Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Ervaringen Tests Advies Vragen Menu

Overwinteren en Orange

Jan Teepe vraagt op 27 November 2018:

Hier boven staat "Wat is je vraag" maar deze bijdrage is meer een waarschuwing. In het verleden is gebleken, dat er forumleden overwinteren met hun caravan in Spanje. En ook zijn er items over TV kijken in de caravan voorbij gekomen. Er is een trend gaande van het TV kijken d.m.v. en schotelantenne naar IPTV via het internet. Dat kan maar alleen met 4G internet. De internetservice van de camping is, voor zover mij bekend, niet toereikend. IPTV, oftewel het kijken van TV via het internet, kost een behoorlijk aantal Giga's. Prepaid internet is er dan ook snel doorheen en mensen die langere tijd overwinteren zullen daarom geneigd zijn om maar een 4G (Movil) abonnement ter plekke af te sluiten met het idee om dit abonnement bij terugkeer naar Nederland weer op te zeggen. Nu komt de waarschuwing: NEEM GEEN ABONNEMENT BIJ ORANGE. Een Orange Movil abonnement afsluiten, ook als niet Spaans ingezetene, is zo gebeurt. Maar er weer van af komen is een heel ander verhaal. dat kan u veel ellende en veel geld gaan kosten. Ik, als Spaans ingezetene, heb dat aan den lijve ondervonden. Heb al kosten moeten maken dat mijn Gestor het abonnement samen met mij heeft kunnen opzeggen en een advocaat is nu voor mij bezig met de financiële afhandeling. Het is mij domweg niet gelukt om het zelf te regelen. Orange maakt gebruik van praktijken, waarbij die Orange medewerkers in Nederland in de cel zouden belanden. Hier schijnt dat te kunnen. Dus mensen geen Orange abonnementen afsluiten in Spanje. Niet doen.

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Debouncer antwoordt op 27 November 2018:

Dit is niet fijn. Mar de waarschuwing is duidelijk. Goed is om een contract op te laten stellen in een taal die je zelf begrijpt of neem iemand mee die de taal machtig is. Bij beschikbaarheid van goede wifi op de camping kan je ook wifi delen en tv kijken met een Chromecast. In elk geval hebben de Samsung S7/S8/S9 een voorziening om wifi te delen. De schotel is en blijft de beste optie. IPTV gaat nimmer echt de plaats innemen van DVB-S. Daar zijn de kwaliteitsverschillen en zenderaanbod te groot voor. Zeker bij een heel lang verblijf in Spanje nog relatief goedkoop ook.


Jan Teepe antwoordt op 29 November 2018:

Nou wat zenderaanbod betreft, dat moet ik toch nuanceren. Ik heb een tijdje een IPTV box gehad, via www.androidkastje.nl . Daar kreeg ik toen 1 jaar gratis TV kijken bij, en ik kon vrijwel de hele wereld ontvangen. Wat NL zenders betreft, alle NPO, en commerciële zenders, alle Fox Sport zenders, alle Ziggo sport zenders, alle Filmkanalen, kortom compleet alles. Idem gold voor de Belgische en Engelse zenders. De rest heb ik weinig bekeken, want bijv. Dubai TV vond ik niet echt interessant. En dan nog een verontschuldiging. Ik dacht dat hetgeen ik gisteren ingestuurd had, dit item dus, niet doorgekomen was. Dus nu staat het er, wel in een enigszins andere vorm, tweemaal op. Sorry.


Debouncer antwoordt op 29 November 2018:

Ik dacht ook een poosje dat IPTV het wel zou worden. Nu heb ik zeer grote twijfels. De meesten van ons wonen in stedelijk gebied met meestal uitstekende 4G dekking. Dat is in de vakantielanden zelden het geval. Soms wel in dorpen en steden maar in de wat landelijker gebieden waar de campings zijn is het vaak veel minder. De infrastructuur is dan ook nog eens te beperkt om honderden verbindingen met zeer hoog data-verbruik in stand te houden. Met 5G in aantocht wordt het nog minder omdat er veel meer antennes nodig zijn voor 5G. Dus toch maar de camping bewegen internet aan te leggen met zeer ruime bandbreedte of , zoals ik al zei, de schotel trouw te blijven. Voor het laatste kies ik zelf met alle ervaring die ik IPTV opgedaan heb.


Quirien antwoordt op 30 November 2018:

Inderdaad Debouncer, een niet verkeerd uitgangspunt. Schotel blijkt vaak de beste remedie want van het camping net , hoewel het steeds beter wordt aangepakt kan men niet altijd aan.

Dit jaar is mijn ervaring dat ik af en toe de schotel niet meer behoefde op te zetten en volstond de Canaldigitaal APP.
En zo'n schotel gewoon op de basis uitvoering behoeft niet veel te kosten.

Het is het abonnement wat het van Joyne of canaDigitaal "duur" maakt.
Kun je zonder RTL etc. en ben je tevreden met nog een Nederlandstalige zender BVN met combinatie programma's uit Nederland en België gewoon FTA op de Hotbird 13 graden. Op de Astra 1 19.2 dan de veel al Duits talige FTA zenders.
Kun je nog zelfs 2 sterke uitzend satellieten qua footprint en ver in Europa ontvangen, zelfs met een 64 cm schotel.
Ga je met een 70cm schotel op stap zijn deze satellieten al weer verder bereikbaar. Duo LNB 13 en 19.2 eventueel hiervoor ontvangst te plaatsen.
Overigens RTV Drenthe is nog steeds vrij op HD ontvanger of interne geïntrigeerde ontvanger in de TV te ontvangen. Echter dat is dan wel weer op de Astra 2 23,5 dus zit je met de schotel posities.


Quirien antwoordt op 01 December 2018:

In de laatste zin moet Astra 2 uiteraard de 3 zijn. Astra 2 zit op 28.2 graden met de Engelstalige FTA zenders. Deze heeft wel beperkingen in het bereik in Europa.Reageer

Door het versturen van je reactie ben je het eens met de spelregels!

Naam:

Email:

Reactie:


Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Informatie

Maximaal trekgewicht

Wat een auto maximaal mag trekken staat altijd op het kentekenbewijs (kentekencard).

Rijbewijs B of BE?

Wat mag je trekken met rijbewijs B en wanneer heb je rijbewijs BE nodig?

Hoe meer PK's, hoe beter?

Folders staan vol met technische gegevens. Waarop moet je letten als je een trekauto koopt? En wat is belangrijker, koppel of vermogen?

Bandenspanning

De juiste bandenspanning voor de caravanband hangt af van het type band en de loadindex in combinatie met het gewicht.

Abnormale bandenslijtage

Caravanbanden die al na 10.000 km helemaal (scheef) afgesleten zijn, is natuurlijk niet normaal. Toch komt dit regelmatig voor. Wat is de oorzaak en wat doe je er aan?

© 2004-2020 Caravantrekker