Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Koopgids Reviews Tests Vragen

Er is geen echte auto geselecteerd! Kies een merk en type auto om een goede berekening te maken.

Trekkrachtberekening

Auto + Caravan


De Auto als voorbeeld (95 kW / 129 pk, bouwjaar: januari 2004 - heden) vormt met een Caravan als voorbeeld van beladen 1350 kg, een goede combinatie om ontspannen mee te kunnen rondreizen in binnen- en buitenland en (weliswaar met enige beperkingen) in de bergen.

Controleer even of de belading is aangepast aan de werkelijke situatie. Kies hiernaast een specifiek caravanmerk en model voor een nauwkeuriger en beter advies!

Weet je het kenteken van je auto en/of caravan? Vul dat dan in en controleer de gegevens.

Auto: Caravan:


Gewicht
verhouding
kogeldruk
stabiliteit
Vlakke weg
snelheid
acceleratie
kracht 5e v.

Bergen
snelheid
wegrijden
bergweg


Score: 6.8

79%

1350 kg 1700 kg
75 kg


11%


+82%

 

Sterke punten:

Zwakke punten:

Samenvatting

Oordeel zelf of de prestaties aan jouw verwachtingen voldoen. Het uitgebreide trekadviesrapport geeft een nog beter genuanceerd beeld.

Goede combinatie

De Auto als voorbeeld met een Caravan als voorbeeld van beladen 1350 kg is een goede combinatie om ontspannen mee te kunnen (rond)reizen in binnen- en buitenland en (met enige beperkingen) in de bergen.

Goede motorische prestaties

De motorische prestaties zijn over het algemeen ruim voldoende. Op snelwegen kan goed gereden worden in de 5e versnelling met 90 km/u. De motor maakt dan zo'n 2550 toeren. Bij tegenwind of bijvoorbeeld een viaduct hoeft niet direct terug geschakeld te worden.

Bergen meestal geen probleem

Op de meeste autobaanhellingen in het buitenland kan gemakkelijk in de 3e versnelling gereden worden met 80 km (3800 toeren) en volgas met 99 km/u.

Wegrijden vanuit stilstand lukt op de meeste hellingen wel (tot zo'n 12%). Al rijdend heeft de auto genoeg kracht om te blijven rijden op wegen met hellingen van zo'n 22%.

Let op de stabiliteit

Hoe veilig en comfortabel je op weg bent hangt naast het gewicht en de afmetingen van de caravan vooral af van de belading en de gereden snelheid. Goede belading en een juiste kogeldruk zijn belangrijk. We adviseren zo'n 75 kg aan te houden.

Tot snelheden van 90 km/u heeft deze combinatie voldoende reserves. Veel harder rijden en zeker helling af is onverstandig.

Denk er aan dat je heel gemakkelijk met deze combinatie harder kan rijden dan eigenlijk veilig is omdat de motorische prestaties beter zijn dan de gewichtsvrehouding. Mocht de caravan toch gaan slingeren laat dan direct het gas los en rem onmiddellijk maar wel gedoseerd. In de meeste landen van Europa is de wettelijke toegestande maximumsnelheid 80 of 90 km/u.

B-rijbewijs

Op basis van de onderstaande technische gegevens is voor deze combinatie een B-rijbewijs voldoende om ermee te mogen rijden.


Trekadviesrapport

Een veel uitgebreider en meer genuanceerd advies van deze Auto en de Caravan kan je per email direct toegestuurd krijgen. In een goed te printen PDF-bestand van zo'n 18 pagina's krijg je tips bij het rijden en een complete uitleg van alle prestaties op de weg, in de bergen en een grondige analyse van de stabiliteit in relatie tot snelheid en belading. Om dat goed uit te leggen hebben we wat meer woorden nodig!

Bovendien geven we per mail desgevraagd persoonlijk advies over de ingevoerde combinatie! De kosten voor dit trekadviesrapport bedragen 5 euro en die hoef je pas te betalen na ontvangst (via PayPal of je eigen bank).


Bekijk een voorbeeld van zo'n rapport.

Je e-mail:
(wordt alleen gebruikt om het rapport toe te sturen)

Ja, ik ontvang graag een uitgebreid trekadviesrapport en ben akkoord met de voorwaardenVoorwaarden
In goed vertrouwen sturen we op voorhand het trekadviesrapport toe. We verwachten je betaling van 5 euro binnen 7 dagen op onze bankrekening of via PayPal.
Door akkoord te gaan met deze voorwaarden ga je dus een onherroepelijke betalingsverplichting aan.

Betaal je niet omdat je ontevreden bent over de geleverde dienst, stuur dan een email met de reden. Heb je een rapport met foutieve gegevens ontvangen kan je kosteloos (ondanks de factuur) een nieuwe versie opvragen waarbij je alleen de eerste factuur betaalt.
en zal 5 euro overmaken.Uitleg grafiek
In deze grafiek is horizontaal (x-as) de snelheid aangegeven en vertikaal (y-as) de kracht. In het grijs gekleurde gebied is te zien dat door het toenemen van de snelheid de kracht die overwonnen moet worden op de vlakke weg toeneemt.

De dun gekleurde grijze lijnen geven de kracht aan aan de wielen bij vanaf 1000 toeren t/m het maximaal toerental in de verschillende versnellingen. In een dikkere lijn is aangegeven het gebied waarin de motor voldoende kracht heeft (lekker loopt) zonder dat te veel toeren gemaakt worden.

Hoe meer ruimte er is tussen de lijnen van de weerstand en de lijnen die de kracht aangeeft bij een bepaalde snelheid, hoe gemakkelijker de auto de caravan trekt.

Voor sommigen zegt de grafiek meer dan 1000 woorden.... en anders leggen we het uit in het Trekadviesrapport

Gebruikerservaringen Auto

Is dit je eigen combinatie? Schrijf dan een review. Veel mensen willen graag jouw praktijk ervaring lezen en wij willen graag weten of deze berekening overeenkomt met jouw ervaring.

Vergelijken

De berekening is vooral nuttig bij het vergelijken tussen verschillende combinaties. Door de berekende combinatie te vergelijken met een andere, of bijvoorbeeld met je huidige auto en/of caravan krijg je in een oogopslag een beeld van de verschillen. Door links boven een andere combinatie te kiezen en het hokje bij vergelijken aan te vinken zetten we twee combinaties naast elkaar.

Pas belading aan
 

 

Andere auto

© 2004-2018 Over Caravantrekker Sitemap Advies Trainingen & cursussen