Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Blogs Informatie Tests Reviews Advies Vragen Menu

Gebruikerservaringen
Landrover Range Rover Evoque

Sorteer op:

Landrover Range Rover Evoque - eD4 [2WD] met een Caravan

De ervaring van R Sterling met een Landrover Range Rover Evoque - eD4 [2WD] (110 Kw/150 pk bouwperiode: september 2011 - 2018) en een Caravan van 1500 kg geplaatst op 05-12-2017. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 29%

Afgelopen zomer naar Zwitserland geweest met een Knaus van 1500 kg achter de Evoque. Via Kandersteg (autotrein) naar Wallis. Stabiliteit van deze combinatie is gewoon perfect, niks geen last van zuiging van vrachtwagens. In de 6e versnelling (bij 80/90 km) heb je net te weinig toeren om fijn door te kunnen rijden. Ik heb wel het meest van de rit in de 5e versnelling gereden, omdat het erg druk op de weg was zodat je dan gemakkelijker/ sneller kon inhalen. En qua verbruik maakt het niet uit of je in de 5 of 6 rijdt. Als je boven de 100 km p/u komt dan moet je de snelheidsmeter in de gaten houden, want voor je het weet zit je op de 120! Het verbruik lag 1:9 gemiddeld maar ik rij wel stevig door. Zowel de heuvels op met 80km p/u en op rechte wegen zo rond de 100 km p/u. De berg 10 % op met die 1500 kg achter de auto is geen probleem. Eigenlijk heb je dan net teveel kracht op de voorwielen. Met een 4 WD zal het mooier gaan, maar alles bij elkaar een super auto!

Bekijk berekening

Wijzigen


Landrover Range Rover Evoque - 2.0 TD4 aut. met een Hobby

De ervaring van HBJ van den Akker met een Landrover Range Rover Evoque - 2.0 TD4 aut. (110 Kw/150 pk bouwperiode: augustus 2015 - 2018) en een Hobby Premium 495 UL van 1585 kg geplaatst op 02-07-2016. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 79%

Ik ben deze winter met de caravan naar Italie geweest, ik ben nog nooit van mijn leven zo verrast door een auto zelfs mijn audi a4 quatro kon deze prestatie niet evenaren en dat was ook een beste auto. Een betere combinatie dan deze nog nooit gehad, zo stabiel allemaal de auto heeft nog niet een keer geslingerd ook niet bij 110 kilometer per uur op een mooie rechte weg natuurlijk soms effe uit proberen haha. Je moet altijd alert blijven maar de waarschuwing in deze test over stabiliteit snap ik niet, vrachtwagens bussen je verneemt ze met een normale snelheid niet, ik moet nu beter opletten en kijken of ik er voor bij ben voorheen voelde ik gewoon dat ik niet meer aangezogen werd en dat ik dan kon invoegen het is echt een super auto.

Bekijk berekening

Wijzigen


Engelstalige reviews

Reviews geplaatst op TowCar.info van de Landrover Range Rover Evoque.
De gewichtsverhouding in Engeland wordt berekend volgens de British Towing Code (loaded weight caravan / kerbweight car).


Landrover Range Rover Evoque - 2.2 SD4 aut. met een Elddis

De ervaring van Nigel Slater met een Landrover Range Rover Evoque - 2.2 SD4 aut. (140 Kw/190 pk bouwperiode: september 2011 - november 2013) en een Elddis Avante 534 van 1425 kg geplaatst op 02-07-2016. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 86%

My Range Rover evogue is a 2.2 automatic 2014 , 5 door . Great combination , tows very well and can easily achieve the maximum permitted , with plenty more power to pull strongly if needed. Good uphill pull away , with the option of fixing the gerarbox in a lower gear , great confidence on grass , muddy areas , with the four wheel drive.
I didnt buy the Land Rover removable towbar , but another make , My wife and I fitted it one evening , using the wiring unit supplied by a company from Telford ,Very quick and easy to remove , not as expensive as Land rover , and in my opinion more discreat . great capacity caravan , fixed bed .


Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Vul je kenteken in en check wat je mag en kan trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Slingeren

Waarom gaat een caravan slingeren? Een uitgebreid artikel over alle aspecten die van invloed zijn over het slingeren van de combinatie.

Persoonlijk advies

Van elke combinatie is een uniek 18 pagina's tellend trekadvies op te vragen met een exacte analyse van een auto en caravan. Bovendien geven we je daarbij persoonlijk advies met antwoorden op al je vragen.

De reis een last?

Geef jezelf en je partner meer zelfvertrouwen en reisplezier.
Volg een praktische caravancursus. De Op Maat cursus is er al v.a. € 169,-


 

 

Caravan informatie

Verplicht leesvoer voor iedereen die met de caravan op stap gaat!

Onderwerpen

 

© 2004-2018 Caravantrekker