Caravantrekker.nl

Gebruikerservaringen
Tesla Model Y

Sorteer op:


Tesla Model Y Long Range Dual Motor met een Burstner

De ervaring van Hans met een Tesla Model Y Long Range Dual Motor (258 Kw/351 pk bouwperiode: 2021 - heden) en een Burstner Ventana 430 van 1200 kg geplaatst op 14-07-2022. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 54%

Zojuist, juli 2022, zijn wij weer met onze Bürstner caravan op vakantie naar een camping in de buurt van Echternach geweest. In het verleden hebben voor de caravan o.a. een Subaru Forester en een Skoda Octavia Diesel met DSG gestaan. Deze caravantrekkers voldeden bijzonder goed.
MAAR in vergelijking met mijn nieuwe Tesla Model Y Long Range Dual Motor (mond vol) vallen beide in het niet. Natuurlijk is de aanschafprijs van de Tesla wel hoger.

Hieronder volgt geen verhaal, maar meer een opsomming van gegevens van de heen- en terugreis.
Normaal rijd ik, mij redelijk houdend aan de maximum snelheden, 145 Wh/km.

Gewicht op de weegbrug van de combinatie zonder 2 volwassenen en hond was 3380 kg.
De onderverdeling zal zo rond de 2200 kg voor de Tesla en 1180 kg voor de caravan zijn geweest.
Op zowel de heen- als terugreis de acc op 90 km/pu gezet en rustig met het vrachtverkeer meegereden. Praktijk was dat we zo rond de 85 km/pu hebben gereden. Deze snelheid werd zowel berg op als berg af zonder problemen vastgehouden.

Gestart met 99% accu. Na 186 km in Urmond nog 28% over. Verbruikte energie was 285 Wh/km.
Geladen tot 80% en 64 km doorgereden naar Verviers. Daar met 53% aangekomen en weer tot 94% opgeladen om te voorkomen dat we op de camping “bijna leeg” zouden aankomen.
Op de camping na 122 km zat er nog 44% in de accu. Gebruikte energie was 296 Wh/km.

De terugweg zijn wij gestart met een percentage van 97% in de accu. Het navigatiesysteem gaf aan dat wij Verviers konden overslaan en met 16% in Urmond zouden aankomen. Het verbruik over die 182 km was 299 Wh/km. Op het tweede stuk naar huis, de accu was weer tot 96% geladen, werd 186 km gereden en was het bij wegrijden berekende eindpercentage 18%. De veel vlakkere rit kon nu met 264 Wh/pu worden afgelegd en dat betekende dat er bij thuiskomst nog 31% in de accu over was.

De conclusie:
Ook het trekken van de caravan met een Tesla zorgt voor een verdubbeling van het verbruik, maar dat is vergelijkbaar met een benzine/diesel auto.

Het rijden met de combinatie was één groot feest. Geen last van windgevoeligheid door inhalende bestelbussen en die 3 keer dat ik toch een vrachtwagen inhaalde zat ik binnen 2 tot 3 seconden van 80 op 105 km/pu.

Ik onderschrijf de gebruikerservaring van Pieter met zijn Tesla Model 3 LR dan ook volledig.

Is er dan geen nadeel/teleurstelling te melden?
Natuurlijk wel. Mijn Model Y heeft als optie de “Enhanced Autopliot”. Helaas werkt die optie niet met een caravan/aanhangwagen erachter.

Bekijk berekening

Wijzigen


Gebruikerservaringen


Trekadvies

Selecteer eerst een auto voor een trekkrachtberekening.


Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Trekkrachtrapport

Voor een goed trekadvies zijn meer woorden nodig dan op een enkele webpagina. Download daarom het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Trekgewicht

Het maximaal trekgewicht zegt lang niet alles over de trekcapaciteiten van een auto. Een trekadvies geeft veel meer informatie. Lees wel even de toelichting.

Trekauto's met stekker

Bekijk het overzicht van alle Plug-in Hybride en Elektrische trekauto's en maak een berekening met je caravan.


 

(Advertentie)

 

Lees ook:

Rijbewijs B of BE?

Bandenspanning

Genuanceerd advies

Hoe meer PK's, hoe beter?

Caravan (te?) zwaar

 

©2023 Caravantrekker