzigen


Lexus RX 300 met een Fendt

De ervaring van J.van den Berg met een Lexus RX 300 (204 pk/150, Kw bouwperiode: 2003 - 2006) en een Fendt Diamant 510 TFB van 1618 kg geplaatst op 17-08-2008:

Het rijd fantastisch trekt geweldig In Zwitserland met een ANWB reis en dan klimmen loopt die 1op 5,5 Na vele auto,s gereden te hebben is dit toch het allerbeste !!!!!!! Normaal met de caravan loopt hij 1 op 7 a 8 Werkelijk fantastisch!!!!!!!!!!!!!!!!

Bekijk berekening

Wijzigen


Engelstalige reviews

Reviews geplaatst op TowCar.info van de Lexus RX.
De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


Lexus RX 450h 4WD met een Elddis

De ervaring van barry taylor met een Lexus RX 450h 4WD (299 pk/220 Kw, bouwperiode: 2008-2015) en een Elddis Avante 574 van n.b. kg geplaatst op 17-08-2008:

I have had my Lexus for nearly 3 years towing a elddis 574 heath field dealer special, 1435kg and the car pulls like a train and the feeling of confidence that it gives is great the only down sides are poor noise weight 80kg max and between 19mpg to 25mpg when towing keep the speed down on motorway below 55mph and very steady on acceleration to get 25mpg . Would I get another to replace my current car 🤔…….. ! Not sure there are better cars out there now for towing .


Lexus RX 300 met een Lunar

De ervaring van Alan met een Lexus RX 300 (223 pk/164 Kw, bouwperiode: 2000-2003) en een Lunar Lexon 640 RS van 1525 kg geplaatst op 17-08-2008:

I've been driving this combo since mid 2018, on eight trips thus far. Even fully laden the RX manages the Lunar very well indeed. Plenty of grunt for the hills and the occasional overtake, 18-19 mpg at 55 mph (does drop precipitously at anything much faster). To accommodate the 75kg noseweight we put the gas bottles in the back of the car and load the 'van carefully - it's quite stable under most conditions up to around 60-65 mph and no problem at all under even sharp braking.


Lexus RX 450h 4WD met een Abbey

De ervaring van Paul met een Lexus RX 450h 4WD (299 pk/220 Kw, bouwperiode: 2008-2015) en een Abbey GTS Vogue 417 van 1399 kg geplaatst op 17-08-2008:

Have been towing with the Lexus RX450h now for a couple of years and am very happy with it. I was a little apprehensive at first due to the car being a hybrid but it doesn't seem to affect things too much to be honest. It will pull the caravan at 40mph on electric only when conditions allow. Nowhere near as torquey as a my previous towcar (Volvo XC60) but copes just as well. Just don't expect it to keep up with the big diesels like land rovers etc up the hills. On a recent trip to the New Forest, I managed to achieve a frankly unbelievable 41mpg!!! This was with 2 adults, 2 children and a weeks worth of food, clothing etc inside the caravan. A total of 240 miles at a modest 50mph, mainly on cruise control. The mpg indicator on this car is usually pretty much accurate so I can only assume this was correct. One down side I would like to mention is the very low towball limit of 80kg. The car is capable of towing 2000kg but I find it hard to believe you could manage to tow a twin axle caravan of this weight and still get the towball weight down to 80kg. I would love to be told different if anyone has managed this. Also, I think the rear suspension is a little on the soft side to cope well with the weight transfer from caravan to car although this is obviously fine on smooth roads. To summarise, anyone that's thinking about buying one of these and using it as a towcar, I'd say just go for it. I don't think you would be disappointed.


Lexus RX 350 met een Buccaneer

De ervaring van Mark lister met een Lexus RX 350 (276 pk/203 Kw, bouwperiode: 2006-2012) en een Buccaneer Cruiser van 1974 kg geplaatst op 17-08-2008:

Unable to enter details of exact car, I drive an RX450h Premier CVT.

We tend to keep the caravan on a seasonal pitch but do occasionally take it on the road, after all that\'s what having a tourer is all about.

Last July we took our car and caravan with 4 adults, 1 x toddler and 2 x dogs down to the South West region of France. We took the overnight ferry from Portsmouth to St Malo and then did the 420 miles in 1 day to our caravan site. We made frequent stops for my grand-daughter and dogs to stretch their legs but had we been alone, I think that the only stop on the whole journey would have been for fuel. We arrived, feeling relaxed and I know that the car certainly contributed to this. At one point on the trip due to the ACC, I drove 140 miles and the only input from me was the steering, the car took care of absolutely everything else. This would have been longer if we hadn\'t had to stop for the toll.

