Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Blogs Informatie Tests Reviews Advies Vragen Menu

Caravanbanden

Gerard zwerus vraagt op 24 December 2018 om 12:54:

Vaak lees je dat caravanbanden na 6 jaar vervangen " moeten" worden. Houdt dat in IN het 6e jaar of nadat je er 6 jaar mee gereden hebt en dus bijvoorbeeld in het 7e jaar.

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Menno (Caravantrekker) antwoordt op 24 December 2018 om 13:00:

6 jaar maximaal volgens de DOT code, dus voor ze het 7e jaar ingaan. Maar dat is alleen zo voor de Tempo 100 regels. De algemene richtlijnen zijn minder streng (tenzij een verzekering anders voorschrijft).


Gijs antwoordt op 24 December 2018 om 21:59:

Als de verzekering anders voorschrijft, moet je een andere verzekeraar nemen.
Niet dat ik met oude banden wil rijden, heb net weer nieuwe na 6 jaar, maar ik wil niet dat zij mij zulke regels opleggen wat niet wettelijk is vastgelegd.

Fijne feestdagen.


Debouncer antwoordt op 24 December 2018 om 23:00:

Om eigen gebrek te dekken, stellen (bijna) alle verzekeringen deze eis. Heel soms worden expliciet de banden genoemd. De meesten stellen als eis dat minstens één maal per twee jaar minstens het onderstel een onderhoudsbeurt krijgt. En daar horen de banden nu eenmaal bij. Een goede monteur kijkt naar de leeftijd van de banden en geeft wanneer nodig het advies de banden te vervangen omdat de leeftijd van 6 jaar is overschreden. Het negeren van dat advies zal (kan) door de verzekering uitgelegd worden als onvoldoende onderhoud en een weigering opleveren om schade door eigen gebrek niet uit te betalen. Dus een andere verzekering zoeken zal niet zoveel zoden aan de dijk zetten.Reageer

Naam:

Email:

Reageer wel met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Vul je kenteken in en check wat je mag en kan trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Laatste Blogs

Caravan kopen?

Welke caravan kan ik het beste kopen? Uiteraard is het beschikbare budget en de trekauto een randvoorwaarde, maar bedenk ook vooral goed hoe, en waarvoor je de caravan wil gebruiken.

Rijden in de winter

Rijden met een caravan door de sneeuw naar de wintersport hoeft geen problemen op te leveren. Zorg wel voor een goede voorbereiding.

CruiseControl

Vaak heel comfortabel, toch kan je die bij een (zware) caravan en bij heuvelachtige wegen, beter niet gebruiken.

© 2004-2019 Caravantrekker