Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Blog Tests Reviews Advies Vragen Menu

Elektrische auto

Hans vraagt op 06 October 2019 om 14:13:

Wanneer worden elektrische auto's opgenomen bij caravantrekker?

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Menno (Caravantrekker) antwoordt op 06 October 2019 om 17:41:

Daar ben ik mee bezig
Op dit moment kunnen alle elektrische auto's heel goed een caravan trekken met het gewicht dat ze wettelijk mogen wegen. Beter dan de vergelijkbare brandstof auto's!

Een overzicht van welke auto's iets mogen trekken staat hier onderaan op deze pagina.


TheoV antwoordt op 07 October 2019 om 14:14:

Het grootste probleem gaat de actieradius zijn. Ga je die ook vermelden?


MarkS90 antwoordt op 07 October 2019 om 14:27:

Vermelden van de range kan bijna niet omdat niet duidelijk zal zijn wat voor caravan iemand achter zijn auto hangt en hoe hard hij/zij gaat rijden en over welk traject: er zijn volgens mij teveel variabelen om een range te bepalen.


Menno (Caravantrekker) antwoordt op 07 October 2019 om 14:41:

Die actieradius zal ik zeker bepalen. Dit (uiteraard) op basis van de WLTP opgegeven actieradius. De werkelijke actieradius is immers afhankelijk van de temperatuur en de snelheid die iemand in werkelijkheid rijdt.
Met een caravan is dat natuurlijk niet anders. Er is immers een groot verschil of je 80 km/u rijdt met de wind in de rug of 100 km/u met wind tegen. Dat verschil kan ik overigens wel aangegeven

In ieder geval reken ik de WLTP terug naar de extra luchtweerstand en het extra gewicht. Dus exact afgestemd op de caravan.


MarkS90 antwoordt op 07 October 2019 om 16:44:

Ik laat mij verrassen.


Jan@ antwoordt op 08 October 2019 om 08:38:

Ik weet niet of ik ooit aan een electrische caravantrekker toekom, maar ben ook zeer geinteresseerd in deze resultaten. Als ik zie wat een heuvelachtig parcours met mijn benzinemeter doet, ben ik benieuwd wat dat voor de KWH-meter in een electrische auto doet


Sjef Bertens antwoordt op 08 October 2019 om 11:41:

Beste mensen we weren allemaal hoe subjectief die verbruikscijfers over het algemeen zijn en dat zal nu niet veel anders zijn.
Ga er maar van uit dat het verbruik onafhankelijk van de krachtbron ongeveer 2 x zo groot is als onder solo gebruik. ( 80 - 90 km/h )


Sjef Bertens antwoordt op 08 October 2019 om 11:43:

Sorry “ weren “ moet natuurlijk weten zijn.Reageer

Naam:

Email:

Reageer wel met een zinvolle en inhoudelijke bijdrage!Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken (met een B-rijbewijs).

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Laatste Blogs

Nieuwe caravans....

De modellen voor 2020 zijn gepresenteerd op de caravan-salon in Düsseldorf. Revolutionair nieuws is er niet maar het blijft leuk om op een beurs weg te dromen bij mooie nieuwe kampeerspullen voor de komende vakantie.

Trekkrachtrapport

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde trekkrachtrapport uit zo'n 30 pagina's met informatie bestaat.

Parkeren

Stoppen langs de (snel)weg kan een probleem zijn. Veel grote plaatsen worden bezet door vrachtwagens die hun verplichte rust nemen. Waar kunnen wij dan nog pauzeren?

© 2004-2020 Caravantrekker