The car was an absolute dream to drive even though it was fully laden, we managed to get 20.2 mpg on this journey which I thought was pretty good for an outfit of this size. I imagine that the adaptive cruise control helped a little.

I would certainly recommend this car to anyone that wants a truly luxury towing experience, it certainly gets plenty of admiring looks too when on the road and on site.


Lexus RX 350 met een Bailey

De ervaring van Alan met een Lexus RX 350 (276 pk/203 Kw, bouwperiode: 2006-2012) en een Bailey Senator Indiana van 1464 kg geplaatst op 17-08-2008:

Car is a RX400h,system would not let me enter,pulls great but only managed 18 mpg and that was mostly motorway cruising at 60,lovely car but pricey,


Lexus RX 300 met een Sterling

De ervaring van Mark met een Lexus RX 300 (223 pk/164 Kw, bouwperiode: 2000-2003) en een Sterling Eccles SE Ruby van 1600 kg geplaatst op 17-08-2008:

This car towed the Ruby with no problems used the cruise control it didnt need to ghange down going up hill like our previous Mitsubishi Challenger did aslo did the same milage about 20MPG and as petrol is cheaper this is a saving for me.Also very comfortable whilst towing.


Lexus RX 350 met een Eriba

De ervaring van denis met een Lexus RX 350 (276 pk/203 Kw, bouwperiode: 2006-2012) en een Eriba Nova 570 van 1610 kg geplaatst op 17-08-2008:

I have towed with lexus RX 400H no problem from lands end to scotland and back. have now taken delivery of the RX450H will be off soon.


Lexus RX 300 met een Bailey

De ervaring van Kevin Woodfield met een Lexus RX 300 (204 pk/150 Kw, bouwperiode: 2003-2006) en een Bailey Ranger 620/6 van 1481 kg geplaatst op 17-08-2008:

Used to pull the Bailey with a Mitsubishi 2.0 D Outlander which was good on the flat but struggled on inclines sometimes having to drop from 6th to 3rd gear, but turned a respectable 20/21mpg when towing and 40mpg solo. The Lexus pulls the Bailey with ease and being an Auto sometimes drops from 5th to 4th up inclines but it is effortless. However it only returns 15mpg when towing and 32mpg on a run, so running costs are higher but the Lexus does the job with ease


Lexus RX 300 met een TEC

De ervaring van Pete Morris met een Lexus RX 300 (223 pk/164 Kw, bouwperiode: 2000-2003) en een TEC Travel King 510 TE van 1300 kg geplaatst op 17-08-2008:

If you can live with 20mpg whilst towing (our previous Mitsubishi diesel only returned the same), then forget diesel! 500 miles a day towing is like driving round the block solo in any other car. Comfort, power + cruise control - the best kept secret in caravanning - buy one!


Lexus RX 300 met een Bailey

De ervaring van Hugh met een Lexus RX 300 (204 pk/150 Kw, bouwperiode: 2003-2006) en een Bailey Senator Virginia van 1459 kg geplaatst op 17-08-2008:

The Bailey has recently replaced an Abbey GTS Vogue 2004 model and both have behaved impeccably behind the Lexus. I use 5th gear most of the time on straight roads, only dropping to 4th on inclines or bends


Lexus RX 300 met een Geist

De ervaring van Charles Hibbert met een Lexus RX 300 (223 pk/164 Kw, bouwperiode: 2000-2003) en een Geist LV550 van 1440 kg geplaatst op 17-08-2008:

A very comfortable car with plenty of stowage for 2 or 4.A good balance with van and power to deal with HGV's.MPG is about19.6 towing.


Gebruikerservaringen


Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Hoe bevalt jouw auto?

Help mede caravanners bij de keuze van een trekauto. Beschrijf hoe jouw auto in de praktijk bevalt als caravantrekker.

Review Caravantrekker

Laat een review achter op Google over het gebruik van Caravantrekker.

Advertenties?

Caravantrekker zonder advertenties? Lees hoe dat kan en wat de voorwaarden zijn.


 

Geef je zelf vertrouwen!

Een goede combinatie is belangrijk maar er goed mee om kunnen gaan is misschien nog wel belangrijker!

Volg een cursus bij Bert (Caravantrekker Trainingscentrum) en ga zonder stress op stap met de caravan.

 

Lees ook:

Caravan (te?) zwaar

Voorbeeld Trekrapport

Wet- en regelgeving

Gastenboek

Genuanceerd advies

 

©2024 Caravantrekker