Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Koopgids Reviews Vragen Advies

Gebruikerservaringen
Dodge Caliber

Sorteer gebruikservaringen op:

Dodge Caliber - 2.0 CRD met een Sterckeman

De ervaring van Patrick Peeters met een Dodge Caliber - 2.0 CRD (103 Kw/140 pk bouwperiode: juni 2006 - januari 2011) en een Sterckeman Evolution Comfort 410 CP van 1165 kg geplaatst op 19-02-2011. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 71%

Ik heb verschillende malen (ong. 6 keer) problemen gehad met de turbo waste gate (WGT), vooral bij het trekken van de caravan, meer ook solo: turbodruk viel weg op momenten dat je die hard nodig had: inhalen vrachtwagen, autobaanhelling, optrekken na stop bij "peage". Telkens moest ik dan stoppen en de motor even stilleggen, daarna was het probleem weg. Probeer maar eens te stoppen op de ring van Rijsel, waar geen pechstrook voorzien is, tijdens het spitsuur! Het probleem was ook niet het brusk vragen van kracht, een klein beetje was genoeg om het euvel te veroorzaken. Verschillende keren hiermee terug naar garage geweest, turbo-overdrukklep laten reinigen, turbo-overdrukklep vernieuwd, roetfilter gereinigd. Niets hiervan heeft geholpen, gelukkig is dit alles onder garantie gebeurd. Ook heb ik 2x een waterlek gehad in de achterste voetruimte rechts (afvoer airco?). Ik heb de Caliber verkocht na 2j. en 2 mnd en 37.000 km. De Caliber was sterk genoeg, 110km/u met de caravan op de autobaan was geen enkele probleem. Solorijden: optrekken moest met gematigde rechtervoet, de (te) slappe voortrein kan de power niet overbrengen op het asfalt.
De knieŽn hadden niet genoeg ruimte, bij een ongeval ben ik er zeker van dat je je knieŽn erg bezeerd aan de stuurkolom. De cruisecontrol was prima, luisterde onmiddellijk naar de wijzigingen die je doorgaf.
Goede stoelen. Licht zijwindgevoelig. Luchtroosters kunnen niet apart worden afgezet, er blaast altijd wel wat lucht door.
Verbruik: solo op lange afstand: 5,3l/100km; solo met kortere afstanden: ong. 7l./100km; met de caravan: 10,5l/100km. Dit is een prima verbruik.
Ik heb nu een Kia Carens, deze heeft geen WGT maar een VGT (Variabel Geometric Turbo). Ik hoop dat deze beter werkt.

Bekijk berekening

x


Dodge Caliber - 2.0 CRD met een Beyerland

De ervaring van g.kremer met een Dodge Caliber - 2.0 CRD (103 Kw/140 pk bouwperiode: juni 2006 - januari 2011) en een Beyerland Sprinter 440 HK Sport van 1180 kg geplaatst op 28-12-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 72%

Na te zijn getuned zuiniger en soepeler gaan rijden.
Geen probleem met hellingen.

Bekijk berekening

x


Engelstalige reviews

Reviews geplaatst op TowCar.info van de Dodge Caliber.
De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


Dodge Caliber - 2.0 CRD met een Sprite

De ervaring van pauline wood met een Dodge Caliber - 2.0 CRD (103 Kw/140 pk bouwperiode: juni 2006 - januari 2011) en een Sprite Alpine 4 van 1195 kg geplaatst op 28-12-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 81%

Ivehad my calbire for about 3 years now, bought it from new, drives like a dream with the sprilte alpine 4, can hardly tell its there most of the time, easy all the way there and back, i wouldnt go for any other match.


Dodge Caliber - 2.0 CRD met een Elddis

De ervaring van Jeff Walker met een Dodge Caliber - 2.0 CRD (103 Kw/140 pk bouwperiode: juni 2006 - januari 2011) en een Elddis Avante 472 van 1050 kg geplaatst op 28-12-2010. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 72%

Although my caravan is actually an Elddis Firestorm, I've inputted data as an Avante but with correct specs for the Firestorm. The Dodge Caliber (Diesel) is superb at towing this van. Smooth acceleration and no fears on hills or motorway driving. The car grips the road and fuel consumption only drops from my usual average of 42mpg to about 34mpg when towing.
Visibility is excellent around the van and reversing is a dream.
I thouroughly recommend the Dodge Caliber as an excellent towing vehicle and a superb everyday car.


Trekkracht berekening

De originele Caravantrekker trekkrachtberekeningen geven exact aan wat je auto goed en veilig kan trekken.

Selecteer eerst je auto. Daarna kan je een caravan selecteren en krijg je gratis advies over je combinatie en een overzicht van de prestaties op de vlakke weg en in de bergen.

 

Nieuw website
De Caravantrekker website is compleet vernieuwd! Mocht je opmerkingen hebben of foutjes tegen komen zou ik het prettig vinden om deze van je te horen. Stuur een mail met de url van de betreffende pagina. Hartelijk dank!

Check je combinatie
Mag ik met mijn caravan rijden en mag mijn auto hem wettelijk trekken? Het antwoord krijg je aan de hand van het invoeren van je kenteken.


 

Veel gelezen:
Rijbewijs B of BE
Maximaal trekgewicht
Caravanbanden en bandenspanning
Slingeren
Fietsen mee

 

 

 

© 2004-2017 Over Caravantrekker Sitemap Mobiel Trainingen & cursussen